Jump to content

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Photo

Meghajtás (lánc, fogaskoszorú, hajtómű, monoblokk)

* * * * * 3 votes

• Please log in to reply
18262 replies to this topic

RelakS

RelakS

vendég

• fórumtag
  • 533 posts

Ha visszarakja leharcolja a lánckerekeket is a kopott lánccal. A lánc nyúlása mennyi volt amikor levetted?

Sajna annyira megnyúlt, hogy a nyúlásmérő könnyen belement, szóval nem lehetett tovább várni a cserével.
ujlanc.jpg
A másik vége természetesen egy vonalban volt.

Ha kicsit megszárad az idő, még babrálok a váltóval, aztán ha nem sikerül semmit összehozni, jöhet egy új sor is :/

freddyke

freddyke

törzsvendég

• fórumtag
  • 2,261 posts

Ha visszarakja leharcolja a lánckerekeket is a kopott lánccal. A lánc nyúlása mennyi volt amikor levetted?

marton

marton

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3,692 posts

800km után nem szabadna ugrania. De a ha meg ugrik, akkor mit tudsz csinálni ? Lenccsere után meg mit kéne állítani ? Semmit.

Ilyenkor nincs más megoldás, mint hogy ha nem tudod beállítani, akkor mehet vissza a régi lánc. Azzal már nem fog ugrálni.

Marci

RelakS

RelakS

vendég

• fórumtag
  • 533 posts
Raktam új láncot a gépre, és induláskor a kedvenc fokozatomon ugrál, mint akit csiklandoznak (más fokozaton meg nem próbáltam)
Csak be kéne állítani rendesen (amivel próbálkoztam is), vagy sorcsere is kellene?

800km (igen, nyolcszáz) volt a láncban és a sorban is

freddyke

freddyke

törzsvendég

• fórumtag
  • 2,261 posts

sunrace patentszem pl. jó a shimanóba

10-es XT lánchoz KMC patentszemet használok gond nélkül.

Akkor mind a kettő jó? A Connex link szimpatikusabb, mert rozsdamentes acél és azt írják könnyebb is levenni mint a KMC-t. Nem találtam egyértelmű utalást, hogy jó a Shimanohoz, de több helyen olvastam, hogy különböző Shimano láncokkal hosszú ideje gond nélkül használták. Legalább a rajta levő gyári Shimanot meg tudom bontani és vissza tudom rakni, felhasználom a láncforgatáshoz (bár ez nem XT).

A Connex 10s8 (Nickel) a legszimpatikusabb lánc eddig ár/érték arányban. Itt-ott olvastam rosszakat, ezért előbb csak egyet fogok kipróbálni.

nonolada76

nonolada76

újonc

• fórumtag
  • 2 posts

Shimano Deore+Deore LX vagy SRAM X5+Bike+ váltók+ hajtómű párosok közül melyiket választanátok?

ridelife

ridelife

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,636 posts

amire mutat a nyil hogy kotyog az egy konusz.ha meghuzod nem fog kotyogni.

ahova a c gyuru mutat az a c gyuru.ott is szokott kotyogni azon nem lehet segiteni.

megkeresed a gyuru bevagsat es laposcsavarhuzoval kipattintod a c gyurut es lejon a csillag a szabadonfutorol.

a hajtokarokat is ellenorizd mert azok szeretnek kikotyogosodni.

sajnos nagyon gyakori problema.

regi/hibas agyvaltokat veszek.

jackbacsi87

jackbacsi87

fórumtag

• fórumtag
  • 60 posts

ha erdekel van egy felesleges alu 52-42 fogas tanyerral.

plusz egy halom potalkatreszem.

neked a karok hogy birjak?

azoknak a tengely csatlakozasa szokott behalni ezert van annyi alkatreszem.sajnos

Még nem tudom hogy bírják, most szereztem a gépet:)

Kipróbálásnál éreztem, hogy valami nem oké, de szeretem a kihívásokat. Igazából ezzel a rendszerrel még nem találkoztam, de gondoltam egyszerűen javítható.

Az enyém is alu, késő volt már, a középrészre koncentráltam:)

Csináltam egy fényképet, ahol megakadtam. Találtam egy c gyűrűt, de az benne van a sűrűjében... 
http://www.kephost.c..._khqdhbvp9t.jpg
A középcsapágynál az egyik perselynél fémforgácsot találtam, a persely nem néz ki jól, azzal valamit majd kezdenem kell. 
Holnap szétszedem az egész gépet, megnézem hogy áll a többi része. 
Alkatrész ügyben meg majd meglátjuk. Először megnézem, hogy áll a többi része.

Edited by jackbacsi87, 2014. February 12. - 20:16.

mgy

mgy

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,091 posts

10-es XT lánchoz KMC patentszemet használok gond nélkül.

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21,276 posts

Valóban ugyanannyiba kerül. Nekem a patentszem követelmény tisztításhoz és forgásban való használathoz. A 10 sebességeshez már nem jó az SRAM patentszem. K

sunrace patentszem pl. jó a shimanóba

"Az Ég szemébe nézve, Széttárt karral áll, Halálos viharra vár egy haldokló világ "
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való

ridelife

ridelife

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,636 posts

ha erdekel van egy felesleges alu 52-42 fogas tanyerral.

plusz egy halom potalkatreszem.

neked a karok hogy birjak?

azoknak a tengely csatlakozasa szokott behalni ezert van annyi alkatreszem.sajnos

Edited by ridelife, 2014. February 12. - 01:21.

jackbacsi87

jackbacsi87

fórumtag

• fórumtag
  • 60 posts

hasonlo hajtasom van csak alu.

a bordas resz alatt van egy c gyuru azt kell lepattintani es lejon a fogas.

1mm mozgas meg belefer.ha ennel nagyobb a kotyogas akkor kuka.nem nagyon lehet mit kezdeni vele.

(ha csak a szabadonfuto csapagyai nem lognak)

ok,köszi a tippet, holnap nekilátok. remélem valahogy sikerül összeeszkábálni. amúgy jó állapotban van, a kotyogás viszont nagy, tekerés közben eléggé zavaró. majd meglátjuk.

ridelife

ridelife

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,636 posts

hasonlo hajtasom van csak alu.

a bordas resz alatt van egy c gyuru azt kell lepattintani es lejon a fogas.

1mm mozgas meg belefer.ha ennel nagyobb a kotyogas akkor kuka.nem nagyon lehet mit kezdeni vele.

(ha csak a szabadonfuto csapagyai nem lognak)

Edited by ridelife, 2014. February 12. - 00:37.

jackbacsi87

jackbacsi87

fórumtag

• fórumtag
  • 60 posts

Sziasztok!

Olyan problémám lenne, hogy shimano ffs-em van és a lánctányérok bemozdulnak oldalra, valahol kilazult valami..... Elkezdtem szétbontani a cuccot, de megakadtam. Találtam egy képet a neten, az enyém is így néz ki, és nagyjából én is itt tartok.
http://i104.photobuc...zpscbeacae6.jpg

A tengelyen van az a sok fogas valami, azt kéne lebányásznom, van ötletetek, mivel lehetne?

Előre is köszi!

freddyke

freddyke

törzsvendég

• fórumtag
  • 2,261 posts

Valóban ugyanannyiba kerül. Nekem a patentszem követelmény tisztításhoz és forgásban való használathoz. A 10 sebességeshez már nem jó az SRAM patentszem. Kísérletezni nem szeretnék vele, hogy talán jó lesz a KMC / Connex vagy valamelyik másik vagy sem és utána megszívom 3 lánccal amit berendeltem. Inkább maradnék a gyári megoldásnál: SRAM vagy Connex. Nemrég volt egy hosszas megbeszélés itt a láncokról, nekem abból az jött le, hogy a Shimano / SRAM -al teljesen versenyképes, sőt még talán jobb is a Campagnolo vagy Connex.

marton

marton

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3,692 posts

Nem kérdés. XT-t.

Shimano láncokkal szemben ezek nem egyenrangú ellenfelek. Árban sincs nagy különbség.

Marci

freddyke

freddyke

törzsvendég

• fórumtag
  • 2,261 posts

Valakinek van tapasztalata konkrétan ezekkel a láncokkal?

- SRAM PC-1051

- Connex 10s8

Mindegyik 20 EUR körül van. 2-3db-ot vennék.

A Connex 10s8-t van olyan jó, mint a 9 sebességesek? Kicsit korábban részletesen volt vesézve a téma. Erről konkrétan túl sok visszajelzést nem találtam a neten. Az SRAM 1051-ről jókat írnak. Melyiket vennétek?

Vejne

Vejne

törzsvendég

• fórumtag
  • 4,309 posts

Nekem van talán egy ilyen,de normál tengelyes,csapággyal.Megnézzem?

Ja,de normál csapággyal van.

Áhh, várhat. Nagyon max fél év-egy év múlva lesz ebből úgyis csak valami. S valoszinuleg nem fogok se GXP se egyéb középcsapágyat venni, hanem maradok UT-nél, s ha lepottyan valami jó, olcsó fekete, kompakt, akkor lecsaphatok rá.

Csak nézegettem a középcsapágy árakat, és egyik rendszer sem ad olyan olcsót, mint az UT. Sokszor egy középcsapágy ára majd' fele a hajtókarénak, ami azért meredek.

arpi07

arpi07

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,413 posts

BB386. És csapágy kelleni fog. ha egyáltalán bármivel lehet ezt applikálni olasz középbe 

Nekem van talán egy ilyen,de normál tengelyes,csapággyal.Megnézzem?

Ja,de normál csapággyal van.

Edited by arpi07, 2014. February 06. - 19:37.

Vejne

Vejne

törzsvendég

• fórumtag
  • 4,309 posts

BB386. És csapágy kelleni fog. ha egyáltalán bármivel lehet ezt applikálni olasz középbe 

Edited by Vejnecske, 2014. February 06. - 19:36.