Akkor ma legalább ketten toltuk... Érdekes, hogy a Continental Traffic gumimmal 2 évig nem kaptam defektet, a 2 hete felrakott Schwalbe Smart Sam beszívott ma vagy 3 tüskét. Gondolkodom, hogy 820g & betonbunker, vagy 630g & papírsátor...Ma, csak a hátsó kerékben, ha jól számoltam hat lyuk volt, mindez egy Maxxis Ultralight belsõvel, ja meg az elsõben is vagy öt lyuk... ez egy Continental belsõvel... Nem esett jól 2 km- t tolni, szerencsére egy Haverom (akivel épp bringáztam) Nagyapja épp nem messze volt, és így haza tudtam jönni gyorsabban, mintha még tolom egy 4 km- t...
Jelentkezz be Regisztrálj
Gumitopik
Írta 2007. augusztus 08. - 16:50
Írta 2007. augusztus 08. - 14:21
Szerintem a Larsen nagyon jó gumi, igaz még nem mentem Vele, de már hallottam nagyon jó tapasztalokat róla...Panaracer Cinder-rõl van vkinek tapasztalata?
110/110 cc-s össztelósra milyen 2.1-2.2 méretû, hajtogatós gumit ajánlanátok? max 600gr-ig.
( A schwalbe NN-en kívül )
Vmi olyasmi párosra gondolok, ami elöl kicsit agresszívabb, míg hátul jól gurul. de lehet e-h egyforma is...
Maxxisból esetleg a larsen?
Meg ezt néztem még:
WTB Exiwolf Comp/Team 26x2,1
Más:
Ma, csak a hátsó kerékben, ha jól számoltam hat lyuk volt, mindez egy Maxxis Ultralight belsõvel, ja meg az elsõben is vagy öt lyuk... ez egy Continental belsõvel... Nem esett jól 2 km- t tolni, szerencsére egy Haverom (akivel épp bringáztam) Nagyapja épp nem messze volt, és így haza tudtam jönni gyorsabban, mintha még tolom egy 4 km- t...
Írta 2007. augusztus 06. - 09:05
110/110 cc-s össztelósra milyen 2.1-2.2 méretû, hajtogatós gumit ajánlanátok? max 600gr-ig.
( A schwalbe NN-en kívül )
Vmi olyasmi párosra gondolok, ami elöl kicsit agresszívabb, míg hátul jól gurul. de lehet e-h egyforma is...
Maxxisból esetleg a larsen?
Meg ezt néztem még:
WTB Exiwolf Comp/Team 26x2,1
"Nyugi. Minden a legnagyobb rendben csúszik ki a kezeim közül..."
"Itt vannak sárkányok, b@zdmeg???!!!"
Írta 2007. augusztus 06. - 08:47
Ritchey bátyó kimondottan maratonra ajánlja a Speedmax Beta Compját. Legolcsóbb változata 4e alatt kapható. NAGYON gördül, jól mászik és fékezhetõ is. Kanyarban nem árt vele az óvatosság (murván legalábbis), de ahogy az általad említett Schwalbét figyelgetem, annál azért jobbnak tûnik a Z maxtól örökölt oldalsó mintázatával. Ahhoz sajnos nem használom elég régen, hogy érdemben mondhatnék bármit is a kopásállóságáról. Szerintem vedd szemügyre.
köszi, nézem.
úgy érzem, jobb ha kivárok vele még egy kicsit, addig kialakul, milyen utakon is megyünk inkább... a legutóbbi (egyben második...) túránk alkalmával inkább egy slick esett volna jól, a Big Apple-lel el is kezdtem fokozottabban szemezgetni..
Írta 2007. augusztus 04. - 23:04
Schwalbe Marathon XR.
valakinek van tapasztalata vele? kerestem, de kevés infó jött..
2.35-ösben kéne, esetleg 2.0-ásban...
tandemre kéne, szerencsére nem sürgõs, de eddig ez tûnik a legmegfelelõbbnek a mintázat és egyéb adatok alapján.
csak van vagy 9000 Ft...
ez 2-3 másik gumi ára, szóval nem szeretnék melléfogni, de ha beválik és sokáig tart, akkor azért megérné.
vélemény?
Ritchey bátyó kimondottan maratonra ajánlja a Speedmax Beta Compját. Legolcsóbb változata 4e alatt kapható. NAGYON gördül, jól mászik és fékezhetõ is. Kanyarban nem árt vele az óvatosság (murván legalábbis), de ahogy az általad említett Schwalbét figyelgetem, annál azért jobbnak tûnik a Z maxtól örökölt oldalsó mintázatával. Ahhoz sajnos nem használom elég régen, hogy érdemben mondhatnék bármit is a kopásállóságáról. Szerintem vedd szemügyre.
Írta 2007. augusztus 02. - 23:00
Írta 2007. augusztus 02. - 22:54
ha nem tévedek nagyot, akkor sok nagy kerékpáros túrázó, akikrõl lehet olvasni itt-ott, hogy hegyen völgyön árkon bokron, de szigorúan csak földutakon és aszfalton mennek, õk ilyen marathon xr-t használnak, de legalábbis a marathon valamelyik változatát. az xr al egjobb, ha jól tudom.
ha mintára jó, akkor szerintem tandemre tökéletes lesz - a fentebb említett túrázók általában 40-50 kilós csomagokkal mennek egy pár ilyen gumival hónapokig...
Írta 2007. augusztus 02. - 22:40
http://ebike.hu/term...pumpa/mini/2382
nemrég vettem, ma használtam másodszor, és nagyon jó kis vétel volt.. ezentúl tudni fogom, hogy hány bar-on ütöttem fel a gumit, ha véletlenül sikerül
és amúgy masszív, jól használható, nagyon rendben van.
Schwalbe Marathonról semmi gondolat?
Big Apple-lel rámerészkedhetek enyhén murvás földútra?
látnom kéne élõben... nem sok ötletem van tandem ügyben: ballonos kéne (2.1 körüli - Continentalból ez asszem 2.3 ), apró terepmintás, de ami nem rossz aszfalton se. az mindenesek túl mindenesek, és méginkább túl vékonyak.. (pl. Silento II., Landcruiser)
a Leaderrõl, amit a mintája alapján kinéztem, írtátok hogy murván mégiscsak inkább ne, aszfalton meg hangos és hamar elfogy... szóval eddig a marathon XR a legígéretesebb, vagy pedig keresek valami olcsóbbat, amivel bátrabban kísérletezek..
Írta 2007. augusztus 02. - 14:24
Úgy hallottam, Continental Explorer Pro-ból (hajtogatós) van olyan, amire nem írják rá, hogy "Pro", pedig az. Ha a gumi 540 gramm és hajtogatós kivitel, akkor az biztosan a Pro változat?
Sima Explorerbõl a honlap szerint nincs is hajtogatós.
A Pro az anyagára vonatkozik, puhább keveréket jelöl. És van olyan hajtogathatós, ami sima keverék. Legalábbis régebben volt így, azaz volt kevlárosból Pro és nem Pro is.
Írta 2007. augusztus 02. - 13:17
valakinek van tapasztalata vele? kerestem, de kevés infó jött..
2.35-ösben kéne, esetleg 2.0-ásban...
tandemre kéne, szerencsére nem sürgõs, de eddig ez tûnik a legmegfelelõbbnek a mintázat és egyéb adatok alapján.
csak van vagy 9000 Ft...
ez 2-3 másik gumi ára, szóval nem szeretnék melléfogni, de ha beválik és sokáig tart, akkor azért megérné.
vélemény?
Írta 2007. augusztus 02. - 11:13
Írta 2007. augusztus 02. - 08:45
Continental AV40 belsõ szerintetek jó?
Mennyire éri meg egy Maxxis Downhill Specific 1,5mm ?
Árban megéri föleg ha ebikén veszed de azt azért tudni kell h fél kiló!Nekem még nem volt(és nem is lesz)de haver specialized big hitjében van kápolnákat szokott menni(nem tudom ez mond e neked valamit...)és 3 hónapja használja.
Írta 2007. augusztus 02. - 08:20
Úgy hallottam, Continental Explorer Pro-ból (hajtogatós) van olyan, amire nem írják rá, hogy "Pro", pedig az. Ha a gumi 540 gramm és hajtogatós kivitel, akkor az biztosan a Pro változat?
Ne parázzá má! Bemész a Butikba és lemérheted mind. Ami meg papiros, az Pro, kb. mind ugyanolyan nehéz, 490-530g körül mértem legutóbb párat.
Írta 2007. augusztus 01. - 19:26
Arra lennék kiváncsi kinek mi a véleménye\tapasztalata Schwalbe Kojak 1,35-ös gumiról?
Elõre is köszi mindenkinek.
Üdv
Írta 2007. augusztus 01. - 16:56
Mennyire éri meg egy Maxxis Downhill Specific 1,5mm ?
Írta 2007. augusztus 01. - 15:39
Nothing is impossible. _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ Cipõ!!! _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ Minden jóban van valami grammánia.
Írta 2007. augusztus 01. - 13:44
Itt a legendás több mint 16 éves Schwinn Terra gumipár. A kopottabb a hátsó volt.
Írta 2007. augusztus 01. - 08:54
Írta 2007. augusztus 01. - 08:38
Írta 2007. július 31. - 22:52
A sebesség mindent megold.