Jelentkezz be Regisztrálj
Gumitopik
Írta 2012. február 29. - 12:48
Maxxis Crossmark: Remek, gyors gumi, jó oldaltartással, kanyarban is stabil. Száraz idõre való, mivel elég sûrû a mintázata, a ragacsos sár könnyen eltömíti (bár mit nem:). A középsõ futófelület miatt nagyon jól gördül. De ez az egyetlen általam tapasztalt hátránya is, nagyon száraz, poros talajon csúszik nagy fékezésnél. Inkább hátra ajánlanám, én elõre nem merném felrakni, mert inkább bütykösebb gumikat szeretem. Ennek ellenére elõre is jó.
A 2.1-es jó ballonos, de mégsem nehéz. Az exception változat, igen könnyû és az ára a fele egy schwlbe-nak.
Maxxis High Roller: Sokan kedvelik, elvileg jól gördül, jól fékezhetõ, jól tart minden körülmények között, a sarat is elég jól bírja. Igazi mindenes gumi. Nekem annyira nem jött be a gördülése, nagyok a bütykök az igazi suhanós érzéshez. De elõre mindenképpen jól fogó stabil gumi.
Larsen TT: Ez is nagyon jól gördül, de ez is inkább hátsó guminak jó.
Medusa: Ez a cc sár gumija a maxxis-nak. Könnyû, nagyon jól tisztul, de szárazra érve sem megy ki alólad. A sárgumi jellege miatt keskeny gumi, az 1,8-as ijesztõen vékony, kökeményre kell fújni, hogy ne koppanjon oda. Viszont így meg csúszkál, ezért a 2.1-est ajánlanám. Az is keskenyebb mint egy átlag 2.1-es, bõven van hely a sárnak, de azért nem kell vele kõkeményre fújva menni vele.
Ezeket próbáltam maxxis-ból.
Schwalbe-ból a Rocket Ron-t kedvelem elõre, hátra. Könnyû (performance 2.25 550 g körüli súly és jóval olcsóbb mint az evolution verzió), jól gördül
és a bütykei méretük ellenére is jól tartanak.
Nobby NIc: Elõre nagyon jó gumi, van könnyû verziója is (nagyon drágán) , nagy a gördülési ellenállása. Cserébe viszont nagyon jól tart.
Vásárlás: A maxxis nagyon jó/ár érték arányú. Szerintem azt veheted bármelyik bringás boltból. Netról az Ebike-ról szoktam rendelni.
Schwalbe csak a németektõl jött eddig, mert ott ki lehet fogni akciósat nagyon olcsón. Itthon szerintem drágák, bár az ebike-on ami nekem van 6fél körül van. Én a németektõl 3ért vettem darabját.
Remélem segített valamit az írásom.
Írta 2012. február 28. - 16:47
Maxxis gumikat szeretnék használni XC versenyzésre. Sajnos semmilyen tapasztalatom nincs a márkával kapcsolatban. Tudnátok ajánlani típusokat (különbözõ idõre)? Jó alternatíva lehet a Schwalbe gumikkal szemben? Honnan érdemes megrendelni?
ez engem is érdekelne de más márkákkal is.
XC versenyre szint úgy.
vélemény tapasztalatokat szívesen olvasnék
Írta 2012. február 27. - 21:23
conti rubber queen
svábli fat albert vagy hans danpf
specialized eskar esetleg enduro (még kapni pár helyen)
Írta 2012. február 27. - 21:18
Írta 2012. február 26. - 19:19
Írta 2012. február 26. - 19:17
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való
Írta 2012. február 26. - 18:57
Másik kérdésem.Cube cross bringám van.Lassan külsõt kell cserélnem.Jelenleg schwalbe racing ralph van rajta (gyárilag).Ilyet vegyek rá vagy tudtok jobbat ár/érték arányba.Utam kb 70%normális út aszfalt,múrva,döngölt kemény földút a többi erdõs táj.
Válaszokat elõre is köszönöm!
Írta 2012. február 23. - 15:53
Én nem régóta bringázok, csak egy idényt nyomtam le egy pár 20-as gumival.
(20 x 622 bár nem világos mert a gumira 20 X 700 is van írva. ezek ugyanazok?)
Most megérett a gumicsere:
20-ast vegyek vagy 23-ast?
23-ra azért hajlok mert feltételezem stabilabbá teszi a bringát viszont megnõ vele az ellenállás is!
Van szignifikáns különbség ellenállásban és stabilitásban ha mondjuk elmegyek egy 200km-es túrára?
mégegy kérdés: hol érdemes gumit venni?
Elõre is köszi a választ
Bence
Írta 2012. február 22. - 22:17
nedves úton (szándékosan nem írtam vizest) óvatosan a Race Kingel, én is dobtam már el a vasat mert bíztam a gumiban
igen köszi ezt én is tapasztaltam már :-(
ezért kérdeztem itt rendes terepre vagy sárba ki mit ajánl vagy mi vált be?
Írta 2012. február 22. - 12:12
meg nézem õket majd
most Conti Race Kingek vannak de kicsit vizesebb földön már nem bíztam bennük annyira, meg az elsõ 200m után sikerült is esni vele mert olyan helyen ahol eddig vígan meg tapadtam el csúszott alólam
nedves úton (szándékosan nem írtam vizest) óvatosan a Race Kingel, én is dobtam már el a vasat mert bíztam a gumiban
A tehetség az, amikor többet tudsz, mint amennyit tanultál.
Írta 2012. február 22. - 08:30
Canyon | MTB | Grand Canyon AL 7.0 W
(mármint a fehér arany színû variáción levõ barna oldalfalú)
Írta 2012. február 19. - 15:30
most Conti Race Kingek vannak de kicsit vizesebb földön már nem bíztam bennük annyira, meg az elsõ 200m után sikerült is esni vele mert olyan helyen ahol eddig vígan meg tapadtam el csúszott alólam
Írta 2012. február 19. - 13:00
Ha nem kergeted az álmaid akkor csak vegetálsz!
Írta 2012. február 19. - 12:30
véleményeket szeretnék kérni gumi kombinációkra a tapasztaltaktól :-)
olvasgattam már ralph+ron,NN kombokat.
normál terepre száraz döngölt kavicsosabb helyekre mit ajánlotok?
és ami fontos elõre láthatóan saras ragadósabb versenyre milyen gumit szerezek be (amit csak akkor használnék)
itt nagyjából Schwalbekat irnak de Maxxis, WTB, Conti ... többi márka nem játszik vagy nincs olyan jó mintájúak?
(merev farúra lenne 26" sima belsõs, Top maraton sorozat meg a közbensõ kisebb versenyekre kb. olyan 80-90kg ember alá)
Írta 2012. február 13. - 13:22
Írta 2012. február 13. - 10:25
Írta 2012. február 13. - 07:59
Srácok ez csak szerintem bestbuy?
SCHWALBE BIG BETTY HS358 KÜLSÕ (26x2,40) - Bringa Butik Webáruház
Wicked Will mellé lenne hátra, 110 kiló alá, nekem nagyon tetszik a mintázata, meg most az ára is, mi a véleményetek?
Köszi a segítséget!
ez majdnem egy kiló vazze
Írta 2012. február 12. - 22:30
Srácok ez csak szerintem bestbuy?
Wicked Will mellé lenne hátra, 110 kiló alá, nekem nagyon tetszik a mintázata, meg most az ára is, mi a véleményetek?
Köszi a segítséget!
hát ha egy 17-18 centit mozgó fullira rakod inkább felvonós lejtõzéshez akkor rendben van. amúgy felesleges
Írta 2012. február 12. - 21:53
...ezt akkor jól kibeszéltük :-)), Maradok a vulkanizálós mahinátornál. Egy gyors záras zacsiban rejtegettem idáig a cuccost, így nem foglal nagy helyet a nyeregtáskában. Használni még nem kellett, de lett egy outim is a trekking mellé és félõ, h a 8.5bar-os belsõk nem lesznek annyira kegyesek. Így felszerelkeztem további guma repariren motyóval, ezzel a vulkanizátorosból. Így továbbra is reménykedem, h nem fog kifolyni a ragacs.Sok éve vettem egy hasonló LONGUS GUMIJAVÍTÓ KÉSZLET - Bringa Butik Webáruház javító készletet és azóta is abban a dobozban tartok mindent. Csak a ragasztót és a foltokat pótlom, ha elfogynak. De egy + gumit érdemes tartani ezen a dobozon is, nehogy kinyíljon.
Ridley Noah Fast
Írta 2012. február 12. - 19:24
Köszi a segítséget!