Nekem Angliából bolt (nem nyomkövethető) postával küldött buborékos fóliás borítékban komplett féket és semmi baja. Én nem szeretek így küldeni, de ha grammokon múlik, meggondolnám. A fék eleve duplán, triplán buborékos fóliában volt gyárilag.
Egyébként az a tapasztalatom, hogy a Posta és a legtöbb futárcég vigyáz rá, ésszel szállítanak. Hosszú ideig kereskedtem, időszakosan szinte minden nap jött futár. Egy futárcéggel volt rossz tapasztalatom, horpadtan, lyukasan, kiszakítva jöttek a csomagok, ott egyértelmű ki volt a hunyó.
A kollégának igaza van, otthon kell konyhai mérlegen kijátszani, nem a Postán izgulni. Én előre megmondom a vevőnek a postai költséget, a csomagolás típusát és majd ő eldönti hogy kéri. Ha ezt magadra vállaltad, akkor meg ez már nem a vevő problémája.
Azt remélem nem gondoltad komolyan, hogy mást adsz fel neki...
Szia : ) hol rtam azt, hogy mást adok föl neki? Azt rtam, hogy
"nb: egyébként ha semmiképp sem fér be 500 gramm alá, akkor meg "ugyanmindegy" alapon kaphat a vevő szaloncukrot, gumicukrot, egyéb nyalánkságot. Így talán nem is katasztrófa az egész."
ez nem azt jelenti, hogy ha semmiképp sem tudom kibuvészkedni a fél kg-os limitet, akkor még belecsempészek a csomagba valami nyalánkságot? Csak nekem volt már, hogy haribot kaptam egy rendelésemhez.. Ha meg mondjuk 510-re jön ki cukorka nélkül, cukorkával meg 800-ra, akkor minden további nélkül beletehetsz a vevőnek egy csomagot, mert nem lesz drágább elküldeni, ellenben szép gesztus.
Amúgy a campagnolo fröcsi muanyag csodái (első generációs mirázs ergó) 478 gr-ra mérlegelt a postán, és 474-re a spar-ban, szóval a postások mérlege kicsit csal A csomagot elküldtem, elsőbbségivel (az plusz 150 ft, de simán megéri) és ajánlva, hogy legyen nyomkövetés rajta. Szóval már csak arra várok, hogy a vevő megkapja.
Féket boritékban én is kaptam már, küldtem is már, és ilyen téren nagyon hálás cucc a fék, mert könnyu A fékváltókarral az a baj, hogy ha valami régiség, akkor nagoyn sanszos, hogy fél kg felett lesz, mert az összes 8-9es shimano fél kg fölött van (kivéve a 7700ás Durát) és még arra jön a csomagolópapir.
Bocsánat, hogy nem irok hosszú i-ket, ezen a billentyun nem fordul olyan elő, lusta vagyok karaktertáblázni, kombinálni.
Ha esetleg a másik pár fvk-t is külföldre kéne küldeni, majd meglátom, hogy belefér-e a fél kg alá, mert az tömör aluminium (1993-as Rekord-Chorus-Athena)
Nagyobb csomagoknál (kerékszett, váz, kerékpár, hintaló, talicska) megéri a DPD-vel küldeni : )