Jump to content

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Photo

Gumitopik

* * * * * 4 votes

• Please log in to reply
15857 replies to this topic

deviantRider

deviantRider

fórumtag

• fórumtag
  • 73 posts
  • LocationNyíregyháza

ó, hasonló nálunk is van:

https://www.sports-t...t=2000&fit=true

igazából erőt ÉS technikát kíván és azt is, hogy ne úúúúútáld előre, hanem szeress küzdeni vele. :D

2,2-es 29er-gumival megyek benne, nem problémás (amíg bírom). :P

Jól néz ki! :D

Én lehet mazohista vagyok, de szeretem az ilyen utakat. Szántások mellett, mezőgazdasági utak mellet van sok ilyen. Én meg mindig ezeket választom inkább, mint az autók mellett. Még ha így hosszabb az út, akkor is. Vagy max kis forgalmú utakat.  Néha elakadok én is, de nem baj :)

• Kisherceg likes this

Kisherceg

Kisherceg

fullamatőr kocabringás

• fórumtag
  • 8,026 posts

Én úgy emlélszem, hogy amikor még nekem is 2.25-ös volt, nem kínlódtam ennyire mint ő. Viszont annyi van még, hogy ő a hátsó gumit előre rakta, ami már eléggé kopott, így az is lehet a gond,. Talán vesz majd új gumit még szeptemberig és letesztelem vele megint :D Ha akkor sem bír jönni, akkor én vagyok jobb formában. (meg a bicaj ^^)

Ilyen talajról van szó.:

https://kepkuldes.co...a37026b88fc.jpg
https://kepkuldes.co...d6678fb9cb3.jpg
https://kepkuldes.co...60f6de036e9.jpg

ó, hasonló nálunk is van:

https://www.sports-t...t=2000&fit=true

igazából erőt ÉS technikát kíván és azt is, hogy ne úúúúútáld előre, hanem szeress küzdeni vele. :D

2,2-es 29er-gumival megyek benne, nem problémás (amíg bírom). :P

"Nyugi. Minden a legnagyobb rendben csúszik ki a kezeim közül..."

"Itt vannak sárkányok, b@zdmeg???!!!"

deviantRider

deviantRider

fórumtag

• fórumtag
  • 73 posts
  • LocationNyíregyháza

Ilyenben én is szenvedek, ez több dolgot jelenthet :D

- én is edzetlen vagyok (ez ismert tény)

- én is keskeny gummával próbálok haladni (29x2,25)

- képről nem is gondoltam volna, hogy ez 2,6-os, csak a feliratból láttam

- Frei Tamás

(ugyanez a 37-essel instant taknyolás, vagy legalábbis sűrű verejtékezés árán nyeregbenmaradás, igaz, hogy nem ferr az összehasolítás, mert a görbe kormányos trekkingre nincs is bütykös gumim)

Az utolsó képen lévő talajban elakadtam én is :-D Lendülettel egy darabig lehetett menni, de aztán legyőzött. Felfele az ilyen nagyon jó ám! :) De még lefele is erősen kell markolni a kormányt, mert simán kiszed az egyenes vonalból.

ZolkoW

ZolkoW

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,700 posts

Ilyenben én is szenvedek, ez több dolgot jelenthet :D

- én is edzetlen vagyok (ez ismert tény)

- én is keskeny gummával próbálok haladni (29x2,25)

- képről nem is gondoltam volna, hogy ez 2,6-os, csak a feliratból láttam

- Frei Tamás

(ugyanez a 37-essel instant taknyolás, vagy legalábbis sűrű verejtékezés árán nyeregbenmaradás, igaz, hogy nem ferr az összehasolítás, mert a görbe kormányos trekkingre nincs is bütykös gumim)

deviantRider

deviantRider

fórumtag

• fórumtag
  • 73 posts
  • LocationNyíregyháza

Én úgy emlélszem, hogy amikor még nekem is 2.25-ös volt, nem kínlódtam ennyire mint ő. Viszont annyi van még, hogy ő a hátsó gumit előre rakta, ami már eléggé kopott, így az is lehet a gond,. Talán vesz majd új gumit még szeptemberig és letesztelem vele megint :D Ha akkor sem bír jönni, akkor én vagyok jobb formában. (meg a bicaj ^^)

Ilyen talajról van szó.:

https://kepkuldes.co...a37026b88fc.jpg
https://kepkuldes.co...d6678fb9cb3.jpg
https://kepkuldes.co...60f6de036e9.jpg

Edited by deviantRider, 2019. July 17. - 08:45.

ZolkoW

ZolkoW

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,700 posts

Én viszont a szélesség számlájára írom. /ő milyen széles?  ;)/ Legalábbis 57-es és 37-es gumi között óriási a különbség homokonfutásban, meg sóderes laza talajon, szóval egy normál és duci között is kell lennie. Még ha csak 20% is szélességben. Kerületben meg elég közel kellene lenniük a 29-essel.

arn

arn

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 7,205 posts
  • LocationBécs
Meglepodnek, ha igy kimutathato lenne a ket kerekmeret kozott a kulonbseg :) vagy a szelessegben. A ket amator bringas kozott altalaban sokkal nagyobb elteres van, mint a ket bringa kozott.

Kisherceg

Kisherceg

fullamatőr kocabringás

• fórumtag
  • 8,026 posts

Havernak 2.1-es gumija van (vagy 2.25?, mindegy), nekem 2.6. Én simán megyek az erdőben a süppedős homokban, de ő mindig lemarad.  Nyílván van az a homok, ami engem is megállít. De! Én edzettebb is vagyok és én nem 3 bar-on használom a kerekeket, hanem jóval alacsonyabban. Nem tudom az adatokat, mert kézzel állapítom meg, hogy nekem jó-e. :) De nem nagyon kemény és nem nagyon puha.  hehe.

Tényleg annyit számít, hogy vastagabb a gumim? Vagy csak ő a gyenge? :D ^^ Jah és én 36/16ban nyomom, ő meg váltogathat is. Neki 29, nekem 27.5. Síkon is bénázik, meg még lefele menet is. pf.. Én simán megyek...

szerintem egyszerűen ügyesebb vagy, jobban kezeled a bicajt. 

+általánosságban a 27,5 könnyebben terelgethető, mint egy 29er. (legalábbis én így tapasztalom)

"Nyugi. Minden a legnagyobb rendben csúszik ki a kezeim közül..."

"Itt vannak sárkányok, b@zdmeg???!!!"

deviantRider

deviantRider

fórumtag

• fórumtag
  • 73 posts
  • LocationNyíregyháza

Havernak 2.1-es gumija van (vagy 2.25?, mindegy), nekem 2.6. Én simán megyek az erdőben a süppedős homokban, de ő mindig lemarad.  Nyílván van az a homok, ami engem is megállít. De! Én edzettebb is vagyok és én nem 3 bar-on használom a kerekeket, hanem jóval alacsonyabban. Nem tudom az adatokat, mert kézzel állapítom meg, hogy nekem jó-e. :) De nem nagyon kemény és nem nagyon puha.  hehe.

Tényleg annyit számít, hogy vastagabb a gumim? Vagy csak ő a gyenge? :D ^^ Jah és én 36/16ban nyomom, ő meg váltogathat is. Neki 29, nekem 27.5. Síkon is bénázik, meg még lefele menet is. pf.. Én simán megyek...

Edited by deviantRider, 2019. July 16. - 22:38.

husevotelefonfulke

husevotelefonfulke

visszatérő

• fórumtag
  • 2,350 posts

Ezt kb erre találták ki. https://www.bike-dis...ltreifen-654347

Esetleg Conti RaceKing.

Köszi!

marton

marton

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3,662 posts

Sziasztok!

Az évek alatt mostanra kifogytam az anno bőkezűen vásárolt külsőimből. Mit ajánlanátok 26x2.2-2.4 méretben (most inkább hátra) ami általános terepre jó, de kifejezetten jó a gördülési ellenállása betonon. Az utóbbi években 80%-ban városban megyek és nem cserélgetek gumit terepezés előtt, szóval így...

Emellett jó, ha viszonylag könnyű és 10-nél semmiképpen nem szeretnék többet áldozni rá. 

Ezt kb erre találták ki. https://www.bike-dis...ltreifen-654347

Esetleg Conti RaceKing.

• Rabbit likes this
Marci

arn

arn

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 7,205 posts
  • LocationBécs

szoval legyen konnyu, olcso, guruljon jol, es altalaban terepen is jol mukodjon :) en is epp ilyet keresek.

husevotelefonfulke

husevotelefonfulke

visszatérő

• fórumtag
  • 2,350 posts

Sziasztok!

Az évek alatt mostanra kifogytam az anno bőkezűen vásárolt külsőimből. Mit ajánlanátok 26x2.2-2.4 méretben (most inkább hátra) ami általános terepre jó, de kifejezetten jó a gördülési ellenállása betonon. Az utóbbi években 80%-ban városban megyek és nem cserélgetek gumit terepezés előtt, szóval így...

Emellett jó, ha viszonylag könnyű és 10-nél semmiképpen nem szeretnék többet áldozni rá. 

marton

marton

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3,662 posts

Jó lehet ez a Decathlon-os belső is. De pl haverjaim nagyon szerették a Slime-ot is a belsőbe.

Én OKO-t használtam, szerintem nagyon jó volt az is. Valahogy ez a sűrű cucc nem szárad ki, mint a tubeless tej.

https://bikepro.hu/o...0_ml_2_kerekre

Ennek van egy Extreme nevű változata is, elvileg az még nagyobb lyukakkal is elbánik. Lehet.

Én a simát használtam, nagyon jó volt. Mikor Zuglóban elterjedt a Királydinnye, az volt a megoldás. Még felütést !!! is megfogott ! Szóval egy pumpálás után simán haza tudtam menni. Otthon persze be kellett foltozni a vágásokat, azért az már sok neki is. De szúrások ellen tökéletes a cucc.

• Sandman likes this
Marci

ultio

ultio

TARC

• fórumtag
  • 1,169 posts

kutyaközönséges folyadékkal feltöltött belső.

ha slime vagy más csak belsőbe való takony az egy kalap szart nem ér

ha valami latex alapú az múködhet

öszintén sokkal jobban jársz ha veszel valami folyadékot (joes, stans, doc blue, etc) olyat ami tubelesshez is jó, és megcsinálod magadnak. nem akkor űrtudomány.

Szerintem sima belső folyadékkal.

1 490 Ft. Egy sima belső 1 000 Ft körül van, + a lötyi + a szerelgetés. Nem vagyok benne biztos, hogy ez nem éri meg jobban. Ha a kis tüske által okozott lyukat megfogja, nekem már jó. M?ost is van egy belsőm, fogalmam sincs, hol van rajta lyuk, vízben se látszik, de pár nap után leereszt.

Canyon Spectral 29 AL 5

rasti rusti

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21,267 posts

Vitatnám, a Slime kifejezetten hasznos és többször segített rajtam, hogy ne az árokparton javítsak (volt olyan hogy végül nem is cseréltem belsőt csak a következő defektnél). A Joe's belsőbe való folyadéka viszont nálam totálisan leszerepelt, kétszer is elment az összes levegőm pár méteren, nem fogta meg, mintha ott sem lett volna.

A Slime-ot lehet külön is kapni és akármilyen autószelepes belsőt fel lehet tölteni, talán az úgy még jobb is, mint a gyárilag feltöltött cucc.

Tubelessről nincs tapasztalatom, ebben vannak itt nálam avatottabbak.

szerencséd volt

én meg lehet többet láttam az elműlt 6 évben mint a többség

a nagy számok meg ezt mutatják :)

ZolkoW a conti löttye az a joes super sealent átcimkézve

slime és tsai (sárga joe pl) pedig kb 50%ban működnek, (tapasztalatok) és ha megfogta még akkor is van esélyed hogy a következő nagyobb esőnél ki fogja mosni a cuccot a víz 

"Az Ég szemébe nézve, Széttárt karral áll, Halálos viharra vár egy haldokló világ "
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való

Sandman

Sandman

vendég

• fórumtag
  • 432 posts

öszintén sokkal jobban jársz ha veszel valami folyadékot (joes, stans, doc blue, etc) olyat ami tubelesshez is jó, és megcsinálod magadnak. nem akkor űrtudomány.

Vitatnám, a Slime kifejezetten hasznos és többször segített rajtam, hogy ne az árokparton javítsak (volt olyan hogy végül nem is cseréltem belsőt csak a következő defektnél). A Joe's belsőbe való folyadéka viszont nálam totálisan leszerepelt, kétszer is elment az összes levegőm pár méteren, nem fogta meg, mintha ott sem lett volna.

A Slime-ot lehet külön is kapni és akármilyen autószelepes belsőt fel lehet tölteni, talán az úgy még jobb is, mint a gyárilag feltöltött cucc.

Tubelessről nincs tapasztalatom, ebben vannak itt nálam avatottabbak.

ZolkoW

ZolkoW

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,700 posts

előre töltöttel nincs tapasztalatom, a Conti löttye viszont a nyomokból ítélve párszor segített így belsőbe töltve is.

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21,267 posts

A Decathlonban kapható önjavítós gumibelső. Van valakinek tapasztalat vele?

kutyaközönséges folyadékkal feltöltött belső.

ha valami latex alapú az múködhet

"Az Ég szemébe nézve, Széttárt karral áll, Halálos viharra vár egy haldokló világ "
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való

Sandman

Sandman

vendég

• fórumtag
  • 432 posts

A Decathlonban kapható önjavítós gumibelső. Van valakinek tapasztalat vele?

Én használtam pár évig - akkor még más volt a csomagolása - (napi 2x20 km munkábajárós montiban) és csak kicsit volt kevésbé hatékony, mint a Slime, cserébe sokkal olcsóbb. Nálam az jött be leginkább, főleg egy Schwalbe Maratonnal kombinálva, most is ezzal a kombóval tolom.

Edited by Sandman, 2019. July 03. - 09:30.