Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Gumitopik

* * * * * 4 szavazat

• Lépj be és szólj hozzá
15857 hozzászólás a témában

assasinbug

assasinbug

törzsvendég

• fórumtag
  • 893 hozzászólás

Nem tudom felteni jól a gumimat vagy a gumival van baj. már 3x leengedtem igazitottam felfújtam. De mindig van benne egy kis pukli, a gumi 75% egynletesen fut és kb. 25 % nál beugrik kb.:2-3 mm-ert. Schwable SmartSam

a beugrik azt jelenti nem nem ugrik ki? pff, ez elég hülyén hangzik így:D szóval, hogy nem a drótperemnél kapaszkodik a gumi a felnibe? ha nem segített a leereszt-megmozgat-felfúj, akkor azt szoktam csinálni, hogy egy pici zsírt elhúzok a kritikus szakaszon. aztán ha kiugrott, akkor le is törlöm.

Andris_savaria

Andris_savaria

read only

• fórumtag
  • 2.189 hozzászólás
összefoglalva az oldalt:

Ki kell menni biciklizni, és még versenyszezon elõtt széjje koptatni egy garnitúra gumit(mindenki olyat,amit megengedhet magának mind súlyban, mind árban,mind szélességben vagy éppen menettulajdonságban)
Nem itt irogatni a sok de ez-de az ilyen-olyan gumi-hsz-eket,mert végigolvassa valaki, és belefájdul a feje!!!

Nekem most TIOGA 2.1 Extreme XC van hátul.
Kopik mint állat aszfalton,de tök jól kapaszkodik.Akkora ütés van benne a sokadik fel- és leszerelés után is, hogy 50 fölött félek vele száguldani lefelé a hegyrõl..
De lesz...om,mert ha elkopik majd veszek másikat..2999Ft nem a világ.

hihetetlen mennyit agyaltok ezen a témán..
SOHA TÖBBET magyar országon!

Flickr

Camping Joe

Camping Joe

bentlakó

• fórumtag
  • 5.592 hozzászólás
nekem is olyan a "csété" gumim a versenyen...:(

'A gépjármûvezetõ nem ellenség, a közúti közlekedés nem háború, ebbõl következõen a helyváltoztatás nem túlélési gyakorlat!'

ELADÓ! http://forum.bikemag.../hirdetes-12960

thez

thez

maximus

• fórumtag
  • 26.354 hozzászólás
próbáld ki a másik keréken, illetõleg a másik gumit azon a keréken

ha a másik keréken is ezt teszi, lehet gyártási hiba.

agneovo

agneovo

vendég

• fórumtag
  • 173 hozzászólás
Nem tudom felteni jól a gumimat vagy a gumival van baj. már 3x leengedtem igazitottam felfújtam. De mindig van benne egy kis pukli, a gumi 75% egynletesen fut és kb. 25 % nál beugrik kb.:2-3 mm-ert. Schwable SmartSam

Camping Joe

Camping Joe

bentlakó

• fórumtag
  • 5.592 hozzászólás
na akkor OFFolok egy kicsit:Dave:van de ha megmutatnám kiröhögnétek és azt nem szeretném...meg azt se tudom hogy kell úgy bemásolni hogy itt legyen és ne egy weboldalon
ON:ha a gumiba beleragadt egy kavics az egyenes futófelületbe akkor hogy a legelõnyösebb kipiszkálni?gondolom nem körzõvel:Dkis csvarhúzó?

'A gépjármûvezetõ nem ellenség, a közúti közlekedés nem háború, ebbõl következõen a helyváltoztatás nem túlélési gyakorlat!'

DaveRider

DaveRider

bentlakó

• fórumtag
  • 6.811 hozzászólás
Camping: kép a bringádról van-e?

Pite: szerintem itt mindenki nagyon boldog lenne, ha végre csak egy darab képet szúrnál be a Ki milyen bringával nyomul? #2 topikba, és nem kisregény magánfilozófálgatást a többibe:D

thez

thez

maximus

• fórumtag
  • 26.354 hozzászólás

Ezt a hülyeséget, hogy nem kell 1,9 es gumi, mert vékony, és nem lehet vele menni. Komolyan, észreveszel 5mm szélességkülönbséget? Kötve hiszem. Tapadásban sincs nagy különbség. A ballonosság számít és a forma. Az 1,9-es flyweight-em is van olyan széles mint a 2,1-es explorer. Attól nem leszel ügyesebb lefelé, hogy beraksz egy traktor gumit a bringádba. Régen 1,9-es gumikkal versenyeztünk, és semmi problémánk nem volt vele. Most is azzal mennék, ha lehetne jót kapni ebben a méretben. Most pl. 1,8-as Mobby Nick lesz hátul.

Én ugrálós bringán eddig 2.3 körülit használtam.
Most felkerült rá a 2.1-es Racing Ralph

A merev tekerõs SS bringán pedig 1.9-es black jack (most elbizonytalanodtam a nevében :) ) van, és ma elkezdtem vele lejtõzni a jános hegyen. és nem csak gurulás, hanem a szokott tempóban (transzferek ugrása, letörések, minden okosság, mely abszolut nem szakszerü felhasználás keretébe tartozik) eszembe se jutna még igy sem ennél nagyobbat feltenni, a tekerés rovására menne.

úttartása kiváló, és mivel aszfalton megyek nagyon sokat (most már napi 30 a legkevesebb - alaphangon, ha rögtön megyek haza meló után) ezért erre is tök jó, majdnem összefüggõ futófelület.
És pár ezerbõl kijön majdnem a pár....

Camping Joe

Camping Joe

bentlakó

• fórumtag
  • 5.592 hozzászólás
na megvan a bringám tegnap hoztam el és a silento ii nagyon jó!terepen sóderen aszfalton köveken nekem mindenhol bejött(bár a sóderen kicsit féltem kanyarba:D) és a futófelülete is jó vastag elég lesz jóideig és a sok szfaltozás sem hatja meg!késõbb még írok menettapasztalatokat

Dante

Dante

bentlakó

• fórumtag
  • 7.199 hozzászólás
MC_Pite;

Én sem értem ezt az "agyonagyalást". :chin: Vegyél valamit, oszt' küldd szét két hónap alatt 4000 kilóméteren és csókolom. Nagyon átment ez a topik "elméleti kerékpározásba"...

Egyébként a FireXC-Pro (ami könnyebb, mint a drótos FireXC) is kopik, mint az állat. Éééés? Valamit valamiért ugye.
With this bike you can traverse even the most technically difficult terrain and still maintain some semblance of control (obviously depending on your skill level).
GIANT ANTHEM-X hivatalos leírás :)

XC_Rider

XC_Rider

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.218 hozzászólás
Ezt a hülyeséget, hogy nem kell 1,9 es gumi, mert vékony, és nem lehet vele menni. Komolyan, észreveszel 5mm szélességkülönbséget? Kötve hiszem. Tapadásban sincs nagy különbség. A ballonosság számít és a forma. Az 1,9-es flyweight-em is van olyan széles mint a 2,1-es explorer. Attól nem leszel ügyesebb lefelé, hogy beraksz egy traktor gumit a bringádba. Régen 1,9-es gumikkal versenyeztünk, és semmi problémánk nem volt vele. Most is azzal mennék, ha lehetne jót kapni ebben a méretben. Most pl. 1,8-as Mobby Nick lesz hátul.

Ha már elöl WCS akkor hátul min Comp!
Tökéletes gumi meg nincs, kompromisszumokat kell kötni. Vagy tapad, de kopik, és könnyû, vagy nehéz, de tartós. És a TPI-nek semmi köze a tapadáshoz. Az a szövetsûrûség jelzése.

Nézd meg a Panaracer Fire XC 2,1-t. Annak jó szögletes mintája van, s kevésbé kopik.

:love: I Love Kolim!!!!!!!

Tüzes Paripám

MC Pite

MC Pite

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.388 hozzászólás

Háhá honnan tudod lehet hogy Pite csak 30-al szeret mászni :D

32, azé' építek fullyt :D
(Pár tízmétereket egyébként még huszonx-el mászok ha csak ilyen 200méternél nem hosszabb és 5-6 méternél nem magasabb a mászás... persze jó kedv/erõnlét is szükséges hozzá :) )

Öhm, volt már vkinek WCS meg Comp Excavader? Mennyi a különbség tapadásban? Inkább a súly miatt éi meg a WCS, vagy érezhetõen jobban tapad? (Elsõ kerékre ugye amiatt gondoltm a elsõsorban mert jobban tapad, nem a súly miatt... mert ha nem észrevehetõ akkor elölre is Comp vszínû...) Amúgy mind köveken, mind aszfalton jól jönne ha elsõ ragaszkodó(bb) típus lenne...

"A hegyikerékpározás több mint versenysport, a természetközpontúan gondolkodó, egészségmegőrző,aktív életstílust kedvelő emberek szabadidősportja." Paripám

Hotmaat

Hotmaat

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.150 hozzászólás

Úgy sem mászol 30 km/h-val.

Háhá honnan tudod lehet hogy Pite csak 30-al szeret mászni :D

MC Pite

MC Pite

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.388 hozzászólás
Elölre/hátra a WCS/Comp párosítás volt a kérdés, nem akarok jimmyt :)

"A hegyikerékpározás több mint versenysport, a természetközpontúan gondolkodó, egészségmegőrző,aktív életstílust kedvelő emberek szabadidősportja." Paripám

Kkrisz

Kkrisz

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.236 hozzászólás
A wcs súlya: 520gramm.
A skinny jimmy: 450 gramm
Mászni jobb a skinnyvel, mert könnyebb. Hiába jobb a görd.ellenállása a ritcheynek. Úgy sem mászol 30 km/h-val.
Tekerni hátra jobb a ritchey.

Hotmaat

Hotmaat

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.150 hozzászólás
Ezt az elõre WCS hátra Com párosítást nem probáltam, de a WCS-rõl annyit el tudok mondani, hogy idén raktam bele 450km és az elsõn még nem nagyon a hátsón, meg picit látszanak a kopás nyomai. Szerintem 2000-2500-at fog bírni.

MC Pite

MC Pite

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.388 hozzászólás
1,9×2,54= 4,82 cm
2,1×2,54= 5,33 cm
Azaz a Jimmy vékony...
Mondjuk a Excavader comp és az Explorer között van 100gr kb, de egyiknek kisebb a gördülési ellenálása... melyiket lesz érzésre könyebb tekerni/gyorsítani? (Naná a kisebb ellenállásút, ez még nem akkora súlykülönbség...) Ha meg jó áron van WCS akkor az meg pláne jó, mert súlyban is benne van a fél kilóban. Csak gondoltam hogy (csak) elölre egy WCS-t dobnék, hisz mászásnál nem számít annyira a job keverék mint fékezésnél/irányításnál... Hátha vki próbál hasonlót már, vagy csak jóváhagyja/megvétózza ezt...

Kkrisz

Kkrisz

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.236 hozzászólás
Excavader wcs van 2.1-ben is. Az 1.9-es szélessége 49mm. Ebbõl indulj ki.
Az 1.9-ws Skinny jimmy 44mm! A 2.1-es conti explorer 53 mm.
Mihez képest vékony vagy vastag...
Az excavader mérlegen 30 grammal nehezebb a katalógus adatnál.
A conti explorer 10 grammal könnyebb a katalógus adatnál.
most már van min gondolkodni....

MC Pite

MC Pite

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.388 hozzászólás
Ha Excavader; akkor elölre WCS hátra Comp jó kombó? Hogy elöl izmosabban tapadjon, és ha csak az egyik gumikopik jobban az még nem annyira vészes mintha mind a kettõ tenné :).
Bár ha csak 1,9esben van WCS, akkor amit nyerek az WCS gumikeverékkel, annyit vesztek az 5 mili szélesség csökkenéssel gondolom, szal úgy nem poén.

MC Pite

MC Pite

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.388 hozzászólás
A Smart Sam 2,25ösre még nem kaptam árat könnyûben, annk is meg beszerezhetõségnek is fügvénye :). De ezért is néztem olcsóbb/könyebben beszerezhetõ 2,1eseket is ha drága lesz/nem lesz.

Hmm, a 2,1esre a 620g még nem olyan vészes...
Na, általában azt írják róla hogy kis gördülési ellenállás, és nem agresszív XC-re jó, csak a WCS nagyon hamar kopik. Kanyarban közepes.

Srácok, szûkül a kör :)
Explorer Pro vagy Excavader Comp??? Vagy Excavader elölre, Elevader Pro hátra?
A Pro Expi milyen nedves aszfalton 170tpivel?

Tényleg, mi volt jobb? És meddig bírja nektek a WCS?

(hm,, ebbõl a szögbõl tényleg jónak néz ki a minázata: )
Feltöltött kép

Öhm... WCS van 2,1ben??? Ha nincs akkor marada Comp - szerencsére olyan nehéz az sem...