Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!Jelentkezz be Regisztrálj
Gumitopik
Started by
Darton
, 2002. January 18. 20:07
Posted 2011. April 30. - 21:59
Ahogy már fentebb említették tartalék belsõ mindenképp legyen, esetleg egy foltkészlet. Gumileszedõ sem árt, mivel nem minden gumit tudsz levenni kézzel (mûanyag jó és könnyû is), ezenkívül egy olyan minipumpát érdemes még vásárolni, amivel fel tudod pumpálni a gumit legalább 6-7 bárra anélkül, hogy komoly bicepszedzést hajtanál végre az út szélén. Ha mezben tekersz a pumpa+gumileszedõ elfér a hátsó zsebben a belsõt pedig én a kerékpárra szoktam rögzíteni (nyereg alá, nyeregcsõre, nyeregtáskába, kormányszárra, ami neked megfelel, egyébként a nyeregtáska nem rossz, megvédi a gumit az UV sugaraktól és egyéb dolgok is beleférnek). Ezenfelül nem baj ha van nálad olyan multiszerszám, amin van láncbontó és egy a láncod szélességének megfelelõ patentszem esetleges láncszakadás esetére.
Országútihoz nagy valószínûséggel presta szelepes (más néven szingó, francia szelepes) belsõ kell és ahogy Imi mondta, ha azt mondod országútihoz, akkor fogják tudni a méretet egyébként 622(mm)
Ha megy az angol, akkor itt tudsz okos dolgokat olvasni nem csak a gumikról :
Tire Sizing Systems
Országútihoz nagy valószínûséggel presta szelepes (más néven szingó, francia szelepes) belsõ kell és ahogy Imi mondta, ha azt mondod országútihoz, akkor fogják tudni a méretet egyébként 622(mm)
Ha megy az angol, akkor itt tudsz okos dolgokat olvasni nem csak a gumikról :
Tire Sizing Systems
Olyan hegyre mentem, aminek nem volt teteje csak vége. Úgy hívták szél.
Posted 2011. April 30. - 21:13
Én ha csak rövidtávra megyek (3-3km oda-vissza, de ezt többször) akkor csak foltozó cucc van nálam. Ha már elmegyek 10kmre akkor viszek egy belsõt is. Mondjuk van egy érzésem hogy nálatok az elmegyek bringázni dolog az úgy néz ki, hogy 20km múlva kanyarodtok rá az erdei útra. Olyan távra már én is vinnék minden további nélkül belsõt. haverom is elmegy Komáromból Dunaalmásra ott megy a hegyen pár kört, aztán hazateker. Meg persze van hogy félnapra beveszi magát a Gerecsébe.
Posted 2011. April 30. - 18:23
Tartalék belsõ és pumpa nélkül senkinek nem érdemes elindulni.
A boltban mondd meg a belsõ méretét (de elég ha azt mondod, hogy outihoz kell), meg a szelep típusát és adnak megfelelõt.
A boltban mondd meg a belsõ méretét (de elég ha azt mondod, hogy outihoz kell), meg a szelep típusát és adnak megfelelõt.
Trance
"Attól még, hogy egyesek szerint kevés idõnk van hátra, nem kéne szét....ni mindent magunk körül, lásd szemetelés, erdõirtások, és a tévé maci megszüntetése..."
Posted 2011. April 30. - 17:48
Sziasztok!
Azt hiszem nektek ez egyszerû kérdés lesz nagyon ...
Kezdõ bringás vagyok, egy hónapja van egy országútim (Merida Road Race 904).
Ma megtörtént aminek nem kellett volna ... defekt. Mivel nem volt nálam semmi amivel el tudtam volna hárítani, így telefon haza, hogy jöjjenek értem kocsival ...
A kérdés, hogy mi most a teendõ? Új belsõ (abból milyen ha sokfajta van)? Egyik kerékpáros boltba azt mondták, a defektjavítót nem érdemes országútikhoz használni, mert a nagy nyomás miatt úgysem bírja ...
Mi az igazság? Egy jól felkészült országútis hogyan indul el (tartalék belsõ vagy defektjavító)?
Köszönöm a válaszokat!
Azt hiszem nektek ez egyszerû kérdés lesz nagyon ...
Kezdõ bringás vagyok, egy hónapja van egy országútim (Merida Road Race 904).
Ma megtörtént aminek nem kellett volna ... defekt. Mivel nem volt nálam semmi amivel el tudtam volna hárítani, így telefon haza, hogy jöjjenek értem kocsival ...
A kérdés, hogy mi most a teendõ? Új belsõ (abból milyen ha sokfajta van)? Egyik kerékpáros boltba azt mondták, a defektjavítót nem érdemes országútikhoz használni, mert a nagy nyomás miatt úgysem bírja ...
Mi az igazság? Egy jól felkészült országútis hogyan indul el (tartalék belsõ vagy defektjavító)?
Köszönöm a válaszokat!
Posted 2011. April 28. - 21:04
NN-rõl mik a tapasztalatok? van most két 2.25-ös itthon de még nem lettek kipróbálva
Piszkosul jó gumi! Mikori évjáratúak a tieid?
Van 2008-asom még használatban 1 db, 2009-est kettõt is elnyûttem plusz egy tartalék a 2009-esbõl (ez feltételezem, ugyanaz lehet a 2008-assal). Ezek még a fordított forgásirányos verziók elõre és hátra (úgy értem, ellentétes irányban kell feltenni õket) és iszonyúan jól bírják. Keményebb használattal a 80 kg + málha ellenére sem szakadt ki soha, egy vágást szedtem össze velük így az AM fully-n a 8000 km alatt és a 3. éve, hogy használom a NN-et (mindegyik sima Evo verzió volt eddig, 2.25-ös méretben).
2011-es verziót még nem próbáltam pedig ilyen új, 2011-es Nobby Nic 2.25-ös PaceStar Evo verziók feszülnek kedvesem fully-ján. ;-) (A 2011-es verziót onnan lehet felismerni, hogy egy forgásiránnyal kell feltenni elõre és hátra, valamint a Nobby és a Nic közt ott van a PaceStar logo.)
Posted 2011. April 28. - 19:55
helo
velemenyek a maxxis crossmark - rol? xc re hasznalnam.
valaszaitokat elore is koszonom
Viszonylag lassan kopik, jó a stabilitása, létezik kevláros, így az oldalfala is erõs:)
Posted 2011. April 27. - 13:38
Jó gyors guma.
Amíg van más aki idegeskedjen helyettem, tegye meg az !
Ha nem kergeted az álmaid akkor csak vegetálsz!
Ha nem kergeted az álmaid akkor csak vegetálsz!
Posted 2011. April 27. - 09:56
helo
Posted 2011. April 25. - 14:59
Posted 2011. April 25. - 14:58
hello szerintetek ez megfelel a maratonozni és fõleg a pilisbe Schwalbe Racing Ralph HS 391 öhajt. 26x2.10" Performance,ORC - BikeStore24.hu Magyarország legnagyobb választékú Onlineshopja
Rocket Ronnal vagy Nobby Niccel többre mész..
Posted 2011. April 25. - 14:55
õsszel - télen nyomattam ezek összes kombinációját: panaracer rampage, conti mountain king, bontrager jones acx, kenda klow, mind fasza sárban de száraz kemény talajon a RR/Vulpine kombó a repülõszõnyeg
Posted 2011. April 25. - 13:29
hello szerintetek ez megfelel a maratonozni és fõleg a pilisbe Schwalbe Racing Ralph HS 391 öhajt. 26x2.10" Performance,ORC - BikeStore24.hu Magyarország legnagyobb választékú Onlineshopja
Posted 2011. April 25. - 13:03
megtaláltam a idénre a tuti gumikombót (29er) :elöl Racing Ralph, hátul WTB Vulpine
Te sem szeretsz sarazni?
Posted 2011. April 25. - 13:02
Posted 2011. April 25. - 10:33
Posted 2011. April 25. - 10:27
Posted 2011. April 24. - 23:41
Posted 2011. April 24. - 21:25
Errõl a gumiról valakinek van valami tapasztalata?
Hutchinson Bulldog MRC High hajt. (PV512480) (Kerék | Gumiköpeny | 26 coll MTB) | Kerékpár Webshop
Hutchinson Bulldog MRC High hajt. (PV512480) (Kerék | Gumiköpeny | 26 coll MTB) | Kerékpár Webshop
Posted 2011. April 24. - 19:48
majd felfújt állapotban egy teljes szélességet mérj már légyszíves...én is szemezek vele.
Posted 2011. April 24. - 11:48
Akkor hasonlo, mint a 26os. 29esen is maradnek a ron ralph kombonal.
Idén elõl kipróbálom a 2,4"-es Maxxis Ardentet. Merevvillában lesz, kell a kényelem. Ha megvan hozzá a gép és kipróbáltam, a megfelelõ oldalon írok róla egy tesztet.