Szevasztok!
Elsõ hozzászólásom a témában...
1,
Cross Country MTB felhasználásra milyen nyomáson üzemeltessem a gépet?
félterep 2.0-s 26"-os gumijaim vannak, 73-75kg vagyok.
2,
Mi az a felütés, mi az a felütéses defekt?
3,
Milyen típúsú belsõk a legellenállóbak defektel szemben?
A nehezebb belsõk nehezebben lyukadnak ki?
Érdemes például megfizetni a Svalbe ultrakönnyû belsõjét pl egy Kendával szemben, jobban is bírja? Nekem most egy Continental belsõm van (1000-ért sózták rám) viszonylag nehéz, errõl mit tudtok?.
4,
A defektgátló szalagok érnek valamit?
A RideBike oldalán pl 3000Ft-ért látok defektgátló szalagokat.
Ennyiért belsõt+külsõt is lehet venni... Megéri?
5,
Milyen gyakoriak terepen a defektek? Nem bicajozom régóta, én most szenvedtem el a HHH-en az elsõ, tüske általi defektemet, kb 150-200 terepkilóméter után. Borzasztó szar volt hazatólni a bicajt (Hõsök Tere)
6,
Megéri belsõt+ foltot+ pumpát cipelnem magammal? Ti szoktatok vinni?
(nem versenyzem, csak hobbi)
7,
Tudnátok valami nagyon könnyû pumpát ajánlani? Szerintetek érdemes pici országuti pumpát venni MTB-hez? (csak defektjavításra használnám, egyébként benzinkúton fújom a kereket)
8,
Ha megjavítom a lyukas belsõt egy foltal, akkor az csak annyira elegendõ, hogy éppen hazaérjek és majd otthon berakom az új belsõt, vagy a foltozás után tulajdonképpen teljesértékû kerekem lessz? (tehát a folt az csak annyira elegendõ, hogy ne keljen belsõt cipelni túrára, elég ha otthon van tartalék?)
Elõre is köszi a válaszokat!!!
2.Felütéses defekt az amikor ha alacsony nyomáson használt gumival durván élesebb tárgynak
(pld:járda padka stb) ütöd oda a kereket és a belsõ becsípõdik a felni és a külsõ gumi pereme közé.
6.Pótbelsõt,pumpát,gumijavító szettet mindig vigyél magaddal bármikor jól jöhet és érdemes.
7.A mini pumpák általában mind könnyûek de azért érdemes jól megnézni mielõt megveszed.
8.Ha jól ragasztod meg a gumit akkor nagyon sokáig jó is lessz és észre sem veszed hogy ragasztott a belsõ és igen akár teljesértékünek is vehetjük.