Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Grammmmánia - a végletekig

- - - - -

• Lépj be és szólj hozzá
6538 hozzászólás a témában

_and/or_

_and/or_

vendég

• fórumtag
  • 172 hozzászólás
tamaska: :D A vicc hogy akkor láttam ezt a hírt amikor megjelent itt a bikemagon hogy milyenek lesznek a 2010-es Meridák. Néha benéztem ide hogy beszéltek-e róla, de nem.
Most hogy írtad hogy volt már, elkezdtem nagy bõszen használni a keresõt, és lám csak egy oldalt kellett volna visszaolvasnom.

Tigger: Tényleg bevállalósak ezek a vázacskák, de akkor megér 289e forintot?
Meg ugye ki tudja mennyi lesz a 2010-es, mert szerintem igy hogy ilyen könnyû lesz, szerintem többet fognak kérni érte!

Viszont ha a garancia él a vázakra ami 5 év lesz, akkor lehet hogy megéri.
Csak azt nem tudom hogy müködik majd ez az 5 év. :D
Veszek egy Merida vázat és sacc/kb 4 év után normális használat után megadja magát és beviszem a drága BikeFun Hungary Kft. és azok zokszó nélkül visszaküldik a Meridának, majd azok küldenek nekem egy 2014-es új karbon vázat? (vagy szép lenne ha ilyen lenne a világ?)

Pro Bike Gear

Pro Bike Gear

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.662 hozzászólás
Nem tudom minek ez a "szériában szétkönnyítem a vázat" dolog... inkább legyen egy kicsivel nehezebb... ha a Merida vázai meg folyamatosan törni fognak, nem is tudom, milyen hírneve lesz neki...

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21.267 hozzászólás

A Merida új merev karbon váza 930 g lesz!!!!
Mondhatni ez az új szériában gyártott ht karbon váz világrekord.

Vajon ha Scott-ok nagyobb arányban törnek használatban, akkor ezek? :)
Majd kiderül, de ha beválik azt hiszem lesz mit felkötni a "NAGY" neveknek.

Azért ez szerintem durva hogy a Merida igy fejlõdik, annak ellenére hogy pár éve még 1400 g-os karbon ht vázakat csináltak.

az egy picit úgyis több lesz, úgy meg akörül van a szkott is. és mivel kb egy helyen készülnek, szvsz jó eséllyel ugynannyira lesz törékeny.
"Az Ég szemébe nézve, Széttárt karral áll, Halálos viharra vár egy haldokló világ "
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való

tamaska

tamaska

Beast of the East

• globális moderátor
  • 19.996 hozzászólás

Azért ez szerintem durva hogy a Merida igy fejlõdik, annak ellenére hogy pár éve még 1400 g-os karbon ht vázakat csináltak.

szerintem volt mar
YETI CYCLES - RIDE DRIVEN SINCE 1985. BEFORE MOUNTAIN BIKING WAS EVEN CONSIDERED AN INDUSTRY.

RAUH-Welt
B E G R I F F

_and/or_

_and/or_

vendég

• fórumtag
  • 172 hozzászólás

vittore30

vittore30

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.864 hozzászólás
sziasztok,

mennyi grammal lehet számolni egy országúti bringa esetén bowdenezés+bowdenházak+bowdenmegszakítók -ra összesen?

köszi
v,

kalaius

kalaius

maximus

• fórumtag
  • 11.904 hozzászólás

kala merev vázakról volt szó :)

??

képeken össztelósok vannak...

edit; ja, hogy itten. háát, a karbon össztelósok is bõven viszik a grammániás lécet, gondolom :)

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21.267 hozzászólás
teszt ide oda valós használatban a szkottok (cr1 széria) lényegesen nagyobb arányban törnk mint a specik

amúgy amit én mértem speci ( még 07-es asszem) az 1200 fölött volt, azért számoltam úgy bár a meridát meg 1200 alá saccoltam (azt nem tudtam mérni)
"Az Ég szemébe nézve, Széttárt karral áll, Halálos viharra vár egy haldokló világ "

rob

rob

This is the way

• globális moderátor
  • 16.879 hozzászólás
kala merev vázakról volt szó :)

"A man always has two reasons for doing anything: a good reason and the real reason." J.P. Morgan

"Science is not a democracy that can be voted on with the popular opinion." Earl R. Geddes P.h.D.

kalaius

kalaius

maximus

• fórumtag
  • 11.904 hozzászólás
http://www.bike-magazin.de/?p=1764

ez érdekes történet lehetett, megfárasztottak pár vázat
tanulság nincs, mert ahogy eltörtek a pille Scottok, úgy megadták magukat a valamivel nehezebb Specik is

Rémhörcsög

Rémhörcsög

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.108 hozzászólás
A 18as Merida 1200 gr minden nelkul, sajat meres.
Ugyh nem annyival erosebb mint amennyivel nehezebb :)
High5 ->A világ leggyorsabb sportitala

tamaska

tamaska

Beast of the East

• globális moderátor
  • 19.996 hozzászólás

Persze, ez is egy variáció. Az eredeti elvileg ez, mert valamelyik õskerekes mondta állítólag (Fisher, Ritchey,...) és így került bele Bikemagba is.

Keith Bontrager lett volna a helyes megfejtes.

All this reverse engineering led Keith to his famous aphorism: "Strong. Light. Cheap. Pick Two."
YETI CYCLES - RIDE DRIVEN SINCE 1985. BEFORE MOUNTAIN BIKING WAS EVEN CONSIDERED AN INDUSTRY.

RAUH-Welt
B E G R I F F

rob

rob

This is the way

• globális moderátor
  • 16.879 hozzászólás

pontosan azért mert a speciben 150-200 grammal több anyag van (volt legalábbis, ideit még nem láttam).
érdekes módón az outi vázak jól bírják, pedig a fradisok alatt kaptak azért a szájukra(ott meg a villák törtek de abból aztán úgy tudom volt javított verzió)

az uj s-works karbon merev váz 1050 gramm, élettartam garanciával. (gyári adat)
a 2008-as 18" méretben saját mérés 1150 gramm bilinccsel.

"A man always has two reasons for doing anything: a good reason and the real reason." J.P. Morgan

"Science is not a democracy that can be voted on with the popular opinion." Earl R. Geddes P.h.D.

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21.267 hozzászólás
nem feltétlen újdonság, de volt már ?

http://www.alexrims....=2&cat=2&id=153

kalaius

kalaius

maximus

• fórumtag
  • 11.904 hozzászólás
Persze, ez is egy variáció. Az eredeti elvileg ez, mert valamelyik õskerekes mondta állítólag (Fisher, Ritchey,...) és így került bele Bikemagba is.

ugyanezek máshol;

Pick two: light, durable(stiff), cheap. It can be light and durable, but not cheap; if it's durable and cheap, it's not light, etc.

vagy

" Háromféle munkát végzünk: jót, olcsót, és gyorsat. Valahogy így áll a helyzet a horgászbotokkal is, csak a könnyû, erõs és merev tulajdonságokat kell behelyettesíteni a fenti mondatokba. "

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21.267 hozzászólás

volt az az okosság, hogy könnyû/merev/olcsó
ezt ki kéne úgy egészíteni, hogy könnyû/merev/olcsó/tartós

és sajnos még így is csak hármat lehet választani...

az elég régen könnyû/tartós/olcsóként vagyon használatban...

kiskubai

kiskubai

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.925 hozzászólás

magellannak közel nincs akkora presztízse, mint a meridanak. ezzel nem azt mondom, hogy az törhet, de nem egy kategória. magellan egy olcsóbb - az a polarx váz talán 30-50E lehet -, míg a merida, ami elvileg egy felsõkategóriás váz, lehet, hogy arányaiban ugyanúgy törik...
eltört mondjuk 20 polarx, no de mennyit adtak el belõle? 200-at? míg a mondjuk 50 meridaból ugyanúgy a 10% kuka lett... és ez a nagy baj, hogy mert az alacsonyabb minõségûeknél jobban tolerálható a hibalehetõség.

"és ha úgy esel utána, hogy meghalsz? esetleg nyomorék leszel?"
Ezt te írtad. egy 30-50 ezer forintos váznál is ugyanúgy le tudsz bénulni mint egy majd' 300ezresnél. csak erre íram példának a polar-x-et, tisztában vagyok vele hogy nem egy kategória :)

kalaius

kalaius

maximus

• fórumtag
  • 11.904 hozzászólás
volt az az okosság, hogy könnyû/merev/olcsó
ezt ki kéne úgy egészíteni, hogy könnyû/merev/olcsó/tartós

és sajnos még így is csak hármat lehet választani...

Maggi

Maggi

maximus

• fórumtag
  • 13.648 hozzászólás
jo persze

csak attol h vmi konnyu nem feltetlen torik el hamar

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21.267 hozzászólás

pont tegnap volt bent a boltban egy 2005-os karbon mission (merida)
en meglepoen masszivnak talaltam....jo ez persze nem jelent semmit...
de azert meg is par eve nyuzza a srac

nem is arról a szériáról van szó