szarazon a race king az nagyon bejon, illetve meggyozodesem, hogy maganak a guminak a tapadasa jobb a continak, mint a schwalbenak (a leggyorsabb keverekhez kepest mindenkepp). elol kicsit dolgozni kell vele, mert nem megy annyira sinen, de nagyon kiszamithato, hogy mi fog tortenni. en igazan nem vagyok a lejtok ordoge, de azert a ht bringaval is ott szoktam lenni az elso negyedeben-harmadaban a stravan ahol le merek menni 
a masik nagy kulonbseg szerintem, ahogy csillapit - a contit ket tized barral tobbon is kenyelmesebbnek erzem, ez foleg koves reszen erzodik, es felfele is jobban szuri az egyenetlensegeket. gondolom a tpivel fugg ossze.
schwalbebol szinte mindent kiprobaltam az elmult 10-15 evben, de a mostani irany nekem nem jon be. azert felretettem a ray+ralph kombot is, hatha kevesbe szaraz idoben mashogy gondolom, de amit az elmult par honapban tapasztaltam, a menettulajdonsagok alapjan en nem mennek vissza, jobban passzol egy gyors ht bringahoz.
maxxissal sok tapasztalatom nincs, csak az aspent probaltam, amikor megjelent - es kedvelem a minimalgumikat, de o nem jott be, egyszeruen nem ereztem a gumi hatarait, nem biztam benne. amugy o is jol gurul.
de karakoramnak igaza van, mindenkinek a sajat stilusahoz kell megtalalni a megfelelot
en biztosra megyek, de guminal mindig a szukseges minimumot valasztom, max megyek lassabban vhol.