Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Meghajtás (lánc, fogaskoszorú, hajtómű, monoblokk)

* * * * * 3 szavazat

• Lépj be és szólj hozzá
18261 hozzászólás a témában

Kisherceg

Kisherceg

fullamatőr kocabringás

• fórumtag
  • 8.025 hozzászólás

biztosan volt már róla szó :unsure: , de 9-es lánckeréken működik a 10-es lánc?

konkrétan erről lenne szó:

http://www.bike24.de...43::17707:17710

"Nyugi. Minden a legnagyobb rendben csúszik ki a kezeim közül..."

"Itt vannak sárkányok, b@zdmeg???!!!"

Vejne

Vejne

törzsvendég

• fórumtag
  • 4.309 hozzászólás

Most sikerült 8 eurós darabáron szerezni PC-850-et, kváncsi leszek rá. Meg elvileg 7.3mm-es shimanohoz való KMC patentszemet is öccázé.

Jövő héten szerintem feldobom az izzósat, meglátom, mennyivel kulturáltabb, mint a HG50-es. :)

Kisherceg

Kisherceg

fullamatőr kocabringás

• fórumtag
  • 8.025 hozzászólás

(f)elhasználói vélemény press-fit középcsapágyról:)

If you look at the bikes fitted with those... they always show guys in shorts on a deep blue sky background... I'd say that is true advertising... icon_wink.gif

Kisherceg módosította - 2015. április 01. - 12:38

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21.267 hozzászólás

Torma: a 9-es láncaik közt nincs eltérés ezek szerint.

A 8-asnál VAN. :)

így van

8as 10-es nem jó, csak a 9-s. de 2-3 havonta le szoktuk írni  :)

-és igen tudom hogy volt itt olyan  akinek működött hg40-es láncban a 8as sram szem, de nem ez a jellemző-

• torma99 kedveli ezt
"Az Ég szemébe nézve, Széttárt karral áll, Halálos viharra vár egy haldokló világ "
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való

torma99

torma99

vendég

• fórumtag
  • 182 hozzászólás

Ma is tanultam valamit.

alkdefohij.png

Vejne

Vejne

törzsvendég

• fórumtag
  • 4.309 hozzászólás

• torma99 kedveli ezt

torma99

torma99

vendég

• fórumtag
  • 182 hozzászólás

7.1-...

be is szoptam a sram patentszemmel tavaly rendesen sh láncban :D

Nekem nem volt vele gondom sram powerlink 2 és hg 73 párosításban. Most kmc 9-es patent van az újban. Nem vagyok ezek szerint sikeres ember?

alkdefohij.png

verti

verti

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.064 hozzászólás
Ez akkor jó lehet IG lánc helyett. Az is 7.1-es. A HG 7.3-as. Mondjuk az oldal lapjai nincsenek letörve, de talán ez a legjobb alternatíva a kapható láncok közül. Sajnos nagyon nehéz IG láncot szerezni.
  • Vejne kedveli ezt

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21.267 hozzászólás

7.1-...

azt megmondtam volna hogy nem lesz jó....

• Vejne kedveli ezt
"Az Ég szemébe nézve, Széttárt karral áll, Halálos viharra vár egy haldokló világ "

Vejne

Vejne

törzsvendég

• fórumtag
  • 4.309 hozzászólás

Használ valaki 8-as Sram láncot? Milyen széles a lánc a csapoknál? 7.1 vagy 7.3 mm?

7.1-...

verti

verti

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.064 hozzászólás
Használ valaki 8-as Sram láncot? Milyen széles a lánc a csapoknál? 7.1 vagy 7.3 mm?

torma99

torma99

vendég

• fórumtag
  • 182 hozzászólás

Gombokért? honnan?

36x24 tpi-s kell. ha látsz 8e alatt, szólsz.

HT2 közép pont 3500 lenne ingyen szállítva házig..

Néztem a prividet, talján csavarósból sajnos tényleg drága, BSA-ból van 5 alatt... Ha van amcsiban ismerős akkor 20 dolcse körül ott már találnál, persze az eljuttatás költsége kérdéses. Esetleg NATO beosztásban szolgáló katona ismerős tud segíteni, ők tudnak amcsibázisra rendelni, ha olyan helyen vannak.

alkdefohij.png

Vejne

Vejne

törzsvendég

• fórumtag
  • 4.309 hozzászólás

pedig én még emléxem az újságbaírókra akik simán beletaposták az oktás hajtóművet az átdobóba, mer kolbász....

Itt a fórumon volt egy srác, aki heteken át bringát keresett, azóta se láttuk. De ő pl. megmondta, hogy a shimano meg lassan és lomhán vált, meg pontatlanul (8as ultegra)

Volt cikk, ahol a hollowtechII FC4550es tiagrát is beletaposták az átdobóba! 

Meg volt kliens, aki sz.rozta a Miche 10s Campy lánckeréksorait, s kérte, hogy csak Campy gyári sort tegyenek a bringájára, mire a bolt visszakérdezett, hogy jó-e az olyan sor, amilyet addig is használt 3 éven át. A csóka bólintott, neki sose volt azzal a sorral problémája, szépen váltott, jól futott. Majd a boltos közölte vele, hogy tök jó, hogy egy Miche sor volt. : )

NB: kis kitérők.

Mivel esetemben maga a váz egy lágytészta, így az esztétikum nagyon fontos lesz a választásban, és az ár. :D Fényes zongorafekete hajtókar meg a mostani középrészemhez nem létezik (UT)

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21.267 hozzászólás

pedig én még emléxem az újságbaírókra akik simán beletaposták az oktás hajtóművet az átdobóba, mer kolbász....

• Vejne kedveli ezt

Kisherceg

Kisherceg

fullamatőr kocabringás

• fórumtag
  • 8.025 hozzászólás

a hajtás teljesen lényegtelen, a megfelelően könnyű gumikkal úgyis magától felmegy a bringa bárhová.

mgy

mgy

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.091 hozzászólás

Vicces, nekem az ótvar acélvázas edzőbringámban volt sokáig négyszögtengely, aztán mikor lett bele oktás hajtómű, megdöbbentem mennyivel merevebbnek ÉRZEM. Épp Dobgókőre mentem az első utamon vele. Aztán megszoktam, és maradt minden a régiben... :D

A merevsége meg olyan, amilyen. Attól még nem fogsz fél órával előbb fölérni Dobikőre.

marton

marton

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.662 hozzászólás

De amennyivel olcsóbb a HT2, kb. annyival gyengébb is. Legalább is én ezt látom magam körül.

A GXP középcsapik olyanok lehetnek, mint a négyszögtengelyes Shimano monoblokkok, évekig használhatod őket gond nélkül.

Ez a merevség üldözés meg szerintem olyan, mint régebben volt a Q-faktor - minél kisebb, annál királyabb. Aztán kihozták az integrált tengelyes hajtókarokat és centikkel lett nagyobb a Q-faktor - de onnantól már ez nem volt annyira érdekes és senki nem is nyavajgott, hogy miért olyan széles ez.

Nekem még 4szöges középcsapim van és vidáman használom. 4-5 évente megnézem, hogy megvan-e még és tekerek vidáman tovább. A merevsége meg olyan, amilyen. Attól még nem fogsz fél órával előbb fölérni Dobikőre.

(és már várom az elmnéleti fizikusokat, akik kiszámolják hogy DE!!! a 6,7%-al merevebb középrész miatt sokkal jobb menni azokkal. Aha.. :rolleyes: )

Marci

Vejne

Vejne

törzsvendég

• fórumtag
  • 4.309 hozzászólás

Gombokért vegyél gxp közepet, oszt csá.

Gombokért? honnan?

36x24 tpi-s kell. ha látsz 8e alatt, szólsz.

HT2 közép pont 3500 lenne ingyen szállítva házig..

Vejne

Vejne

törzsvendég

• fórumtag
  • 4.309 hozzászólás

:D ha lenne eszem, már ezer éve megvettem volna 15-16 körül egy FC-6600-ost, csak olyan nehéz lenyomni dizájnban egy hajtókart, amire "shimano" van írva, és még nem is fekete :D

Igaz, szerintem merevség-súly arányban nehéz jobbat találni az ultegra-DA vonaltól. "szerintem"..

Vejne módosította - 2015. március 27. - 12:03

torma99

torma99

vendég

• fórumtag
  • 182 hozzászólás
Gombokért vegyél gxp közepet, oszt csá.

alkdefohij.png