Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Grammmmánia - a végletekig

- - - - -

• Lépj be és szólj hozzá
6548 hozzászólás a témában

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15.907 hozzászólás
  • LocationSzékesfehérvár

Az alu anyákkal két gond van. Az egyik, hogy kitekerednek. Igen, mindig. Még a DT küllõanya rögzítõ paszta sem tart -10-ben, folyamatosan utána kell húzogatni. (azért a ragasztással nagyot lehet fejleszteni rajta, de koránt sem eleget) A másik, hogy elfáradnak, s olyankor néha kiszakadnak. Nekem volt egy esésem, s a küllõanyákban a menet el volt gyengülve - ezt óvatlanul visszafûztük, s spontán pillanatban kiszakadt az egész kerék. Rövid rézanyát meg betekered, +10 grammot lenyelsz, s elfelejtheted a bocózást vele. Mondjuk sokaknak bevált, s sok gyári kereket is aluval fûznek, biztos csak én rontottam el valamit.

+21g a réz anya és már megint csak veled van a baj (tipikus Dante probléma :D ) , nálam nincs baj az alu anyákkal.

A sebesség mindent megold.

Dante

Dante

bentlakó

• fórumtag
  • 7.199 hozzászólás
Az alu anyákkal két gond van. Az egyik, hogy kitekerednek. Igen, mindig. Még a DT küllõanya rögzítõ paszta sem tart -10-ben, folyamatosan utána kell húzogatni. (azért a ragasztással nagyot lehet fejleszteni rajta, de koránt sem eleget) A másik, hogy elfáradnak, s olyankor néha kiszakadnak. Nekem volt egy esésem, s a küllõanyákban a menet el volt gyengülve - ezt óvatlanul visszafûztük, s spontán pillanatban kiszakadt az egész kerék. Rövid rézanyát meg betekered, +10 grammot lenyelsz, s elfelejtheted a bocózást vele. Mondjuk sokaknak bevált, s sok gyári kereket is aluval fûznek, biztos csak én rontottam el valamit.
With this bike you can traverse even the most technically difficult terrain and still maintain some semblance of control (obviously depending on your skill level).
GIANT ANTHEM-X hivatalos leírás :)

Maggi

Maggi

maximus

• fórumtag
  • 13.648 hozzászólás
bocs h off...de mi történt alu anyákkal?
én pont most akarom aranyszínû küllõkkel átfûzni a kereket, meg alu anyákkal....

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21.271 hozzászólás
de mondjuk ez a szett spec megint nem grammos topik hanem keréképítõs :)
"Az Ég szemébe nézve, Széttárt karral áll, Halálos viharra vár egy haldokló világ "
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való

Dante

Dante

bentlakó

• fórumtag
  • 7.199 hozzászólás

van az alábbi kerékszettre összetevõkre -nem magasabb ár mellett - jobb/könnyebb alternatívátok?

bts xc elite agyak, revolution küllõk, alu anyák, mavic xm 317-es felnik.
~60 000 Ft

tárcsás kerékszett, könnyû ember alá

Én lebeszélnélek az alu anyákról, gondolj csak a 2007-es 24-órásra, s a térdem állapotára. Jó kis rézanya (abból is van színes), s atombiztos, amúgy meg pár gramm plussz csupán.
With this bike you can traverse even the most technically difficult terrain and still maintain some semblance of control (obviously depending on your skill level).
GIANT ANTHEM-X hivatalos leírás :)

tamaska

tamaska

Beast of the East

• globális moderátor
  • 19.996 hozzászólás
azt nem hiszem hogy a forummotor meg tudja oldani hogy az elso hozzaszolast barki modosithatja. plusz az szerintem nem lesz tul attekintheto.

mi azzal a baj, hogy irsz egy hozzaszolast amibe berakhatsz kepeket ha akarsz a merlegedrol vagy egyeb plusz informaciot. es kozben beirod az adatokat a gdocs tablazatba.

mi meloban is hasznaljuk, igy vezetem hogy melyik boltosnak adtam mar nagyker arlistat. es igy az irodaban barmikor le tudjak csekkolni hogy tibor kapott-e mar vagy nem.

vagy ha valakinek van hozza turelme es ert is hozza, akkor osszedobhat egy honlapot. a nep irja a topikba a mereseket, a letrehozott oldal adminja meg feltolti oket ahogy raer. nekem is van itthon par "xtr merlegen" fenykep.
YETI CYCLES - RIDE DRIVEN SINCE 1985. BEFORE MOUNTAIN BIKING WAS EVEN CONSIDERED AN INDUSTRY.

RAUH-Welt
B E G R I F F

Ðave

Ðave

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.011 hozzászólás

http://piacter.bikem...256711&cat=all#
317 helyett. Állítólag a mûködést nem befolyásolja az ütés...

Defektnél miért baj az ufo?

Mert a sun felnik külsõ átmérõje egy kicsit nagyobb a normálisnál, ezért a gumit szerszám nélkül "nehézkes" le és feltenni, szépen szólva szopás....

Pro Bike Gear

Pro Bike Gear

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.662 hozzászólás
http://piacter.bikem...256711&cat=all#
317 helyett. Állítólag a mûködést nem befolyásolja az ütés...

Defektnél miért baj az ufo?

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15.907 hozzászólás
  • LocationSzékesfehérvár

van az alábbi kerékszettre összetevõkre -nem magasabb ár mellett - jobb/könnyebb alternatívátok?

~60 000 Ft

Ha nem gond, hogy sun akkor eq21 vagy ufo (csak defektnél sz.pás :) ), de inkább egy kis plusz pénz és 717.
De ha alád lesz akkor 317, úgyis szétvered.

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21.271 hozzászólás

~60 000 Ft

mondjuk a revo küllõk helyuett sima proli 2-es, viszont a 317 helyett 717 ?
"Az Ég szemébe nézve, Széttárt karral áll, Halálos viharra vár egy haldokló világ "
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való

andris

andris

mod

• globális moderátor
  • 10.714 hozzászólás

~60 000 Ft

Kerékpáros hírek - bikemag.hu
Blog - blog.bringasandras.hu

Ðave

Ðave

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.011 hozzászólás

Már van aki ráállt a témára (nem én), jövõhéten kiderül, hogy mi lesz.
Én mindenképpen a weboldal mellett vagyok, a mindenki által szerkeszthetõ adatbázishoz kell moderátor, mert biztos lesznek olyanok, akik poénból beleírnak baromságokat.

yuppi, be kell szerezzek egy grammérleget :D

Pro Bike Gear

Pro Bike Gear

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.662 hozzászólás

Amin rajta van a közjegyzõ, az OMH képviselõje és két független tanú. Ne bonyolítsuk már túl.

Nem erre gondoltam, hanem mondjuk: THM Clavicula: 62,4g
Persze nem kell kötelezõvé tenni... gondolom, van olyan értelmes mindenki, hogy nem ír be hülyeségeket.

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15.907 hozzászólás
  • LocationSzékesfehérvár

Támogatom az elképzelést, már nekem is volt a fejemben, nekem a legszimpatikusabb a weight weenies féle megoldás, de ott leginkább öreg adatok vannak fenn...

másodsoban a google doc-ot támogatnám, de a fórumos megoldást nemigazán tudom feldolgozni, szeritnem sok adatnál kusza, kereshetõsége nehézkes...

ingyenes tárhelyre összedobni egy adatbázis alapú weboldalt, vagy valami sablont letölteni?

Már van aki ráállt a témára (nem én), jövõhéten kiderül, hogy mi lesz.
Én mindenképpen a weboldal mellett vagyok, a mindenki által szerkeszthetõ adatbázishoz kell moderátor, mert biztos lesznek olyanok, akik poénból beleírnak baromságokat.

bloke

bloke

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 4.821 hozzászólás

A topicos megoldásnál lehetne képet is linkelni a bizonyítás kedvéért. :)

Amin rajta van a közjegyzõ, az OMH képviselõje és két független tanú. Ne bonyolítsuk már túl.

enté

enté

titanium freak

• fórumtag
  • 7.605 hozzászólás

http://www.julmtb.co...=marque&action=
http://www.julmtb.co...=marque&action=

"Some people say I'm a titanium freak - it's okay... I am."

"The titanium is the nicest way to reducing the carbon bikeprint."
[ˈeərəspeɪs tekˈnɒlədʒi]

Pro Bike Gear

Pro Bike Gear

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.662 hozzászólás

Ðave

Ðave

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.011 hozzászólás

vagy még egy ötlet, hogy olyan lenne a topik, hogy az elsõ hozzászólás szerkeszthetõ lenne, és akkor az frissülhetne, nem vesznének el az adatok, egy kézben lenne a szerkesztés.

Támogatom az elképzelést, már nekem is volt a fejemben, nekem a legszimpatikusabb a weight weenies féle megoldás, de ott leginkább öreg adatok vannak fenn...

másodsoban a google doc-ot támogatnám, de a fórumos megoldást nemigazán tudom feldolgozni, szeritnem sok adatnál kusza, kereshetõsége nehézkes...

ingyenes tárhelyre összedobni egy adatbázis alapú weboldalt, vagy valami sablont letölteni?

bloke

bloke

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 4.821 hozzászólás
vagy még egy ötlet, hogy olyan lenne a topik, hogy az elsõ hozzászólás szerkeszthetõ lenne, és akkor az frissülhetne, nem vesznének el az adatok, egy kézben lenne a szerkesztés.

tamaska

tamaska

Beast of the East

• globális moderátor
  • 19.996 hozzászólás
lehetne nyitni egy topikot ahol ki lehet beszelni az adatokat meg egy google docs amit mindenki modosithat. es csak a linket kell ujra meg ujra bemasolni kozben meg mehet a csevej
YETI CYCLES - RIDE DRIVEN SINCE 1985. BEFORE MOUNTAIN BIKING WAS EVEN CONSIDERED AN INDUSTRY.

RAUH-Welt
B E G R I F F