Jelentkezz be Regisztrálj
Cross/Trekking teleszkópok (28-as)
Írta 2010. november 11. - 13:11
még a gyári adat is 200-as nyakkal adja a súlytm de nyilván csak mert szarul nézne ki ha pont amiatt a 6-7 centi nyak miatt csúszna 2 kiló fölé
RST
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való
Írta 2010. november 11. - 12:41
http://www.bikeman.com/FK8074.html
"...hogy tudsz-e kegyelmezni, Úgy ahogy neked soha soha senki
S ha igen, hát jó leszel annak, Aki hagyja magát, mások is hagynak
Majd mindig, s Te ott állsz szelíden Hajnalban az utcán, és jól esik minden"
Írta 2010. november 11. - 12:16
Rácuppantam egy RST M29 air teleszkópra, de mint kiderült, a nyak gyárilag 180 mm-es. A Merida Crossway 10-be gyors mérésem szerint 215-220-as méret kellene. Ez azt jelenti, hogy feledhetem a 29' telót, vagy van gyárilag hosszabb nyakkal is? Még RS Dart 3 az, ami most elérhetõ áron lenne.
Írta 2010. október 27. - 17:21
Majd ha a mostani tönkremegy akkor lehet elgondolkodom egy max. Torát, de Dart is szerintem elég lenne.
A dart is rugos, raadasul nem is akarmilyen... 100 kilo felettieknek tudnam ajanlani
Írta 2010. október 27. - 15:07
Ez érdekes. Annyira nem értek a teleszkópos villákhoz, de akkor gondolom csak a mtb villákat lehet "fújni". D
nem
pl a jobb suontur és rst trekking villák is levegõsek
de általában a felsõbb kategóriás cross bicókban gyárilag is levegõs telók vannak.
Írta 2010. október 27. - 14:38
spec én még mindig fordítva gondolom
de pl a reba levegõs. szal annyira fújod amennyire szeretnéd az adott "terepviszonyoknak" megfelõlen -persze menetközben ez macerás-
Ez érdekes. Annyira nem értek a teleszkópos villákhoz, de akkor gondolom csak a mtb villákat lehet "fújni". Majd ha a mostani tönkremegy akkor lehet elgondolkodom egy max. Torát, de Dart is szerintem elég lenne. A mostanival csak annyi a baj, hogy használat elõtt egy kicsit rá kell tehénkedni mert akkor olyan mintha merev lenne.
Írta 2010. október 27. - 10:44
Pontosan ebbõl indultam ki én is.
Bár mivel egy mtb-os villa ezért nem lehet, hogy egy erõs rugó van benne, ami inkább terepezéshez van? Városba meg inkább egy puhább rugó való szvsz.
spec én még mindig fordítva gondolom
de pl a reba levegõs. szal annyira fújod amennyire szeretnéd az adott "terepviszonyoknak" megfelõlen -persze menetközben ez macerás-
Írta 2010. október 27. - 08:13
Pontosan ebbõl indultam ki én is.
Bár mivel egy mtb-os villa ezért nem lehet, hogy egy erõs rugó van benne, ami inkább terepezéshez van? Városba meg inkább egy puhább rugó való szvsz.
izlesek, igenyek kerdese. en sztem elviselnek egy 29es rebat varosban is.
amugy vegigbongesztem a suntour trekking telokat visszaut csillapitas ugyben, asszem tisztult a kod ahol ilyen szerepel, hogy "rebound adjust cartridge", ott allithato, ahol olyan h "fixed rebound cartridge", ott rogzitett a visszaut csillapitas. ahol egyik sincs, ott nincs a villaban ilyesmi.
Írta 2010. október 26. - 17:33
Írta 2010. október 25. - 11:11
Írta 2010. október 25. - 08:58
RST-t a lanchalozat forgalmazza tudtommal. nekem is az van. kulonosebb gond nincs vele, a szoban forgo visszarugast leszamitva, bar ez amugy egy alapmodell (mara tnl). a lock pl. teljesen rendben van, abszolut nem mozog semennyit lezarva.
A 29-es telokkal altalaban nem az a gond, hogy nem kompatibilisek a trekking vazakba. A-heades, 1 1/8-os villanyak jellemzo, tehat ezzel nincs gond. A problema az, hogy a gyari vazgeometriat "tonkreteszik".
Írta 2010. október 25. - 00:47
Nekem az NRX 7600-ba van az alján ilyen tekerõ, tehát a 2010-be is kell lennie.
Amúgy valaki tudja milyenek lehetnek a 29-es mtb-be való telók? Azok ugye trekkingekbe is jók, de sokkal drágábbak.
árban 60+
újabb tervezésû vázakba jók
nagyon oldszúl cuccokat eléggé hanyatt tudja vágni
itt + lehet nézegetni melyik szántúróba milyen chili van......aztán prsze oem modellek eltérhetnek
http://www.srsuntour...eries&tnid=2818
Írta 2010. október 24. - 19:32
Írta 2010. október 24. - 16:34
Amúgy valaki tudja milyenek lehetnek a 29-es mtb-be való telók? Azok ugye trekkingekbe is jók, de sokkal drágábbak.
Írta 2010. október 24. - 12:10
Írta 2010. október 24. - 12:09
Szerintem ezekben visszaút csillapítás van.A csillapitas (olajpatron) megfogalmazas alapjan itt odaut csillapitasrol van szo vagy mas neven kompressziorol, amit maximumra allitva lockolni lehet a villat. Ilyen van az en jelenlegi telomban is. A visszaut csillapitas viszont tovabbra sem egyertelmu. Szoval nem tudom, majd lehet elmegyek vmelyik boltba ahol forgalmazzak ezeket.
Írta 2010. október 24. - 11:50
Írta 2010. október 24. - 08:26
Ezekben a Suntourokban van csillapítás,de nem állítható,ezért nincs a villa lábának az alján a tekerõ.Mar egyszerubb 26-os villaknal sem problema ez (pl rs dart), a jobbszar aljan lehet allitgatni a kis teknos-nyul ikon segitsegevel a visszautat. Egy szo mint szaz, melyik trekking villanal lehetek biztos benne hogy tenyleg van benne ilyen?
Írta 2010. október 23. - 17:59
Felhasználás 28' trekking, city
Külsõ szár magnnézium
Becsúszó szárak Cr-Mo
Váll kovácsolt alumínium
Nyak Cr-Mo
Nyak méretek 1-1/8 A-HEAD
Papucs gyorszáras
Fékkonzol Disk+V fék
Rugóút 63mm
Rugózás spirálrugó
Csillapítás olajpatron
Állíthatóság elõfeszítés, lockout
Link: Pilis Sport :: Kerékpár felszerelés :: Villa :: 28' kerékhez :: Suntour :: NRX-LO
Írta 2010. október 23. - 14:27
Ha nem kergeted az álmaid akkor csak vegetálsz!