Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Gumitopik

* * * * * 4 szavazat

• Lépj be és szólj hozzá
15858 hozzászólás a témában

Csuporka

Csuporka

törzsvendég

• fórumtag
  • 608 hozzászólás
2,35" Minion DHR-re is min 2,5bar van irva...Meg is halnék ha annyin használnám, 1,8bar-on használom és 2006 december ota nem volt vele defektem...
By Sala:

"foxot ürlények tervezték és csak ánuszkulcsal javitható..."

xian

xian

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.280 hozzászólás
  • LocationTahitótfalu (ritkán Ózd)
Épp valami ilyesmit akartam írni...egyes külsõkön 2,5bar az ajánlott MINIMÁLIS nyomás.

X

osiris555

osiris555

vendég

• fórumtag
  • 221 hozzászólás
2.8-3. nekem ez jön be. a ritcheyt azért használtam 3.5-4 között, mert a gumira is ez volt irva. de max 3 bar, ami nekem kényelmes. persze aszfalton mehet bele bõven!

Lord_Leslie

Lord_Leslie

Házigazda

• globális moderátor
  • 17.297 hozzászólás
2-2,5 bar felett, olyan mintha betonkerékkel mennék. :)
(kivéve a városi rohanóst)
Fekete Bárány........ Táltos Csacsi
.......+++Eladó "kacatok"+++...........:openarms: Lokálpatrióta Házigazda

TripleB

TripleB

bentlakó

• fórumtag
  • 9.190 hozzászólás

ha annyi kiló lennék mint Te (mondjuk azt nem szeretném azért :) ) én normál belsõvel sem fújnám többre

Én viszont 3bar alatt mindig lenézegetek, mintha defekt lenne-érzésem van.

-=B.B.B.=-
"Aki nevet,azzal együtt nevet a világ.Aki sír,az egyedül sír..." Oldboy

osiris555

osiris555

vendég

• fórumtag
  • 221 hozzászólás

(kevláros) maxxis crossmark-al van valakinek tapasztalata?

nekem kb 1 hete van, nem mentem vele még sokat, de egyelõre amit tudok mondani: földúton jól halad, mivel középen crossmark van. köves úton is elég korrekt módon jöttem vele, nem ilyesztett meg sehol. erdõben ösvényen meg úton is próbáltam, jó volt. nem kapar el csak minimálisat, meg még defektem sem volt. ugyanennyi km után a conti speedkinggel már 2 is. :( bár az nem ez a kategória. nekem egyelõre pozitiv véleményem van róla.

osiris555

osiris555

vendég

• fórumtag
  • 221 hozzászólás

Szóval te egy felnin használsz 1,5 szliktöl 2.3 ig terep gumit?:chin:

etrto norma
http://www.komponent...fengroessen.htm
http://tandem-fahren...nik/Reifentips/

1.8 és 2.1 között használok. de volt 4 nap alatt 500 km aszfalt, amin muszály voltam slickezni, akkor volt fönn 1.5. a 2.3 meg akkor kewrült föl, amikor minden gumim elfogyott és ez volt kéznél, de ez kb 3-4 napig, nem is nagyon mentem vele.

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21.272 hozzászólás

Én 2 barra fújom a külsõimet, mivel a latex tényleg durván defektálló, és csak azért nem jutott eszembe, h még kevesebb luftot használjak, mert utálnám a felni kopogó hangját hallani :)
Inkább az a para, h még mindig nem kerültem oylan helyzetbe, hogy foltoznom kellett volna, aztán nem tudom, mi lesz akkor... :)

ha annyi kiló lennék mint Te (mondjuk azt nem szeretném azért :) ) én normál belsõvel sem fújnám többre
"Az Ég szemébe nézve, Széttárt karral áll, Halálos viharra vár egy haldokló világ "
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való

kalaius

kalaius

maximus

• fórumtag
  • 11.904 hozzászólás
Én 2 barra fújom a külsõimet, mivel a latex tényleg durván defektálló, és csak azért nem jutott eszembe, h még kevesebb luftot használjak, mert utálnám a felni kopogó hangját hallani :)
Inkább az a para, h még mindig nem kerültem oylan helyzetbe, hogy foltoznom kellett volna, aztán nem tudom, mi lesz akkor... :)

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15.907 hozzászólás
  • LocationSzékesfehérvár
Megszámoltam, tavaly júliustól szeptember közepéig és az idei 900 versenykm-en 6 szúrásos és 1 felütéses defektem volt latexszel.

A sebesség mindent megold.

Rémhörcsög

Rémhörcsög

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.108 hozzászólás

kilehet, ha felütöd, de a tüskék nem hatják meg. cserébe viszont gyakrabban kell pumpálni. Michelin C4-est pl. kapsz a decathlon áruházakban.

Ez, így nem igaz.

Tüske szúrta már át a latexet, 2X is idén, de annyi az elõnye hogy kb. 1 órát lehet vele tekerni mielõtt teljesen leereszt.
C4-et, mármint belsõt, nem a robbanószert:D kapni sztem bármelyik nagyobb bringaboltban, de ha nem, akkor rendelésre tuti hoznak.
High5 ->A világ leggyorsabb sportitala

DaveRider

DaveRider

bentlakó

• fórumtag
  • 6.811 hozzászólás
kilehet, ha felütöd, de a tüskék nem hatják meg. cserébe viszont gyakrabban kell pumpálni. Michelin C4-est pl. kapsz a decathlon áruházakban.

Camping Joe

Camping Joe

bentlakó

• fórumtag
  • 5.592 hozzászólás
Nagy szomorúság ért ma. Kifigyelt a drótperem egy 50 milis részen kb. a megközelítõleg 4 éves Schwalbe Silento II gumimból. Lehet ezt orvosolni valamivel? Nem szeretném kidobni, urban legend az a gumi. :)

'A gépjármûvezetõ nem ellenség, a közúti közlekedés nem háború, ebbõl következõen a helyváltoztatás nem túlélési gyakorlat!'

ELADÓ! http://forum.bikemag.../hirdetes-12960

j4ni

j4ni

vendég

• fórumtag
  • 330 hozzászólás
  • LocationBudapest
Hali!

Latexes belsõt leet még valahol kapni?
Azt tényleg nem lehet kilyukasztani?

J.

rbalint88

rbalint88

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.387 hozzászólás

Azért kérdeztem, mert én (87kg) 3,1-3,2vel már nem tudom felütni hátul és néha nagyon oda tudom vágni a hátulját. Mindig olyan nyomáson próbálom használni a gumijaimat, amin már pont nem tudom felütni. De látom te szereted ha aszfalton jól gurul.

Sajnos nem szeret/nemszeret kérdése, muszáj, mert per pill ez az egy bringám van. És még így sem igazán hatékony aszfalton, pedig nem valami traktorgumi ez a crossmark.
De alakul a rohangálós bringa is, elvileg két héten belül meglesz, aztán azon csirkegumi 4-5baron, crossmark meg elpuhulhat. de 3barnál lejjebb nem fog menni, az tuti.

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15.907 hozzászólás
  • LocationSzékesfehérvár
Azért kérdeztem, mert én (87kg) 3,1-3,2vel már nem tudom felütni hátul és néha nagyon oda tudom vágni a hátulját. Mindig olyan nyomáson próbálom használni a gumijaimat, amin már pont nem tudom felütni. De látom te szereted ha aszfalton jól gurul.

A sebesség mindent megold.

rbalint88

rbalint88

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.387 hozzászólás

3,5-4bar? Hány kiló vagy, 110?

75. csak nem hordok magamnál állandóan pumpát, hogy ha betonra érek, fújogassam, nem szeretném felütni, és megszoktam ezt. terepen kicsit ki szoktam ereszteni belõle, kb. olyan 3 barra. meg így könnyebb felfele tekerni

edit: meg az is bejátszik, amit imi írt

imi72

imi72

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.541 hozzászólás
  • Locationa Pilis
Nyomáshoz:
A Conti Explorer-t (Pro) hátul olyan 3,8-ra szoktam pumpálni. Legutóbb tettem vele egy próbát, hogy kb. 0,5-tel kevesebbet adtam neki. Szétidegesített :)...állandóan azt hittem, hogy defektem van, meg a rugóstagot vizslattam, hogy most miért hintázik a bringa (aztán az elsõ pihenõnél pumpáltam). Persze lehet, hogy nem lett volna belõle baj (felütés), de borzasztó szokatlan volt.

Trance
"Attól még, hogy egyesek szerint kevés idõnk van hátra, nem kéne szét....ni mindent magunk körül, lásd szemetelés, erdõirtások, és a tévé maci megszüntetése..."

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21.272 hozzászólás

Hát ez a nyomás dolog...

Cspattárs a 2.1-es SpeedKinget (a normális 14ezer ftos verziót) is 2 baron használja, sõt volt olyan hogy 1.8-at próbálgatta. És ugye ez nem túl ballonos cucc. Ja, latex-al.
Én tavaly használtam a Houffalize (1.8 széles és nem annyira ballonos) gumit 2-2.5 bar között, igaz NoTubes rendszerrel belsõ nélkül a sima (tehát nem tubeless verziót ami olyan 450 gr alatt van, tehát anyag sincs benne).

Szval nemtom, bár ugye izlések és pofonok, régen én is 3-4 bar között mentem... :)

én 2,5/2,6-al megyek a 2,25 RR/NN kombóval vagyok vagy 110 és egyetlen defektem volt velük 3 év alatt, mikor lusta voltam túra elõtt fújni bele, és kb 1,8 volt a hátsóban.
a crosmark-al 4 baron 10 km alatt sikerült eldefektelni....na errû ennyit :)
"Az Ég szemébe nézve, Széttárt karral áll, Halálos viharra vár egy haldokló világ "
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való

Rémhörcsög

Rémhörcsög

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.108 hozzászólás
Hát ez a nyomás dolog...

Cspattárs a 2.1-es SpeedKinget (a normális 14ezer ftos verziót) is 2 baron használja, sõt volt olyan hogy 1.8-at próbálgatta. És ugye ez nem túl ballonos cucc. Ja, latex-al.
Én tavaly használtam a Houffalize (1.8 széles és nem annyira ballonos) gumit 2-2.5 bar között, igaz NoTubes rendszerrel belsõ nélkül a sima (tehát nem tubeless verziót ami olyan 450 gr alatt van, tehát anyag sincs benne).

Szval nemtom, bár ugye izlések és pofonok, régen én is 3-4 bar között mentem... :)
High5 ->A világ leggyorsabb sportitala