Jelentkezz be Regisztrálj
edzestervem.hu
Írta 2011. július 02. - 15:23
Elõre is köszi.
Ha nem kergeted az álmaid akkor csak vegetálsz!
Írta 2011. július 02. - 12:40
És www.jaffajuice.hu. A szállodák is ezeket használják.
Ha jobban belemerültél volna a netbe, akkor a fentieket találtad volna.
Az izotóniás ital hordozójának nem kell feltétlenül ragaszkodni a narancsléhez, a lényeg a hozzáadott anyagokban van.
Erre koncentrálj inkább, ha hatásos italt szeretnél készíteni!
Sziasztok! A házilag készítendõ izotoniás italhoz lenne egy kérdésem: a narancslé az sürítmény, és ezt kellene higítani 1 l vízzel? Ilyen sürítményt hol tudok beszerezni? Néztem a netet, nemigen találtam, csak narancslevet ami már eleve Gyümölcslé SÛRÍTMÉNYhigított.
Illés Bálint
EDZESTERVEM.HU
MINDEN LÉPÉSSEL ERÕSEBB
Írta 2011. július 02. - 08:48
Írta 2011. június 30. - 22:26
Írta 2011. június 30. - 12:25
A kiválasztott felkészülési idõ: 10 hetes edzésterv
A kiválasztott intenzitás: emelt
A jövõ hét már nem látszik sajnos.
Gur Attila vynch@freemail.hu
Írta 2011. június 29. - 09:16
A Transz HU edzésre jelentkeztem a napokban, a pulzusmérõm lemerült, ma cserélem az elemet, még ne zárjatok ki:) Az alapozó edzéseket (tegnap és ma) nagyjából tudom teljesíteni a megadott tartományban, a következõ edzésen már lesz mérés.
A kérdés viszont nem ez, hanem az extra mozgásokra vonatkozik: reggel bringával jövök be, de az edzést mindig hazafelé végzem el. Beírjam-e a reggeli 10 km-eket, illetve a pihenõ napos 20km-eket? ezek mind alapozó pulzus körül vannak, 110-140 között. Ez heti 5 edzésnél 5x10 reggeli, és 2x10 du extra km-t jelent, ami talán nem túl sok.
Illetve hetente kétszer járok úszni 30-40 perceket, ez a hátam miatt eléggé szükséges, de nem nagy intenzitású, hanem kb. az alapozó terhelésnek felel meg.
Beleférnek-e ezek az edzésterve mellett, illetve rögzítsem-e vagy senem?
Köszi elõre is!
Írta 2011. június 29. - 08:05
Frissítettem az e hetet.
Következõ hetet beírom holnap.
köszi, hogy szóltál.
Sziasztok!
Nekem sem frissült a Maros Bike Maraton- Románia 80km
16 hetes edzésterv !
Károlyi Gergõ (karolyik@freemail.hu)
Vinczeffy Zsolt "Zerge"
EDZESTERVEM.HU
MINDEN LÉPÉSSEL ERÕSEBB
Írta 2011. június 28. - 13:02
Nekem sem frissült a Maros Bike Maraton- Románia 80km
16 hetes edzésterv !
Károlyi Gergõ (karolyik@freemail.hu)
Írta 2011. június 27. - 15:41
(Illetve azt még kérdezném, hogy visszamenõleg hány hetet kellene látnom? Mert perpill. csak az aktuális vagyis mostani 1 hetet látom...)
Ronai Tamas (Mátra rövid, 12 hetes, alap)
Üdv!
Lenne megint egy kérdésem a programmal kapcsolatban.
Kaptam ma reggel egy figyelmeztetõ emailt. Azt szeretném kérdezni, hogy ez egy ilyen standard levél, amit idõrõl idõre kiküld a program mindenkinek, csak úgy emlékeztetõnek, vagy pedig azért kaptam, mert nem jól csináltam valamit a héten, és azért figyelmeztet? (Utóbbi esetben megint arra gondolnék, hogy valami tévedés lehet, mint a múltkor, mert továbbra is mindent helyesen csinálok.)
Köszönöm
Írta 2011. június 27. - 11:39
Lenne megint egy kérdésem a programmal kapcsolatban.
Kaptam ma reggel egy figyelmeztetõ emailt. Azt szeretném kérdezni, hogy ez egy ilyen standard levél, amit idõrõl idõre kiküld a program mindenkinek, csak úgy emlékeztetõnek, vagy pedig azért kaptam, mert nem jól csináltam valamit a héten, és azért figyelmeztet? (Utóbbi esetben megint arra gondolnék, hogy valami tévedés lehet, mint a múltkor, mert továbbra is mindent helyesen csinálok.)
Köszönöm
Írta 2011. június 26. - 23:05
Írta 2011. június 26. - 20:16
Amikor gyalogoltam, nem volt ilyen kimondott célom, viszont amikor a Kinizsi 100-t legyalogoltam, s magam sem tudtam felidézni, hogy hogyan, akkor rájöttem, hogy felesleges korlátokat szabnom. Akkor 33 éves voltam, sok feladott 50 km-es túrával a hátam mögött, mégis sikerült 102 km-t mennem kb 21 óra alatt.
Na nézd csak egy nagyon rég nem látott ismerõs! Üdv neked sysspo!
Tisztula Visztula! Én a magam 37 évével újrakezdõnek számítok, 6 éve csöppentem vissza az mtb életbe. Hidd el látom magamon a folyamatos fejlõdést, és tökre örülök annak, hogy olyan dolgokat el tudok érni, amit ezelött két évvel még elképzelhetetlennek tartottam. Igen érdemes célokat kitûzni magad elé, de az is fontos, hogy türelmes légy magaddal szemben, ezzel is elõsegítve a fejlõdésed! Egy-egy kisebb cél elérése mind fizikailag, mind mentálisan nagyot dob a fejlõdésen és a folyamatos kihívások jót tesznek az önérzetednek is. Szerintem.
Írta 2011. június 25. - 09:04
Tisztula Visztula! Én a magam 37 évével újrakezdõnek számítok, 6 éve csöppentem vissza az mtb életbe. Hidd el látom magamon a folyamatos fejlõdést, és tökre örülök annak, hogy olyan dolgokat el tudok érni, amit ezelött két évvel még elképzelhetetlennek tartottam. Igen érdemes célokat kitûzni magad elé, de az is fontos, hogy türelmes légy magaddal szemben, ezzel is elõsegítve a fejlõdésed! Egy-egy kisebb cél elérése mind fizikailag, mind mentálisan nagyot dob a fejlõdésen és a folyamatos kihívások jót tesznek az önérzetednek is. Szerintem.
Írta 2011. június 24. - 22:59
Írta 2011. június 24. - 18:13
Ilyen alapon semmilyen extrém sportteljesítménynek nincs értelme. Pedig van! Egy célt kitüzni és teljesíteni. "Az út a cél" És, hogy 40 felett? Szõnyi Ferenc?
Írta 2011. június 24. - 13:17
De hogy elõremutató is legyek, meg nyilvánvalóvá tegyem, hogy elméletbõl erõsebb vagyok, mint a gyakorlatban :-), ezért megkérdezem, hogy olyan típusú egyéni célok elérésére is van támogatásotok, ami pl. így szól: szeretnék 300 km-t letekerni egy nap alatt, mondjuk lehetõleg 12 órán belül?
40 éves vagyok, nem a legjobb fizikai adottságokkal, de nagy küzdelmek árán azt már elértem, hogy azt mondhassam, hogy egy trekkinggel 24 óra alatt megvolt a 200 km. Országútival rosszullét (viszont jelentõsebb pihenõ) nélkül jelenleg olyan 150 km-nél járok, mindig egyedül tekerve, de ezt nemcsak síkon, hanem dombos vidéken is tudom (mondjuk 1000-1300 m szint mellett). Ha ész nélkül elindulnék, talán 200 km-ig eljutnék 7-8 óra alatt, benne azért több negyedórás pihenõvel, de azt látom, hogy a tudatos és jól megtervezett felkészülés nélkül a 300 km az maga lenne a csoda.
Mit ajánlotok?
Tudom terjed az extrémitás iránti igény és divat, de ezenkívül miért akarsz 300 km menni? Szereted a rosszullétet, vagy esetleg valami betegséget akarsz begyûjteni? MErt amúgy nincs más értelme. 40 felett különben is óvatosan érdemes sportolni még azoknak is akiknek hosszú sportmúlt van a hátuk mögött. 200 fölött töbször tekertem és mentem közel 300-at is egyszer (291), ráadásul hegy is volt benne. Egy aamtõrnél ilyen távoknál szinte mindekinél várható/lehetséges komoly holtpont sõt rosszullét, több hozadéka nincs. A kellõ állóképesség 120-150 km közöt elérhetõ, a gyorsasági állóképességet vagy robbanékonyságot pedig kiifejezetten rontja.
Írta 2011. június 21. - 21:34
Írta 2011. június 21. - 10:17
[quote name='boca'][/QUOTE]
Sziasztok!
Lehet, hogy most kiröhögtök, de lenne egy igen hülye kérdésem: mennyire igaz az, hogy verseny elött nyista szex?
[/QUOTE]
Írta 2011. június 21. - 09:21
A kérdésed nagyon is komoly kérdés. Évtizedek óta fiziológusok, és pszichológusok keresik a tuti megoldást.
Azt kell mondjam, hogy csak részben találták meg a megoldást.
Ami biztos, és Tomi, és Zerge is utalt rá, a gyakorlat teljesen egyén függõ, két egyforma eset nincs. Sajnos ki kell kísérletezni a legoptimálisabb változatot.
Általában mértékletes önmegtartóztatás a gyakoribb, ugyanakkor nagyon sok múlik a pszichikai beállítottságon. Lehet, hogy most kiröhögtök, de lenne egy igen hülye kérdésem: mennyire igaz az, hogy verseny elött nyista szex?[/QUOTE][/QUOTE]
Köszönöm a válaszokat!
Írta 2011. június 20. - 23:56
Elnézést a késõi reagálásért, de valószínû, hogy egymásra vártunk a válasszal.
A terhelés megkezdésekor a szervezeted rögtön teljesítményt ad le, tehát az intenzitás megemelésének pillanatától beleszámít a résztáv idõtartamába.Ezt tapasztalhatnád, ha wattmérõs bringával mennél, a pulzust kémiai folyamatok vezérlik, és ezért minimális késésben van a tényleges munkavégzéskor.
Ezt még lehetne ragozni, de a lényeg kb. ez.
De, a vezérlõ elv mindenképpen a pulzus értéke, terhelés, és pihenés esetén is.
Üdvözlettel:
Lehet kicsit kacifántosan fogalmaztam, megpróbálom egyszerûbben:
A lényeg, hogy hogy kell értelmezni a résztávozásnál az idõket? Ha mondjuk 3 perc kemény zúzás - 1 perc pihenõ váltakozik, akkor a 3 percbe beszámít az az idõ is, amíg felmegy a pulzus a kellõ tartományba, így csak mondjuk 2 percet töltök ott 3 helyett? Vagy csak onnantól számít a 3 perc, ha már a megadott tartományban ver a szívem?
köszi
Illés Bálint
EDZESTERVEM.HU
MINDEN LÉPÉSSEL ERÕSEBB