Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Gumitopik

* * * * * 4 szavazat

• Lépj be és szólj hozzá
15884 hozzászólás a témában

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21.276 hozzászólás
hát ha Te érzed a marathon supreme meg a kojak közti különbséget amitõl a kojak gyorsabb lehetne...
"Az Ég szemébe nézve, Széttárt karral áll, Halálos viharra vár egy haldokló világ "
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való

kornel.regent

kornel.regent

vendég

• fórumtag
  • 42 hozzászólás
A Kojak nem csúszik esööben? Azt gondoltam, hogy mivel nincs ami elvezesse a vizet csúszik mint a fene. Sajnos közben néztem hogy a bike-discount-nál nincs most Marathon Racer, úgyhogy a Marathon Supreme és most már a kojak között vacillálok. Supreme defektállóbb, a Kojak gyorsabb. Nagy dilemma. :)

arn

arn

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 7.205 hozzászólás
  • LocationBécs
kojak 35os :) egesz konnyu, es van benne defektvedelem, lassan kopik, esoben sem csuszik, es nincs is horror ara (kint).

kornel.regent

kornel.regent

vendég

• fórumtag
  • 42 hozzászólás

35-ös simán jó, de ha defektállóság a fontos akkor vmi plus-os -t érdemes. igaz 10k darabja.

Kösz a gyors választ, ár nem számít, csak télen használnám és nem mindennap, valószinüüleg kibír majd legalább két, inkább három szezont.

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21.276 hozzászólás
35-ös simán jó, de ha defektállóság a fontos akkor vmi plus-os -t érdemes. igaz 10k darabja.
"Az Ég szemébe nézve, Széttárt karral áll, Halálos viharra vár egy haldokló világ "

kornel.regent

kornel.regent

vendég

• fórumtag
  • 42 hozzászólás
Szeretném télre lecserélni a fent lévö Nobby Nickeket valami slickebb gumira, mert ilyenkor nem megyek terepre, hegyre sem nagyon, leginkább országúti tekeréseket csinálok. A felim SunRinglé Inferno 29" 25-ös. Ennek a belsöö szélessége 20.3 mm a hivatalos doksi szerint, a felnin az van hogy 622-20. Egy Marathon Racer-re gondoltam (ETRTO 35-622 (28 x 1.35 Inch)), fontos a defektállóság nem szeretek sötétben minusz 5 fokban gumit szerelni. De nem tudom, hogy erre a felnire felmegy-e korektül ez a gumi.Azon aggódom, hogy a gumi pereme sokkal keskenyebb mint a felni és nem fog majd jól megszorulni. Vagy ezen ne aggódjak, keményre fújva minden renben lesz? Van valakinek esetleg tapasztalata 29"-es monti+keskeny gumival?
Nem ragaszkodom ehhez a konkrét gumihoz, defektállóság-sebesség a fontos ilyen sorrenben.

stellaz

stellaz

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.932 hozzászólás
Rendeltem a szöges gumi helyett egy szög nélküli nokian rollspeed wintert, 26x1.75 méretben 900 grammos :-)

freddyke

freddyke

törzsvendég

• fórumtag
  • 2.261 hozzászólás
Most mentem elõször 26x2.25"-os Maxxis Ardent-ekkel hígsárban. Nedves köveken, gyökereken úgy kivágja vagy dobálja a hátulját, hogy elvesztettem a kontrollt és egyszer bementem a bokorba. Elöl eddig jó volt, de hátul egy katasztrófa.

Nobby Nic mennyire jó ilyen kürülmények között hátsó guminak? Illetve gondolva a télre, hóban fog? Ha nem kell szöges gumi, mit ajánlotok még a NN-en kívül hátulra 2.1-2.35 UST-ben (vagy legalább hajtogatható legyen és tejjel felrakható)?

arn

arn

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 7.205 hozzászólás
  • LocationBécs
Az ok, de elmegy alacsonyabb nyomassal is? Miert van, hogy ugyanannal a meretnel egyikre min 6 bart irnak, a masikra meg 3.5ot? Mas a ballonossaga?

Meg miert csak 75kg? Nem sok felnott ferfi van ez alatt.

rob

rob

This is the way

• globális moderátor
  • 16.879 hozzászólás

Milyen 28as slicket javasolnatok varosba? Vmi defektvedelem kell - sajna a 35os kojekem neha beleer vmibe.

Neztem pl a duranot - miert van azon 75kilos limit, es miert kell olyan brutal nagy nyomas?

mert a durano országúti eddzõgumi.
30-as Spicer? 28-as DeltaCruiser?

"A man always has two reasons for doing anything: a good reason and the real reason." J.P. Morgan

"Science is not a democracy that can be voted on with the popular opinion." Earl R. Geddes P.h.D.

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21.276 hozzászólás
plus-os conti

arn

arn

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 7.205 hozzászólás
  • LocationBécs
Milyen 28as slicket javasolnatok varosba? Vmi defektvedelem kell - sajna a 35os kojekem neha beleer vmibe.

Neztem pl a duranot - miert van azon 75kilos limit, es miert kell olyan brutal nagy nyomas?

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15.907 hozzászólás
  • LocationSzékesfehérvár

Hatalas ez a topik és képtelen voltam megfelelõ választ találni a dilemmámra, ezért fordulok hozzátok! MTB maraton szakágba, milyen gumiköpeny lenne a legmegfelelõbb választás esõs, saras versenyre? (max. 26x2.25-ig)! Száraz pályára van bevált külsõm, de az esõbe, sárba nem a legjobb, sõt...! Ezért kérnék ötleteket és véleményeket! Elõre is köszönöm!

Pl Bontrager Jones Mud X TL 1,8-as.

A sebesség mindent megold.

mgy

mgy

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.091 hozzászólás
Én a kezdeti nagy lelkesedésemben vettem külön sárgumit, pont nulla alkalommal használtam (ha kell, meg is veheted :D). A tartalék kerekekre a régi virsli Conti Speedking van szerelve, sárban (is) hibátlan.

zeezoltano

zeezoltano

bentlakó

• fórumtag
  • 6.068 hozzászólás
Sárba sárgumi pl tioga mad factory, vagy valami ritka mintás öntisztuló gumi + sárba nem rakunk föl széles gumit hanem keskenyet, hogy vágja a sarat és ne tömje el a vázat.
Amíg van más aki idegeskedjen helyettem, tegye meg az !
Ha nem kergeted az álmaid akkor csak vegetálsz!

E.Robi

E.Robi

újonc

• fórumtag
  • 13 hozzászólás
Hatalas ez a topik és képtelen voltam megfelelõ választ találni a dilemmámra, ezért fordulok hozzátok! MTB maraton szakágba, milyen gumiköpeny lenne a legmegfelelõbb választás esõs, saras versenyre? (max. 26x2.25-ig)! Száraz pályára van bevált külsõm, de az esõbe, sárba nem a legjobb, sõt...! Ezért kérnék ötleteket és véleményeket! Elõre is köszönöm!

arn

arn

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 7.205 hozzászólás
  • LocationBécs
van nekem otthon mindenem, de itt egy borondbol elek, minden hetvegen megyek haza :) igy is problemas lesz a bringat hazajuttatni salzburgbol, a tobbit kacatot meg igyekeztem minimalisra csokkenteni, mert haza is kell vinnem. ha minden jol megy, novembertol becsben dolgozom.

tegnap voltam a hervisben, es beszaras - volt szelepatalakito, es meg hosszuszelepes belso is. sajna csak 25os, de azert meglepodtem. megvettem az atalakitot, arcpirito 3 euros aron, de ennyit meger az eheti sport. nagy nehezen felpumpaltam - a montis minipumpa eleg gyotredelmes volt mar nagyobb nyomasnal - igy ma mar tudtam tekerni. vetek lett volna ezt a szuper idot kihagyni.

a szlusszpoen, hogy van nalam egy gumis veszcsomag (meg montihoz allitottam ossze), es nana, hogy abban volt a szelepatalakito, amirol azt hittem, hogy otthon figyel :D igy most van ketto. azota fel is vilagositottak, hogy itt a benzinkuton altalaban meg atalakitot is adnak, hogy fel tudd fujni a bringagumit.

marton

marton

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.692 hozzászólás
A benzinkútnál talán föl tudod fújni. Esetleg nincs mûhelypumpád ? De végsõ esetben egy boltban is fölfújhatod szerintem.
Marci

arn

arn

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 7.205 hozzászólás
  • LocationBécs
Otthon van nekem is, csak azt nem tudtam, hogy ez jo dunlopra is. A masik meg, hogy munka utan hol szerzek egyet :-) illetve abban se, vagyok biztos, hogy ezzel az egyszeru minipumpaval 5 bart olyan konnyu lesz belefujni a belsobe az eleve nagyobb ellenallasu szelepen keresztul.

marton

marton

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.692 hozzászólás

ez tenyleg mukodik?
Pumping Up European Tires
egy presta-auto alakito talan meg nem nagy ugy.

kb. 20 éve bringázom, már akkor is lehetett kapni.
Marci