Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Grammmmánia - a végletekig

- - - - -

• Lépj be és szólj hozzá
6548 hozzászólás a témában

rob

rob

This is the way

• globális moderátor
  • 16.879 hozzászólás
Király lehet a Novatech átütõs, ha csak 200 gramm, mert a Chris King is 220. Az én Magura/Hügi átütõs agyam meg 300 gramm.....

MG

MG

törzsvendég

• fórumtag
  • 970 hozzászólás
Szerintetek gáz hogy ilyen nehéz a gép? Szerintem igen

Elsõ kerék: agy (novatech átütõs) 200g + kenda dh belsõ 700g + nokian gazzalodi 3" 1500g=2400g+küllõ
Hátsó kerék: agy (roox jim bob) 500g + kenda dh belsõ 700g + hutchinson jumbo 2,45 " 1300g + sram 5.0 sor 500g=2700g+küllõ

David007

David007

törzsvendég

• fórumtag
  • 970 hozzászólás
15kg ra szeretnék lemenni,ha kész a bikeom, de nem valoszinü,mert a Votec az 15.4 ...(csak ezen van elsö válto rendszer)
de számitásaim szerint 17 lesz rossz esetben... (vegával)

burce

burce

bentlakó

• fórumtag
  • 8.694 hozzászólás

Bruce: 250 gros nyeregrúd példáúl a Bike positívnak van egy fekete nyeregrudja ami ilyen súlyú,

Nem tudja vki, hogy az idén van-e ilyen nyeregcsöve a B+ nak és hogy ha igen, akkor mennyibe kerül? ??? ::)

eric

eric

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.147 hozzászólás
Lenne egy kérdésem tapasztalatlanságom lévén:
szerintetek nehezek a kerekeim? :
Elsõ: Deore FH M510-es 32-es agy, DT küllõk, ZAC 2000 felni, belsõ gumi, meg egy IRC Mythos XC Slick 1,95-ös = 1,5kg ha anyám konyhai mérlege nem csal ;D

Hátsó: szintén Deore FH M510-es 32-es agy, DT küllõk, ZAC 2000 felni, belsõ gumi, IRC Mythos XC Slick 1,95-ös, meg egy SRAM 5.0-s sor= 2,15kg és szintén ha nem csal a mérleg.

Na? :)

Ras

Ras

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 4.021 hozzászólás
hát valamit valamiért...
azért itt ne a gagyomániáról beszéljünk mint súlycsökkentés... ::)

trakis

trakis

törzsvendég

• fórumtag
  • 410 hozzászólás
össztelós volt az igaz (má nem az ) de nem tecskós... logen tf-es agy volt és én meg 50 kiló alatt...
a veszélyest pedig úgy értem hogy:
-stucni: eltörik ed telóbekoppanástól és ahogy átesel rajta hasfelmettszés lessz
- hajtókar: lábirdalás
- nyeregcsõ: karóbahúzás
- váz: ami rosszat csak el tudsz képzelni
- felni: f.féktõl szétdurran...
- gumo: nonstop defekt
- teló: törés
persze ez csak a magamfajta "antitalentumokra" vonatkozik
na persze ahogy rob elvtárs mondta pénzért kaphatsz könnyût és erõset... pnzért.... sok pénzért

Dante

Dante

bentlakó

• fórumtag
  • 7.199 hozzászólás
JrageBee!

egy Maraton gép simán lehet 11 kg alatti - mégis, mit értesz azon, hogy "veszélyes"? nem lehet, hogy a maratonon, amirõl írsz egy alsóbb kategóriás kamu össztelósról bezsélsz? elõre is bocsánat a feltételezésért, de nekem is egy barátom egy tesco gazadaságos össztelóssal nyomta, ami aztán ugye hamar szétesett...

nem tudom ti hogy vagytok vele, de szerintem össztelósból nem éri meg alsó kategóriást venni, akkor már inkább merev - sajna nekem csak erre telik, de ez legalább jó könnyû és strapás

más kérdés persze, hogy sok egyéb októl is berogyhat, pl nehéz a bringás, hibás az anyag vagy csak egyszerûen peches vagy - mindenesetre én a 82 kg-mal a 10,7 kg-os bringámat minden igyekezetem ellenére sem tudtam leamortizálni a gépet a dm-en, pedig én asztán igazi antitálentum vagyok a zúzós lejtõzésben

Gabo

Gabo

törzsvendég

• fórumtag
  • 255 hozzászólás
Kivételek mindig vannak. :)

rob

rob

This is the way

• globális moderátor
  • 16.879 hozzászólás
Amúgy mostanában én is grammánia jeleit veszem észre magamon. (amúgy ezt szót szerintem 2 m-el írják, ha egyáltalán egy szó...)
Az 1000 grammos külsõmet lecseréltem egy 800 grammosra... :)
Valahogy akarok én is könnyíteni, de mindig bennem van, hogy a könnyû nem olyan erõs (ami nem feltétlen igaz), és meggondolom magam. Vagy olyan sokban lenne, hogy nem éri meg. Ugyanis az elsõagyon is tudnék vagy 100 grammot spórolni, de akkor a Chris King BoltOn-os agyába kellene benevezni... Most még gumin könnyítek elõször tovább, állítólag van a Continak itthon is kapható 630 grammos 2.35"-ös gumija.
A hajtókarból lehetne esetleg lefaragni, a négyszöges nem hollótek-es LX elég nehézke.
És persze a váz, de az megint vagy 250.000 HUF....
Szóval nehéz téma ez nekem......

zOrg

zOrg

exgépész

• fórumtag
  • 5.740 hozzászólás
A másik kivétel: Morati M-Bar.

azonic

azonic

vendég

• fórumtag
  • 52 hozzászólás
Egy kivétel bizonyosan van: a Syntace VRO integrált stucni-kormánya. Ezt lehet állítani többféleképpen, ero½s is meg könnyu½ is. Igaz, mindezért legalább 30 db Mátyás királyt kell lepengetni. Ez nem olcsó, bár egy hagyományos stucni és kormány is bele tud kerülni ennyibe, pl. RaceFace-bo½l.... ::)

Gabo

Gabo

törzsvendég

• fórumtag
  • 255 hozzászólás
Lütyõ:
A kormányvég hajlításával kialakított szarv dolgot mostanában nem igazán erõltetik. Az oka, hogy bár lehet, hogy könnyebb, de gyártástechnológiai szempontból az elõállítása körülményesebb. Alu nem éppen egy olyan anyag, ami szereti a hajlítást. Szóval a hajlítási pontok külön kezelést igényelnek. Ez azzal is jár, hogy szerkezetileg az adott pontok gyengülhetnek. A monti kormányok sokkal nagyobb ciklikus terhelést kapnak, így viszonylag hamarabb fáradnak, mint az országúti kerok kormányai. Ezért is használják a fenti módszert csak országúti bicokon, esetleg fitnes bike-kon.
Az integrál stucni - kormány téma is hasonló problémákat rejt.
Bár lehet, hogy a kompozit anyagok elõtérbe kerülése azért ilyen téren változásokat hozhat.
Másrészt az ilyen egybe épített dolgokkal az is probléma, hogy nincs igazán lehetõség a "testreszabásukra".

Lütyõ

Lütyõ

újonc

• fórumtag
  • 8 hozzászólás
Sziasztok!

Láttam olyan megoldásokat, hogy a kormány egybe van építve a stucnival, vagy a kormány végének görbítésével van kialakítva a szarv. Szerintem ezek a megoldások mindenképpen könnyebbek (talán erõssebbek is a súlyukhoz viszonyítva) mint a hagyományos megoldások.
Mi a véleményetek az ilyen integrált megoldásokról?

trakis

trakis

törzsvendég

• fórumtag
  • 410 hozzászólás
nemtom ti hogy vagytok vele de én az 51 kilómmal akármelyik xc aggyal triálozhatnékis...
de okos ember nem kockáztat... szerintem 12~13 kg alatt egy maraton gép veszéllyes
kerék:
-agy: egyértelmû... nem csak padkázni lehet ám: emlékszetek a dunamarathonra... a 30-40 killa körül a kövekre... 30- al húztam rajtuk az összrelósommal és eltört a tengelyem (szer. a gyorszár összefogta a cétig...
-küllõ: nemtom
- felni csunya vicc az a szétment felni... láttam már. jó hogy a könnyeb 3.14 szer jobban gyorsul de azé könyörgöm...

stb stb..
szerintem nagyon ésszel kell könnyíteni mer pl a félbetört nyeregcsõ súlyosan károsítja kórnyezete szépérzékét...

rob

rob

This is the way

• globális moderátor
  • 16.879 hozzászólás
Nekem otthon a Schwinnban egy Spinner cro-mo villa van. Ugyanúgy néz ki, mint a Kona Project2, de csak 4 ezer forint. Egyenes, nem vékonyodik el az elsõagy felé, és nem is görbül. Brutálul néz ki. Elég magas is, a beépítési hossza van vagy 450 mm.

burce

burce

bentlakó

• fórumtag
  • 8.694 hozzászólás
A II. BükkMaratonos cikkbe bekerült Halázs "Vizet" ;) Robi, õ merev villát és tárcsafékket használ (és Vfék szem is van a villán)... de milyen az a villa? Nem tudja valaki?

Ras

Ras

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 4.021 hozzászólás
Kona P2es szvsz ez lesz az 1054 gramm 20cm-es nyakkal... nem könnyû viszont nehéz, mármint a többihez képest:
http://weightweenies...type=rigidforks

igaz a nagyrészük outi villa...

zOrg

zOrg

exgépész

• fórumtag
  • 5.740 hozzászólás
BRUCE!

Elsõdleges kérdés, hogy tárcsaféket szándékozol-e rátenni.
Fõleg, ha új merev villán töröd a fejed; nem mindegy 15+ ezer forintot kiadnod, ha kicsit késõbb rájössz: tárcsaféket (is) akarsz.

Nagyon ajánlanám a kerékpárboltok sûrû látogatását: rengeteg, jó bicó saját merev villával érkezik a boltba, ahol az új tulaj melegen kicserélteti egy "klassz" teleszkópra. 2 éve cimbormám így vett 4 darab zöldhasúért GT cro-mo villát - ami máig egy korrekt darab.

burce

burce

bentlakó

• fórumtag
  • 8.694 hozzászólás
esetleg árat és súlyt (tömeget ;)) is tudsz mondani?