Maxxis gumikkal csak AM/ Enduro vonalon vannak tapasztalataim, de mindegyik gumi amit használok kapható kisebb, könnyebb verzióban is, szóval szerintem jó lehet XC/maraton felhasználásra is a megfelelõ méretben.
Maxxis Crossmark: Remek, gyors gumi, jó oldaltartással, kanyarban is stabil. Száraz idõre való, mivel elég sûrû a mintázata, a ragacsos sár könnyen eltömíti (bár mit nem:). A középsõ futófelület miatt nagyon jól gördül. De ez az egyetlen általam tapasztalt hátránya is, nagyon száraz, poros talajon csúszik nagy fékezésnél. Inkább hátra ajánlanám, én elõre nem merném felrakni, mert inkább bütykösebb gumikat szeretem. Ennek ellenére elõre is jó.
A 2.1-es jó ballonos, de mégsem nehéz. Az exception változat, igen könnyû és az ára a fele egy schwlbe-nak.
Maxxis High Roller: Sokan kedvelik, elvileg jól gördül, jól fékezhetõ, jól tart minden körülmények között, a sarat is elég jól bírja. Igazi mindenes gumi. Nekem annyira nem jött be a gördülése, nagyok a bütykök az igazi suhanós érzéshez. De elõre mindenképpen jól fogó stabil gumi.
Larsen TT: Ez is nagyon jól gördül, de ez is inkább hátsó guminak jó.
Medusa: Ez a cc sár gumija a maxxis-nak. Könnyû, nagyon jól tisztul, de szárazra érve sem megy ki alólad. A sárgumi jellege miatt keskeny gumi, az 1,8-as ijesztõen vékony, kökeményre kell fújni, hogy ne koppanjon oda. Viszont így meg csúszkál, ezért a 2.1-est ajánlanám. Az is keskenyebb mint egy átlag 2.1-es, bõven van hely a sárnak, de azért nem kell vele kõkeményre fújva menni vele.
Ezeket próbáltam maxxis-ból.
Schwalbe-ból a Rocket Ron-t kedvelem elõre, hátra. Könnyû (performance 2.25 550 g körüli súly és jóval olcsóbb mint az evolution verzió), jól gördül
és a bütykei méretük ellenére is jól tartanak.
Nobby NIc: Elõre nagyon jó gumi, van könnyû verziója is (nagyon drágán) , nagy a gördülési ellenállása. Cserébe viszont nagyon jól tart.
Vásárlás: A maxxis nagyon jó/ár érték arányú. Szerintem azt veheted bármelyik bringás boltból. Netról az Ebike-ról szoktam rendelni.
Schwalbe csak a németektõl jött eddig, mert ott ki lehet fogni akciósat nagyon olcsón. Itthon szerintem drágák, bár az ebike-on ami nekem van 6fél körül van. Én a németektõl 3ért vettem darabját.
Remélem segített valamit az írásom.
Köszi válaszodat.
Apsen, Monorail, Meusa, ez a három érdekelne fõleg az utóbbi napok kutakodásit nézve, exception széria. Sajnos az ebike-nál egyelõre nem nagyon vannak exception szériás gumik, így lehet német oldarlól rendelek. Súlyra elég jónak tûnnek és olcsóbb mint a Schwalbe.