Röviden: inkább gyűjts egy Power2Max NGeco-ra.
Bővebben: a generation1 és generation2 jele gyenge, sok a jelvesztés, a hiányos mérés, könnyebben megzavarják a vezetékek zajai stb.
2014 késő tavaszán vettem az elsőt, generation1-es Stagest. Az jó 1 évig bírta, aztán teljesen behalt, Stages EU garanciában cserélte egy Generation2-es típusra. Országútin is volt egy generation1-em, azzal egyébként technikai gond sosem volt, a következő tulajdonos is úgy emlékezem, sokáig használta nagyobb gondoktól mentesen.
Aztán MTB-s Stagesemet is eladtam, mikor meglett az első Quarq DZero mérőm. (erről a típusról most nem írnék)
2018 elején viszonylag jó áron jutottam akciós Generation3-as Stages Power L-hez a régi XTR hajtóművemhez, sőt, most is van egy Generation3-as Stages Power L-em (Quarq hajtókarhoz), utóbbit egy kísérlethez használom, pontosabban egy hipotézis igazolására vagy cáfolatára - ez majd kiderül. 
Stages előnyők:
- könnyen szerelhető
- generation3 jele már kellően erős
- Stages EU support gyors és segítőkész
Stages hátrányok:
- eddig 3 mérőt kellett visszaküldenem, köztük egy vadi új Generation3-as karbon karral jött darabot, ami élt - nem túlzás - 4 percet!
- generation1 beázásra hajlamos és működő példány talán már alig létezik pár tucat a világon
- generation1 és generation2 jele gyenge
- szoftveres problémák: lefelében az útról érkező nagyobb ütéseket beméri 1-2 mp-re 1500-2500 wattos "tüskékként", főleg, ha a bal láb van elöbbre és a jobbat tartja valaki hátrább a pedálok vízszintes helyzeténél. MTB vagy oúti, az mindegy. Gondolom nem kell kifejtenem, a CP-görbét mennyire elviszi egy ilyen, márpedig szinte minden tekerésben garantáltan lesz 1-2 - nekem legalább is volt. Az összesnél...
- bal-jobb láb erőkülönbség esetén értelemszerűen alámér vagy felülmér. Ha van okosgörgőd vagy két láb Wattot mérő eszközöd, az problémát okozhat
Non-plus-ultra: úgy tartják, ha csak Stagest használ valaki, akkor igazából jó a Stages is, még ha a bal lába mondjuk gyengébb is, teszem azt 5%-kal. Igen ám, de itt jönnek a gondok, amit alig tudnak páran: ha GA1 zónádban a valós 200 Watt helyett mondjuk a bal lábad Watt * 2 = 180 Watt, az nem feltétlenül jelenti azt, hogy GA2-ben is 5% lesz az eltérés vagy pláne nem azt, hogy EB vagy VO2Max zónában is 5% lesz. Ha nem sérülésből ered az eltérés, akkor sok jel utal arra, hogy többeknél a bal-jobb lábban a Type Ia/Ib és Type IIa/IIb/IIx rostok arányai különbözőek: értsd úgy, hogy ha a bal lábad gyengébbnek mérted GA1-ben, threshold zóna körül hirtelen marasabb Wattokat teljesít, mint a jobb lábad!
Persze ha az ember belegondol, a zónák igazából ettől még jók is lehetnek, egy edző WKO4 vagy WKO5 szoftverrel biztosan kezelni tudja, pláne, ha tisztában van ezzel (vajon hány edző tud erről és/vagy figyel erre?). Még a CP-görbe is jó eséllyel közelíteni fog egy az egyénre jellemz valós CP-görbéhez, amit arányaiban kétlábas mérés esetén kapna az ember (természetesen függően attól, mekkora az eltérés a két láb rosttípus-arányai között).
Viszont! Ha valaha is kétlábas mérésre áttér valaki, kezdheti újra a tesztjeit, a Wattjait nem fogja tudni érdemben összevetni a Stages által mértekkel, ez gondolom nyilvánvaló.
Mindezt mérésekkel is alá tudom támasztani, egy konkrét példa tőlem, íme: https://www.strava.c...ties/2984359206
Igen, GA1: átlag valós 208 Wattnál Stages átlag 187-et mér. GA2: átlag 310 Wattnál Stages átlag 299 Wattot mér (vedd észre, bizony csökken az eltérés!) stb. stb.
Ezeket én figyelembe venném! 
zscs módosította - 2020. január 16. - 21:56