Ez lesz a bóvli XT helyett? Milyen tárcsát vettél hozzá?
Grammozás és váltókarrögzítés tekintetében tetszett nekem is a Magura, ami a Cannondale-en volt (MT 4-6 keverék), de nem tetszett a fékkar kialakítása. A Storm SL tárcsákkal annyira rázta a bringát, hogy élvezhetetlen volt menni vele és közel nem hozta azokkal a régi XT fékerejét.
Yep, XT helyett. Fékkar nekem sem, az XT sokkal inkább kézre állt. Picit állítgattam rajta, közelebb vittem a 3-as imbusszal a markolatokhoz, így most egész kényelmes lett.
Cannondale-en neked már a Next verzió volt, az áttervezett fákkarral?
Ami egyből feltűnt, hogy bár a fékhúzás eleje kicsit nyúlós, ez egy nagyon erős fék. Nem sok köze van a régi Magura MT szériához. Utána olvasgattam és lám, valóban: http://www.mountainb...t.1592156.2.htm
Például a 4-dugattyús SRAM Guide-ot leiskolázza ez a csupa műanyag kis vacak még az alapabb fékbetétekkel is, hát, több mint elgondolkoztató...
Tárcsa elől valami Shimano SLX most, hátul SM-RT86, mindkettő 160-as. Semmi zavaró hang, egyáltalán nem nyikorog, nem rezonál be. Pöpec!
...hja igen, ha már grammánia, a cajga így ~8.7 kiló kulacstartóval, Garminnal, pedálokkal. Könnyebb fél kilóval, mint az oúti/CX bringám.
zscs módosította - 2016. december 31. - 16:49