Jump to content

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Photo

Gumitopik

* * * * * 4 votes

• Please log in to reply
15880 replies to this topic

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21,275 posts

Hát ez a nyomás dolog...

Cspattárs a 2.1-es SpeedKinget (a normális 14ezer ftos verziót) is 2 baron használja, sõt volt olyan hogy 1.8-at próbálgatta. És ugye ez nem túl ballonos cucc. Ja, latex-al.
Én tavaly használtam a Houffalize (1.8 széles és nem annyira ballonos) gumit 2-2.5 bar között, igaz NoTubes rendszerrel belsõ nélkül a sima (tehát nem tubeless verziót ami olyan 450 gr alatt van, tehát anyag sincs benne).

Szval nemtom, bár ugye izlések és pofonok, régen én is 3-4 bar között mentem... :)

én 2,5/2,6-al megyek a 2,25 RR/NN kombóval vagyok vagy 110 és egyetlen defektem volt velük 3 év alatt, mikor lusta voltam túra elõtt fújni bele, és kb 1,8 volt a hátsóban.
a crosmark-al 4 baron 10 km alatt sikerült eldefektelni....na errû ennyit :)
"Az Ég szemébe nézve, Széttárt karral áll, Halálos viharra vár egy haldokló világ "
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való

Rémhörcsög

Rémhörcsög

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3,108 posts
Hát ez a nyomás dolog...

Cspattárs a 2.1-es SpeedKinget (a normális 14ezer ftos verziót) is 2 baron használja, sõt volt olyan hogy 1.8-at próbálgatta. És ugye ez nem túl ballonos cucc. Ja, latex-al.
Én tavaly használtam a Houffalize (1.8 széles és nem annyira ballonos) gumit 2-2.5 bar között, igaz NoTubes rendszerrel belsõ nélkül a sima (tehát nem tubeless verziót ami olyan 450 gr alatt van, tehát anyag sincs benne).

Szval nemtom, bár ugye izlések és pofonok, régen én is 3-4 bar között mentem... :)
High5 ->A világ leggyorsabb sportitala

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21,275 posts

3,5-4bar? Hány kiló vagy, 110?

muszáj neki, rohadt kevés anyag van benne és nem is túl ballonos cucc
"Az Ég szemébe nézve, Széttárt karral áll, Halálos viharra vár egy haldokló világ "

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15,907 posts
  • LocationSzékesfehérvár

rbálint még mindig szereti a crossmarkot.:)
csak sajnos a crossmark nem szereti a betont. (utóbbi idõben csak betonon tudtam menni, hosszabb erdei túrára egyedül nem megyek, este 8kor meg már egy rövid sem fér bele az erdõben, fény hiányában.)
szóval hátul kopik rendesen, nem szereti a betont felfele. állóra nem nagyon szoktam fékezni a hátát, inkább elsõ féket használok. elsõ gumi állapota tökéletes. km adatot nem tudom, nem szoktam nézni, hogy mennyit megyek. de egy 500 már van benne biztosan. a fele minta legalább megvan még rajta, de inkább több. csak olyan hülye narancsbõrösen kopik, de a big jim is ezt csinálta, puha, oszt nem bírja betonon, kész.
általában 3,5-4baron használom, speci illetve geax belsõvel.
ja a defektet 9 akáctüskével sikerült összehozni, de csepeli m0 hídtól hazahozott így is:)
erdõben is jó neki ez a nyomás. kanyarban kicsit sodródik, de nem hirtelen veszti el a tapadást, lehet érezni, mikor lesz sok neki. eleinte meg tud viccelni, de ha megszokod akkor tök jó. felfele elég jól tapad mindenen. sárral elég könnyen megtelik, teljesen nem is dobálja el, de elég nehéz teletömni.

remélem segítettem

3,5-4bar? Hány kiló vagy, 110?

A sebesség mindent megold.

rbalint88

rbalint88

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,387 posts
rbálint még mindig szereti a crossmarkot.:)
csak sajnos a crossmark nem szereti a betont. (utóbbi idõben csak betonon tudtam menni, hosszabb erdei túrára egyedül nem megyek, este 8kor meg már egy rövid sem fér bele az erdõben, fény hiányában.)
szóval hátul kopik rendesen, nem szereti a betont felfele. állóra nem nagyon szoktam fékezni a hátát, inkább elsõ féket használok. elsõ gumi állapota tökéletes. km adatot nem tudom, nem szoktam nézni, hogy mennyit megyek. de egy 500 már van benne biztosan. a fele minta legalább megvan még rajta, de inkább több. csak olyan hülye narancsbõrösen kopik, de a big jim is ezt csinálta, puha, oszt nem bírja betonon, kész.
általában 3,5-4baron használom, speci illetve geax belsõvel.
ja a defektet 9 akáctüskével sikerült összehozni, de csepeli m0 hídtól hazahozott így is:)
erdõben is jó neki ez a nyomás. kanyarban kicsit sodródik, de nem hirtelen veszti el a tapadást, lehet érezni, mikor lesz sok neki. eleinte meg tud viccelni, de ha megszokod akkor tök jó. felfele elég jól tapad mindenen. sárral elég könnyen megtelik, teljesen nem is dobálja el, de elég nehéz teletömni.

remélem segítettem

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21,275 posts

(kevláros) maxxis crossmark-al van valakinek tapasztalata?

rbálint szereti

én 10 kilcsi aszfalt után defekteltem vele -pedig ugze nem syoktam, ráadásul fel is fújtam 4 barra pedig életemben montikülsõt nem fújtam még 3 fölé - szal én nem szeretem. :)

amúgz 2 féle van a kevlárosból is egy nehezebb meg egz könzebb de csak mérleggel lehet õket megkülönböytetni. anzag elég kevés van benne.

DaveRider

DaveRider

bentlakó

• fórumtag
  • 6,811 posts
(kevláros) maxxis crossmark-al van valakinek tapasztalata?

DaveRider

DaveRider

bentlakó

• fórumtag
  • 6,811 posts
bicikliútra, aszfaltra 1.7-nél nagyobbat nem tennék fel. a Balaton körül én 1.6os sportcontacttal mentem közel 5 baron, és tuti volt.

inkább 1.4-1.6 körül nézelõdj, és ha csak aszfalt, akkor valami jó kis slicket válassz...én maxxis detonatort javaslok, vagy conti sportcontactot.

zylin

zylin

törzsvendég

• fórumtag
  • 277 posts

de a "8"-as elkerülése érdekében inkább a szélesebb gumi kell?
mert eléggé rossz minõség errefelé a bicikli utak minõsége (Balaton)....

Tehát akkor aszfaltra(bicikliút) kell a gumi.
Arra szerintem elég lesz neked az 1,75 estleg az 1,9-es szélesség de ennél szélesebb nem kell betonra.
Ha felfújod rendesen akkor nem fogod felütni se meg tudsz vele haladni is rendesen.
A nagyon széles gumi nem jó aszfaltra mert normál nyomáson lassú. Ha jobban felfújod akkor meg csak a külsõ középsõ részét használod egy vékony csíkban a többit meg nem és csak cipeled. Felesleges plusz súly.

12345678

12345678

vendég

• fórumtag
  • 14 posts

minél vékonyabb,alacsonyabb mintás (ejtsd: simább) egy gumi, annál jobb aszfalton (gördülési ellenállás)
aszfaltra az 1.75-ös rock a jobb, vékonyabb és alacsonyak a mintái

de a "8"-as elkerülése érdekében inkább a szélesebb gumi kell?
mert eléggé rossz minõség errefelé a bicikli utak minõsége (Balaton)....

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21,275 posts

Azért nem árt odafigyelni a gumigyártó és a felnigyártó ajánlásaira a felni/gumi kombinációval kapcsolatban.
Ehez tudni kellene a felni besö méretét is... (most vállik bonyolultá a dolog :))

eddig minden kombóban müködött, (igaz egy kivétellel csak mavic - om volt) többi meg nem érdekel...

Rebell-78

Rebell-78

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1,977 posts
Azért nem árt odafigyelni a gumigyártó és a felnigyártó ajánlásaira a felni/gumi kombinációval kapcsolatban.
Ehez tudni kellene a felni besö méretét is... (most vállik bonyolultá a dolog :))

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21,275 posts

Szóval te egy felnin használsz 1,5 szliktöl 2.3 ig terep gumit?:chin:

etrto norma
http://www.komponent...fengroessen.htm

én is, még 2,4-est is
bár montira slick, még mindig olyan mint kurvának a liliom de néha muszáj

Rebell-78

Rebell-78

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1,977 posts

sõt, 1.5-ös slick gumit is használtam a Tátrában 6-barral. :)
azt hiszem col(?)

Szóval te egy felnin használsz 1,5 szliktöl 2.3 ig terep gumit?:chin:

etrto norma
http://www.komponent...fengroessen.htm
http://tandem-fahren...nik/Reifentips/

Delma01

Delma01

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,247 posts

rendben,kösz!
még egy kérdésem lenne:
melyiket vegyem inkább aszfalt használatra, Michelin country rock vagy a country trail-t? 1.75 vagy 1.95-öst? melyik jobb beton úton?

minél vékonyabb,alacsonyabb mintás (ejtsd: simább) egy gumi, annál jobb aszfalton (gördülési ellenállás)
aszfaltra az 1.75-ös rock a jobb, vékonyabb és alacsonyak a mintái

12345678

12345678

vendég

• fórumtag
  • 14 posts

a gumi szélességét számok alapján onnan lehet megtudni hogy mi van ráírva.

pl ha egy gumira/gumihoz ez van írva: 26x1.75 559-30
tehát 26-os kerékméret, 559 (gumi belsõ mérete - a 26 másképpen, ez a szám minden kerékméretnél más) a 30 meg a gumi szélességét jelöli mm-ben

más gumiadat még a tpi, ez a szövetsûrûséget jelöli

rendben,kösz!

még egy kérdésem lenne:
melyiket vegyem inkább aszfalt használatra, Michelin country rock vagy a country trail-t? 1.75 vagy 1.95-öst? melyik jobb beton úton?

Delma01

Delma01

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,247 posts

kösz a gyors választ!
ez azt jelenti,hogy vékonyabb gumi lesz a felnin,igaz? 1.75 milyen egység? mm,cm,inch?

a gumi szélességét számok alapján onnan lehet megtudni hogy mi van ráírva.

pl ha egy gumira/gumihoz ez van írva: 26x1.75 559-30
tehát 26-os kerékméret, 559 (gumi belsõ mérete - a 26 másképpen, ez a szám minden kerékméretnél más) a 30 meg a gumi szélességét jelöli mm-ben

más gumiadat még a tpi, ez a szövetsûrûséget jelöli

osiris555

osiris555

vendég

• fórumtag
  • 221 posts

kösz a gyors választ!

ez azt jelenti,hogy vékonyabb gumi lesz a felnin,igaz? 1.75 milyen egység? mm,cm,inch?

vékonyabb, kevésbé ballonos.
sõt, 1.5-ös slick gumit is használtam a Tátrában 6-barral. :)
azt hiszem col(?)

12345678

12345678

vendég

• fórumtag
  • 14 posts

persze. az én felnimen volt már 1.8-as, 2.0-s, 2.1-es, sõt még 2.3-as gumi is.

kösz a gyors választ!

osiris555

osiris555

vendég

• fórumtag
  • 221 posts

Egy gumicsere problémám van: leszertném cserélni a mouintain bike-on lévõ 26"x1.95-ös kerekeket cserélni a Michelin Country rock gumira,csak az lenne a kérdés,hogy átválthatok-e a felni cseréje nélkül 26x1.95-ös gumiról 26x1.75-ös gumira?
ez lehetséges vagy csak felni cserével?

köszönöm a választ!

persze. az én felnimen volt már 1.8-as, 2.0-s, 2.1-es, sõt még 2.3-as gumi is.