Jump to content

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Photo

Szerelõk "marhaságai"

- - - - -

• Please log in to reply
89 replies to this topic

bringavarázs

bringavarázs

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,029 posts
: )
off-
Tényleg õszintén,az a gond alapból és szerintem ez veri ki a biztit sokak agyában,hogy sok szerviz tényleg gány munkát vagy hozzá nem értést vagy egyszerûen csak "bal lábbal keltem fel és szarok" bele mentalítást tanusít.
Tisztelet minden kivételnek.

Túl azon,hogy az átlag userek közül 10 bõl 8 úgy megy be egy üzletbe,hogy itt úgyis átvernek...

Ne támadj, jót akarok! Tanulni nem szégyen...nekem se.

arpi07

arpi07

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,413 posts

Másik:erõsen létezik az az ügyfél aki mindent jobban tud a szerelõnél.És el is hiszi.
.

Hühûûû,fültanúja voltam amikor a vevõ mondta az eladónak:nehogymár azt mondja nekem,hogy ez(új teleszkópos,rugós nyeregcsöves agyváltós KTM trekking)kényelmesebb az én acél országútimnál,mert nevetnem kell...

bringavarázs

bringavarázs

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,029 posts
pöcst.az,hogy a szakival közösen tanakodsz,és hogy õ így áll hozzá ,biztos nem fogja elõrébb vinni az üzletét.Mert eljátsza ezt veled-aki talán értékeli-aztán megszokja.Csakhogy a többi 50 le se fogja szarni az õ jófejségét...

stpnek

Másik:erõsen létezik az az ügyfél aki mindent jobban tud a szerelõnél.És el is hiszi.

Hirtelen:ahhoz ,hogy egy kónuszt úgy beállíts,hogy ne menjen tönkre,szerintem tudás és tapasztalat kell.
Nem feltétlen a szerviz idõt csengeted ki...

Ne támadj, jót akarok! Tanulni nem szégyen...nekem se.

GT_Atee

GT_Atee

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,743 posts
Senkinek meg nem engedném ,hogy egy csavart is meghúzzon a bringámon.
GT-Atee

arpi07

arpi07

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,413 posts

semmi gond, már megvettem a komplett szerszám készletet a kerékagyhoz, meg a hajtáshoz, pontosan az említett és ahhoz hasonló esetek miatt, így többet nem kell kellemetlenül éreznie magát amiatt, hogy valaki pénzt akar nála költeni :)

na ez lehet a megoldás :)

stellaz

stellaz

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,932 posts

Még mindig nem érted.Kénytelen azt mondani hogy nem lehetséges,mert nem akarja javítani

semmi gond, már megvettem a komplett szerszám készletet a kerékagyhoz, meg a hajtáshoz, pontosan az említett és ahhoz hasonló esetek miatt, így többet nem kell kellemetlenül éreznie magát amiatt, hogy valaki pénzt akar nála költeni :)

arpi07

arpi07

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,413 posts

akkor azt kell mondani, hogy ennyi a javítás, ennyi a csere, tessék eldönteni mi éri meg jobban, nem azt, hogy a javítás nem lehetséges (fõleg ha még az a sokkal olcsóbb is ráadásul)

Még mindig nem érted.Kénytelen azt mondani hogy nem lehetséges,mert nem akarja javítani

stellaz

stellaz

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,932 posts

"mert ugye olyan nincs,hogy olcsó biciklit olcsón javítunk,drágát meg drágán"

akkor azt kell mondani, hogy ennyi a javítás, ennyi a csere, tessék eldönteni mi éri meg jobban, nem azt, hogy a javítás nem lehetséges (fõleg ha még az a sokkal olcsóbb is ráadásul)

arpi07

arpi07

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,413 posts

a konkrét esetben akkor sem értem, campa record agyról volt szó végig, nem tanyabájkról

"mert ugye olyan nincs,hogy olcsó biciklit olcsón javítunk,drágát meg drágán"

stellaz

stellaz

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,932 posts

már továbbírtuk Salával hogy mit

a konkrét esetben akkor sem értem, campa record agyról volt szó végig, nem tanyabájkról

arpi07

arpi07

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,413 posts

Most mit akarsz ezzel mondani?

.

már továbbírtuk Salával hogy mit

stellaz

stellaz

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,932 posts

Szerinted-nagyjából-mennyi lenne a korrekt szervizár egy ilyen agy esetében szétszed,ken,kónusztállít,esetleg golyócsere stb?

Most mit akarsz ezzel mondani? Hogy az új agy plusz a komplett fûzés, küllõkkel olcsóbb, mint egy kónusz+szerelés?

De hogy konrét példát mondjak:

campa record agy szerelése + 2 új campa kónusz + új golyók (minõségi cseh, nem campa, az nem volt) az 5 ropi volt matuznál.

stx agyhoz 1 vagy 2 új shimano kónusz + golyók + szerelés= 2 vagy 2,5 ropi egy belvárosi szervízben

Na most egy fûzés nálunk küllõkkel 4 ropi + deore vagy campa record agy az szerinted ezeknél az áraknál kevesebb vagy több? Ja és a szerelõ azt is javasolta, hogy akkor már nem érdemes a régi felnit visszafûzni, mert új agyhoz új felni is dukál....

arpi07

arpi07

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,413 posts

de egy kónuszos agygenerálon mi kerül ennyibe?

az iparis ringlémet 4db csapágycserével, racsnitisztítással, teljes generállal csinálták meg 1300-ért, úgy hogy közösen tanakodtunk a szakival felette aki még életében nem látott/szerelt ilyen rendszerû átütõs agyat, valamint ott helyben "gyártott" hozzá méretben passzoló csapágykiütõ szerszámot...

Az olcsó szervizzel az a gond,hogy megszokják az emberek.Egy idõ után ha 1500-ért csinálja,éhenhal.Ha meg 2500-ért akkor meg nem megy oda senki,tehát éhenhal...Sokunknak van 3-4-500ezres gépe,egy 4ezres szervizen meg kiakadnak

stp1

stp1

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3,283 posts
de egy kónuszos agygenerálon mi kerül ennyibe?

az iparis ringlémet 4db csapágycserével, racsnitisztítással, teljes generállal csinálták meg 1300-ért, úgy hogy közösen tanakodtunk a szakival felette aki még életében nem látott/szerelt ilyen rendszerû átütõs agyat, valamint ott helyben "gyártott" hozzá méretben passzoló csapágykiütõ szerszámot...

sala

sala

Telóguru

• fórumtag
  • 13,254 posts
  • LocationSvájc
valahogy ugy :D

fuck me, i'm famous!
-- Go ahead, Droids! --->

https://www.veloinfanger.ch/

arpi07

arpi07

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,413 posts

természetsen ha az egész bicaj kerül ennyibe akkor én is azt mondom, nem érdemes javítani

mert ugye olyan nincs,hogy olcsó biciklit olcsón javítunk,drágát meg drágán.Ezért foglalnak sokan úgy állást,hogy van amit nem csinálnak meg
De ebben benne van a monopólium veszélye,hogy 5év múlva már csak a Noé árlistáján lesz:
Kónuszhiba megállapítás ránézéssel-8000ft :D

sala

sala

Telóguru

• fórumtag
  • 13,254 posts
  • LocationSvájc
természetsen ha az egész bicaj kerül ennyibe akkor én is azt mondom, nem érdemes javítani

fuck me, i'm famous!

arpi07

arpi07

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,413 posts

én 2 ezer alatt tuti nem állok neki

És akkor mondd meg ugyanezt a 2-3 ezret a 20éves rozsdás tanyabájk tulajának.Nem csodálom,hogy sok szerelõ már nem akar ilyennel foglalkozni

sala

sala

Telóguru

• fórumtag
  • 13,254 posts
  • LocationSvájc
én 2 ezer alatt tuti nem állok neki

fuck me, i'm famous!

arpi07

arpi07

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,413 posts

sajnos nekem is mondta már az amúgy szakmailag toppon lévõ szerelõ, hogy dobjam ki a campa record agyat kónusz hiba miatt,

Szerinted-nagyjából-mennyi lenne a korrekt szervizár egy ilyen agy esetében szétszed,ken,kónusztállít,esetleg golyócsere stb?