Jump to content

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Photo

Trans Hungária Túra/Maraton | 2013. augusztus 16-20.

- - - - -

• Please log in to reply
717 replies to this topic

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21,267 posts

De az egészbe az a fura hogy a nagy semiböl elökapták ezt a Transt maratont még azt tartotom kicsit érdekesenk mickolcrol buszozás most meg nem mondom pontosan hova kb 1 órát írnak rá 8-9 ig találd meg a cucodat a bringádat melegicsél be és 10 kor rajtolj milyen kapkodás lenne ot kérem?:D
De a rendezök tudják
Távol áljon tölem hogy veszekedjek a sportársakal mi egyoldalon álunk:)

Te figy. ha így elõre ilyen problémáid vannak, nem kötelezõ részt venni.

.............................

más
az elõzõleg felvetett kérdés meg.
ha az az 5500 méter szint van közelebb az igazsághoz, az középtávos maratonosnak sztem simán teljesíthetõ. még én is bevállalom :)
"Az Ég szemébe nézve, Széttárt karral áll, Halálos viharra vár egy haldokló világ "
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való

vendég_fac€_*

vendég_fac€_*
  • vendég

Egyetlen többnapos külföldi maratont sem tudok mondani, ahol egy napra kevesebb km és/vagy szint jutna.

Beskidy Trophy a távja szerintem egy kevésbé fannak is kecsegtetõ cél.
Szerintem tök mindegy, hogy melyikõtök mit/hol/mikor dolgozott/dolgozik, az a lényeg, hogy lesz-e elég nevezõjük, aki 4 hosszútávot le tud nyomni egymás után. Remélem lesz! Én jövõre beneveznék és erre nyílván sokat és tudatosan kell készülni.

A honlapon azt írják, hogy minden távot a felénél abba lehet hagyni és visz busz az adott napi célba.
Ez olyan mintha a kevésbé edzetteket akarná a versenyre csábítani.
Engem ez annyira nem vonzana, hogy féltávokkal jussak el Tokajba, kíváncsi vagyok másokat vonz-e.

Elõzõ hozzászólásomra találtam választ.
A montázson a vár a Szarvaskõi vár, nem az Eger melletti, hanem a Bakonyban lévõ :) Írtam nekik

szóval a beszkydi trophy árai:
before 31.01.2011 - 115 EUR
before 31.03.2011 - 145 EUR
before 31.05.2011 - 175 EUR
és ez egy olyan verseny ami egy településrõl indul minden nap
40eFt egy "utazós" versenyért szerintem nem is olyan sok, bár elsõre nekem is annak hangzott.

zeezoltano

zeezoltano

bentlakó

• fórumtag
  • 6,068 posts
Ott a pont ne sajnáltassa senki mert nem tanult vagy nem volt lehetõsége tanulni pláne egy több napos sport rendezvény kapcsán amit mire "elõhuznak a zsebükbõl" több 100 esetleg 1000 munkaóra van.
Amíg van más aki idegeskedjen helyettem, tegye meg az !
Ha nem kergeted az álmaid akkor csak vegetálsz!

kela

kela

bentlakó

• fórumtag
  • 7,622 posts
figyu 2 nyáron is dolgoztam biorobotként az Audiban, igaz csak 8 órában, a tavalyi nyáron meg nagyim földjén végeztem izgalmasabbnál izgalmasabb munkákat, szerintem nem a pesti panelbõl beszélek. azért meg ne legyek már lenézve, mert bevállaltam, hogy nem büfészakot végzek valamelyik istenhátamögötti egyetemen.

off

andris

andris

mod

• globális moderátor
  • 10,714 posts

Szerintem meg sportot vagy szakmát tévesztettél, ha ennyit kell utaznod, illetve dolgoznod heti 6 nap, akkor bizony valami nagyon nincs rendben. Mintha említetted, hogy kõmûves vagy, szerintem nem csak egy cég keres kõmûveseket, meg talán a frusztrációdat nem másokra kellene kivetítened.

sokat vagyok dolgozók közt - akik valójában értékteremtõ tevékenységet végeznek - és szívesen is beszélgetek velük. teljesen más az értékrendjük, mint Neked vagy nekem. míg Nekik az a fontos, hogy "jól" keressenek - vagyis legalább annyit, amibõl kihúzzák hónap végéig - az "irodistáknak" pedig a jó társaság, normális idõbeosztás stb...
és mint boca is írta, a szükség nagy úr. hiába akarsz X helyen dolgozni, ha a család vagy a környezet Y helyhez köt, muszáj ingáznod a munka után.
egyszer ki kellene próbálnod 1-2 hónapig a fizikai melót, amikor 6-14-ig vagy 14-22-ig, netán éjszakás mûszakban is dolgozol! átalakul az értékrended!
rám mindig furán néznek, amikor lemegyek a sorra és nekiállok dolgozni az egyik gépen - de ez fontos, hogy teljes rálátásod legyen a dolgokra, mert az íróasztal mellõl teljesen más a helyzet!
és ha ez megvan, akkor Te is elkezded becsülni a kétkezi/fizikai munkát és majd örülsz, ha pár év múlva még találsz kõmûvest/ácsot/asztalost, aki megcsinálja a ház körüli munkákat.
off

Kerékpáros hírek - bikemag.hu
Blog - blog.bringasandras.hu

kela

kela

bentlakó

• fórumtag
  • 7,622 posts
Belemagyarázod, nem szóltam le a munkáját, de az tény, hogy versenyszervezõknek nem kell mindenkihez igazodniuk, és attól, hogy ilyen szerencsétlen idõbeosztása van, még nem kritizálhatja a szervezõket, hiszen az adott versenyrõl még pontos nevezési díj sincs, nemhogy tapasztalat.

boca

boca

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,078 posts

Szerintem meg sportot vagy szakmát tévesztettél, ha ennyit kell utaznod, illetve dolgoznod heti 6 nap, akkor bizony valami nagyon nincs rendben. Mintha említetted, hogy kõmûves vagy, szerintem nem csak egy cég keres kõmûveseket, meg talán a frusztrációdat nem másokra kellene kivetítened.

Én igazság szerint nem itélkeznék senki felett, sajnos ma kis megtépázott hazánkban a szükség nagy úr, nem tudjuk a hátteret, és szerintem sokakat nem is érdekel. Azonban, ha azt nézzük, hogy Imike barátunk meló után nem a kocsmába rohan, ahogy a legtöbb kõmûves teszi, sztem igenis dicséretes az amit véghezvisz. Sajnos ma nem nézzük emberszámba az igazi, jó szakembereket, mert most mindenki "szellemi" munkával szeretne vagyont keresni, és ez nem a mi hibánk, de ez más tészta, más topikba való. Viszont Andrisnak is igazat kell adjak abban, hogy mindenki a saját idõbeosztásához, energiájához mérten válasszon magának megmérettetést, és nem kell mindjárt fikázni az olyan dolgot, amirõl még nagyon keveset tudunk kellõ ismertetés hiányában. Nyilván Imike is szeretné magát kipróbálni egy ilyen megmérettetésen, és tudja, hogy nagy valószinûséggel nem fog tudni rajta elindulni a fentebb említett okok miatt....de azért a vágyakozás benne is megvan, és ez természetes, hisz a vágyaink ösztönöznek, hajtanak elõre. Eltört nála a mécses, nincs ebben semmi.
" A Cube el van vetve! "

blueshark

blueshark

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3,190 posts

a vélemények viszont különböznek, és ez így van jól
Team Heavy Pedal - Szeged

A tehetség az, amikor többet tudsz, mint amennyit tanultál.

Imike 1989

Imike 1989

vendég

• fórumtag
  • 15 posts
régeben hoszutávoztam söt nem is rosszul ugyhogy tudom miröl beszélsz meg voltam kint külföldön több naposon is tudom miröl van szó
De most szimpla éretségivel nem találtam semi melot kelet egy szakma találtam egy jó helyet igaz 12 órázás megy de meg van a havi 2 kilom simán szal anyagilag nem sirok csak edzeni nincs idöm enyi

Imike 1989

Imike 1989

vendég

• fórumtag
  • 15 posts
De az egészbe az a fura hogy a nagy semiböl elökapták ezt a Transt maratont még azt tartotom kicsit érdekesenk mickolcrol buszozás most meg nem mondom pontosan hova kb 1 órát írnak rá 8-9 ig találd meg a cucodat a bringádat melegicsél be és 10 kor rajtolj milyen kapkodás lenne ot kérem?:D
De a rendezök tudják

kela

kela

bentlakó

• fórumtag
  • 7,622 posts
Szerintem meg sportot vagy szakmát tévesztettél, ha ennyit kell utaznod, illetve dolgoznod heti 6 nap, akkor bizony valami nagyon nincs rendben. Mintha említetted, hogy kõmûves vagy, szerintem nem csak egy cég keres kõmûveseket, meg talán a frusztrációdat nem másokra kellene kivetítened. Egy verseny olyan hosszú, amely távot a versenyszervezõk minden szempontból a legjobbnak tartanak, még ha kompromisszumos megoldásra is kényszerülnek. Egyetlen többnapos külföldi maratont sem tudok mondani, ahol egy napra kevesebb km és/vagy szint jutna.

Imike 1989

Imike 1989

vendég

• fórumtag
  • 15 posts
Hát jah sajnos ez van amit tudok megcsinálok edzés szintem közáptáv 20-30 ik helyhez böven jó bringátépteni van lové de edzeni sajnos nincs
ez van.
de amenyi idõm van anyit ülök bringán és nyomom tovább a középtávot 3 éve amikor sulis voltam 5 ik helyen végeztem középtávon öszetettben akkor még volt idõm edzeni de még most se olyan rosz a helyzet:)

andris

andris

mod

• globális moderátor
  • 10,714 posts
rendben, 16 órát dolgozol, van ilyen is... de akkor nem kell teljesíthetetlen célokat üldözni.
én 8-8,5 órát vagyok melóban, utazok érte naponta 20 percet, mellette tanulok.
a helyzethez mérten reális célokat tûzök ki, nem pedig elérhetetlent.
a Te melódat Te választottad - vagy a sors adta így, sajnos - ez mindegy.
errõl, meg arról sem, hogy mondjuk sokan minimálbérbõl nevelnek 1-2 gyereket nem mi tehetünk - legalábbis közvetlenül nem.
alkalmazkodj a helyzethez!
(és igen, én is csináltam kétkezi munkát, dolgoztam 10+ órákat - igaz csak nyáron, diákként, de tudom mirõl beszélsz.

Kerékpáros hírek - bikemag.hu
Blog - blog.bringasandras.hu

Imike 1989

Imike 1989

vendég

• fórumtag
  • 15 posts
reggel 3 20 kor kelj este fél 9 re hazaérsz hol edzel kaja fürdés 11 óra amedigre ágyabkerülsz van max 4 órád aludni nagyon jó.

Amugy meg harangék csinálnak néha érdekeségeket azt be kell ismernetek ha régebb óta versenyeztek

Imike 1989

Imike 1989

vendég

• fórumtag
  • 15 posts
Ezaz 8-9 órát
nem 12 órát 4 ra utazás szal az már 16 óra az melet edzél hétköznap légyszives

joshua

joshua

vendég

• fórumtag
  • 225 posts

Meg szerintem a harangék még azt se tudják hol vog meni a verseny gondolnak egyet azt krétával huznak egy vonalat az aszfalton erre menyél fiam azt kész szerintem ezen még kár veszekednetek elég troger szervezést várok:D

Te ugy gondolod hogy egy ilyen versenyt 1-2-3 hónap alatt meglehet tervezni iróasztal mellett akkor tévedsz.Egy ilyet azért alapos elökészületek elõznek meg és sok-sok egyeztetés/Nemzeti parkok,egyebek/Azért annyira rossz szervezésre ne számits csak a szokásosra.Hajrá Magyar versenyrendezõk!!!

joshua

joshua

vendég

• fórumtag
  • 225 posts
Az én szakmám se tul könnyü festö vagyok,azért én is dolgozok 8-9 órát is naponta,mégis tudok edzeni és elfogadhatóan menni hosszutávon.

zeezoltano

zeezoltano

bentlakó

• fórumtag
  • 6,068 posts

Meg szerintem a harangék még azt se tudják hol vog meni a verseny gondolnak egyet azt krétával huznak egy vonalat az aszfalton erre menyél fiam azt kész szerintem ezen még kár veszekednetek elég troger szervezést várok:D

Gyere kõmûvesek melé lapátolni házalapásás 12 órába és elöte utána+2-2 óra utzás és légyszi utána menyél ki edzeni szerintem örülsz ha hétvégén felülsz a bringára

A módosít gomb még neked is ingyen használható még neked is 15 percig.
Amíg van más aki idegeskedjen helyettem, tegye meg az !
Ha nem kergeted az álmaid akkor csak vegetálsz!

Imike 1989

Imike 1989

vendég

• fórumtag
  • 15 posts
Nem néz ki rossz bulinak én is középtávos vagyok de az a 105km az valahogy nem a leg hizelgöbb dolog
ha ha az megvan másnap csak be kell gurulni a célba aki nagyon szeretné és a technika nem szól közbe szerintem az tudja teljesiteni:)
Szintel sok baj nem lesz mert az viszonylag ideálisnak mondható.
ár csak a napsütés hiányzik és a kb 35-40 fok meleg:D

venember83

venember83

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,152 posts

Szerintem egy napi 70-80as táv 1000-1500ös szinttel, sokkal több embert vonzana.

Ugyan, száz kilométeren lesz valószínûleg 1600-1700 méter szint, az bõven elfogadható és teljesíthetõ a maratonokon induló középtávosoknak is simán, ha nem határoznak meg túl rövid szintidõt. Várom a további információkat, de van egy olyan érzésem, hogy jó lesz ez. :)