Jelentkezz be Regisztrálj
Grammmmánia - a végletekig
Írta 2009. február 27. - 03:56
Most hogy írtad hogy volt már, elkezdtem nagy bõszen használni a keresõt, és lám csak egy oldalt kellett volna visszaolvasnom.
Tigger: Tényleg bevállalósak ezek a vázacskák, de akkor megér 289e forintot?
Meg ugye ki tudja mennyi lesz a 2010-es, mert szerintem igy hogy ilyen könnyû lesz, szerintem többet fognak kérni érte!
Viszont ha a garancia él a vázakra ami 5 év lesz, akkor lehet hogy megéri.
Csak azt nem tudom hogy müködik majd ez az 5 év.
Veszek egy Merida vázat és sacc/kb 4 év után normális használat után megadja magát és beviszem a drága BikeFun Hungary Kft. és azok zokszó nélkül visszaküldik a Meridának, majd azok küldenek nekem egy 2014-es új karbon vázat? (vagy szép lenne ha ilyen lenne a világ?)
Írta 2009. február 26. - 22:42
Írta 2009. február 26. - 21:33
az egy picit úgyis több lesz, úgy meg akörül van a szkott is. és mivel kb egy helyen készülnek, szvsz jó eséllyel ugynannyira lesz törékeny.A Merida új merev karbon váza 930 g lesz!!!!
Mondhatni ez az új szériában gyártott ht karbon váz világrekord.
Vajon ha Scott-ok nagyobb arányban törnek használatban, akkor ezek?
Majd kiderül, de ha beválik azt hiszem lesz mit felkötni a "NAGY" neveknek.
Azért ez szerintem durva hogy a Merida igy fejlõdik, annak ellenére hogy pár éve még 1400 g-os karbon ht vázakat csináltak.
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való
Írta 2009. február 26. - 20:38
A Merida új merev karbon váza 930 g lesz!!!!
Azért ez szerintem durva hogy a Merida igy fejlõdik, annak ellenére hogy pár éve még 1400 g-os karbon ht vázakat csináltak.
szerintem volt mar
RAUH-Welt
B E G R I F F
Írta 2009. február 26. - 20:20
Írta 2009. február 25. - 20:42
mennyi grammal lehet számolni egy országúti bringa esetén bowdenezés+bowdenházak+bowdenmegszakítók -ra összesen?
köszi
v,
Írta 2009. február 16. - 02:03
kala merev vázakról volt szó
??
képeken össztelósok vannak...
edit; ja, hogy itten. háát, a karbon össztelósok is bõven viszik a grammániás lécet, gondolom
Írta 2009. február 15. - 23:15
amúgy amit én mértem speci ( még 07-es asszem) az 1200 fölött volt, azért számoltam úgy bár a meridát meg 1200 alá saccoltam (azt nem tudtam mérni)
Írta 2009. február 15. - 23:05
"A man always has two reasons for doing anything: a good reason and the real reason." J.P. Morgan
"Science is not a democracy that can be voted on with the popular opinion." Earl R. Geddes P.h.D.
Írta 2009. február 15. - 18:03
ez érdekes történet lehetett, megfárasztottak pár vázat
tanulság nincs, mert ahogy eltörtek a pille Scottok, úgy megadták magukat a valamivel nehezebb Specik is
Írta 2009. február 14. - 18:45
Ugyh nem annyival erosebb mint amennyivel nehezebb
Írta 2009. február 14. - 18:35
Persze, ez is egy variáció. Az eredeti elvileg ez, mert valamelyik õskerekes mondta állítólag (Fisher, Ritchey,...) és így került bele Bikemagba is.
Keith Bontrager lett volna a helyes megfejtes.
All this reverse engineering led Keith to his famous aphorism: "Strong. Light. Cheap. Pick Two."
RAUH-Welt
B E G R I F F
Írta 2009. február 14. - 14:53
az uj s-works karbon merev váz 1050 gramm, élettartam garanciával. (gyári adat)pontosan azért mert a speciben 150-200 grammal több anyag van (volt legalábbis, ideit még nem láttam).
érdekes módón az outi vázak jól bírják, pedig a fradisok alatt kaptak azért a szájukra(ott meg a villák törtek de abból aztán úgy tudom volt javított verzió)
a 2008-as 18" méretben saját mérés 1150 gramm bilinccsel.
"A man always has two reasons for doing anything: a good reason and the real reason." J.P. Morgan
"Science is not a democracy that can be voted on with the popular opinion." Earl R. Geddes P.h.D.
Írta 2009. február 14. - 14:09
Írta 2009. február 14. - 13:50
ugyanezek máshol;
Pick two: light, durable(stiff), cheap. It can be light and durable, but not cheap; if it's durable and cheap, it's not light, etc.
vagy
" Háromféle munkát végzünk: jót, olcsót, és gyorsat. Valahogy így áll a helyzet a horgászbotokkal is, csak a könnyû, erõs és merev tulajdonságokat kell behelyettesíteni a fenti mondatokba. "
Írta 2009. február 14. - 13:21
az elég régen könnyû/tartós/olcsóként vagyon használatban...volt az az okosság, hogy könnyû/merev/olcsó
ezt ki kéne úgy egészíteni, hogy könnyû/merev/olcsó/tartós
és sajnos még így is csak hármat lehet választani...
Írta 2009. február 14. - 13:12
magellannak közel nincs akkora presztízse, mint a meridanak. ezzel nem azt mondom, hogy az törhet, de nem egy kategória. magellan egy olcsóbb - az a polarx váz talán 30-50E lehet -, míg a merida, ami elvileg egy felsõkategóriás váz, lehet, hogy arányaiban ugyanúgy törik...
eltört mondjuk 20 polarx, no de mennyit adtak el belõle? 200-at? míg a mondjuk 50 meridaból ugyanúgy a 10% kuka lett... és ez a nagy baj, hogy mert az alacsonyabb minõségûeknél jobban tolerálható a hibalehetõség.
"és ha úgy esel utána, hogy meghalsz? esetleg nyomorék leszel?"
Ezt te írtad. egy 30-50 ezer forintos váznál is ugyanúgy le tudsz bénulni mint egy majd' 300ezresnél. csak erre íram példának a polar-x-et, tisztában vagyok vele hogy nem egy kategória
Írta 2009. február 14. - 12:05
ezt ki kéne úgy egészíteni, hogy könnyû/merev/olcsó/tartós
és sajnos még így is csak hármat lehet választani...
Írta 2009. február 14. - 11:59
Írta 2009. február 14. - 11:57
nem is arról a szériáról van szópont tegnap volt bent a boltban egy 2005-os karbon mission (merida)
en meglepoen masszivnak talaltam....jo ez persze nem jelent semmit...
de azert meg is par eve nyuzza a srac