Gondolod, hogy be vannak rohadva a görgők, mármint a két darab láncvezető fogaskerék...
Jelentkezz be Regisztrálj

Meghajtás (lánc, fogaskoszorú, hajtómű, monoblokk)
Írta 2014. január 18. - 23:57

Írta 2014. január 18. - 19:34

Írta 2014. január 18. - 18:34

Sziasztok!
Érdeklődni szeretnék, hogy találkozott-e valamelyikőtök olyan problémával, miszerint adott egy Shimano Deore Lx 9-es hátsó váltó, hibátlanul kapcsol oda vissza, nos amikor gurulok, vagy nem kell tekerni, nyilván azért néha hátrafelé is tekeri néha az ember, racsni nyomja a hangját, a lánc szinte visszagyűrödik, pedig haladás közben hangtalan, nem recseg, nem ugrál stb.
A hátsó villán lévő védőre teljesen lenyomódik a lánc, sőt, visszagyűrődik, beakad.
A kerék nem szorul, nem kotyog, mi okozhatja ezt ???
Köszönöm szépen előre is a tippeket
Írta 2014. január 12. - 21:58

Köszönöm!
Az ok amúgy az, hogy tetszik a Sram patent szeme, pontosabban hogy egyedül addig kell láncbontó, amíg méretre vágom a láncot
spciel 9-es esetben jó a sram patentszem a shimi láncba is, tehát ha csak ez az ok akkor elég egy patentszem is (sunrace is jó bele) de persze semmi gond a sram láncokkal sem.
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való
Írta 2014. január 12. - 21:32

mehet
Köszönöm!
Az ok amúgy az, hogy tetszik a Sram patent szeme, pontosabban hogy egyedül addig kell láncbontó, amíg méretre vágom a láncot

Írta 2014. január 12. - 21:30

Shimano Deore hajtás + Sram lánc az mehet egy gépre, igaz? Természetesen 9-es hátsó sorhoz 9-es lánc felállásban.
mehet
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való
Írta 2014. január 12. - 21:16

Írta 2014. január 11. - 23:07

Valaki aki látott Shimano SM-BB80-as középrészt a kezében erősítsen meg vagy cáfoljon. Ránézésre a hajtásoldali csésze másfélszer szélesebb mint egy BB51-es középrész. A google-s képek alapján nekem úgy tűnik. A bal csésze egyformának tűnik. A sima középrésszel és a két hézagolóval nevetséges amennyi menet marad..... jól gondolom, hogy a BB80-as szélesebb?
Írta 2014. január 04. - 20:53

Szerintetek érdemes hirdetnem, vagy inkább küldjem vissza ha 46 fogas BCR-11S helyett BCR-12S -t küldtek? http://bbbcycling.co...ings/BCR-12S mm
8as rendszerbe kellene, illetve még egy hétig nem tudom felrakni a gépre hogy egyáltalán a felfogatás stimmel-e; de gyanítom ha passzolna is nem ez lesz az igazi
Egyébként erre kellene: ftp://mcpite.dyndns-ip.com/kepek/bike/sprint/DSCF8930_3.jpg
MC Pite módosította - 2014. január 04. - 21:05
"A hegyikerékpározás több mint versenysport, a természetközpontúan gondolkodó, egészségmegőrző,aktív életstílust kedvelő emberek szabadidősportja." Paripám
Írta 2014. január 04. - 15:55

A nagy minden gond nélkül felmegy.
Köszi a válaszokat!
-=B.B.B.=-
"Aki nevet,azzal együtt nevet a világ.Aki sír,az egyedül sír..." Oldboy
Írta 2014. január 03. - 18:13

Üdv mindenkinek, kazettás fogaskeréksort rendelnék, és nem tudom, hogy a shimano hátsó agyra rámegy e más gyártmány. Miche márkát néztem ki, kérdés, hogy a bordák stimmelnek e.
A SRAM csak sh kompatibilis sorokat gyárt, a Sunrace szintén, néhány helyen előfordul mind SH mind Campatibilis lánckeréksor is, (BBB, Ambrosio, Miche..) de ott jelölni szokták a típusnál, hogy most Sh vagy C kompatibilis-e.
Legjobb és legínyencebb, mikor egy sor Sh bordázatú, de Campa hézagolású, vagy fordítva. Átjárhatóságot biztosít, annyi szent.
Írta 2014. január 03. - 17:33

olvasd el a leírását, oda lesz írva, hogy melyik bordázathoz készült. a miche gyárt több rendszerhez is, így shimano-kompatibiliset is tudsz venni belőle.
Írta 2014. január 03. - 17:09

Üdv mindenkinek, kazettás fogaskeréksort rendelnék, és nem tudom, hogy a shimano hátsó agyra rámegy e más gyártmány. Miche márkát néztem ki, kérdés, hogy a bordák stimmelnek e.
Írta 2014. január 02. - 21:19

De a nagytányér igen? A középsőnél Bike-discount viszonylatban nincs nagy árkülönbség, de a nagynál már jelentős az XT-javára/hátrányára.
A nagy minden gond nélkül felmegy.
- TripleB kedveli ezt
A sebesség mindent megold.
Írta 2014. január 02. - 20:35

A 32-es nem megy fel rá.
De a nagytányér igen? A középsőnél Bike-discount viszonylatban nincs nagy árkülönbség, de a nagynál már jelentős az XT-javára/hátrányára.
TripleB módosította - 2014. január 02. - 20:36
-=B.B.B.=-
"Aki nevet,azzal együtt nevet a világ.Aki sír,az egyedül sír..." Oldboy
Írta 2014. január 02. - 20:27

A 32-es nem megy fel rá.
Írta 2013. december 03. - 23:02

biztos.
félszemes patentszem néven találod a 3/32" széles láncokhoz való darabokat.
amúgy amikor divatba jött, akkor feltűnően sok repedt el elég hamar a hajlításnál, nem tudom azóta fejlődtek-e valamit...
Nem sokat. Alapvetően rossz konstrukció a félláncszem.
Írta 2013. december 03. - 23:00

Amúgy:
1: biztos, hogy be lehet egy normál láncba minden további nélkül egy félláncszemet illeszteni?
2: ebike-on csak 1 sebességeshez látok ilyet, bár ez nem zárja ki, hogy van 8 sebességeshez is. Meg az sem, hogy képtalálatok között sem látok ilyen half-link chain kereséskor.
biztos.
félszemes patentszem néven találod a 3/32" széles láncokhoz való darabokat.
amúgy amikor divatba jött, akkor feltűnően sok repedt el elég hamar a hajlításnál, nem tudom azóta fejlődtek-e valamit...
Írta 2013. december 03. - 21:55

Engem ezek az úri huncutságok (SS) nem érdekelnek, ha már feltalálták volna simán 6x15-ös hajtással járnék G2S+ kanállal.