Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Meghajtás (lánc, fogaskoszorú, hajtómű, monoblokk)

* * * * * 3 szavazat

• Lépj be és szólj hozzá
18262 hozzászólás a témában

verti

verti

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.064 hozzászólás

Az XTR teljesen Nikkelezett. Belső és külső lapok is.

marton

marton

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.688 hozzászólás

Német lánc nyúlás-kopás tesztekben az XT és XTR között szinte nem volt semmi különbség, sem 9es sem 10es változatban. De mindig a legjobb láncok voltak a mértek között, szóval jól jársz vele.

marton módosította - 2014. május 15. - 23:05

Marci

rothar

rothar

vendég

• fórumtag
  • 118 hozzászólás

Már csak kíváncsiságból is kipróbálnám az XTR-t. Szerintem akkora csalódás nem érhet.

Nem értek hozzá, bennem az a képzet mocorog hogy az XTR egy kihegyezett verseny cucc, ami hamarabb megadja magát, de cserébe addig szebben működik. De a legvalószínűbb hogy ugyanaz :D De majd jön egy láncguru és kioktat a nikkelezett felületkezelésről :)

freddyke

freddyke

törzsvendég

• fórumtag
  • 2.261 hozzászólás

Úgy alakult hogy XTR láncot olcsóbban találtam a webshopban mint az XT-t. Melyiket ajánljátok? Felületkezelésben különböznek csak? Nem versenyre kell, súlyra ugyanannyit írnak. Eltudnátok igazítani? Köszi! 

Már csak kíváncsiságból is kipróbálnám az XTR-t. Szerintem akkora csalódás nem érhet.

rothar

rothar

vendég

• fórumtag
  • 118 hozzászólás

Úgy alakult hogy XTR láncot olcsóbban találtam a webshopban mint az XT-t. Melyiket ajánljátok? Felületkezelésben különböznek csak? Nem versenyre kell, súlyra ugyanannyit írnak. Eltudnátok igazítani? Köszi! 

gaboca1

gaboca1

törzsvendég

• fórumtag
  • 2.348 hozzászólás

Valaki aki otthon van BB30 hajtóműben a képen látható XO hajtóműnél bal oldali sima fekete alátétnek hová kell kerülnie?

http://www.maxi-bike...jtomuvek?page=2

gaboca1 módosította - 2014. május 10. - 20:09

marton

marton

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.688 hozzászólás

Shimano/SRAM kompatibilis láncok 10-es rendszerhez 5.88 mm szélesek, ugye? A 5.9-es Campa láncokat lehet ezeken használni? 0.02-es különbség meglehetősen elenyésző különbségnek tűnik, már ami a külső szélességet illeti.

Dante évek óta ezzel a kominációval jár. Shimano sor - Campa lánc.

Marci

Maggi

Maggi

maximus

• fórumtag
  • 13.648 hozzászólás

Ugyanannyi mint bármelyik másik, a menetes rész hosszabb.

Louis

Louis

törzsvendég

• fórumtag
  • 802 hozzászólás

Udv!Meg tudna mondani valaki,hogy milyen vastag a HT2-es Saint monoblokk alu cseszeje(a vazon kivul persze)?!

Magellan-os

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15.907 hozzászólás
  • LocationSzékesfehérvár

Shimano/SRAM kompatibilis láncok 10-es rendszerhez 5.88 mm szélesek, ugye? A 5.9-es Campa láncokat lehet ezeken használni? 0.02-es különbség meglehetősen elenyésző különbségnek tűnik, már ami a külső szélességet illeti.

Lehet.

A sebesség mindent megold.

zscs

zscs

bringás

• fórumtag
  • 3.325 hozzászólás
  • LocationBdapest - Wien - Mondsee

Faq

Faq

vendég

• fórumtag
  • 28 hozzászólás

Lehet, hogy én értettem félre, amit faq írt, de én úgy értettem, hogy először a hajtóművet váltja 10-es sorhoz valóra, majd a hátsóváltó+kazetta+lánc szentháromságot.

Ha megtartja a hátsó váltóhoz a hozzá való váltókart, addig elmehet neki a 8-as lánccal a 10-es hajtómű+váltó, nem?

Ha meg félreértettem, akkor én kérek elnézést ^_^

Igen így értettem egyébként, hétvégén kiderül:) arra gondoltam, ha esetleg a 8-as lánc szélesebb mint a 10-es akkor még azt ki tudom cserélni csak a többit halogatom. Soron elfér, hátsó váltón elfér a vékonyabb lánc, baja szerintem nem lesz. 

freddyke

freddyke

törzsvendég

• fórumtag
  • 2.261 hozzászólás

Ha megtartja a hátsó váltóhoz a hozzá való váltókart, addig elmehet neki a 8-as lánccal a 10-es hajtómű+váltó, nem?

Szerintem igen, legalábbis 9-esről 10-esre ez nem lenne probléma.

RelakS

RelakS

vendég

• fórumtag
  • 533 hozzászólás

Lehet, hogy én értettem félre, amit faq írt, de én úgy értettem, hogy először a hajtóművet váltja 10-es sorhoz valóra, majd a hátsóváltó+kazetta+lánc szentháromságot.

Ha meg félreértettem, akkor én kérek elnézést ^_^

marton

marton

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.688 hozzászólás

Sziasztok!
Most alakítom át a hajtásom 3*10-re apránként. Az új hajtás egy xt m780as 3 tányéros, a váltó elől szintén m780as, váltókar pedig egy sima deore. A kazetta, hátsó váltó és lánc lesz a következő lépés, az a kérdésem, hogy elől minden a 3*10-es rendszerhez van, attól megfelelően fog működni továbbra is a 8-as lánccal és 8-as kazettával ideiglenesen?

A lánc még talán valahogy elműködne de a 10es váltókar sehogyan sem tudja a pontos fokozatokat eltalálni a 8as kazettán.

Marci

xian

xian

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.280 hozzászólás
  • LocationTahitótfalu (ritkán Ózd)

Nem jó hír, le tudnád írni, hogy mi lesz a baj ha már most kicserélem? Esetleg ha még a láncot is cserélem 10-esre akkor meg hátul lenne gond?

8-as / 10-es sor ugyanaz a szélesség, eddig ok. a váltókarod ezt 10 pozícióra osztja, míg a sorodon 8 kerék van. lehet a lánc is túl széles. olvasgass itt esetleg: http://sheldonbrown.com/

Vegyipari Technikus, Biológia Tanár, Specialized Epic Marathon, Lumix G80, Golden retrievers

Faq

Faq

vendég

• fórumtag
  • 28 hozzászólás

Nem jó hír, letudnád írni, hogy mi lesz a baj ha már most kicserélem? Esetleg ha még a láncot is cserélem 10-esre akkor meg hátul lenne gond?

Faq módosította - 2014. május 06. - 15:01

xian

xian

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.280 hozzászólás
  • LocationTahitótfalu (ritkán Ózd)

Sziasztok!
Most alakítom át a hajtásom 3*10-re apránként. Az új hajtás egy xt m780as 3 tányéros, a váltó elől szintén m780as, váltókar pedig egy sima deore. A kazetta, hátsó váltó és lánc lesz a következő lépés, az a kérdésem, hogy elől minden a 3*10-es rendszerhez van, attól megfelelően fog működni továbbra is a 8-as lánccal és 8-as kazettával ideiglenesen?

nem

Vegyipari Technikus, Biológia Tanár, Specialized Epic Marathon, Lumix G80, Golden retrievers

Faq

Faq

vendég

• fórumtag
  • 28 hozzászólás

Sziasztok!

freddyke

freddyke

törzsvendég

• fórumtag
  • 2.261 hozzászólás

Sziasztok!

Érdeklődöm, hogy a Shimano SLX '11 (CN-HG74) 10 sebességes láncot / http://ebike.hu/term...ebesseges-lanc/ / tudom helyettesíteni a Sram PC-1031 10 sebességes / http://ebike.hu/term...ebesseges-lanc/ / láncával? A SRAM 10-es lánc kompatibilis lehet a SHIMANO lánccal, tekintettel a Dyna-Sys rendszerre?

Segítségeteket előre is köszönöm.

Igen.