Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Grammmmánia - a végletekig

- - - - -

• Lépj be és szólj hozzá
6538 hozzászólás a témában

Maggi

Maggi

maximus

• fórumtag
  • 13.648 hozzászólás
pont tegnap volt bent a boltban egy 2005-os karbon mission (merida)
en meglepoen masszivnak talaltam....jo ez persze nem jelent semmit...
de azert meg is par eve nyuzza a srac

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21.267 hozzászólás

Addig ok hogy torik, mert konnyu, meg mert versenyvaz. De ugyan kerem, akkor pl a speci miert nem torik? Vagy legalabbis sokkal kisebb %-ban?
Inkabb legyen 50-100 grammal nehezebb, meg 50-100ezerrel dragabb... De ne kelljen felni h leszakad a hatulja, mint pl a svajci valogatott gyereknek...

pontosan azért mert a speciben 150-200 grammal több anyag van (volt legalábbis, ideit még nem láttam).
érdekes módón az outi vázak jól bírják, pedig a fradisok alatt kaptak azért a szájukra(ott meg a villák törtek de abból aztán úgy tudom volt javított verzió)
"Az Ég szemébe nézve, Széttárt karral áll, Halálos viharra vár egy haldokló világ "
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való

kalaius

kalaius

maximus

• fórumtag
  • 11.904 hozzászólás

Addig ok hogy torik, mert konnyu, meg mert versenyvaz. De ugyan kerem, akkor pl a speci miert nem torik? Vagy legalabbis sokkal kisebb %-ban?
Inkabb legyen 50-100 grammal nehezebb, meg 50-100ezerrel dragabb... De ne kelljen felni h leszakad a hatulja, mint pl a svajci valogatott gyereknek...

Nem olyan könnyû.
De feltételezhetõen azért annyival nagyobb arányban törik, mint amennyire ki van belõle spórolva az anyag.

Legjobb megoldás, ha az ember nem akar rizikózni, hogy nem vesz egyszezonos versenyvázat. (jó, lehetne kérdezni, h vajh' a Demo is ennek számít-e?)

én sem vágyom 4 kilós Tune-ra
( na jó, igen, de tekerni nem mennék vele :) )

stellaz

stellaz

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.932 hozzászólás
Monjuk az igaz, hogy józsi bácsi a sufniban is tud könnyû vázat csinálni, de az szétesik igen hamar. A nagy mutatvány abban lenne, hogy a könnyû váz nem törik, mert máskülönben egy józsi bácsi féle váz marad parasztvakítós árral és mázzal.

Rémhörcsög

Rémhörcsög

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.108 hozzászólás
High5 ->A világ leggyorsabb sportitala

stellaz

stellaz

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.932 hozzászólás
Volt egy kurva jó kis dok. film a sportkocsikról, azt hiszem sportcars volt a címe.

Megszólalt benne Reeves Callaway, a Callaway cars alapítója (saját tervezésû versenyautókat és átalakított utcai corvetteket készít, az egyik legkomolyabb ilyen jellegû gyártó Amerikában). Õ azt mondta: "Mikor nyer egy versenygépünk, akkor jön a vevõ és azt mondja, szeretnék egy versenyautót, egy versenyautót az utcára, és természetesen szeretném ha megbízható lenne. És itt van egy kis ellentmondás."

rob

rob

This is the way

• globális moderátor
  • 16.879 hozzászólás
ki van zárva, hogy 50 karbon merida váz érkezett volna.
20 alá saccolom, de majd jön Tamás és kijavit, ha olvassa és nem tartja üzleti titoknak ;)

"A man always has two reasons for doing anything: a good reason and the real reason." J.P. Morgan

"Science is not a democracy that can be voted on with the popular opinion." Earl R. Geddes P.h.D.

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21.267 hozzászólás
és mint másik topikban is cr1 es scottok is rohadt nagy arányban törnek..pedig az sem merida presztizs

ha lesz pénzem én simán bevállalok egy karbon meridát
"Az Ég szemébe nézve, Széttárt karral áll, Halálos viharra vár egy haldokló világ "

tamaska

tamaska

Beast of the East

• globális moderátor
  • 19.996 hozzászólás
lattam olyan cannondale-t is aminek kijott a karbon tamvilla az alu papucsbol. es azert az nem Merida presztizs

de

arrol sajnos nincsenek pontos adataink, hogy egy-egy ilyen "toros"-nek nyilvanitott vazbol tenylegesen mennyi kerult forgalomba, es mennyi tort el belole.

lehet lennenek meglepo adatok ha tudnank a pontos szamokat.
YETI CYCLES - RIDE DRIVEN SINCE 1985. BEFORE MOUNTAIN BIKING WAS EVEN CONSIDERED AN INDUSTRY.

RAUH-Welt
B E G R I F F

andris

andris

mod

• globális moderátor
  • 10.714 hozzászólás
magellannak közel nincs akkora presztízse, mint a meridanak. ezzel nem azt mondom, hogy az törhet, de nem egy kategória. magellan egy olcsóbb - az a polarx váz talán 30-50E lehet -, míg a merida, ami elvileg egy felsõkategóriás váz, lehet, hogy arányaiban ugyanúgy törik...
eltört mondjuk 20 polarx, no de mennyit adtak el belõle? 200-at? míg a mondjuk 50 meridaból ugyanúgy a 10% kuka lett... és ez a nagy baj, hogy mert az alacsonyabb minõségûeknél jobban tolerálható a hibalehetõség.

Kerékpáros hírek - bikemag.hu
Blog - blog.bringasandras.hu

Rémhörcsög

Rémhörcsög

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.108 hozzászólás
289.000 HUF a listaára.
High5 ->A világ leggyorsabb sportitala

kiskubai

kiskubai

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.925 hozzászólás

hááát.
mennyibe kerül az a váz, 200 ezer? :o hányat hozhattak be az országba? nagyon maximum 50-et? (kona kula supremebõl 2006-ban 10db-ot hoztak, annak is 200E volt a listaára) mert akkor nagyjából egy kínai tömegtermelés minõségi szinten vannak ;)
és ha úgy esel utána, hogy meghalsz? esetleg nyomorék leszel? azért ne akard megmagyarázni, hogy ez normális és elnézhetõ...

Nem olyan szintû azért mint azthiszem a 2007-es magellan polar-X...csak Kecskeméten kb 20 töröttrõl tudok...és egy darabról tudok ami ép, de azt sulibajárásra használja a srác hetente kétszer...

andris

andris

mod

• globális moderátor
  • 10.714 hozzászólás

országos szinten 4-5 váz az szerintem nemgáz. Persze több tört el biztos, de nem sokkal több. Egyik ismerõsöm alatt két Cyclocross carbon villa (merida) tört el egy hét alatt. Mindkettõ gyári hibás. de a harmadikat azóta is vígan használja...

hááát.
mennyibe kerül az a váz, 200 ezer? :o hányat hozhattak be az országba? nagyon maximum 50-et? (kona kula supremebõl 2006-ban 10db-ot hoztak, annak is 200E volt a listaára) mert akkor nagyjából egy kínai tömegtermelés minõségi szinten vannak ;)
és ha úgy esel utána, hogy meghalsz? esetleg nyomorék leszel? azért ne akard megmagyarázni, hogy ez normális és elnézhetõ...

kiskubai

kiskubai

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.925 hozzászólás

nah, akkor még több karbon merida fog törni, mint tavaly? :)
tavaly is már tört vagy 4-5 váz (amirõl tudok)
én úgy lennék vele, hogy ami nem megy, azt ne erõltessék...

országos szinten 4-5 váz az szerintem nemgáz. Persze több tört el biztos, de nem sokkal több. Egyik ismerõsöm alatt két Cyclocross carbon villa (merida) tört el egy hét alatt. Mindkettõ gyári hibás. de a harmadikat azóta is vígan használja...

tamaska

tamaska

Beast of the East

• globális moderátor
  • 19.996 hozzászólás
ez kulonbenis csak egy rajz
YETI CYCLES - RIDE DRIVEN SINCE 1985. BEFORE MOUNTAIN BIKING WAS EVEN CONSIDERED AN INDUSTRY.

RAUH-Welt
B E G R I F F

andris

andris

mod

• globális moderátor
  • 10.714 hozzászólás
nah, akkor még több karbon merida fog törni, mint tavaly? :)
tavaly is már tört vagy 4-5 váz (amirõl tudok)
én úgy lennék vele, hogy ami nem megy, azt ne erõltessék...

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21.267 hozzászólás

a monoblokk helyének a legalján valóban ilyen vékony a perem és nem a kép hibája akkor az nekem félelmetes xD

pedig az gond nélkül mûxik merthogy a képen az egy tavalyi modell amibõl elég sok van használatban. és ami elpusztult jellemzõen nem ott tört el. amúgy van benne fém csak azt a katalogfotóról lefotosoppolták

bacsesz

bacsesz

törzsvendég

• fórumtag
  • 532 hozzászólás
a monoblokk helyének a legalján valóban ilyen vékony a perem és nem a kép hibája akkor az nekem félelmetes xD

enté

enté

titanium freak

• fórumtag
  • 7.605 hozzászólás
900 gramm alatti Merida prototípus váz
http://www.light-bik...unter-900-gramm

"Some people say I'm a titanium freak - it's okay... I am."

"The titanium is the nicest way to reducing the carbon bikeprint."
[ˈeərəspeɪs tekˈnɒlədʒi]

Atikaaa

Atikaaa

törzsvendég

• fórumtag
  • 304 hozzászólás
hiszek,az általa linkelt oldalból indultam ki..de mint kiderült elcsusztam picit az árakkal..tényleg ott is egy áron vannak :)