Jump to content

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Photo

Gumitopik

* * * * * 4 votes

• Please log in to reply
15857 replies to this topic

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21,267 posts

nos, haver vett egy kerékszettet, gumival szerelve, tejjel feltöltve. ennek kb két éve, akkor minden új volt. eddig nem kellett hozzányúlni/nem nyúlt hozzá, de mostanra biztosan nem ártana neki, ha kapna tej-utánpótlást. a gond, hogy nem tudjuk, eredetileg mivel lett feltöltve.

kérdés:

- ha a gumit nem venné(nk) le, mivel, melyik típussal lehet utántölteni  a tejet, ami nem "veszik össze" a benne lévő ismeretlennel?

- jobb, ha szépen leszedi a gumkat, kitakarítja és választ egy új tejet?

még ha azonossal tölti is , célszerű kitakarítani ...szerintem

amúgy ha latex alapú lehet nem vesznek össze, de pl joe's ból se célszerű keverni a fehérrel a zöldet...

• Kisherceg likes this
"Az Ég szemébe nézve, Széttárt karral áll, Halálos viharra vár egy haldokló világ "
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való

Kisherceg

Kisherceg

fullamatőr kocabringás

• fórumtag
  • 8,025 posts

nos, haver vett egy kerékszettet, gumival szerelve, tejjel feltöltve. ennek kb két éve, akkor minden új volt. eddig nem kellett hozzányúlni/nem nyúlt hozzá, de mostanra biztosan nem ártana neki, ha kapna tej-utánpótlást. a gond, hogy nem tudjuk, eredetileg mivel lett feltöltve.

kérdés:

- ha a gumit nem venné(nk) le, mivel, melyik típussal lehet utántölteni  a tejet, ami nem "veszik össze" a benne lévő ismeretlennel?

- jobb, ha szépen leszedi a gumkat, kitakarítja és választ egy új tejet?

"Nyugi. Minden a legnagyobb rendben csúszik ki a kezeim közül..."

"Itt vannak sárkányok, b@zdmeg???!!!"

Kisherceg

Kisherceg

fullamatőr kocabringás

• fórumtag
  • 8,025 posts

Köszi Kisherceg.

Más márkát tudnál ajánlani ami jó?

passz, schwalbét használtam amíg belsős rendszerrel nyomtam, de nem válogattam, mikor éppen mi volt kéznél.

retrofan

retrofan

fórumtag

• fórumtag
  • 165 posts

20-as.

Köszi Kisherceg.

Más márkát tudnál ajánlani ami jó?

Kisherceg

Kisherceg

fullamatőr kocabringás

• fórumtag
  • 8,025 posts
20-as.

retrofan

retrofan

fórumtag

• fórumtag
  • 165 posts

19-es szélességhez 18-as vagy 20-as lesz jó?

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21,267 posts

Sziasztok!

Ajánljatok felniszalagot, ami jó minőségű, 19mm belső szélességű felnihez.

öntapadós schwalbe, csak nem tudom hol kapsz méterre 

vagy a normál schwable is jó

"Az Ég szemébe nézve, Széttárt karral áll, Halálos viharra vár egy haldokló világ "

retrofan

retrofan

fórumtag

• fórumtag
  • 165 posts

Sziasztok!

Ajánljatok felniszalagot, ami jó minőségű, 19mm belső szélességű felnihez.

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21,267 posts

Sziasztok,

A  garvel bicón szeretném szélesebb 40-622 külsőkre cseréni, a gyári 30-622 külsőket.

És a kérdésem ezzel kapcsolatosan: ehhez most nekem a belsőket is ki kell cserélnem???

Egyébként vettem tarcsiba egy WTB (28-622 tól 38-622-ig) belsőt is, lehet ez sem lesz jó hozzá???dry.png

Vagy ez utóbbi belső szélessége még bele férhet??? Mennyire kell ezt szigorúan venni a belsők esetén???

Köszönöm!

az még jó lesz

talpfa

talpfa

vendég

• fórumtag
  • 507 posts

Sziasztok,

A  garvel bicón szeretném szélesebb 40-622 külsőkre cseréni, a gyári 30-622 külsőket.

És a kérdésem ezzel kapcsolatosan: ehhez most nekem a belsőket is ki kell cserélnem???

Egyébként vettem tarcsiba egy WTB (28-622 tól 38-622-ig) belsőt is, lehet ez sem lesz jó hozzá???dry.png

Vagy ez utóbbi belső szélessége még bele férhet??? Mennyire kell ezt szigorúan venni a belsők esetén???

Köszönöm!

GM

GM

vendég

• fórumtag
  • 118 posts

Én most egy ideje, kb 1,5 éve vittoria corsa külsőket használok, vittoria latex belsőkkel. frankó párosítás. ami számomra meglepő, Amúgy vittoria gumikat használok már nagyon régóta-

Szintén Vittoria Corsa külsőket használok, mostanában 23mm-est, korábban 21mm-es Open Corsa-t, de az már nem kapható. Nemrég olvastam, hogy a 23mm-s Corsa a gyártónál 50%-kal le lett árazva, kíváncsi leszek, hogy idehaza is féláron kapható-e majd.

• donciccio likes this

marton

marton

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3,662 posts

Tubeless fronton még új vagyok. Múltkor szembesültem azzal - szerencsére nem volt vészhelyzet - hogy a klasszikus kis műanyag gumileszedő lapátkákkal el nem tudom képzelni, hogy a bitang passzentos külsőt le tudjam feszíteni, mivel nem is nagyon tudok a gumi alá benyúlni vele.
Mi az amivel érdemes próbálkozni? Csavarhúzóval nem akartam szétbarmolni.

20 éve ilyennel szerelek: https://bikepro.hu/n...ASABEgJ3HPD_BwE

Van műanyagom is (Schwalbe, nagyon jó) de ha az feladja (mint nálad) akkor ezzel be tudod fejezni a munkát.

Terepre is van egy ilyen nálam, múltkor segítettem ki valakit, ott állt acélperemes gumijával és az eltört műanyag leszedőjével. És ennyi.

Most jönnének a hülye "de hát ez nem jó mert tönkreteszi a felnit/gumit" hozzászólások de ezt megelőzendően mondom hogy lesz@rom, mert mint írtam, kb 20-25 éve ilyet használok és a fém leszedő bajt még nem okozott.

De annál több szerelést mentett meg.

Edited by marton, 2024. May 24. - 13:11.

• Kisherceg, husevotelefonfulke, Rabbit and 2 others like this
Marci

sala

sala

Telóguru

• fórumtag
  • 13,254 posts
  • LocationSvájc
Mindenkepp told be a felni kozepere a peremet, ott nagyobb lesz a szabadsagos, szelepnel kezd el es korben szedd le, ha mindenhol nagyjabol a kozepen van, leazedo sem kell, kezzel lejon. Azonban van bizonyos felni /gumi kombo ahol elkel a leszedo
  • husevotelefonfulke likes this

fuck me, i'm famous!
-- Go ahead, Droids! --->

https://www.veloinfanger.ch/

husevotelefonfulke

husevotelefonfulke

visszatérő

• fórumtag
  • 2,350 posts
Tubeless fronton még új vagyok. Múltkor szembesültem azzal - szerencsére nem volt vészhelyzet - hogy a klasszikus kis műanyag gumileszedő lapátkákkal el nem tudom képzelni, hogy a bitang passzentos külsőt le tudjam feszíteni, mivel nem is nagyon tudok a gumi alá benyúlni vele.
Mi az amivel érdemes próbálkozni? Csavarhúzóval nem akartam szétbarmolni.

Kisherceg

Kisherceg

fullamatőr kocabringás

• fórumtag
  • 8,025 posts

Ez akkor valami Maxxis? A másik topicból lestem, nem ismerem a mintát. Lehet, hogy nem szabadna ilyen általánosításokat tenni, de nekem WTB-vel volt rétegelválás belül, mire hazaértem, diónyi pukli fejlődött egy 36-os külsőn, jó volt úgy tekerni, az autósok lehet hogy néztek, mitől ugrik ez a pilóta minden kerékfordulatnál egyet..

Az alig múlt akkor egy éves, épp lejárt a gari, szétvágtam, és látszott, hogy el tudtak csúszni egymáson a keresztirányú rétegek, ennyi volt :/

Maxxis Rambler. végülis tudott két évet úgy, hogy előtte ki tudja mennyit ment. a tény, hogy kaptam, segít megemészteni hogy így járt. olyannyira, hogy ugyanilyen lesz az utód is. nem rossz egyébként, szerintem amolyan semmiben sem kiemelkedő mindenes, problémamentes volt míg működött.

ZolkoW

ZolkoW

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,700 posts

Ez akkor valami Maxxis? A másik topicból lestem, nem ismerem a mintát. Lehet, hogy nem szabadna ilyen általánosításokat tenni, de nekem WTB-vel volt rétegelválás belül, mire hazaértem, diónyi pukli fejlődött egy 36-os külsőn, jó volt úgy tekerni, az autósok lehet hogy néztek, mitől ugrik ez a pilóta minden kerékfordulatnál egyet..

Az alig múlt akkor egy éves, épp lejárt a gari, szétvágtam, és látszott, hogy el tudtak csúszni egymáson a keresztirányú rétegek, ennyi volt :/

Kisherceg

Kisherceg

fullamatőr kocabringás

• fórumtag
  • 8,025 posts

ó, asszem ez kuka...  mellow.png

664a46785db92043a7fada0a.jpg?width=2000&

664a46845db92043a7fadb23.jpg?width=2000&

• donciccio likes this

ny zoli

ny zoli

fórumtag

• fórumtag
  • 121 posts

Megérkezett az újabb külső amit rendeltem.

https://hunvelo.hu/s...etX-47-559-26x1

Ránézésre megállapítottam hogy ez bizony nem 47 széles lesz.

Felszerelés után max nyomásra fújtam (4,5Bar) és lemértem ez bizony csak 38mm,az 1,75-ös belsővel.

Most mehetek kisebb belsőt venni.

ny zoli

ny zoli

fórumtag

• fórumtag
  • 121 posts

Szavazzatok melyiket válasszam.

Panaracer Tourguard Plus vagy Continental Contact Plus.

husevotelefonfulke

husevotelefonfulke

visszatérő

• fórumtag
  • 2,350 posts

Csak egy tapasztalat szerencsés felni-külső párosításról:

Stan's notubes ztr arch mk3 felni 2.2 Conti Race King Protection gumival passzentos, de egy műanyag szerszámmal azért szentségelés nélküll felrakható. Annyira jól passzolnak, hogy felfújáskor a második kereknél már direkt kísérletezgettem az autós lábpumpával: nem tudtam olyan lassan taposni, hogy többet eresszen, mint amennyit tolok bele. Még sziszegést sem hallottam. Pár napja elvan már. Egyelőre még a szmötyit sem raktam bele. Majd... biggrin.png

Edited by husevotelefonfulke, 2024. April 11. - 15:35.