Jump to content

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Photo

Gumitopik

* * * * * 4 votes

• Please log in to reply
15858 replies to this topic

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21,272 posts

Tig / Balu vagy többiek? Ti min tároljátok a gumikat? Most egy ruhafogastartót néztem ki a garázsban.. Megfelel a célnak?

nekem szét vannak dobálva a padlón
"Az Ég szemébe nézve, Széttárt karral áll, Halálos viharra vár egy haldokló világ "
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való

kela

kela

bentlakó

• fórumtag
  • 7,622 posts
Tig / Balu vagy többiek? Ti min tároljátok a gumikat? Most egy ruhafogastartót néztem ki a garázsban.. Megfelel a célnak?

Rebell-78

Rebell-78

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1,977 posts
Blue Doc helyett orgunál VW löttyöt próbálok majd ki,van a kocsimban 1l. Gondolom az összetétel hasonló és olcsó is. meg sima gumit UST felnire (állitólag 0 problem).

FRIZ 22

FRIZ 22

törzsvendég

• fórumtag
  • 264 posts

Használ valaki olyan gumibelsõt, amiben van valami folyadék, és ha defektes lesz a belsõ, az eltömíti a lyukat?Hányszor nehezebb, mint a normál belsõ, mert már így is dögnehéz a kerekem.
Leginkább az érdekelne, hogy mennyire mûködik a dolog.

Ha valaki használ ilyet, mondana véleményt?

Doc Blue + NN EVO 2,25 UST
50ml kb. = 50g / 1 külsõ

Belsõ nélküli rendszerben használom, eddig bármilyen szúrásos/tüskés defektet megfogott levegõ veszteség nélkül.
Centi hosszú vastag tüske sem babrál ki vele, a tüske kihúzása után azonnal tömít.

Hasadásos defekt már egy kicsit húzósabb. Egy kõ/üveg széthasította a külsõt kb 1cm szélesen, de csak a külsõ gumiréteget, a belsõ szövetszerkezetet kb 2-3mm szélesen. Ezt is megfogta bár a levegõ veszteség jelentõs, 3bar-ról 0,8-bar-ra, de ezzel még simán haza lehetett tekerni. Ha újra felfújom 3bar-ra akkor megint elengednek a kis latex lamellák, de most már 1,5bar-on megáll. Úgy látszik, kell egy kis idõ, amíg szépen beékelõdik a tömítõanyag, de tökéletesen nem fog zárni soha, folt kell bele.

Csere, takarítás:
Kb 4-5 hónap alatt becsomósodik, a latex szálak összetapadnak, akár fél centis golyókká a gumi belsejében a forgás hatására.
Sok helyen figyelmeztetnek, hogy a tej beszárad, kikristályosodik, 3 hónap után, ilyet nem tapasztaltam még eddig.
A takarításra használt rongyot ne használjuk másra, a tej a rongyon még hónapokig ragadós masszaként megtapad, meg állítólag veszélyes vegyszer.

Összegzés:
Egy csomó idegeskedéstõl megkímél, eddigi min.10 defekt, folt/év volt az átlagom az itteni akácokban gazdag környéken. És az még egy jó évnek számított. :)
Most meg volt 1, amihez le kellet venni a külsõt.

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21,272 posts
jól
"Az Ég szemébe nézve, Széttárt karral áll, Halálos viharra vár egy haldokló világ "

adrian.urgyan

adrian.urgyan

vendég

• fórumtag
  • 39 posts
Sziasztok,

Ma érkezett meg a 2 Schwable Table Top külsõm. (Ezelõtt Maxxisok voltak).

Van rajta egy jelölés, gondolom a forgásirány lenne. Front és Rear különbözõ irányba mutatnak.

Ugye jól értem hogy azt jelenti hogy ha elsõnek teszem akkor a Front nyíl irányába kéne forognia, a hátsónak meg a Rear?

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21,272 posts

köszi. amúgy 525 g-ot mértem 2,25" méretben.

ja mondom én 504 és 530 g között mértem õket

Zoomstag

Zoomstag

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,046 posts

Talán használhatnád a keresõt...
Nekem Schwalbe Doc Blue van az elsõ belsõmbe töltve, 50ml/belsõ amivel számolni lehet, ez kb. 50g-ot jelent. Mûködött a dolog, de egyszer nem, emiatt van hátul új belsõm, michelin latex, de ez már lötty nélkül. Viszonyításként egy maxxis flyweight belsõ kb. 100g, löttyel már 150g, egy normál akármilyen belsõ 170-200g, és a michelin latex 120-130g.

Köszi az infókat, lejegyeztem.
A keresõt meg használtam...

Köszi mégegyszer:)

kela

kela

bentlakó

• fórumtag
  • 7,622 posts

úgy. hátra így / \ , elõre így \ /

köszi. amúgy 525 g-ot mértem 2,25" méretben.

gabor89

gabor89

vendég

• fórumtag
  • 191 posts
Tegnap kaptam egy 60mm-es szeget keresztbe a hátsómba (maxxis tomahawk) :-)
Nos, belsõ csere elég volt szerencsére, mert a külsõnek nem lett nagy baja. :-)
Szeretem maxxis-ékat :-)

Üdv. Gábor
"If all my friends were to jump off a bridge, I wouldn't jump with them, I'd be at the bottom to catch them."

McGywer

McGywer

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,854 posts

Használ valaki olyan gumibelsõt, amiben van valami folyadék, és ha defektes lesz a belsõ, az eltömíti a lyukat?Hányszor nehezebb, mint a normál belsõ, mert már így is dögnehéz a kerekem.

Talán használhatnád a keresõt...
Nekem Schwalbe Doc Blue van az elsõ belsõmbe töltve, 50ml/belsõ amivel számolni lehet, ez kb. 50g-ot jelent. Mûködött a dolog, de egyszer nem, emiatt van hátul új belsõm, michelin latex, de ez már lötty nélkül. Viszonyításként egy maxxis flyweight belsõ kb. 100g, löttyel már 150g, egy normál akármilyen belsõ 170-200g, és a michelin latex 120-130g.

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21,272 posts

hello! A ralphokat akkor a gumin jelölt módon érdemes felrakni?

úgy. hátra így / \ , elõre így \ /

kela

kela

bentlakó

• fórumtag
  • 7,622 posts
hello! A ralphokat akkor a gumin jelölt módon érdemes felrakni?

Zoomstag

Zoomstag

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,046 posts

tbence

tbence

törzsvendég

• fórumtag
  • 257 posts

picit off de talán még belefér:
EXTRA SÛRGÕSEN KERESEK UST SZELEPET!!!
Ha tudsz olyan boltot (Bp-en) ahol tuti hogy van akkor dobj légyszi egy sms-t:30-698-5717
Vagy ha kölcsön tudnád adni a Mátrára és a 24 órásra akkor vendégem vagy pl egy korsó sörre:)
Elõre is kössz!

Okay,megvan:D...szal felejtsük is el gyorsan:)

tbence

tbence

törzsvendég

• fórumtag
  • 257 posts
picit off de talán még belefér:
EXTRA SÛRGÕSEN KERESEK UST SZELEPET!!!
Ha tudsz olyan boltot (Bp-en) ahol tuti hogy van akkor dobj légyszi egy sms-t:30-698-5717
Vagy ha kölcsön tudnád adni a Mátrára és a 24 órásra akkor vendégem vagy pl egy korsó sörre:)
Elõre is kössz!

TREKs Atesz

TREKs Atesz

törzsvendég

• fórumtag
  • 789 posts

Az normális ha a gumit kb. 2 hét után után kell fújni mert csökken benne a nyomás(kb. 0,3-0,4 bar-nyit)?
A szelep nem enged ill. szerintem nem is defekt mert akkor szerintem a jóval hamarabb leengedne.

Az semmi én 2 naponta fujkálom 1,5-2 bar-t..:)
Biztos valamelyik régebbi folt engedett fel,de addig nem akarom kicserélni mig a másik külsõt nem veszem meg,majd a kettõt egyszerre és akkor cserélek új belsõket is.
TREK bike-on szebb az élet!!:cool2:

sisqo

sisqo

törzsvendég

• fórumtag
  • 884 posts
Normális. Én mondjuk minden indulás elõtt pumpálok.

zylin

zylin

törzsvendég

• fórumtag
  • 277 posts
Az normális ha a gumit kb. 2 hét után után kell fújni mert csökken benne a nyomás(kb. 0,3-0,4 bar-nyit)?
A szelep nem enged ill. szerintem nem is defekt mert akkor szerintem a jóval hamarabb leengedne.

Maggi

Maggi

maximus

• fórumtag
  • 13,648 posts
mi több 365g :)