Jump to content

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Photo

Gumitopik

* * * * * 4 votes

• Please log in to reply
15857 replies to this topic

Valeria Victrix

Valeria Victrix

Isten ostora

• fórumtag
  • 9,274 posts
Urban DH-hoz milyen ""26-s gumit ajánlotok?
Terepen otthon vagyok, de aszfalt/beton viszonylatban teljesen tanácstalan.

Nincs ár és márka megkötés.

smek24

smek24

vendég

• fórumtag
  • 55 posts
Valakinek vala egy kis tapasztalata, vagy véleménye a Continental Slash gumijáról? Egy all mountain-enduro gépre kéne valami gumi, de nehéz találni olyat,ami árban se horror, nem egy tonna és mûködik is...HELP a BIT!
"...can you hear the Holy Mountains?"

Gabe84

Gabe84

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 4,248 posts
Köszönöm a segítséget, lehet, hogy egy 1,8-as párt beszerzek :)

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21,269 posts

Az IRC Notos-ról csak jót tudok írni. Nekem az 1.8-as változat van, viszonylag könnyû, mivel kevláros, abszolút baráti áron van. Én Specialized Adrenalin - az ominózus zalaszentgróti futam - után vettem. Vizes, sáros pályán nagyon jól szerepelt, pl.: Duna maratonon már nem ragadtam be. Hátránya talán, hogy betonon kopik, bár bõven elfogadható módon.
Defektem még nem volt vele, bár terepen csak maratonokon voltam, betonon annál többet...

Más...
Nobby Nic-rõl tud nekem valaki írni néhány infót ? Milyen márka ? Ha jól tudom sárban jó...továbbá ár és súly érdekelne.
Elõre is kösz a segítséget.

svábli.....2,25 ösben az egyik legjobb gumi, az általam próbáltak közül, és elég könnyû is.....a virsliket nem próbáltam de akiknek van szeretik, én simán elvagyok vele sárban is......
410 g az 1,8-as
490 g a 2,1-es......
570 a 2,25-ös de az gondolom nem érdekel annyira....
amúgy
http://www.schwalbe....tn_subPoint=MTB
"Az Ég szemébe nézve, Széttárt karral áll, Halálos viharra vár egy haldokló világ "
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való

Gabe84

Gabe84

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 4,248 posts
Az IRC Notos-ról csak jót tudok írni. Nekem az 1.8-as változat van, viszonylag könnyû, mivel kevláros, abszolút baráti áron van. Én Specialized Adrenalin - az ominózus zalaszentgróti futam - után vettem. Vizes, sáros pályán nagyon jól szerepelt, pl.: Duna maratonon már nem ragadtam be. Hátránya talán, hogy betonon kopik, bár bõven elfogadható módon.
Defektem még nem volt vele, bár terepen csak maratonokon voltam, betonon annál többet...

Más...
Nobby Nic-rõl tud nekem valaki írni néhány infót ? Milyen márka ? Ha jól tudom sárban jó...továbbá ár és súly érdekelne.
Elõre is kösz a segítséget.

enté

enté

titanium freak

• fórumtag
  • 7,605 posts

A Serac defektvédelme elég siralmas, már ami a tüskéket illeti. Amúgy haladós, jellegre kb. mint a Conti Explorer, allround tipusnak mondható.

A tüske nem számít, én általában felütéssel kapok defektet. Kanyarstabilitás, sokoldalúság a fontos, meg legalább két évig bírja.

"Some people say I'm a titanium freak - it's okay... I am."

"The titanium is the nicest way to reducing the carbon bikeprint."
[ˈeərəspeɪs tekˈnɒlədʒi]

kalaius

kalaius

maximus

• fórumtag
  • 11,904 posts

Tapasztalatokat kérnék az alábbi külsõkrõl:

IRC Mibro
IRC Notos
IRC Mythos
IRC Serac

Köszi!

A Serac defektvédelme elég siralmas, már ami a tüskéket illeti. Amúgy haladós, jellegre kb. mint a Conti Explorer, allround tipusnak mondható.

savanyugabi

savanyugabi

bentlakó

• fórumtag
  • 6,707 posts
meggyûlnek azok a pici lukak sárral-olyan építkezés elõtti teherautó felhordóssal-fitti lehet nedves aszfalton. amugy jól néz ki naon!

Moratizo

Moratizo

törzsvendég

• fórumtag
  • 516 posts
Ez teccik még új guma nincs lekopva a mintázat!:)
Feltöltött kép
" Szárnyak nélkül nem könnyû repülni." Horatius

PTamás

PTamás

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,695 posts
Na megvettem a SportContactokat. Hát pazar a látvány :)
McGywer! Thx az infót, nagyon olcsó volt :)
White Horse

Nothing is impossible. _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ Cipõ!!! :)_ _ _ _ _ _ _ _ _ _ Minden jóban van valami grammánia.

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15,907 posts
  • LocationSzékesfehérvár
Akkor nekem valók a kemény slick gumik, mert jól tudok korcsolyázni :)
Egy rubena slick gumim van, a féktáv brutális.

A sebesség mindent megold.

enté

enté

titanium freak

• fórumtag
  • 7,605 posts
Tapasztalatokat kérnék az alábbi külsõkrõl:

IRC Mibro
IRC Notos
IRC Mythos
IRC Serac

Köszi!

"Some people say I'm a titanium freak - it's okay... I am."

"The titanium is the nicest way to reducing the carbon bikeprint."
[ˈeərəspeɪs tekˈnɒlədʒi]

tamaska

tamaska

Beast of the East

• globális moderátor
  • 19,996 posts
kezdem igazan szeretni az explorereimet.

vizes aszfalton mar estem vele pofara, de sarban tok jol mukodik.

amugy a slick nem csuszik nagyon betonon, ha kelloen puha az osszetetele. Ha kokemeny, akkor korcsolyapalya.
YETI CYCLES - RIDE DRIVEN SINCE 1985. BEFORE MOUNTAIN BIKING WAS EVEN CONSIDERED AN INDUSTRY.

RAUH-Welt
B E G R I F F

juby

juby

törzsvendég

• fórumtag
  • 540 posts
a slic gummák esöben egy kicsit csúsznak de ezt rövid idö alat meg lehet szokni ami gáz ha nagyon poros az ut és elered az esö ekkor ezem a nyálkán rohadtul tud csuszni de ilyenkor szerintem mindegy mien guma van fent na meg az esö szépen le mosa a trutyit ja és sportcontact rohat jó kösz mindenkinek a tanácsot eddig nem bántam meg hogy megvettem

McGywer

McGywer

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,854 posts

Másfél éve járok 1,6-os SportContact-okkal, nagyon szeretem õket, amíg nem esik pár csepp esõ. Onnantól félelmetesek. (De ezt mindenki tudja, ugye.)
Õszi-téli alternatíva, melyet nyugodt szívvel ajánlhatok bárkinek: Panaracer Pasela 1,75. Vizes/nyálkás aszfalton is majdnem ugyanúgy lehet vele döntögetni, mint a SportContact-al, szárazon! Ja, és alig lomhább, mint ez utóbbi, épp hogy csak "zümmög" egy kissé...

Nekem még nem volt bajom esõben a sportcontacttal, a többi contival sem.
Eddig csak a sárban hagyott cserben, de ez annyira nem meglepõ, a slick nem éppen sárba való.:)

PTamás, no para, legfeljebb te is majd úgy nyomod mint a salakmotorosok, nekem már egész jól megy, igaz csak az explorerrel, a slick eddig nem csúszott ki alólam.

PTamás

PTamás

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,695 posts
Na ettõl tartok kicsit. Ha elmegyek messze és elered az esõ, hogy kerülök haza egydarabban? :D Vagy nem ilyen rossz a helyzet?
White Horse

Nothing is impossible. _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ Cipõ!!! :)_ _ _ _ _ _ _ _ _ _ Minden jóban van valami grammánia.

Rabbit

Rabbit

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,018 posts
  • LocationKelenföld
Másfél éve járok 1,6-os SportContact-okkal, nagyon szeretem õket, amíg nem esik pár csepp esõ. Onnantól félelmetesek. (De ezt mindenki tudja, ugye.)
Õszi-téli alternatíva, melyet nyugodt szívvel ajánlhatok bárkinek: Panaracer Pasela 1,75. Vizes/nyálkás aszfalton is majdnem ugyanúgy lehet vele döntögetni, mint a SportContact-al, szárazon! Ja, és alig lomhább, mint ez utóbbi, épp hogy csak "zümmög" egy kissé...

PTamás

PTamás

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,695 posts
Köszönöm a segítséget :)
SpotContact lesz.
White Horse

McGywer

McGywer

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,854 posts

Omg :) Slicket...
Eddig oké, csak itt esett szó 1-2 gumiról. ebben a témában abszolút 0 vagyok, mert nem volt még slickem :)
Szóval pl. ez a Conti SportContact jó választás lenne?

Nekem Conti Sportcontactom van, Dantének Maxxis Xenith, nekem még nem volt vele defektem, neki már volt 1. :) A Conti talán nehezebb a defektvédõ réteg miatt, nálam az üvegszilánk is csak beleállt, de nem szúrta át. Ha a Contit választod akkor az 1,6"-ost javaslom, a 1,3as nagyon csirke(29mm), az 1,6os 35mm széles. Bringabutikba nézz be, kb. 5e-bõl megvan belsõstül, ha még van.

kalaius

kalaius

maximus

• fórumtag
  • 11,904 posts

Omg Slicket...
Eddig oké, csak itt esett szó 1-2 gumiról. ebben a témában abszolút 0 vagyok, mert nem volt még slickem :)
Szóval pl. ez a Conti SportContact jó választás lenne?

Conti Sportcontact, Maxxis Xenith, mindkettõ jó, igazából különbséget nem nagyon sikerült felfedeznem közöttük :)
Lényeg, hogy mindkettõ sokkal pörgõsebb lesz érzésre, mint eddig bármilyen montis külsõd :)