Reagálnék pár felvetésre az elmúlt napokból, mielõtt elfajulna a helyzet.
Remélem, egy páran ismernek közületek személyesen is, így adnak a szavamra, hisznek nekem, akkor talán a kétkedõket is meg lehet gyõzni.
Nem igazán értem azt a "vádat", hogy a nagy semmibõl kaptuk elõ ezt a versenyt! A kedves hozzászóló hogyan gondolta, Harangnak az ötlet megszületésétõl kezdõdõen kellett volna posztolnia egy blogban, hogyan áll a dolog?
A verseny szervezése tavaly tavasszal kezdõdött, elsõ körben az érintett településeket jártuk végig, megtörténtek a kapcsolatfelvételek, elõzetes tapogatózások arra, hogy ki hogyan viszonyulna egy ilyen rendezvényhez. A pályabejárások õsszel voltak, több szakaszban és több emberrel oldottuk meg a feladatot. Az elõször a térképen kitalált táv nagy részét ténylegesen is megtettük terepen, elképzeléseinket módosítottuk is sokszor a lehetõségek figyelembe vételével, ahol pedig most nem jártunk (leginkább a Bükkben), ott megbízunk annyira az ottani szakaszfelelõsben, hogy tudjuk, az általa kijelölt táv megfelel az elõzetes irányelveinknek. Ahogy a honlapon is olvashattátok, ezt a munkát még tavasszal is folytatjuk, a véglegesítés elõtt még elõfordulhatnak módosítások. Amint megvan a végleges, engedélyezett útvonal, az errõl készült GPS-tracket igyekszünk publikussá tenni (ez természetesen függ attól, az engedélyt kiadó hatóság hozzájárul-e ehhez.) A jelenleg a honlapon szereplõ útvonaltervek csak tájékoztató jellegûek!
A Miskolc-Szerencs közötti átszállítás elkerülhetetlen, ha nem akarunk még egy-két napot beleszõni a versenybe (költségnövekedés nekünk is, nektek is), vagy el akarjuk kerülni, hogy terepbringás szempontból tejesen érdektelen tájon és viszonyok között kelljen tekernetek. Ha jól látom, nem írtuk ki, hogy mikor van Diósgyõrbõl az indulás, simán elképzelhetõ, hogy reggel 7-kor lesz, hogy a 10 órás rajtot tartani tudjuk, ezt mindenki kalkulálja bele a tervezésébe!
A szakaszok teljesítésére 9-10 óra áll majd rendelkezésre (errõl a végleges pályaterv alapján döntünk), az utolsó, rövidebb szakaszon elképzelhetõ ennél rövidebb teljesítési limit is.
A fejleményekrõl, új hírekrõl igyekszünk majd a lehetõ legtöbb fórumon értesíteni az érdeklõdõket, a hivatalos forrás továbbra is a sportaktiv.hu oldal lesz, de természetesen itt is próbálunk rendszeresen reagálni a hozzászólásokra, véleményekre.
Üdv,
Fetzer Robi
Kedves Robi!
NEm is a hozzászólásodra reagálnék, hanem inkább üzennék a szervezõknek, afféle építõ jellegû kritikaként írom ezt most.
Nem tudom, jó ötlet-e, de azt miért nem lehet megcsinálni egy ilyen versenyen, hogy adott egyén csak 1-1 szakaszra nevez, pl. valaki csak az elsõ és a 3. etapon indul, és szakaszonként is hirdetnek eredményt, mintha külön maraton lenne?! Úgy gondolom, hogy a MTB sok 90 % át dolgozó hétköznapi amatõrök alkotják, és nem biztos, hogy a hétköznapokba nyúló többnapos verseny megoldható lenne, de a hétvégi két futamon rajthoz tudnának állni és növelni az indulok számát (bevétel a szervezõknek).
Biztosan óriási macera, nem vagyok szervezõ nem tudom, de az biztos, hogy valamelyest ez megoldható lenne, többen jönnének el.
Remélem ezt a szervezõk is fontolóra veszik, pláne, ahogy látom az útvonalképeket, nem egy duna maraton single track útvonal lesz, tehát lenne hely bõven a sok bringásnak.
Továbbá a bsi futórendezvényeibõl okulva (ha már a sportaktív közösen rendezi velük a buda maratont), akkor honorálják valamivel a teljesítést is, nyilván szintidõn belüli teljesítésre gondolok. Remélem fogok tudni lobbizni ezekért, akárcsak a 12 órás versenyért a 24 óráson, ahogy azt külföldön bevett szokás szerint csinálják.
Üdvözlettel, és kitartást a szervezéshez! Csak így tovább! ;-)