Jump to content

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Photo

Gumitopik

* * * * * 4 votes

• Please log in to reply
15858 replies to this topic

sisqo

sisqo

törzsvendég

• fórumtag
  • 884 posts
Szerintem a nyomás egyéni. 2.0-s külsõhöz kb. 3,5 bar elég (én az elsõt 0,5 barral puhábban használom).

Nem érdemes extra belsõt venni. A könnyû sérülékenyebb, a vastag nehéz. Sima kommersz tökéletes (hobbi célra). 1000 forintos Conti igen drága.

A befektgátló szalag nehéz, drága.

A felütéses defektnél a belsõ egy kemény tárgy és a felni közé csípõdik be. Ilyenkor két lyuk van a belsõn, egy a külsõ, egy a belsõ oldalon.

Ha viszonylag tisztán meg tudod ragasztani a belsõt, gyakorlatilag teljes értékû marad.

Pumpából a nagyon könnyût nem ajánlom. Nem tartós, ha túl kicsi, nagyon kis mennyiségû levegõt fúj. Inkább egy közepes méretû oda-vissza fujós vagy teleszkópos jó.

Az hogy mit viszel magaddal (foltot v. belsõt) szerintem izlés kérdése. Belsõcsere egyszerûbb, mintha ragasztanál. Defekt után mindig alaposan nézd meg a külsõt nincs-e beletörve tüskedarab vagy beékelõdve üvegszilánk. Ha bennemarad, az új belsõt is kiszúrja.

Kb. ennyi.

Valeria Victrix

Valeria Victrix

Isten ostora

• fórumtag
  • 9,274 posts
1., próbáld meg 2,5-3,0 bar közötti tartományban - aztán ahogy érzed, úgy válaszd meg a véglegest
2., alacsony keréknyomásnál szakadásos sérülés keletkezik a belsõn valamilyen tereptárggyal (általában kõ, szikla) történõ kontaktus következtében
3., latex belsõre esküsznek sokan, illetve lehet olyan belsõt is kapni, ami gyárilag defekttömítõ folyadékkal van feltöltve, illetve léteznek klf. defektgátló/tömítõ folyadékok, melyek külön vásárolhatók meg és ezt kell otthon beletölteni a meglévõ belsõbe
4., van aki bízik benne - amennyiben a fenti megoldásokat választod, felesleges, másrészt súlyt lehet vele spórolni
5., sok dologtól függ (terep, stílus, guminyomás, a használt külsõ- illetve belsõ gumik, stb...)
6., ezek alap dolgok, melyet minden értelmes bringás mindig magánál tart (+ egyéb apróságok)
7., az online boltokban számolatlanul találsz különbözõ típusokat - nagyon mellélõni nem lehet
8., egy normálisan megragasztott belsõt nyugodtan lehet használni a továbbiakban is

TREKs Atesz

TREKs Atesz

törzsvendég

• fórumtag
  • 789 posts

Szevasztok!

Elsõ hozzászólásom a témában...

1,
Cross Country MTB felhasználásra milyen nyomáson üzemeltessem a gépet?
félterep 2.0-s 26"-os gumijaim vannak, 73-75kg vagyok.

2,
Mi az a felütés, mi az a felütéses defekt?

3,
Milyen típúsú belsõk a legellenállóbak defektel szemben?
A nehezebb belsõk nehezebben lyukadnak ki?
Érdemes például megfizetni a Svalbe ultrakönnyû belsõjét pl egy Kendával szemben, jobban is bírja? Nekem most egy Continental belsõm van (1000-ért sózták rám) viszonylag nehéz, errõl mit tudtok?.

4,
A defektgátló szalagok érnek valamit?
A RideBike oldalán pl 3000Ft-ért látok defektgátló szalagokat.
Ennyiért belsõt+külsõt is lehet venni... Megéri?

5,
Milyen gyakoriak terepen a defektek? Nem bicajozom régóta, én most szenvedtem el a HHH-en az elsõ, tüske általi defektemet, kb 150-200 terepkilóméter után. Borzasztó szar volt hazatólni a bicajt (Hõsök Tere)

6,
Megéri belsõt+ foltot+ pumpát cipelnem magammal? Ti szoktatok vinni?
(nem versenyzem, csak hobbi)

7,
Tudnátok valami nagyon könnyû pumpát ajánlani? Szerintetek érdemes pici országuti pumpát venni MTB-hez? (csak defektjavításra használnám, egyébként benzinkúton fújom a kereket)

8,
Ha megjavítom a lyukas belsõt egy foltal, akkor az csak annyira elegendõ, hogy éppen hazaérjek és majd otthon berakom az új belsõt, vagy a foltozás után tulajdonképpen teljesértékû kerekem lessz? (tehát a folt az csak annyira elegendõ, hogy ne keljen belsõt cipelni túrára, elég ha otthon van tartalék?)

Elõre is köszi a válaszokat!!!

2.Felütéses defekt az amikor ha alacsony nyomáson használt gumival durván élesebb tárgynak(pld:járda padka stb) ütöd oda a kereket és a belsõ becsípõdik a felni és a külsõ gumi pereme közé.

6.Pótbelsõt,pumpát,gumijavító szettet mindig vigyél magaddal bármikor jól jöhet és érdemes.

7.A mini pumpák általában mind könnyûek de azért érdemes jól megnézni mielõt megveszed.

8.Ha jól ragasztod meg a gumit akkor nagyon sokáig jó is lessz és észre sem veszed hogy ragasztott a belsõ és igen akár teljesértékünek is vehetjük.
TREK bike-on szebb az élet!!:cool2:

j4ni

j4ni

vendég

• fórumtag
  • 330 posts
  • LocationBudapest
Szevasztok!

Elsõ hozzászólásom a témában...

1,
Cross Country MTB felhasználásra milyen nyomáson üzemeltessem a gépet?
félterep 2.0-s 26"-os gumijaim vannak, 73-75kg vagyok.

2,
Mi az a felütés, mi az a felütéses defekt?

3,
Milyen típúsú belsõk a legellenállóbak defektel szemben?
A nehezebb belsõk nehezebben lyukadnak ki?
Érdemes például megfizetni a Svalbe ultrakönnyû belsõjét pl egy Kendával szemben, jobban is bírja? Nekem most egy Continental belsõm van (1000-ért sózták rám) viszonylag nehéz, errõl mit tudtok?.

4,
A defektgátló szalagok érnek valamit?
A RideBike oldalán pl 3000Ft-ért látok defektgátló szalagokat.
Ennyiért belsõt+külsõt is lehet venni... Megéri?

5,
Milyen gyakoriak terepen a defektek? Nem bicajozom régóta, én most szenvedtem el a HHH-en az elsõ, tüske általi defektemet, kb 150-200 terepkilóméter után. Borzasztó szar volt hazatólni a bicajt (Hõsök Tere)

6,
Megéri belsõt+ foltot+ pumpát cipelnem magammal? Ti szoktatok vinni?
(nem versenyzem, csak hobbi)

7,
Tudnátok valami nagyon könnyû pumpát ajánlani? Szerintetek érdemes pici országuti pumpát venni MTB-hez? (csak defektjavításra használnám, egyébként benzinkúton fújom a kereket)

8,
Ha megjavítom a lyukas belsõt egy foltal, akkor az csak annyira elegendõ, hogy éppen hazaérjek és majd otthon berakom az új belsõt, vagy a foltozás után tulajdonképpen teljesértékû kerekem lessz? (tehát a folt az csak annyira elegendõ, hogy ne keljen belsõt cipelni túrára, elég ha otthon van tartalék?)

Elõre is köszi a válaszokat!!!

osiris555

osiris555

vendég

• fórumtag
  • 221 posts
én az elcsúszott felniszallagnak adok egy voksot.
DéBé, tetszik a videód! a zenét ki játsza?

DéBé

DéBé

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1,716 posts

nem, Kenda, de jártam már így Rubenával is

Szerintem felütöd, az nemlehet? akkor két csikalakú lyuk van rajta

csita

csita

vendég

• fórumtag
  • 235 posts
Igaz, ezt elnéztem :D

1.95-ös WTB Exiwolf gumit csak ajánlani tudom, tegnap jöttem haza Hargitából és nagyon jól teljesített még azon a sok rázatón is. Defektállósága is nagyon jó, semmi defekt.
"A sport a test útján nyitja meg a lelket.":)

Camping Joe

Camping Joe

bentlakó

• fórumtag
  • 5,592 posts
Érdemes figyelni a postok dátumát! :D

Delma, 4 éve használom azt a gumit, hóban-sárban, még a zöld-fehér feliratos féle, szerinted nem cseréltem volna le olcsóbbra, könnyebbre, kiskutyaf@aszára, ha akarnék jobbat? Nehézségre ott a könnyû felni meg belsõ, szélességnek csak örülök, drága meg hát. Elég sóher vagyok, de ha ez drága... És nem "azonnalkilyukadok" gumi.

'A gépjármûvezetõ nem ellenség, a közúti közlekedés nem háború, ebbõl következõen a helyváltoztatás nem túlélési gyakorlat!'

ELADÓ! http://forum.bikemag.../hirdetes-12960

csita

csita

vendég

• fórumtag
  • 235 posts

Elég hülye kérdésem lenne: Mért van a telógumiharmonikavédõn két pici luk? ::)  :)

Talán a nyomáskiegyenlítés miatt, hisz változik a térfogata.
"A sport a test útján nyitja meg a lelket.":)

copper

copper

vendég

• fórumtag
  • 184 posts

lehet.
vagy lehet hogy 90grammos schwalbe belsõt használsz, ami már attól kilyukad, ha kiveszed a dobozából. :(

nem, Kenda, de jártam már így Rubenával is
Ha meghalsz egy emelkedõn, az azt jelenti, hogy mindent beleadtál...

Kisherceg

Kisherceg

fullamatőr kocabringás

• fórumtag
  • 8,088 posts
lehet.
vagy lehet hogy 90grammos schwalbe belsõt használsz, ami már attól kilyukad, ha kiveszed a dobozából. :(

"Nyugi. Minden a legnagyobb rendben csúszik ki a kezeim közül..."

"Itt vannak sárkányok, b@zdmeg???!!!"

sisqo

sisqo

törzsvendég

• fórumtag
  • 884 posts
Valószínû, hogy félrecsúszik a felniszalag. Cseréld kis egy újra, olyanra ami passzentos.

copper

copper

vendég

• fórumtag
  • 184 posts
Sziasztok!

Egy kérdésem lenne:
gyakran kapok mostanában olyan defektet, hogy hirtelen leereszt, pedig nem szúrja ki semmi és a lyuk a szelep felõli belsõ oldalon van. Kb. fél centis hasadás, lehet hogy keskeny a felniszalag??
Ha meghalsz egy emelkedõn, az azt jelenti, hogy mindent beleadtál...

Kisherceg

Kisherceg

fullamatőr kocabringás

• fórumtag
  • 8,088 posts
ha már rászánsz 2,5e-t, akkor EZ is jó szerintem.

gyors és jól le lehet borítani, jól jelzi, hol a határ. :)

vízen nem próbáltam, olyankor otthon ülök. :D

"Nyugi. Minden a legnagyobb rendben csúszik ki a kezeim közül..."

"Itt vannak sárkányok, b@zdmeg???!!!"

Janes

Janes

törzsvendég

• fórumtag
  • 884 posts
http://ebike.hu/term...mtb-slick/5823/

még ezt néztem. ilyet használt már valaki?

Delma01

Delma01

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,247 posts

Silento II. Meleg szívvel. :)

drágább,szélesebb,jóval nehezebb mint a Kenda, így szerintem felesleges volt beírni
ha 2.000 ft akkor már Schwalbe speed cruiser 1.5 vagy city jet.

Camping Joe

Camping Joe

bentlakó

• fórumtag
  • 5,592 posts
Silento II. Meleg szívvel. :)

'A gépjármûvezetõ nem ellenség, a közúti közlekedés nem háború, ebbõl következõen a helyváltoztatás nem túlélési gyakorlat!'

ELADÓ! http://forum.bikemag.../hirdetes-12960

Maggi

Maggi

maximus

• fórumtag
  • 13,648 posts
ugyanezt használom slick-nek amit Delma ajánlott....

tényleg jó, csak vizes aszfalton tud vicceskedni

Valeria Victrix

Valeria Victrix

Isten ostora

• fórumtag
  • 9,274 posts
Maxxis, Continental, stb...

Delma01

Delma01

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,247 posts

montira olcsó jó slick gumit tudtok ajánlani?

én most Kendát fogok venni a montira is, a kisbringán eddig slickben nagyon bevált ez márka. nem egy súlybajnok, de kifejezetten tartós (meglepõdtem, 3000km alatt szinte semmit nem kopott)

ilyet néztem magamnak, ajánlom neked is:
http://ebike.hu/term...tb-slick/10608/
ez (1.5) 40mm széles, de van 32-esben ugyanez, csak azt külön kell rendelni