Igen, nagyon gyakran okozhat kattogást.
A csapágyház szélességre (68/73) és a tengelyhosszra kéne figyelni.
Thx.
Kicsit elfelejtettem, h kérdeztem. Ma levettem a két hajtókart, lemértem a monoblokk hosszát, és a csapágyházat is. Kitakarítottam őket, benzinben kipucoltam, kiáztattam, majd bezsíroztam kicsit a tengelyt, és úgy tettem össze. Érdekesség volt, h eddíg csak négyszög tengelyes cuccot szedtem szét, az ocalink belül üreges, így egy 10-es menetes szárból kellett flexelni hozzá egy adaptert, h le tudjam venni a karokat. Nyilván a monoblokkot nem tudtam kivenni, lévén sajna nincs hozzá szerszámom, de tavaly vittem bicajos szakihoz, szintén időnkénti kattogás miatt, akkor szerinte nem ez okozta. Ma nem mentem a bicajjal, jövő héten még adok neki esélyt. Ebikeon láttam a méreteknek megfelelő shimano mittoménmármilyen monoblokkot, 9900 pénzt, ha kattog, cserélem. Körbefényképeztem rendesen, veszek hozzá leszedőt is.
Coldi: én nem nyomaték kulcsozok. Elég szép darab vagyok, úgyhogy érzéssel karajból meghúzom, h azért még ne szakadjon bele, Az tuti, h nálam nem azért kattog, mert picit lötyög. 
RelakS: mivel a váltó görők nem csapágyazottak, ezért nem forog úgy, mint a kerék. Viszont érezhető ellenállást sem kellene tanúsítania. A váltó kanalat szét lehet kapni, egy-egy görgőt ellentétes oldalról tart 1-1 imbuszos csavar, ami tulajdonképp a tengelye is. Ezt kitekered, és már szét is jött, mehet a benzinbe. Én zsírozni szoktam a forgórészeket, de ez izlés kérdése, láttam már olajozást is.