Jelentkezz be Regisztrálj
edzestervem.hu
Posted 2011. May 15. - 21:24
Posted 2011. May 15. - 17:07
ezért kell nekik az eltelt idõ, út, átlag pulzus, maximális pulzus minimálisan. Magyarán hogy lássa mennyire tetted oda magad.
Ha nem kergeted az álmaid akkor csak vegetálsz!
Posted 2011. May 15. - 13:51
Posted 2011. May 15. - 13:26
Posted 2011. May 15. - 13:16
Vinczeffy Zsolt "Zerge"
EDZESTERVEM.HU
MINDEN LÉPÉSSEL ERÕSEBB
Posted 2011. May 15. - 13:11
Posted 2011. May 15. - 12:51
Tõlem ne várd azt, hogy igent mondok, ezt írtam.
Nem ismerem ezt a márkát. Persze jobb, mint a semmi.
Vinczeffy Zsolt "Zerge"
EDZESTERVEM.HU
MINDEN LÉPÉSSEL ERÕSEBB
Posted 2011. May 15. - 12:46
Posted 2011. May 15. - 12:37
Nézd ezért az árért nem kapsz hasonlót sem.
Ennél olcsóbban sem kapsz.
De nem mondhatom azt, hogy jót vettél.
Vinczeffy Zsolt "Zerge"
EDZESTERVEM.HU
MINDEN LÉPÉSSEL ERÕSEBB
Posted 2011. May 15. - 12:29
Ehhez mit szóltok? ( most vettem új kerékpárt, szóval erre abszolút nem számoltam, úgyhogy a lehetõ legolcsóbbat próbálom megtalálni - egyelõre jó lesz )
Posted 2011. May 15. - 11:38
Anélkül, hogy túl dimenzionálnám a pulzus értékek jelentõségét, röviden azt kell mondjam, hogy sehogy.
Ha csak abba belegondolsz, hogy minden intenzitás zóna a maximális pulzusod függvénye, akkor könnyû belátni, hogy valamiképpen szükség van a pulzusod figyelemmel kísérése.
Hidd el megéri áldozni rá, sokkal jobban fogod élvezni bringázást, és kulcsa a fejlõdésnek, ha ez a célod!
Szia, Illés Bálint
Illés Bálint
EDZESTERVEM.HU
MINDEN LÉPÉSSEL ERÕSEBB
Posted 2011. May 15. - 11:33
Sajnos sztem egyáltalán nem.
A stopper nem elég az intenzitás megadásához.
Viszont úgy oldottuk meg a terveket, hogy egy sima 13900Ft-os Polar FT1-el is vérge lehet hajtani minden edzést.
Futó edzésterveknél lehet csak megoldani a pulzusmérõ hanyagolását, de ahhoz 100%-ban tudni kell a zónákhoz tartozó iramot, de mivel ott az idõvel változik a tempóhoz tartozó pulzus, ott sem egyszerû kihagyni a pulzusmérõt.
Vinczeffy Zsolt "Zerge"
EDZESTERVEM.HU
MINDEN LÉPÉSSEL ERÕSEBB
Posted 2011. May 15. - 11:18
Posted 2011. May 14. - 22:05
Én a magam részérõl a gyakorlati tapasztalat oldaláról közelítenem meg problémádat. Ez a kérdés mér évtizedek óta vita tárgya volt versenyzõi körökben, úgyhogy indokolt a kérdésfeltevésed.
Azt tudom válaszolni, hogy mennyiségnek mindenképpen be lehet tudni, de az edzésterveink minõségi részeket is tartalmaznak, meghatározott pulzustartományokban, amelyek végrehajtása bizonyos kilométert igényel, amikor is egyszerûen nem tudod figyelembe venni, hogy aznap már mentél x km-t. Ezeket az edzéseket városi kerékpározással általában nem tudod megvalósítani.
A rendszeres kerékpározásod miatt viszont esetleg egy intenzívebb programot is bevállalhatsz. Csak nyerhetsz azzal, hogy napközben már mentél valamennyit. Ami kérdéses lehet az a pihenõ idõ, ezt naplód alapján látható lesz, de szerintem nem lesz probléma.
Remélem sikerült a kérdésben egy kicsit segíteni, üdvözlettel:
Illés Bálint
Posted 2011. May 14. - 18:25
köszi!
Posted 2011. May 13. - 19:09
Szia!
Jó dolog a szauna regenerációra, de fontos, hogy pihenten is menjünk oda.
Edzés után, verseny után tilos.
A hidegebb hónapokban javasolt is.
Melegebb hónapokban hamar dehidratáció, azaz nagyfokú vízveszteség léphet fel, ami nem jó.
Tehát egyrészt méregtelenít, másrészt erõsíti az immunrendszert, érfalakat rugalmassá teszi, hisz a megtágult erek (melegben) hideg zuhanyt kapnak.
S persze a folyadék bevitelre jobban oda kell figyelni, ami szaunázásnál sima víz! Tehát nem kóla, de még nem is izotóniás ital.
Zerge
Köszi!
Posted 2011. May 12. - 13:46
Posted 2011. May 12. - 12:38
Bikemap.net - Your bike routes online
Budapesti edzésre javasolt utakat/útvonalakat én is szívesen olvasnék, ahol nem szörnyû az aszfalt és a forgalom és lehet akár résztávozni is. Bár gondolom nagy csodák nincsenek, de hátha akad olyan út ami eddig ismeretlen volt és a belvárosból megközelíthetõ.
Posted 2011. May 12. - 10:28
Az ötleted jó!
beszélek a webesekkel.
Addig pedig nézegesd az oldalt.
Ma az országúti versenyek kerülnek fel.
Zalakaros Maraton 45 illetve 90km-e és a Tarján Kupa.
Zerge
Vinczeffy Zsolt "Zerge"
EDZESTERVEM.HU
MINDEN LÉPÉSSEL ERÕSEBB
Posted 2011. May 12. - 10:17
Tegnap 35 edzésterv indult el, azokra már nem lehet jelentkezni, mivel már volt edzésnapjuk.
Pár napon belül feltöltjük a hétfõn induló következõ edzésterveket.
Zerge
Értem, köszönöm! Az lenne még a kérdésem, hogy a beregisztráltak kapnak értesítõt, hogy mikor kerül fel az új edzésterv, vagy sûrûn nézegessem az oldalt?