Jump to content

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Photo

Gumitopik

* * * * * 4 votes

• Please log in to reply
15857 replies to this topic

_rihi_

_rihi_

vendég

• fórumtag
  • 202 posts
Nahát, pont ilyen gumim volt gyárilag a Metro-s Active bicómnak! :lol1:
Bocs, de tényleg.... :)
Mindenesetre.... Ez mennyibe kerül?
Az Akadályok Azért Születtek Hogy Legyõzzék Õket!
__________________HoNLaPoM______________________

Gyõzni Tudás: Mást Tenni Mint Amit A Legyõzöttek!

rob

rob

This is the way

• globális moderátor
  • 16,879 posts

A Swampthing nem sargumi. Laza talajra valo, de nem kifejezetten nagy sarba. A Maxxis sargumija a Wetscream. Rendes sarban a Swampthing nem er sokat.

swamp = mocsár. k*rva annyát annak, aki igy nevezi el, aztán szép különálló (elméletileg jól öntisztuló) bütyköket rak rá. :)

pite: ezek a rubenák kavicsnehezek, biztos nem zavar? nekem van a padláson 2-3 garnitúra gumi, ami nem vált be....

"A man always has two reasons for doing anything: a good reason and the real reason." J.P. Morgan

"Science is not a democracy that can be voted on with the popular opinion." Earl R. Geddes P.h.D.

MC Pite

MC Pite

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3,388 posts
Mit láttam ma... Én 70% kemény földön, 20-25% aszfalt (különbözõek, de aszfalt/beton, ebbõl sok erdõben van) 5-10% egyében járok, és úgy néz ki hogy egy ilyen fini lenne erre: középen majd összefüggõ, van ami kapaszkodjon is, és még tûrhetõen tisztul (nem dagonyázásnál persze):
Feltöltött képFeltöltött kép

Rubena, mint kiderült az 52-559 az nem a típusa, a magyar oldalon nem találtam hogy ez melyik, de ha vki kipróbálna egy ilyet és megosztaná tapasztalatai, megköszöném! Hasonló gumi mint a Schwalbe Black Jack... (Ez 1,95ös)

"A hegyikerékpározás több mint versenysport, a természetközpontúan gondolkodó, egészségmegőrző,aktív életstílust kedvelő emberek szabadidősportja." Paripám

Maggi

Maggi

maximus

• fórumtag
  • 13,648 posts
Valaki koptatott már Schwalbe Silento 2-t? Milyen mert olcsó és csak betonra kéne.....vagy esetleg Runway....?

_rihi_

_rihi_

vendég

• fórumtag
  • 202 posts

En sokaig hasznaltam Space -t, nekem bevalt.
Ennyiert szerintem nagyon jo aron van.

Kössz a segítséget

Vole

Vole

bentlakó

• fórumtag
  • 7,561 posts
En sokaig hasznaltam Space -t, nekem bevalt.
Ennyiert szerintem nagyon jo aron van.
Ride fast or be last!
I`m as fast as nobody!

_rihi_

_rihi_

vendég

• fórumtag
  • 202 posts
Már tavaly is szemet vetettem erre a Brutálnehéz, ösvénytaposóra, csak sehol sem tudtam már beszerezni, mert a nagykerbõl is elfogyot...
De idén újra vásárolható, ismét kedvezõ áron: 3000- HUF/db :spoko:
Nem tudom hogy mit fogok kapni ezért az összegért, de szeretnék egy ilyet!
Esetleg használtatok már valaha ilyen gumit? :chin:

Vole

Vole

bentlakó

• fórumtag
  • 7,561 posts
A Swampthing nem sargumi. Laza talajra valo, de nem kifejezetten nagy sarba. A Maxxis sargumija a Wetscream. Rendes sarban a Swampthing nem er sokat.

Ha nincs nagy sar, vagy csak ritkan, es az is inkabb folyos mint agyagos-tapados, akkor jo a Swamthing.

Sarba Michelin Mud3 ;)
Ride fast or be last!
I`m as fast as nobody!

kalaius

kalaius

maximus

• fórumtag
  • 11,904 posts
ha sárgumit akkor vagy IRC vagy Panaracer, szerintem
vagy, ha sok a sárférõhely és befér a nagyobb gumma is a vázba/telóba, meg nem olyan nagy a dagonya/híg, nem tapadós a sár akkor Michi

MC Pite

MC Pite

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3,388 posts

a swamp thing kifejezetten sárgumi.

Ez tuti :)
Viszont a 2 Maxxis közül az 1,8as szimpibb mint a 2,1es... (elméletileg nehezebben fog beállnia kerék vele)

"A hegyikerékpározás több mint versenysport, a természetközpontúan gondolkodó, egészségmegőrző,aktív életstílust kedvelő emberek szabadidősportja." Paripám

rob

rob

This is the way

• globális moderátor
  • 16,879 posts
a swamp thing kifejezetten sárgumi.

"A man always has two reasons for doing anything: a good reason and the real reason." J.P. Morgan

"Science is not a democracy that can be voted on with the popular opinion." Earl R. Geddes P.h.D.

MC Pite

MC Pite

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3,388 posts
Hát ez is igaz :) .
Csak ami mély nyomott hagyott bennem: Én az amúgy nem tapadós sárban jó gumimmal tolni nem tudtama biciklit, mások sárgumival eltekertek mellettem.

_Az a lényeg hogy következõleg nem agyvérzést szeretnék kapni 2 perc tolás-5perc takarítás-2 perc tolás-5perc takarítás-2 perc tolás-5perc takarítás-2 perc tolás-5perc takarítás- miatt, hanem tekerni!_

Ha tud hozni Medusat, akkor az lesz, ha nem, akkor Explorer Pro Dual valószínû - bár a defekt hajlandóságát nem szeressük... Nem tudom hogy

Feltöltött kép
http://www.mtbr.com/...ct_124337.shtml - reviewok, tényleg elég jókat írnak róla.

Nem tudom melyik lenne jobb a sáros maratonokra, illetve melyik tartósabb, a súlya nem érdekel, de nem kapjak vele azért defektet mert vékony, és ha mégis, ne nyíljon szét - sajna páran erre panaszkodtak a Continál...

xenium

xenium

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3,448 posts
Elsoguminak hasznaltam az elozo gepen a S jimmy-t, es nagyon jo volt (jobb mint a mostani tiogam) hatul conti exp. 2.1 volt, felutni vagy 3 szor sikerult, de a sarat nem szedte ossze, agyagban nem probaltam, de mi nem ragad az agyaghoz? :)
Sei, soku Si.

nzoli

nzoli

vendég

• fórumtag
  • 147 posts
Medusaról nagyon jókat irnak mtbr-en, de az kifejezett sárgumi, nem vegyes felhasználású. Az Explorert nem hiszem, hogy könnyebb felütni, mint bármilyen más hasonló méretü és súlyú gumit.

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21,269 posts
a jimmy egy qrva jó gumi, talán az egyik legjobb de nem sárgumi....1ébként mindenhol, mindenre jó, - bár aszfalton ngy a gördülési ellenállása- és elég jó a sártûrése is, de biztos van egy szint ahol a sárgumik már jobbak..../a jimmi viszont jó máskor is/....
"Az Ég szemébe nézve, Széttárt karral áll, Halálos viharra vár egy haldokló világ "
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való

MC Pite

MC Pite

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3,388 posts
Na, ebikeot végig túrva 3 gumi maradt benn(2,5K mind):

Maxxis Medusa 26x1,8
Feltöltött kép
Legszimpibb az 1,8 miatt (1,55 nem megy el a mostani belsõmmel)

Maxxis Swamp Thing 26x2.1
Feltöltött kép
(Jókat írtak róla általában, csak 1 vki mondta hogy összeszedi a sarat, de fenntartással kezelem ezt...)

Schwalbe Jimmy Sport 26x2,1
Feltöltött kép

http://ebike.hu/imag...0001742_001.jpg

husevotelefonfulke: Köszi! Mivel 80kg vagyok és a gép is nehéz, kicsit félek azért a Contiol ahogy olvasgattam defekt szempontjából, ill az agyagos sárgyûjtési tulajdonsága ami legjobban izgat... nem szeretem (nagyon) keményre fújt gumikat (kinek a pap, kinek a papné... nekem inkább a lánya) de úgy náz ki úgy használható.

Ha nem tud ilyen Maxxis-t/Schwalbet hozni amiket most tlaáltam, akkor ez a Conti lesz a nyertes...

husevotelefonfulke

husevotelefonfulke

visszatérő

• fórumtag
  • 2,354 posts
Bringabutikban 1600, hogy legyen kis reklám mint már mondottam.
Sztem sárban sem annyira vészes, Budamaratonon nem viselkedett különösebben rosszul. De nem sárgumi az tény. Könnyû. Felütni azért nem olyan könnyû sztem. Bár én csak 75 kg körül mozgok. Közepes nyomáson nekem soha nem volt problémám. Viszont amire ügyelni kell, hogy a kanyarokban az oldaltartása nem a legjobb alacsony nyomáson. Megpróbál lekenõdni a felnirõl. Mondjuk ez inkább csak akkor jön elõ ha kanyarba ugrassz.
Sztem ezen az áron verhetetlen.

MC Pite

MC Pite

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3,388 posts
Sorry, dupla post...
Szóval az Explorer Proról amiket olvastam:
-kanyarba jó
-természetesen aszfaltra nem való
-sokan panaszkodnak felütéses defektre, mások szerint csak keméynre kell fújni - van aki 4 barral is felütéses defektet kap...
és a lényeg:
Van aki szerint király sárban, van aki szerint rossz. :( Pedig engem ez az egy érdekelne... van aki szerint tapad rá a sár -pedig elég ritkának tûnik, van akik szerint meg tök jó. Vagy a kettõ nem zárja ki egymást? (Értsd: Sárban az IRCm is remek, csak agyagban HALÁL, úgy tapad rá a sár...)

Valaki homályosítson fel pls!

MC Pite

MC Pite

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3,388 posts
Ezt ajánlotta a boltos az árkategóriában amit megjelöltem:
Feltöltött kép

Continental Explorer Pro Dual

1990/db, kevláros.

987

987

vendég

• fórumtag
  • 119 posts

Sziasztok !
SZeretnék egy 2.1-es XC külsõt a bringámra, csak nem tudom h mi lenne a legmegfelelõbb... mivel aszfalton is használnám rendesenen.
Én olyan 3ezer környékén szeretnék valami idõtálló megoldást.
Tudnátok nekem segíteni ?

Schwalbe Hurricane Sport. Ez egy nagyon jó gumi jól gurul, nem kap defektet elégé ballonos nem kopik, tapad és terepen sem vészes. Hátul használom és ez eddig a lekedveltem gumim.

http://ebike.hu/termekek/gumikopeny/26-felterep/1764