Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Grammmmánia - a végletekig

- - - - -

• Lépj be és szólj hozzá
6548 hozzászólás a témában

tamaska

tamaska

Beast of the East

• globális moderátor
  • 19.996 hozzászólás
azert nem mindenhol. a specialized uk-nek legendasan jo neve van garanciaintezes temakorben. nem akarok lejaratni masokat, de vannak olyanok akiknek viszont botranyosan rossz.
YETI CYCLES - RIDE DRIVEN SINCE 1985. BEFORE MOUNTAIN BIKING WAS EVEN CONSIDERED AN INDUSTRY.

RAUH-Welt
B E G R I F F

_and/or_

_and/or_

vendég

• fórumtag
  • 172 hozzászólás

ezt azért légy oly szives gondold újra!
teszem azt jössz le vmi köves lejtõn 60 fölött és akkor reccsen el alattad a váz, ne adj Isten még tragédia is lehet az esésbõl!

Ne érts félre, nem arra gondoltam hogy a testi épségemre teszek, hanem a vázra és a pénzre ami benne van mert cserélik. Nyilván én sem szeretném ha egy ilyen törés miatt ripityára törnének a csontjaim.

"ennek igy kell mukodnie,sose felejtem el"
Ja igen ez a baj hogy ez nálunk nagyon durva, meg leesik az állunk és hihetetlennek képzeljük el ezt a dolgot, de ez tölünk nyugatabra pedig igy megy. Ott van kereskedõ-vásárló kultura.
Itt szerintem azt mondták volna hogy egyáltalán annak örüljön hogy kicserélték a vázát.

Pro Bike Gear

Pro Bike Gear

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.662 hozzászólás

ennek igy kell mukodnie.

sose felejtem el

Ez NAGyON DURVA!

koca

koca

bentlakó

• fórumtag
  • 5.107 hozzászólás

Na hát ha igy mûkszik a dolog, akkor tenni rá hogy törik, mert cserélik....

ezt azért légy oly szives gondold újra!
teszem azt jössz le vmi köves lejtõn 60 fölött és akkor reccsen el alattad a váz, ne adj Isten még tragédia is lehet az esésbõl!

_and/or_

_and/or_

vendég

• fórumtag
  • 172 hozzászólás
Na hát ha igy mûkszik a dolog, akkor tenni rá hogy törik, mert cserélik.
Mondjuk ezek után a Scott is adhatna 5 évet a vázaira.

Tényleg, és ha mondjuk kicserélik a törött vázat, akkor újra indul az 5 év?

bacsesz

bacsesz

törzsvendég

• fórumtag
  • 532 hozzászólás

rosszul tudom hogy a meridánál versenyfelhasználásra még mindíg nem él a garancia?pár éve volt náluk ilyen

én a garanciafüzetben nem találtam ilyesmit ott azt írják h ......"minden merida merev vázra az elsõ tulajdonosnak 5 év garanciát biztosítunk. A garancia az eredeti számlával, jótállási jeggyel, és a visszaküldött regisztrációs kártyával érvényesíthetõ.A nem kompletten vásárolt merev vázra, függetlenül a váz anyagára és minõségére szintén 5 évet adunk" tehát szerintem ilyen már nincs

arpi07

arpi07

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.413 hozzászólás
rosszul tudom hogy a meridánál versenyfelhasználásra még mindíg nem él a garancia?pár éve volt náluk ilyen

bacsesz

bacsesz

törzsvendég

• fórumtag
  • 532 hozzászólás
akkor pl a meridánál érdemes a 4-5. év vége fele "véletlenül" megrepeszteni egyet :D

tamaska

tamaska

Beast of the East

• globális moderátor
  • 19.996 hozzászólás
ennek igy kell mukodnie.

sose felejtem el

volt egy csaj, akinek eltorott a 2000 koruli stumpjumper vaza a fejcsonel. megrepedt, es csunya recsego hangja volt. szoltunk a specialized uk-nek, szetbontottak egy komplett bringat es kikuldtek a vazat. aztan felhivtam oket hogy oke, de az uj vaz disc only, a csajszinak meg v-fekes volt, sot a kerekek is azok. meg nyilvan a fekek is. erre a specialized kuldott egy masik csomagot, volt benne ket tarcsas kerek meg ket tarcsafek. aszittem lehidalok
YETI CYCLES - RIDE DRIVEN SINCE 1985. BEFORE MOUNTAIN BIKING WAS EVEN CONSIDERED AN INDUSTRY.

RAUH-Welt
B E G R I F F

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21.271 hozzászólás

Viszont ha a garancia él a vázakra ami 5 év lesz, akkor lehet hogy megéri.
Csak azt nem tudom hogy müködik majd ez az 5 év. :D
Veszek egy Merida vázat és sacc/kb 4 év után normális használat után megadja magát és beviszem a drága BikeFun Hungary Kft. és azok zokszó nélkül visszaküldik a Meridának, majd azok küldenek nekem egy 2014-es új karbon vázat? (vagy szép lenne ha ilyen lenne a világ?)

nem. beviszed a bringaboltba ahol veted, Õ elviszi a bikefunnak aki ad neki egy újat, (jó eséllyel az aktuális modellt ) a meridával meg majd intézi a bikefun.
"Az Ég szemébe nézve, Széttárt karral áll, Halálos viharra vár egy haldokló világ "
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való

_and/or_

_and/or_

vendég

• fórumtag
  • 172 hozzászólás
tamaska: :D A vicc hogy akkor láttam ezt a hírt amikor megjelent itt a bikemagon hogy milyenek lesznek a 2010-es Meridák. Néha benéztem ide hogy beszéltek-e róla, de nem.
Most hogy írtad hogy volt már, elkezdtem nagy bõszen használni a keresõt, és lám csak egy oldalt kellett volna visszaolvasnom.

Tigger: Tényleg bevállalósak ezek a vázacskák, de akkor megér 289e forintot?
Meg ugye ki tudja mennyi lesz a 2010-es, mert szerintem igy hogy ilyen könnyû lesz, szerintem többet fognak kérni érte!

Viszont ha a garancia él a vázakra ami 5 év lesz, akkor lehet hogy megéri.
Csak azt nem tudom hogy müködik majd ez az 5 év. :D
Veszek egy Merida vázat és sacc/kb 4 év után normális használat után megadja magát és beviszem a drága BikeFun Hungary Kft. és azok zokszó nélkül visszaküldik a Meridának, majd azok küldenek nekem egy 2014-es új karbon vázat? (vagy szép lenne ha ilyen lenne a világ?)

Pro Bike Gear

Pro Bike Gear

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.662 hozzászólás
Nem tudom minek ez a "szériában szétkönnyítem a vázat" dolog... inkább legyen egy kicsivel nehezebb... ha a Merida vázai meg folyamatosan törni fognak, nem is tudom, milyen hírneve lesz neki...

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21.271 hozzászólás

A Merida új merev karbon váza 930 g lesz!!!!
Mondhatni ez az új szériában gyártott ht karbon váz világrekord.

Vajon ha Scott-ok nagyobb arányban törnek használatban, akkor ezek? :)
Majd kiderül, de ha beválik azt hiszem lesz mit felkötni a "NAGY" neveknek.

Azért ez szerintem durva hogy a Merida igy fejlõdik, annak ellenére hogy pár éve még 1400 g-os karbon ht vázakat csináltak.

az egy picit úgyis több lesz, úgy meg akörül van a szkott is. és mivel kb egy helyen készülnek, szvsz jó eséllyel ugynannyira lesz törékeny.
"Az Ég szemébe nézve, Széttárt karral áll, Halálos viharra vár egy haldokló világ "

tamaska

tamaska

Beast of the East

• globális moderátor
  • 19.996 hozzászólás

Azért ez szerintem durva hogy a Merida igy fejlõdik, annak ellenére hogy pár éve még 1400 g-os karbon ht vázakat csináltak.

szerintem volt mar

RAUH-Welt
B E G R I F F

_and/or_

_and/or_

vendég

• fórumtag
  • 172 hozzászólás

vittore30

vittore30

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.864 hozzászólás
sziasztok,

mennyi grammal lehet számolni egy országúti bringa esetén bowdenezés+bowdenházak+bowdenmegszakítók -ra összesen?

köszi
v,

kalaius

kalaius

maximus

• fórumtag
  • 11.904 hozzászólás

kala merev vázakról volt szó :)

??

képeken össztelósok vannak...

edit; ja, hogy itten. háát, a karbon össztelósok is bõven viszik a grammániás lécet, gondolom :)

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21.271 hozzászólás
teszt ide oda valós használatban a szkottok (cr1 széria) lényegesen nagyobb arányban törnk mint a specik

amúgy amit én mértem speci ( még 07-es asszem) az 1200 fölött volt, azért számoltam úgy bár a meridát meg 1200 alá saccoltam (azt nem tudtam mérni)

rob

rob

This is the way

• globális moderátor
  • 16.879 hozzászólás
kala merev vázakról volt szó :)

"A man always has two reasons for doing anything: a good reason and the real reason." J.P. Morgan

"Science is not a democracy that can be voted on with the popular opinion." Earl R. Geddes P.h.D.

kalaius

kalaius

maximus

• fórumtag
  • 11.904 hozzászólás
http://www.bike-magazin.de/?p=1764

ez érdekes történet lehetett, megfárasztottak pár vázat
tanulság nincs, mert ahogy eltörtek a pille Scottok, úgy megadták magukat a valamivel nehezebb Specik is