Hát igen. Azzal én is mindig szívok. Utálom cserélni, már csak a városi rohangálóson van rajta. Én azt csináltam, hogy a közeli kútra, jó alacsony nyomáson elgurultam, kicsit így tudott mozogni a guma. Majd irdatlanul felfújtam (7-8BAR), helyére pattant és visszaengedtem. Jobbat nem tudokSziasztok!
Van egy Schwalbe Marathon kevláros külsõm.A problémám az lenne,hogy nem tudom úgy feltenni,hogy a külsõ pereme rendesen illeszkedjen.Feltettem és levettem jópárszor,de a külsõgumi oldalfala,a meghatározott perem helyett kb 3mm-el beljebb kerül.Mit csinálok rosszul??
Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!Jelentkezz be Regisztrálj

Gumitopik
Started by
Darton
, 2002. January 18. 20:07
Posted 2011. May 10. - 06:44

Posted 2011. May 10. - 05:06

Sziasztok!
Van egy Schwalbe Marathon kevláros külsõm.A problémám az lenne,hogy nem tudom úgy feltenni,hogy a külsõ pereme rendesen illeszkedjen.Feltettem és levettem jópárszor,de a külsõgumi oldalfala,a meghatározott perem helyett kb 3mm-el beljebb kerül.Mit csinálok rosszul??
Posted 2011. May 03. - 08:43

RR+sniccer=slick:)
Amíg van más aki idegeskedjen helyettem, tegye meg az !
Ha nem kergeted az álmaid akkor csak vegetálsz!
Ha nem kergeted az álmaid akkor csak vegetálsz!
Posted 2011. May 03. - 08:00

Hát igen a legjobb a slick lenne. De az apró minta se gond. De a Panaracer meg a Racing ralph is erõsen mintás.
Posted 2011. May 02. - 23:21

meg a racsing ralf jut szembe de azért kruzerbe az is túl mintás
Schwalbe Racing Ralph Evo 2011 Pace Star - farbig - Action Sports-Bike Onlineshop
Schwalbe Racing Ralph Evo 2011 Pace Star - farbig - Action Sports-Bike Onlineshop
"Az Ég szemébe nézve, Széttárt karral áll, Halálos viharra vár egy haldokló világ "
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való
Posted 2011. May 02. - 22:59

Nekem van egy itthon - és már slick-re van kopva. Úgy nem jó ?
Nagyon occsó !!! :-)))
Nagyon occsó !!! :-)))
Marci
Posted 2011. May 02. - 19:02

erre gondoltam en is, de cruiser bringara kellene, es oda inkabb nagy slick gumi valo
YETI CYCLES - RIDE DRIVEN SINCE 1985. BEFORE MOUNTAIN BIKING WAS EVEN CONSIDERED AN INDUSTRY.
RAUH-Welt
B E G R I F F
Posted 2011. May 02. - 18:43

Vegyipari Technikus, Biológia Tanár, Specialized Epic Marathon, Lumix G80, Golden retrievers
Posted 2011. May 02. - 17:14

Hi!
Segítséget szeretnék kérni. Sürgõsen szükségem lenne 26-os gumira, fekete színben PIROS oldalfallal. Cruiser bringára lenne ajándékba. Ha tudtok ilyet magyar webshopba, vagy boltba légszi írjatok. Az se baj, ha külföldi a webshop.
Köszi.
Segítséget szeretnék kérni. Sürgõsen szükségem lenne 26-os gumira, fekete színben PIROS oldalfallal. Cruiser bringára lenne ajándékba. Ha tudtok ilyet magyar webshopba, vagy boltba légszi írjatok. Az se baj, ha külföldi a webshop.
Köszi.
Posted 2011. May 02. - 08:36

Posted 2011. May 02. - 07:55

Hali!
Van egy cross biciklim.Érdekelne hogy szerintetek ha a mostani biciklimen,amin 35 széles gumi van,és 4 bar-on használom lecserélném valami vékonyabbra,akár slickre,amibe lehetne vagy 6 bar-t fújni,lenne észrevehetõ változás sebességben?Vagy ez szinte semmit sem jelentene?
köszi!
Van egy cross biciklim.Érdekelne hogy szerintetek ha a mostani biciklimen,amin 35 széles gumi van,és 4 bar-on használom lecserélném valami vékonyabbra,akár slickre,amibe lehetne vagy 6 bar-t fújni,lenne észrevehetõ változás sebességben?Vagy ez szinte semmit sem jelentene?
köszi!
Posted 2011. May 01. - 22:31

Mondjuk, a Michelin belsõre kérdezett rá stp1, de akkor mondja már el valaki azt is, hogy vannak a Maxxis-nál és a CST-nél a jelölések. :-))
Marci
Posted 2011. May 01. - 16:57

Posted 2011. May 01. - 16:52

a specialized az sv-t használja az auto szelepre (schraeder valve) a francia szelepre meg pv-t használnak (presta valve)
ez onnan jön, hogy a schraeder nevû ember találta ki a szelepet, és emiatt a cég neve egybeforrt a termékével odakinn. hasonlóan mint ahogy a mûanyagra is azt mondják, hogy dupont, vagy ahogy mi hungarocell-nek hívjuk a polisztirolt.
na a schwalbe sem rest, az itteni "francia" szelepet azért hivja sv-nek, mert azt meg a francia feltalálója (etienne sclaverland) után sclaverland-szelepnek hivták arrafelé...
azóta tudom, mióta az egyszeri termékmanager tonnaszám rendelt francia szelepes belsõt autószelepes helyett a specializedtõl
ez onnan jön, hogy a schraeder nevû ember találta ki a szelepet, és emiatt a cég neve egybeforrt a termékével odakinn. hasonlóan mint ahogy a mûanyagra is azt mondják, hogy dupont, vagy ahogy mi hungarocell-nek hívjuk a polisztirolt.
na a schwalbe sem rest, az itteni "francia" szelepet azért hivja sv-nek, mert azt meg a francia feltalálója (etienne sclaverland) után sclaverland-szelepnek hivták arrafelé...
azóta tudom, mióta az egyszeri termékmanager tonnaszám rendelt francia szelepes belsõt autószelepes helyett a specializedtõl

"A man always has two reasons for doing anything: a good reason and the real reason." J.P. Morgan
"Science is not a democracy that can be voted on with the popular opinion." Earl R. Geddes P.h.D.
Posted 2011. May 01. - 16:04

Használ valaki 1,85 rocket ront? Milyen annak a szélessége? A 2,1 kicsit szélesnek tûnik nekem. No meg az 1,85 nek a súlya 380g. Belsõ nélkül nagyon jó lenne.
matej
matej
Posted 2011. May 01. - 15:50

schwalbe-nal egeszen biztosan AV az autoszelep es SV a presta.
YETI CYCLES - RIDE DRIVEN SINCE 1985. BEFORE MOUNTAIN BIKING WAS EVEN CONSIDERED AN INDUSTRY.
RAUH-Welt
B E G R I F F
Posted 2011. May 01. - 14:34

nekem a szingós dobozán SV van,de a régi autószelepesemen is az volt,szóval ezen próbál meg eligazodni..
Posted 2011. May 01. - 14:16

Posted 2011. May 01. - 14:10

Az AV jelenti az autószelepest. (AutoVentil).
Michelin latex van autószelepes is, az a gumi aljú.
Michelin latex van autószelepes is, az a gumi aljú.
Marci
Posted 2011. May 01. - 13:43

lenne egy elég láma problémám.
latex belsõ vásárlása elõtt állok, és belefutottam a rendelésnél a szeleptípusok problémájába.
van SV 36mm és AV 42mm. tudtommal mindkettõ jelölés auto szelepet jelent, az egyik gumi aljú, a másik végig menetes. webshopon meg a képen egy presta, meg egy standard (auto) feliratú van.
a michelin honlapjára felnézve a 26"-os C4-es belsõkbõl viszont csak 42mm-es prestás változat van (és ott nem írnak mellé rövidítést)
szóval a kérdés, hogy most melyik mit jelent?
latex belsõ vásárlása elõtt állok, és belefutottam a rendelésnél a szeleptípusok problémájába.
van SV 36mm és AV 42mm. tudtommal mindkettõ jelölés auto szelepet jelent, az egyik gumi aljú, a másik végig menetes. webshopon meg a képen egy presta, meg egy standard (auto) feliratú van.
a michelin honlapjára felnézve a 26"-os C4-es belsõkbõl viszont csak 42mm-es prestás változat van (és ott nem írnak mellé rövidítést)
szóval a kérdés, hogy most melyik mit jelent?