Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Gumitopik

* * * * * 4 szavazat

• Lépj be és szólj hozzá
15857 hozzászólás a témában

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21.267 hozzászólás

Üdv!

Szeretnék venni két új külsõt, de tanácstalan vagyok, melyiket. Fõleg aszfalton használnám, de olykor betévedek az erdõbe is (70% / 30%), egyszóval túrázásra. Most Continental Double Fighter II-m van, de halálfélelmem van vele pici sárban is. Schwalbe Land Cruiser-t néztem ki, de aztán olvasva a testbike-os véleményeket, el is ment a kedvem tõle. Maxxis Wormdrive is tetszik, de az meg már nem kapható. Szóval, milyen vegyes használatra való gumit érdemes most venni? Lehetõleg 1.9" széles legyen, esetleg 2" (26" átmérõvel persze), 5-6eFt/db-ig, nem kell, hogy hajtogatható legyen, de azért ne legyen baromi nehéz. Ennél fogva defektvédelem meg egyéb dolgok se kellenek, azt megoldom a belsõbe nyomott takonnyal (tehát nem UST kell).

Elõre is köszi!

nincs azzal a land crusier-el semmi baj, azon kívûl hogy majd egy kiló/darab.

amúgy svábli hurricane pl. (nem tudom mennyi az ára)

ezek a minimál mintásak úgysem lesznek jók sárban, egyik sem.
"Az Ég szemébe nézve, Széttárt karral áll, Halálos viharra vár egy haldokló világ "
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való

bringavarázs

bringavarázs

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.029 hozzászólás

hali
Aki használt már öntapadós defektjavítót, az le tudná írni a tapasztalatait vele?
pl. mennyire hatásos, hány BAR-t bír ki.
Mert ki szeretném próbálni
pl. ezt:Lezyne Metal Kit öntapadós javítókészlet (Kerék | Defektvédelem) | Kerékpár Webshop

Semmi baj nincs vele. Vedd figyelembe, hogy addig kell csak megállnia a belsõn " magától " amíg fel nem fújod. Utána már a belsõ a bele fújt nyomással nekinyomja a külsõnek, nem szokott visszaengedni. Annyi bárt bír amennyit a külsõ.

Ne támadj, jót akarok! Tanulni nem szégyen...nekem se.

Funki

Funki

vendég

• fórumtag
  • 147 hozzászólás
Maxxis Larsen TT egy lehetõségnek jó,viszont sárban ez is 0-t ér.

Dark Archon

Dark Archon

vendég

• fórumtag
  • 78 hozzászólás
Üdv!

Szeretnék venni két új külsõt, de tanácstalan vagyok, melyiket. Fõleg aszfalton használnám, de olykor betévedek az erdõbe is (70% / 30%), egyszóval túrázásra. Most Continental Double Fighter II-m van, de halálfélelmem van vele pici sárban is. Schwalbe Land Cruiser-t néztem ki, de aztán olvasva a testbike-os véleményeket, el is ment a kedvem tõle. Maxxis Wormdrive is tetszik, de az meg már nem kapható. Szóval, milyen vegyes használatra való gumit érdemes most venni? Lehetõleg 1.9" széles legyen, esetleg 2" (26" átmérõvel persze), 5-6eFt/db-ig, nem kell, hogy hajtogatható legyen, de azért ne legyen baromi nehéz. Ennél fogva defektvédelem meg egyéb dolgok se kellenek, azt megoldom a belsõbe nyomott takonnyal (tehát nem UST kell).

Elõre is köszi!
Dark Archon

silboy

silboy

törzsvendég

• fórumtag
  • 428 hozzászólás

1 2 3 4 5 6, stb.

Köszi.

Alex007

Alex007

vendég

• fórumtag
  • 114 hozzászólás

Az exception az mi? az a puhább verzió? Ezt a gumit már ki akarom próbálni egy ideje :)

elvileg ez az xc versenyzésre ajánlott széria. verseny keverékkel, ami puhább, könnyebb súly, és 120tpi-s a nem csak 60-as. sajnos itthon ezt is elég gyengén forgalmazzák, így egyelõre ûgy tûnik, hogy külföldi rendelés lesz. köszi a webshop linket.

arn

arn

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 7.205 hozzászólás
  • LocationBécs

Az exception az mi? az a puhább verzió? Ezt a gumit már ki akarom próbálni egy ideje :)

konnyebb, vekonyabb az oldalfala. szerintem annyit nem er sulyban, amennyit szivtam vele, pedig en vigyazok a technikara nagyon, nincs utve vagva. nem is az a gond, hogy vekony, hanem az, hogy nagyon puha anyag, azonnal meghuzza vmi, ha hozzaer, es szakadnak a szalak. a schwalbe oldalfala hasonloan vekony, de kemenyebb, nehezebben serul. hatra majd lehet beprobalom megint, a rocket ron melle.

h_geri

h_geri

törzsvendég

• fórumtag
  • 459 hozzászólás

ps: itt a 2.1es olcsobb... a tobbi verzional sajna az van, amit irtam. jo a 2.1es is, mert tenyleg olyan szeles, ami ra van irva.
Maxxis Aspen eXCeption Faltreifen - BIKE-COMPONENTS.DE

stellaz

stellaz

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.932 hozzászólás

sziasztok! aszfalt-gyenge terepre (sima földút) edzõguminak schwalbe sammy slick esetleg hurricane? van valakinek tapasztalata/jobb ötlete? köszönöm elõre is!

sima földútra (ami nem hegyvidéki) akár egy slic is jó, vagy valami túragumi ha éppen többet mész aszfalton, de haveromnak van valami ricthey semi slic gumija, õ elégedett vele pontosan ilyen felhasználásra

arn

arn

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 7.205 hozzászólás
  • LocationBécs
En a normal oldalfalut vennem, sokkal nem nehezebb. A schwalbet sose szakitottam ki, ezt ketszer is sikerult. Kinnt asszem dragabb is, mint a schwalbe, itthon van elcseszett arazasa a nemet gumiknak.

ps: itt a 2.1es olcsobb... a tobbi verzional sajna az van, amit irtam. jo a 2.1es is, mert tenyleg olyan szeles, ami ra van irva.
http://www.bike-comp...altreifen-.html

Alex007

Alex007

vendég

• fórumtag
  • 114 hozzászólás

maxxis aspen - eleg jo mindenes es nagyon gyors, konnyu.

Már csak valami boltot mondjatok, ahol árulnak exception szériát belõle Budapesten. Vagy marad a külföldi webshop? Azért köszi neked is a tippet.

Alex007

Alex007

vendég

• fórumtag
  • 114 hozzászólás

Maxxis gumikkal csak AM/ Enduro vonalon vannak tapasztalataim, de mindegyik gumi amit használok kapható kisebb, könnyebb verzióban is, szóval szerintem jó lehet XC/maraton felhasználásra is a megfelelõ méretben.
Maxxis Crossmark: Remek, gyors gumi, jó oldaltartással, kanyarban is stabil. Száraz idõre való, mivel elég sûrû a mintázata, a ragacsos sár könnyen eltömíti (bár mit nem:). A középsõ futófelület miatt nagyon jól gördül. De ez az egyetlen általam tapasztalt hátránya is, nagyon száraz, poros talajon csúszik nagy fékezésnél. Inkább hátra ajánlanám, én elõre nem merném felrakni, mert inkább bütykösebb gumikat szeretem. Ennek ellenére elõre is jó.
A 2.1-es jó ballonos, de mégsem nehéz. Az exception változat, igen könnyû és az ára a fele egy schwlbe-nak.
Maxxis High Roller: Sokan kedvelik, elvileg jól gördül, jól fékezhetõ, jól tart minden körülmények között, a sarat is elég jól bírja. Igazi mindenes gumi. Nekem annyira nem jött be a gördülése, nagyok a bütykök az igazi suhanós érzéshez. De elõre mindenképpen jól fogó stabil gumi.
Larsen TT: Ez is nagyon jól gördül, de ez is inkább hátsó guminak jó.
Medusa: Ez a cc sár gumija a maxxis-nak. Könnyû, nagyon jól tisztul, de szárazra érve sem megy ki alólad. A sárgumi jellege miatt keskeny gumi, az 1,8-as ijesztõen vékony, kökeményre kell fújni, hogy ne koppanjon oda. Viszont így meg csúszkál, ezért a 2.1-est ajánlanám. Az is keskenyebb mint egy átlag 2.1-es, bõven van hely a sárnak, de azért nem kell vele kõkeményre fújva menni vele.
Ezeket próbáltam maxxis-ból.
Schwalbe-ból a Rocket Ron-t kedvelem elõre, hátra. Könnyû (performance 2.25 550 g körüli súly és jóval olcsóbb mint az evolution verzió), jól gördül
és a bütykei méretük ellenére is jól tartanak.
Nobby NIc: Elõre nagyon jó gumi, van könnyû verziója is (nagyon drágán) , nagy a gördülési ellenállása. Cserébe viszont nagyon jól tart.
Vásárlás: A maxxis nagyon jó/ár érték arányú. Szerintem azt veheted bármelyik bringás boltból. Netról az Ebike-ról szoktam rendelni.
Schwalbe csak a németektõl jött eddig, mert ott ki lehet fogni akciósat nagyon olcsón. Itthon szerintem drágák, bár az ebike-on ami nekem van 6fél körül van. Én a németektõl 3ért vettem darabját.
Remélem segített valamit az írásom.

Köszi válaszodat.
Apsen, Monorail, Meusa, ez a három érdekelne fõleg az utóbbi napok kutakodásit nézve, exception széria. Sajnos az ebike-nál egyelõre nem nagyon vannak exception szériás gumik, így lehet német oldarlól rendelek. Súlyra elég jónak tûnnek és olcsóbb mint a Schwalbe.

zscs

zscs

bringás

• fórumtag
  • 3.321 hozzászólás
  • LocationBdapest - Wien - Mondsee

Melyik német oldalakat érdemes figyelni?

1 2 3 4 5 6, stb.

silboy

silboy

törzsvendég

• fórumtag
  • 428 hozzászólás

Schwalbe csak a németektõl jött eddig, mert ott ki lehet fogni akciósat nagyon olcsón.

Melyik német oldalakat érdemes figyelni?

Dante

Dante

bentlakó

• fórumtag
  • 7.199 hozzászólás

az mindig is erdekelt, hogy miert jok ezek az ontapados javitok? sok rosszat olvastam roluk, a javitas meg igyis ugyis idoigenyesebb, mint egy szimpla belsocsere (jo, 5 perccel kevesebb, mint egy tiptopnal). milyen elonyuk van?

Öntapadós javító nélkül egy hidegebb bringázás során szép nagyot gyalogolhatsz, ha a pótbelsõ is kilyukad, ugyanis a vulkanizáció nem mûködik egy hõfok alatt - de kb. ezzel ki is merül az elõnyük, versenyen eszembe se jutna, ha már foltozni kell, úgyis extra szívás van.
With this bike you can traverse even the most technically difficult terrain and still maintain some semblance of control (obviously depending on your skill level).
GIANT ANTHEM-X hivatalos leírás :)

Sly78

Sly78

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.513 hozzászólás
sziasztok! aszfalt-gyenge terepre (sima földút) edzõguminak schwalbe sammy slick esetleg hurricane? van valakinek tapasztalata/jobb ötlete? köszönöm elõre is!

arn

arn

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 7.205 hozzászólás
  • LocationBécs
az mindig is erdekelt, hogy miert jok ezek az ontapados javitok? sok rosszat olvastam roluk, a javitas meg igyis ugyis idoigenyesebb, mint egy szimpla belsocsere (jo, 5 perccel kevesebb, mint egy tiptopnal). milyen elonyuk van?

P.Roli

P.Roli

vendég

• fórumtag
  • 23 hozzászólás
hali
Aki használt már öntapadós defektjavítót, az le tudná írni a tapasztalatait vele?
pl. mennyire hatásos, hány BAR-t bír ki.
Mert ki szeretném próbálni
pl. ezt:Lezyne Metal Kit öntapadós javítókészlet (Kerék | Defektvédelem) | Kerékpár Webshop

arn

arn

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 7.205 hozzászólás
  • LocationBécs

Maxxis gumikat szeretnék használni XC versenyzésre. Sajnos semmilyen tapasztalatom nincs a márkával kapcsolatban. Tudnátok ajánlani típusokat (különbözõ idõre)? Jó alternatíva lehet a Schwalbe gumikkal szemben? Honnan érdemes megrendelni?

maxxis aspen - eleg jo mindenes es nagyon gyors, konnyu.

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21.267 hozzászólás
szerintem a nn-nak nem vészes a gördülési ellenállása. nekem is csak kényszerbõl került hátra, alapból csak elõre használtam, de meglepõen könnyen gördül.
"Az Ég szemébe nézve, Széttárt karral áll, Halálos viharra vár egy haldokló világ "
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való