Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Gumitopik

* * * * * 4 szavazat

• Lépj be és szólj hozzá
15857 hozzászólás a témában

laspring

laspring

vendég

• fórumtag
  • 90 hozzászólás
Sziasztok!
Van egy Trek 7300-as crosstreking bringám.
Milyen külsõt ajánlottok rá? Elsõsorban aszfalton használom, de könnyebb terepen/földúton sem szeretném ha nagyon zavarba jönne.
Tehát vmi jó mindenes gumi kéne
Ja és a méret: a felnire ez van írva: 622x18
Erre milyen méret jó?

Dante

Dante

bentlakó

• fórumtag
  • 7.199 hozzászólás
A megfelelõ topikban válaszoltam.
With this bike you can traverse even the most technically difficult terrain and still maintain some semblance of control (obviously depending on your skill level).
GIANT ANTHEM-X hivatalos leírás :)

mayor

mayor

vendég

• fórumtag
  • 212 hozzászólás

A TL koncepció LÉNYEGE, hogy KELL BELE FOLYADÉK. És kapásból érdemes õket 4 baron tárolni egy napig, hogy kinyúljanak, s beálljanak - s csak másnap leengedni õket a kívánt nyomásra.

Nem értem, miért nem töltöttél bele lötyit, mitõl féltél? Hogy kilöttyen 2-3 csepp?

EDIT Na akkor valamelyik admin ezt a választ is kérem küldje utána. :)

Nem akartam hogy kárba vesszen a drága lötyi, amennyiben sz*r a gumi... mondom, hogy még csak most barátkozom a tubelessel !!!:)

Még pár dolog:
-a felrakás elõtt nem tisztitottam meg a felni és a gumi azon részeit ahol érintkeznek, ennek ellenére fel tudtam fújni kompresszor nélkül. Érdemes leszednem és takarítani (a jobb szigetelés reményében), vagy ha már fennvan akkor biztos tuti
-60ml elég lesz kerekenként? (ennyi van itthon)
-olvastam korábbról hogy néha utána kell tölteni mert "párolog", ezt honnan látom?

Köszöntem!

ritchey p29er custom

Dante

Dante

bentlakó

• fórumtag
  • 7.199 hozzászólás
A TL koncepció LÉNYEGE, hogy KELL BELE FOLYADÉK. És kapásból érdemes õket 4 baron tárolni egy napig, hogy kinyúljanak, s beálljanak - s csak másnap leengedni õket a kívánt nyomásra.

Nem értem, miért nem töltöttél bele lötyit, mitõl féltél? Hogy kilöttyen 2-3 csepp?

EDIT Na akkor valamelyik admin ezt a választ is kérem küldje utána. :)
With this bike you can traverse even the most technically difficult terrain and still maintain some semblance of control (obviously depending on your skill level).

mayor

mayor

vendég

• fórumtag
  • 212 hozzászólás

Életem elsõ tubeless installját csinálom, Mavic 819 felnikre Spec The Captain S-Works ill. FastTrak Control külsõkkel, mindkettõ "2bliss". Pár óra árán már megy a felfújás kompresszor nélkü........................

mivel nem idevaló, átraktam a tubeless topicba, valamelyik admin legyen kedves innen törölni

ritchey p29er custom

mayor

mayor

vendég

• fórumtag
  • 212 hozzászólás
Életem elsõ tubeless installját csinálom, Mavic 819 felnikre Spec The Captain S-Works ill. FastTrak Control külsõkkel, mindkettõ "2bliss". Pár óra árán már megy a felfújás kompresszor nélkül is:) Szóval mindekettõ egyenlõre lötyi nélkül felfújva 2,5 bar-a és vár egy kicsit hogy mi történik: kb 20 perc múlva a FastTrak elengedett 1 bar-t, mig a Caption (a jóval vékonyabb oldalfal ellenére) pár tizedet. Gondoltam valahol ki van szúrva FastTrak, lecsekk szappanos vizzel, a meglepõ eredmény a képen:az egész oldalfal mentén, szabályos rézsútos vonalakban (szövésminta?) enged a gumi. Most selejtes a külsõm (=tubeless-re alkalmatlan), vagy ez nomális, és a lötyi majd megoldja a problémát? (60ml joe's tejet szándékozom tölteni kerekenként). Kössz!!

Feltöltött kép

ritchey p29er custom

Vidra581

Vidra581

törzsvendég

• fórumtag
  • 977 hozzászólás

Nekem annyi észrevételem van, hogy 1.8-baron megfelelõ sebességgel a hátsó kerékre gyakorlatilag nem kell minta. .

Én eléggé kezdõ vagyok még de van egy kiszemelt földutas szakaszom, ahol szoktam méregetni az idõmet. Nos. Nem túl ideális körülmények között a magellan pyxis + race king 2.2 kombóval mentem 6perc 30mp-et. Bátyám 16kg-os hipermarketes bringájával 1.5ös full slick gumival, hasonló talajviszonyok (szárazság, porosság) között mentem 6.40et. Saját hipermarketes régi bringámmal (kb 13kg + michelin country rock 1.75) szintén 6.40et tudtam. :) Idõben nem nagyon van különbség a pöpec bringa, és a duci, de száraz talajra optimális gumi és a vacak bringa + vékony slick között, de a kényelem amit a race king nyújt az valami isteni. :)

Dante

Dante

bentlakó

• fórumtag
  • 7.199 hozzászólás

És mennyi az a "megfelelõ sebesség"? ;)

18-as átlag fölött terepen nincs gondom semi slick-el, de amikor lazázom, s 14-15-öt megyek, akkor igen.

stellaz

stellaz

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.932 hozzászólás

Ezzel a CST-vel eleinte nem volt gond kb. egy évig.De utánna...Pedig ránézésre nem sokat kopott.

a conti szériából a 3. van használva. Az elsõ contact bírt kb. 10 ezret, a második contact 9 ezret, a mostani city contactban van kb. 7-8 ezer (ezen alig látszik még a kopás)

ennyi km alatt volt kb. 4-5 lassú defekt meg egy százas szög (Budapesten)

" Eredeti szerzõ: Dante
Nekem annyi észrevételem van, hogy 1.8-baron megfelelõ sebességgel a hátsó kerékre gyakorlatilag nem kell minta."

én mentem ki nedves-nyálkás terepre elöl rendes terep, hátul slic combóval, élvezetes volt, mert a segge folyamatosan keresztbe jött a kanyarokban fék nélkül is :D

Szt Amás

Szt Amás

vendég

• fórumtag
  • 108 hozzászólás

Nekem annyi észrevételem van, hogy 1.8-baron megfelelõ sebességgel a hátsó kerékre gyakorlatilag nem kell minta.

És mennyi az a "megfelelõ sebesség"? ;)

Dante

Dante

bentlakó

• fórumtag
  • 7.199 hozzászólás
Nekem annyi észrevételem van, hogy 1.8-baron megfelelõ sebességgel a hátsó kerékre gyakorlatilag nem kell minta. 3 hónapot jártam már a köpenyen, s nagy bajom sohasem volt vele. És kifejezetten technikátlannak számítok, szóval nehogy valaki azt higgye, hogy a jég hátán is elmegyek slick-el...

Miután már nem mertem tovább azt a köpenyt használni, hátul semislickre váltottam, s eddig nagyon bevált, kiállva, sóderen sem kapar el sohasem.

silboy

silboy

törzsvendég

• fórumtag
  • 428 hozzászólás

continental conti contact

tapasztalatom alapján nagyon nagyon jó

Ezzel a CST-vel eleinte nem volt gond kb. egy évig.De utánna...Pedig ránézésre nem sokat kopott.

stellaz

stellaz

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.932 hozzászólás

Ajánljatok 28-as jó defekt védelmû külsõt 90% aszfaltra és 10 % földútra.A mostani CST-vel kb. 8000 km alatt kaptam vagy 20 defektet.Elég kellemetlen...

continental conti contact

tapasztalatom alapján nagyon nagyon jó

silboy

silboy

törzsvendég

• fórumtag
  • 428 hozzászólás
Ajánljatok 28-as jó defekt védelmû külsõt 90% aszfaltra és 10 % földútra.A mostani CST-vel kb. 8000 km alatt kaptam vagy 20 defektet.Elég kellemetlen...

Kisherceg

Kisherceg

fullamatőr kocabringás

• fórumtag
  • 8.026 hozzászólás
arn, ha két egyforma külsõrõl beszélünk (én errõl beszélek az elsõ pillanattól kezdve), akkor miért kevered ide hogy elöl ilyen, hátul amolyan gumi?
még egyszer: elöl mit kell tudjon a külsõ? megosztott elsõ hely: tapadjon kanyarban és legyen jól fékezhetõ, másodsorban lehetõleg guruljon jól. hátul: mászáskor kapaszkodjon. ezt pont az elsõ keréken fékezésre optimalizált bütykök tudják megoldani, ha a gumi hátul fordítva van. fékezni valszeg kevésbé lehet majd így, mintha "rendesen" állna, de ez amúgy is mindegy ismerve a fékezés fizikáját. kanyarban pedig célszerûbb ha a hátsó kerék enged el hamarabb, ebben láthatóan egyetértünk.

a biciklizés, fõleg a mi szintünkön, amúgy sem rakétatechnika, egy kis kísérletezés senkinek sem fog megártani. ha nem tetszik, legfeljebb visszafordítja. dolog lényege, hogy mindenki azt csinál, amit akar. feltételeztem, hogy a kérdezõnek is segíthet egy plusz vélemény.

"Nyugi. Minden a legnagyobb rendben csúszik ki a kezeim közül..."

"Itt vannak sárkányok, b@zdmeg???!!!"

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15.907 hozzászólás
  • LocationSzékesfehérvár

Ha a gumin egy ajánlott forgásirány van, akkor MINDKÉT KERÉKEN így érdemes felrakni. Például a Race King is ilyen.

Vagy a Cinder. :D

A sebesség mindent megold.

Dante

Dante

bentlakó

• fórumtag
  • 7.199 hozzászólás
A Geax eleve úgy címkéz, hogy Speed és Traction és úgy ajánlják, hogy elõre Traction, hátulra Speed. De ezen felül ízlések és pofonok, én konkrétan Speed/Speed üzemmódban közlekedek. Ami azt illeti, a Nobby Nick-et is így tettem fel, azaz a minta elõl-hátul elõre felé zárt össze. Ezzel "elvileg" rontottam az elsõ kerék tapadását.

Ha a gumin egy ajánlott forgásirány van, akkor MINDKÉT KERÉKEN így érdemes felrakni. Például a Race King is ilyen.

arn

arn

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 7.205 hozzászólás
  • LocationBécs
igaz... hulyeseget irtam, a nyilak alapjan kell feltenni.

venember83

venember83

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.152 hozzászólás
Szerintem a Schwalbe pont nem jó példa, ott pont az a rend, hogy ugyanolyan gumik elsõ kerékre normál, míg hátsó kerékre az elsõ kerékhez képest fordított forgásiránnyal kell feltenni a gyártó ajánlása szerint.

arn

arn

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 7.205 hozzászólás
  • LocationBécs
en is kiprobaltam, nem a levegobe beszelek. probalj ki egy rralphot visszafele, meg rendesen a hatso kereken, es menj fel egy kavicsos kaptaton. erezni fogod a differenciat. amugy nem egyforma erok erik, azert hasznalok elore rront, a rralph nekem tulsagosan sodrodik poros talajon, ha kicsit sar van, akkor meg vege. az elso tapadjon minel jobban, tisztuljon gyorsan, a hatso inkabb legyen kis gordulesi ellenallasu, ha sodrodik, akkor meg elvezetesebb is lehet kicsit. nem csereberelgetem a gumikat, inkabb mindenes a bringa, mindenesek a gumik is rajta.

a gyarto a nyilak alapjan ajanlja. a megadott gordulesi es tapadasi jellemzok arra vonatkoznak, ha megforditod, akkor mast kapsz. persze ettol tetszhet ugy, de a dragabb gumikat azert mar nem hasrautesszeruen tervezik.