Jump to content

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Photo

Gumitopik

* * * * * 4 votes

• Please log in to reply
15857 replies to this topic

Lord_Leslie

Lord_Leslie

Házigazda

• globális moderátor
  • 17,297 posts

milyen gumit ajánlotok dh-ra? ne legyen szélesebb 2.35-nél. schwalbe space-t néztem de az kõ nehéz.. valami könyebbecske kéne! pls help nekem!

szerintem mondj még egy maximum árat is... ;)
Fekete Bárány........ Táltos Csacsi
.......+++Eladó "kacatok"+++...........:openarms: Lokálpatrióta Házigazda

rmx rider

rmx rider

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,790 posts
milyen gumit ajánlotok dh-ra? ne legyen vastagabb 2.35-nél. swhalbe space-t néztem de az kõ nehéz.. valami könyebbecske kéne! pls help nekem!

SanDiablo

SanDiablo

törzsvendég

• fórumtag
  • 443 posts
Autós boltok, gumikereskedõk... Nem nagy dolog. Tulajdonképpen a gumiragasztók közé sorolják, mert... mert... mert végül is gumiragasztásra használják. Csak nem olyan összetételû, mint mondjuk a "Tipp-Topp", hanem oldott gumit tartalmaz. Általában fekete színû a trutyi és elég olcsó.
"Aki embernek hitvány, az magyarnak alkalmatlan." Tamási Áron
Durung forever!

jezso

jezso

törzsvendég

• fórumtag
  • 512 posts

Nem hinném, hogy foglalkoznának valahol is vulkanizálással. Bár igazat megvalva autóra sem ajánlanám. Nekem a Warnyún volt csak futózott téli gumi, mert télen úgyse mentem vele 80-nál többet. Az a baj, hogy a futózott gumi nem bírja úgy a strapát és eléggé nagy gondot okoz, amikor méretes darabokban leválik...
Ha a külsõdön csak kissebb hibát akarsz kijavítani, megpróbálhatod a gumimasszával. Tubusos kiszerelésben kapható. Méllyebb repedésbe beletunkolod és megvárod, még megköt. Nem árt, ha egy kicsit a tunkolást megelõzõen szétfeszíted a repedést és egy megcsiszolod, hogy tiszta felületen kössön (különben kiseik a tömés, mert nem tud a kosztól összeforni a gumival) Szétfeszített állapotban kend bele a masszát a repedésbe így mindenhova bejut a megfelelõ mennyiség, majd elengeded és a fölöst úgyis kinyomja magából.

Hú!

Ez jól hangzik. Igazából nem olyan hatalmas a sérülés.
Szerintem ez az eljárás tökéletes lehet számomra, és remélhetõleg a külsõ számára is.

Hol lehet ezt a gumimasszát beszerezni?
Eddig még nem is hallottam errõl a lehetõségrõl.

Egy próbát megér.

Kösz az infot.

málna

málna

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3,117 posts
nézegettem gummákat, mert kopik a mostani. dhra kéne, nem túl széles, elõre, súly nem igazán szempont. most egy dh 16os michi van, a tartóssága nekem elég, egyéb iránt tökéletesen meg vagyok elégedve vele. viszont vennék mást is akár, leginkább ezek közül: melyikkel járnék a legjobban?
a tapadás a legfontosabb, ár, tartósság, súly ebben a sorrendben jön utána

http://ebike.hu/term...22-tol-mtb/3498

http://ebike.hu/term...22-tol-mtb/3499

http://ebike.hu/term...22-tol-mtb/1737

http://ebike.hu/term...22-tol-mtb/1732

http://ebike.hu/term...22-tol-mtb/3364

rob

rob

This is the way

• globális moderátor
  • 16,879 posts
nem azért kérdeztem, mert nem tudom( :mybad: ), hanem azért mert semmi köze a kilyukadt gumihoz kerékpároknál

"A man always has two reasons for doing anything: a good reason and the real reason." J.P. Morgan

"Science is not a democracy that can be voted on with the popular opinion." Earl R. Geddes P.h.D.

SanDiablo

SanDiablo

törzsvendég

• fórumtag
  • 443 posts
Futózás: A megkopott futófelületet lefaragják a gumiról, majd egy új futófelületet olvasztanak rá. Elõnye, hogy olcsón lehet elõállítani a gumiabroncsot. Hátránya, az eljárás nem tõkéletes, elõfordulhat, hogy a futófelület leválhat.
Durung forever!

rob

rob

This is the way

• globális moderátor
  • 16,879 posts
a futózás azért egészen más, nem?

"A man always has two reasons for doing anything: a good reason and the real reason." J.P. Morgan

"Science is not a democracy that can be voted on with the popular opinion." Earl R. Geddes P.h.D.

SanDiablo

SanDiablo

törzsvendég

• fórumtag
  • 443 posts

Sziasztok!

Van köztetek olyan egyén, aki javíttatott külsõgumit vulkanizálási eljárással?
Kiváncsi lennék hogy egyáltalán lehetséges-e kerékpár külsõ esetében.
Autóknál tudom h. frankón mûködik.

Tapasztalatokat várnék, ha van.
Meg konkrét helyet, ahol ilyet csinálnak, mert nem minden autógumi javítómûhely csinálja meg. (Már próbálkoztam)

Minden infonak örülnék.

Elõre is kösz!

J.E.Z.S.O

Nem hinném, hogy foglalkoznának valahol is vulkanizálással. Bár igazat megvalva autóra sem ajánlanám. Nekem a Warnyún volt csak futózott téli gumi, mert télen úgyse mentem vele 80-nál többet. Az a baj, hogy a futózott gumi nem bírja úgy a strapát és eléggé nagy gondot okoz, amikor méretes darabokban leválik...
Ha a külsõdön csak kissebb hibát akarsz kijavítani, megpróbálhatod a gumimasszával. Tubusos kiszerelésben kapható. Méllyebb repedésbe beletunkolod és megvárod, még megköt. Nem árt, ha egy kicsit a tunkolást megelõzõen szétfeszíted a repedést és egy megcsiszolod, hogy tiszta felületen kössön (különben kiseik a tömés, mert nem tud a kosztól összeforni a gumival) Szétfeszített állapotban kend bele a masszát a repedésbe így mindenhova bejut a megfelelõ mennyiség, majd elengeded és a fölöst úgyis kinyomja magából.
Durung forever!

xenium

xenium

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3,448 posts

Sziasztok!

Meg konkrét helyet, ahol ilyet csinálnak, mert nem minden autógumi javítómûhely csinálja meg. (Már próbálkoztam)

Minden infonak örülnék.

Elõre is kösz!

J.E.Z.S.O

Én csinaltam mar meg oldalfalat rendes belsögumi ragasztóval tiptop vagy mi a rák...
Sei, soku Si.

MC Pite

MC Pite

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3,388 posts
Gramm mániákusok... délután megnézem ha eszembe jut, de pár deka, a két szalag kb olyan súlyú mint egy belsõ.

"A hegyikerékpározás több mint versenysport, a természetközpontúan gondolkodó, egészségmegőrző,aktív életstílust kedvelő emberek szabadidősportja." Paripám

_rihi_

_rihi_

vendég

• fórumtag
  • 202 posts
ennek a szalagnak megtudhatom a súlyát?
a dobozra véletlen nincs ráírva?
Az Akadályok Azért Születtek Hogy Legyõzzék Õket!
__________________HoNLaPoM______________________

Gyõzni Tudás: Mást Tenni Mint Amit A Legyõzöttek!

MC Pite

MC Pite

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3,388 posts

hali! meg tudnád nekem mondani, hogy hol és mennyiért vettél defektgátló-szalagot, mert én is azt keresek, de mindenhol elég drágán, 3000ft felett találok csak.

Feltöltött kép

"A hegyikerékpározás több mint versenysport, a természetközpontúan gondolkodó, egészségmegőrző,aktív életstílust kedvelő emberek szabadidősportja." Paripám

jezso

jezso

törzsvendég

• fórumtag
  • 512 posts
Sziasztok!

Minden infonak örülnék.

Elõre is kösz!

J.E.Z.S.O

MC Pite

MC Pite

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3,388 posts

hali! meg tudnád nekem mondani, hogy hol és mennyiért vettél defektgátló-szalagot, mert én is azt keresek, de mindenhol elég drágán, 3000ft felett találok csak.

Táton a biciklis boltban :D . 2,X K-t mondott a 2 dbra, meg is jött, csak még nem érazta be pontosan, nem tudom honnan szerezte. Ha kell, megadom a telszámát, hátha megmondja melyik nagykerbõl vette, nem akarom ilyennel is baszoganti :)

szoliver

szoliver

vendég

• fórumtag
  • 109 posts

Defektgátló szalag már ott van a biciklisnél a kormányomra akasztva, ahogy agyat cserél dobja be elölre, én majd a hátsó berakom - másnem mikor megyek Bükk Maratonra!

Egy jó nõt meghódítani, és nem elmesélni olyan, mint titokban átúszni a Csendes-óceánt.

MC Pite

MC Pite

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3,388 posts

Amikor még megvolt ez a gumi a régi bicómon, akkor még nem tekertem ennyire intenzíven, na meg túl fiatal voltam... Az elsõ belépõs alkatrészem az egy IRC Mynotaur elsõ-hátsú gumi volt...Állati élmény volt, azóta kerózok intenzíven!
Most, bevállalnám ezt a gumit, de csak edzeni, a versenypályákra nem merészkednék ki vele :)
Meg nekem a mintája sem tetszik... A Swalbe Black Jak mintájától is hánytam... Sosem vettem meg, csak kipróbáltam, mert rengeteg haverom használta/használja.. és akkor sem jött be...
És igazad van, elõbb magadon könnyíts, aztán a bicón!
De ezek a gumik nem a gumianyagtól nehezek! Nem lesznek akkora tüsketörõk... De a defektvédelem ellen létezik egy olyan hogy defektszalag, amit rányomsz a belsõre, aztán bele a külsõbe.... Ez a cucc NEM 1X használatos valami..! De házilag is megoldhatod ha nem akarsz érte kidobni annyi pénzt! Egy rossz belsõt, amit már ragasztani sem lehet, kettévágsz, amit ráraksz a belsõre, és utána bele a külsõbe az egész......
Ez a Rubena gumi mennyibe kerül? Lehet hogy ennyiért vehetsz vmi jobbat is...

Defektgátló szalag már ott van a biciklisnél a kormányomra akasztva, ahogy agyat cserél dobja be elölre, én majd a hátsó berakom - másnem mikor megyek Bükk Maratonra! :)
Írtam hogy 1,2-1,5k körül lehet max, scak kíváncsi voltam mert nekem szimpinek tûnt, amire használnám ahhozo közelít, most IRC Freedomcross V-Claw gumim van... Feltöltött kép

_rihi_

_rihi_

vendég

• fórumtag
  • 202 posts

Ilyen 1,2-1,5K körül...
Meg ha súlyt akarok csökkenteni, akkor a rajtam lévõ 10-15kg plusszal kezdek ;)
rihi: És milyen volt? Elméletileg jó aszfalton, tûrhetõ terepen, és nem nagy sárral is megbírkózik. De a gyakorlat soxor mást mutat mint amit a mintából gondolnánk...

Amikor még megvolt ez a gumi a régi bicómon, akkor még nem tekertem ennyire intenzíven, na meg túl fiatal voltam... Az elsõ belépõs alkatrészem az egy IRC Mynotaur elsõ-hátsú gumi volt...Állati élmény volt, azóta kerózok intenzíven!
Most, bevállalnám ezt a gumit, de csak edzeni, a versenypályákra nem merészkednék ki vele :)
Meg nekem a mintája sem tetszik... A Swalbe Black Jak mintájától is hánytam... Sosem vettem meg, csak kipróbáltam, mert rengeteg haverom használta/használja.. és akkor sem jött be...
És igazad van, elõbb magadon könnyíts, aztán a bicón!
De ezek a gumik nem a gumianyagtól nehezek! Nem lesznek akkora tüsketörõk... De a defektvédelem ellen létezik egy olyan hogy defektszalag, amit rányomsz a belsõre, aztán bele a külsõbe.... Ez a cucc NEM 1X használatos valami..! De házilag is megoldhatod ha nem akarsz érte kidobni annyi pénzt! Egy rossz belsõt, amit már ragasztani sem lehet, kettévágsz, amit ráraksz a belsõre, és utána bele a külsõbe az egész......
Ez a Rubena gumi mennyibe kerül? Lehet hogy ennyiért vehetsz vmi jobbat is...
Az Akadályok Azért Születtek Hogy Legyõzzék Õket!
__________________HoNLaPoM______________________

Gyõzni Tudás: Mást Tenni Mint Amit A Legyõzöttek!

MC Pite

MC Pite

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3,388 posts

Nahát, pont ilyen gumim volt gyárilag a Metro-s Active bicómnak! :lol1:
Bocs, de tényleg....
Mindenesetre.... Ez mennyibe kerül?

Ilyen 1,2-1,5K körül...
_Engem_ rohadtul nem zavar hogy 0,7-0,8-0,9 kg egy külsõ, ha fél kiló és feszt defektet kapok vele az sokkal jobban zavar mint az összesen fél kiló különbözet. Amúgy megjegyezte a bicós is, hogy bár alu vázam van, elég nehéz a gép (hja :) ). Meg ha súlyt akarok csökkenteni, akkor a rajtam lévõ 10-15kg plusszal kezdek ;)

Rihi: És milyen volt? Elméletileg jó aszfalton, tûrhetõ terepen, és nem nagy sárral is megbírkózik. De a gyakorlat soxor mást mutat mint amit a mintából gondolnánk...

Vole

Vole

bentlakó

• fórumtag
  • 7,561 posts
"swamp = mocsár. k*rva annyát annak, aki igy nevezi el, aztán szép különálló (elméletileg jól öntisztuló) bütyköket rak rá. "

Hasznaltal is ilyet sarban? Csak azert kerdezem mert sarban kurvara nem ugy mukodik mint ahogy azt gondolnad ;)

Laza talajra tovabbra is nagyon jo.
Ride fast or be last!
I`m as fast as nobody!