..vagy a bankba és letartóztatnak.
Jelentkezz be Regisztrálj
Téli tekerés
Posted 2015. November 05. - 22:04
Sohasem az a fontos mit hogy szoktak, mert az a múlt és a jelen.
Egy a lényeg: mi hogyan mûködhet még jól, még jobban mert az a jövõ !
A találmányok már csak ilyenek..
Posted 2015. November 05. - 21:02
A levegő szűrés az más dolog, jó lehet ha valaki a városban jár többet, de a hegyek között szükségtelen mert nehezíti a légzést. Városban viszont nagyon hasznos, mert sok a füst és a por. Láttam már városi levegőtől feketére füstölt szűrős maszkot.
Létezik ilyenekből sokféle: https://www.google.h...CFQGtLAodcYEHGg
Főleg, ha bemegyek egy üzletbe, és elfelejtem levenni
Posted 2015. November 05. - 20:49
Olyan neoprén arc maszkot érdemes venni, ami a homlokot is melegen tartja, esetleg a torkot is
Az még azért is jó, mert a két szem egybe vágott ovális nyílásánál le lehet húzni amikor orrot kell törölni benne.
A levegő szűrés az más dolog, jó lehet ha valaki a városban jár többet, de a hegyek között szükségtelen mert nehezíti a légzést. Városban viszont nagyon hasznos, mert sok a füst és a por. Láttam már városi levegőtől feketére füstölt szűrős maszkot.
Létezik ilyenekből sokféle: https://www.google.h...CFQGtLAodcYEHGg
A keresőbe beírom "arc maszk" és jönnek találatok a fellelhetőségre.
A legjobb ami a homlokot és a torkot is védi.
Ha minden testrészünket megfelelő nedvesség elvezető technikai ruházattal tudunk védeni, akkor
nem is rossz a téli tekerés. Netán fűthető ujjú kesztyű és a fázós lábúaknak jó cipő, kamásli vagy fűthető betét.
Legfeljebb kell még valami ritkább mintás szöges gumi a jégre hóra, esetleg egy szélesebb, amit
nem vezet meg a legkisebb jégborda is, mint a Schwalbe Ice Spiker Pro 2.35 -ös. Igaz, ez nem olcsó.
http://4.bp.blogspot...00/CIMG0021.JPG
Sőt idén már nem is lesz belőle a nagykerben sem ha minden igaz, csak jövő februárra hoznak talán, de jövőre is lesz tél. Addig meg jó lesz nekem még amit magam csináltam jó pár évvel ezelőtt, csak a csavarokat kell benne kicserélni, mert elkoptak már, de abból még van bőven, csak ez így súlyra nehéz. Persze csak akkor ha majd lesz jég is.
Sohasem az a fontos mit hogy szoktak, mert az a múlt és a jelen.
Egy a lényeg: mi hogyan mûködhet még jól, még jobban mert az a jövõ !
A találmányok már csak ilyenek..
Posted 2015. November 05. - 20:04
Én ezt használom már 2 éve:
Köszi! Az árán majdnem felröhögtem, szóval egy próbát megér.
Grande, neked is köszi
Edited by RelakS, 2015. November 05. - 20:05.
Posted 2015. November 05. - 18:59
Én ezt használom már 2 éve:
http://www.decathlon...id_8011839.html
Még mínuszban is teljesen jó a hőérzet és kényelmes is.
Próbáltam párat még , de a puha arcrészűek nem jók , mert túlságosan rásimul az arcra, így nem kapsz benne rendesen levegőt.
Ez kellemesen melegen tart , és szinte nem is érzed , hogy rajtad van...
Posted 2015. November 05. - 15:31
Dupla post. Kérem törölni.
Edited by Grande, 2015. November 05. - 15:33.
Posted 2015. November 05. - 15:27
Gondoltam, télen is kéne tekerni, viszont eléggé kapkodom a levegőt.
Egy ilyen maszk tud segíteni abban, hogy kevésbé legyen hideg a beszívott levegő?Abban gondolom mindenképpen, hogy legalább az orrom ne fagyjon le
Mínuszokban nem használnám, de azért a 0°C közeli hőmérséklet sem kényelmes.
A Resproban méginkább kapkodod majd a levegőt Tekertem Resproban télen, de csak városban. Jó arra, amire szeretnéd (plusz szűri valamennyire a városi szmogot). Azt persze nem szerettem, hogy ha picit folyik az orrod, hova folyik..
Én ilyen Mavic le-felhúzható arcmaszkot használok. Tök jó.
Edited by Grande, 2015. November 05. - 15:32.
Posted 2015. November 05. - 13:36
Gondoltam, télen is kéne tekerni, viszont eléggé kapkodom a levegőt.
Egy ilyen maszk tud segíteni abban, hogy kevésbé legyen hideg a beszívott levegő?
Abban gondolom mindenképpen, hogy legalább az orrom ne fagyjon le
Mínuszokban nem használnám, de azért a 0°C közeli hőmérséklet sem kényelmes.
Posted 2011. November 13. - 12:41
vettem a maszkhoz új szûrõbetétet, mert már nehezebb volt benne a levegõvétel (2,5-3 hónap napi használat).
basszus, az új szûrõ kívülrõl sokkal, sokkal fehérebb, mint a régi, pedig zacskóban tároltam a maszkot, ha nem használtam, illetve kiváncsiságból felvágtam a régi szûrõk külsõ rétegét. Nos.... a szénbetét feletti szûrõ réteg (ami külsõ alatt van közvetlenül) szó szerint fekete volt a mocsoktól. Ilyenkor azért azt gondolom, hogy még nagyon olcsó a benzin, meg a gázolaj.....
hát igen, én is szegeden a városban futok esténként, és néha elgondolkodom, hogy most használok, vagy ártok-e magamnak...
Posted 2011. November 13. - 12:26
basszus, az új szûrõ kívülrõl sokkal, sokkal fehérebb, mint a régi, pedig zacskóban tároltam a maszkot, ha nem használtam, illetve kiváncsiságból felvágtam a régi szûrõk külsõ rétegét. Nos.... a szénbetét feletti szûrõ réteg (ami külsõ alatt van közvetlenül) szó szerint fekete volt a mocsoktól. Ilyenkor azért azt gondolom, hogy még nagyon olcsó a benzin, meg a gázolaj.....
Posted 2011. November 10. - 08:02
Köszi a választ,veszek egy ilyet.
én ilyen 3M maszkot használok, nagyon kényelmes, jól lehet benne levegõt venni
a párásodás azért nem zavaró, mert 3 szelep van benne, így kilégzéskor nem tudod a szûrõkre fújni a párát, csak a belsõ gumi részen csapódik ki
figyelj rá, hogy több méret van, próbáld fel õket, fogd be a belégzõ nyílásokat és szívj rá, ha nem jön sehol a levegõ, akkor jó
városi szmogra pedig a 2128-as filtert vedd hozzá, nekem ezt ajánlotta a 3M termékfelelõse
mióta megvan nem vagyok hajlandó nélküle tekerni a városban, ha leveszem, vagy otthon marad valamiért, akkor hányingerem lesz a tömény benzinszagtól, meg bûztõl a forgalmasabb utakon
ez az
http://vedofelszerel...3-meretben.html
Posted 2011. November 09. - 22:28
„A fájdalom elmúlik, a gyõzelem örökké megmarad."
Posted 2011. November 09. - 21:19
Mennyire neheziti a légzést,illetve mennyire párásodik be a respro techno?
Nem vészesen nehezíti a légzést, vagy csak megszoktam. 3 éve használok ilyet, egyet már teljesen elnyûttem, egy garnitúra plusz filterrel. Párásodni úgy 15-20 perc után már erõsen párásodik belül, igaz, valahogy nem zavaró túlságosan. Ami jobban zavar, hogy ha felül nem szorul rendesen az arcra, a szemüveget bepárásítja, illetve ha orrot kell fújni, az elég nehéz megoldani, hogy úgy mondjam. Pozitívum viszont, hogy védi az arcüreget, nagy hidegben nagyon jól szigetel. Kora reggeli terepezésnél volt már, hogy csak emiatt fent hagytam az arcomon.
Posted 2011. November 09. - 20:39
Posted 2011. November 09. - 20:25
Posted 2011. November 09. - 19:48
Posted 2011. September 10. - 12:16
Ha nem kergeted az álmaid akkor csak vegetálsz!
Posted 2011. September 10. - 10:21
és csak 28K..
Flickr
Posted 2011. September 09. - 22:06
Én azért javallanám a North Celsiust is. Nekem nagyon bejött.
Felpróbálható azt hiszem 45-ös.
magasan a legjobb téli cipõ
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való