Jump to content

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Photo

Gumitopik

* * * * * 4 votes

• Please log in to reply
15857 replies to this topic

RelakS

RelakS

vendég

• fórumtag
  • 533 posts

Vettem korábban defektvédő szalagot, mert szövetig akarom ezt a külsőt koptatni (just for fun).

Tegnap defektet kaptam...

Megvan az oka is...

Defektvédő szalag leírása:
Szedd szét a kereket.
Gyömöszöld be a szalagot a külsőbe.
Jelöld meg a méretet.
Vedd ki a külsőből a szalagot.
Vágd 10mm-el hosszabbra, hogy legyen átfedés.
Gyömöszöld vissza a szalagot.
Gyömöszöld vissza a belsőt.
Fújd fel.
Jó bringázást.

Fasság, gondoltam, ha ez átlapolódik, ott lesz egy szép hupli a kerékben, hát méretre vágtam.
Namost ennek ellenére ma, ahogy szétszedtem a kereket, jól láthatóan egymásra volt vagy 10mm lapolódva  :huh:  Ráadásul az alul lévő részt nem vágtam el rendesen, kicsit hegyes volt, az bökte ki a belsőmet :o
Kicsit gyanús ugyanis, hogy nem találtam éles tárgyat, és pont az illesztésnél volt egy pöttynyi lyuk

arn

arn

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 7,205 posts
  • LocationBécs

Tényleg mindenkinek más jön be. Volt pár hónap tavaly vagy inkább tavaly előtt mikor nagyon nem Schwalbe külsőket szerettem volna, mert nagyjából 7 éve csak ettől a márkától választok. Az akkori Race King és Ikon sem jött be, cserélgettem a külsőket össze-vissza. Így Racket Ron előre és a Racing Ralph hátra maradt. 2 hete tettem fel a megújult 2019-es Ralph-ot és nagyon tetszik. Nem érzem lomhának, jól tapad, nagyon jól tartja a levegőt. 29x2.25 a méret és TL használom elég régen a külsőket. 

ha az a ralph bejon, akkor probald ki elore melleje a rayt :) szvsz sokkal jobb gumi, mint az uj ralph.

Edited by arn, 2019. August 19. - 21:19.

arn

arn

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 7,205 posts
  • LocationBécs

szarazon a race king az nagyon bejon, illetve meggyozodesem, hogy maganak a guminak a tapadasa jobb a continak, mint a schwalbenak (a leggyorsabb keverekhez kepest mindenkepp). elol kicsit dolgozni kell vele, mert nem megy annyira sinen, de nagyon kiszamithato, hogy mi fog tortenni. en igazan nem vagyok a lejtok ordoge, de azert a ht bringaval is ott szoktam lenni az elso negyedeben-harmadaban a stravan ahol le merek menni :)

a masik nagy kulonbseg szerintem, ahogy csillapit - a contit ket tized barral tobbon is kenyelmesebbnek erzem, ez foleg koves reszen erzodik, es felfele is jobban szuri az egyenetlensegeket. gondolom a tpivel fugg ossze.

schwalbebol szinte mindent kiprobaltam az elmult 10-15 evben, de a mostani irany nekem nem jon be. azert felretettem a ray+ralph kombot is, hatha kevesbe szaraz idoben mashogy gondolom, de amit az elmult par honapban tapasztaltam, a menettulajdonsagok alapjan en nem mennek vissza, jobban passzol egy gyors ht bringahoz.

maxxissal sok tapasztalatom nincs, csak az aspent probaltam, amikor megjelent - es kedvelem a minimalgumikat, de o nem jott be, egyszeruen nem ereztem a gumi hatarait, nem biztam benne. amugy o is jol gurul.

de karakoramnak igaza van, mindenkinek a sajat stilusahoz kell megtalalni a megfelelot :) en biztosra megyek, de guminal mindig a szukseges minimumot valasztom, max megyek lassabban vhol.

• kobormuki likes this

ZolkoW

ZolkoW

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,700 posts
Én már elhittem a Mitast is, egyedül azért maradtam a Fecskénél, mert annak (RR páros) van olyan mintázata, pontosabban mintamélysége, amiről elképzelem, hogy nekem pont jó, a Mitasé picit finomabbnak tűnik kép alapján.

embé

embé

fórumtag

• fórumtag
  • 95 posts

Erdőben használnám legtöbbet kemény talajon (persze levél, kő, ág előfordul, ill. murva, amíg odaérek). Nem versenyre, hanem sportolási céllal, így a súly nem igazán szempont. Esőben nem használom, persze attől a talaj még lehet nedves.

Félve ideírom, hogy Mitas Scylla Textra, hátha nem harapják le a fejem. 🙂 Kicsit nehezebb, mint egy Protection Conti, de nagyon jó a defektvédelme a futófelületen és az oldalán is. Ha kell előre a tapadás kanyarban, laza talajon, akkor Kratos. Nem mellesleg magyar webshopról olcsóbb, mint a többi külföldről.
  • Rabbit likes this

kobormuki

kobormuki

vendég

• fórumtag
  • 192 posts

Marton: Nem terveztem LiteSkin gumit venni az csak véletlenül került ide.

Kisherceg: Erdőben használnám legtöbbet kemény talajon (persze levél, kő, ág előfordul, ill. murva, amíg odaérek). Nem versenyre, hanem sportolási céllal, így a súly nem igazán szempont. Esőben nem használom, persze attől a talaj még lehet nedves. A biciklimet anno Nobby Nic performance gumival szerelték, ezt lenne aktuális lecserélni. Időnként ott volt problémám, ahol oldalirányba leejtett az út, de lehet, hogy csak túl sokat pumpáltam előre....

Kisherceg

Kisherceg

fullamatőr kocabringás

• fórumtag
  • 8,026 posts

conti x-king, szerintem elég jó mindenes, bár nem derült ki, hová is kellene...

• Rabbit and kobormuki like this

"Nyugi. Minden a legnagyobb rendben csúszik ki a kezeim közül..."

"Itt vannak sárkányok, b@zdmeg???!!!"

marton

marton

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3,662 posts

OK. 29x2.25 (körüli) mértben keresek jól gördülő Tubeless gumit (felni 622x20 mm). Az RR kombón ill. a Maxxis Ikon-on gondolkodom, a neten nagyon vegyes véleményeket olvasni. Mennyire lehet hinni a "laboratóriumi méréseknek" ( pl. https://www.bicycler...n-liteskin-2015 ) ? Nektek mi a véleményetek?

Azt azért ígérd meg, hogy olyan Schwalbe LiteSkin gumit nem veszel soha, mint amit linkeltél ! Az rohadt gyenge falú, tubeless-re nem is alkalmas.

Én jól gördülőnek a SmartSam-et javaslom. A Cont RaceKing is jó - az első vízcseppig (kicsit nedves talajon már semmit nem ér)

Marci

RelakS

RelakS

vendég

• fórumtag
  • 533 posts

simán

Hajjaj... Akkor ezt kombinálva az összteleszkóp vs merevvázzal gondolom kell egy kicsit edzenem, hogy ugyanolyan gyors legyek a visszakapott bringával, mint a tartalékkal :D
Az össztelós a Maxxissal hegesztésen volt, és eddig a merevvázassal száguldoztam, amire direkt ezt a sima közepű Kendát raktam.

karakoram

karakoram

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,558 posts

Tényleg mindenkinek más jön be. Volt pár hónap tavaly vagy inkább tavaly előtt mikor nagyon nem Schwalbe külsőket szerettem volna, mert nagyjából 7 éve csak ettől a márkától választok. Az akkori Race King és Ikon sem jött be, cserélgettem a külsőket össze-vissza. Így Racket Ron előre és a Racing Ralph hátra maradt. 2 hete tettem fel a megújult 2019-es Ralph-ot és nagyon tetszik. Nem érzem lomhának, jól tapad, nagyon jól tartja a levegőt. 29x2.25 a méret és TL használom elég régen a külsőket. 

OK. 29x2.25 (körüli) mértben keresek jól gördülő Tubeless gumit (felni 622x20 mm). Az RR kombón ill. a Maxxis Ikon-on gondolkodom, a neten nagyon vegyes véleményeket olvasni. Mennyire lehet hinni a "laboratóriumi méréseknek" ( pl. https://www.bicycler...n-liteskin-2015 ) ? Nektek mi a véleményetek?

kobormuki

kobormuki

vendég

• fórumtag
  • 192 posts

Arn, zscs, bikertigger! Köszönöm a segítséget!

Edited by kobormuki, 2019. August 18. - 20:33.

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21,267 posts

Az lehet, hogy egy agyonkopott Maxxis Dy-No-Mite annyira tapad, hogy érezhető a különbség egy Kenda K847-el szemben?

simán

"Az Ég szemébe nézve, Széttárt karral áll, Halálos viharra vár egy haldokló világ "
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való

RelakS

RelakS

vendég

• fórumtag
  • 533 posts

Az lehet, hogy egy agyonkopott Maxxis Dy-No-Mite annyira tapad, hogy érezhető a különbség egy Kenda K847-el szemben?

zscs

zscs

bringás

• fórumtag
  • 3,321 posts
  • LocationBdapest - Wien - Mondsee

Ha jó bringás vagy, ügyesen lejtőzől és versenyeken általában elmész a többség mellett lefelé, akkor Maxxis Aspen elől-hátul. Ha jó lejtőzős vagy, de a biztonságra mennél, akkor Ikon előre, Aspen hátra.

Schwalbeból a Thunder Burt defektállósága a probléma. Mindkét külsőmmel több defektet kaptam már. Ettől eltekintve még az első keréken is egészen rendben van. Rocket Ron - Racing Ray-el viszont nem nyúlhatsz mellé, ha a SnakeSkin verziókat vásárolod.

• Rabbit and kobormuki like this

arn

arn

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 7,205 posts
  • LocationBécs
Thunderburt, race king. Ezek jol gurulnak, es tapadnak amennyire ekkora mintaval lehet. Elore jo a rocket ron, de talan jobb az uj ray (tapadasban mindenkepp).

Edited by arn, 2019. August 18. - 17:44.

kobormuki

kobormuki

vendég

• fórumtag
  • 192 posts

kicist szűkíthetnéd

az xc is elég tág fogalom, kerékméret ? egyéb preferenciák, ballonosság, tapadás vs gördülés, tömeg ilesmik.

de pl maxxis ikon, crossmark vagy ardent race, ardent.

svábli ralp /ray vagy ron

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21,267 posts

Sziasztok!

XC-re milyen Tubeless gumit javasoltok előre és hátra?

Köszönöm a segítséget!

kicist szűkíthetnéd

az xc is elég tág fogalom, kerékméret ? egyéb preferenciák, ballonosság, tapadás vs gördülés, tömeg ilesmik.

de pl maxxis ikon, crossmark vagy ardent race, ardent.

svábli ralp /ray vagy ron

"Az Ég szemébe nézve, Széttárt karral áll, Halálos viharra vár egy haldokló világ "
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való

kobormuki

kobormuki

vendég

• fórumtag
  • 192 posts

Sziasztok!

XC-re milyen Tubeless gumit javasoltok előre és hátra?

Köszönöm a segítséget!

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15,907 posts
  • LocationSzékesfehérvár

Én is azt vettem észre hogy a kisebb kerék jobb homokban, ugyanannak a modellnek a 27,5-es változata jobban irányítható volt mint a 29-es.

A sebesség mindent megold.

arn

arn

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 7,205 posts
  • LocationBécs

ilyen helyen bringazzon, akinek hat anyja van :)