megám
csak be köll szervizelni. vagyis lenyakazni.
ez holnap meg is történik
ja, és:
nekem ugyan a postás ráírt valami "VÁM"-ra emlékeztetõt az értesítõre (elég nehéz elolvasni, amit odakapar...), és az átvételnél vártam is szépen, hogy mikor kérik a lóvét, de elzavartak
aztán láttam a dobozra ráírták zsírkrétával, hogy vámmentes......
Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!Jelentkezz be Regisztrálj
Grammmmánia - a végletekig
Indította
ruff
, 2002. október 17. 20:20
Írta 2003. május 17. - 18:58
Írta 2003. május 17. - 18:04
megjott a pihe kicsi telod?!
en is ezen csodalkozom!
miert kellett neked fizetni?!!!
en is ezen csodalkozom!
miert kellett neked fizetni?!!!
Írta 2003. május 17. - 17:59
Nekem így ment:
egyszer csak csengetett a postás, hozta az értesítõt, mentem a telóért és átvettem.
A Postán.
Vám nélkül.
Mert a feladó 100$-ra biztosította, ami cca 22000Ft, ami még nem vámköteles.
Akkor most ez hogy van ???
egyszer csak csengetett a postás, hozta az értesítõt, mentem a telóért és átvettem.
A Postán.
Vám nélkül.
Mert a feladó 100$-ra biztosította, ami cca 22000Ft, ami még nem vámköteles.
Akkor most ez hogy van ???
Írta 2003. május 16. - 15:57
Írta 2003. május 16. - 15:50
Írta 2003. május 16. - 15:43
Írta 2003. május 16. - 15:36
Én hülye naiv aszittem egyszer csak csenget a postás és hozza a nyeregcsövemet...
Írta 2003. május 16. - 14:52
Pontosan. Jött egy levél a postától, hogy megérkezett a csomag, ennyi és ennyi ezmegaz terheli, kívánom-e átvenni (naná, már ki volt fizetve), ha igen, küldjem vissza a nyomtatványt.
Erre én felhívtam ôket a megadott telefonszámon, mondtam, akkor mennék is érte, mondták, jó.
Elmentem a megadott címre (Józsefvárosi Pu. mellett van), és félórás ügyintézés után lepengethettem a pénzt, és vihettem a csomagomat.
Mint a karikacsapás...
Erre én felhívtam ôket a megadott telefonszámon, mondtam, akkor mennék is érte, mondták, jó.
Elmentem a megadott címre (Józsefvárosi Pu. mellett van), és félórás ügyintézés után lepengethettem a pénzt, és vihettem a csomagomat.
Mint a karikacsapás...
Írta 2003. május 16. - 14:47
Nem tájékozódtam vámügyben elôtte (eszembe sem jutott), legközelebb utánajárok majd.
Lényeg:
1. A küldô cég számlát állít ki a rendelt áruk értéke + csom.+post.költségrôl, ezzel a bizonylattal küldi a csomagot.
2. Vámhivatal számla alapján vám+áfa rátesz.
3. Magyar Posta 900 Ft-ot rátesz.
Az egész értéke volt 75 euro, ami kb. 18 eFt.
Nem csak a magánimportra vonatkozik ez az értékhatár? Mondjuk, én alapvetôen hajlamos vagyok feltételezni, hogy a magyar intézmények átvertek, de ebben az esetben nem vennék erre mérget.
Lényeg:
1. A küldô cég számlát állít ki a rendelt áruk értéke + csom.+post.költségrôl, ezzel a bizonylattal küldi a csomagot.
2. Vámhivatal számla alapján vám+áfa rátesz.
3. Magyar Posta 900 Ft-ot rátesz.
Az egész értéke volt 75 euro, ami kb. 18 eFt.
Nem csak a magánimportra vonatkozik ez az értékhatár? Mondjuk, én alapvetôen hajlamos vagyok feltételezni, hogy a magyar intézmények átvertek, de ebben az esetben nem vennék erre mérget.
Írta 2003. május 16. - 14:40
Egynapos határidôvel postáznak, miután leellenôrizték a rendelést és leemelték a pénzt a számláról. Ez beletellett pár napba, meg néhány napig utazott a csomag.
És honnan tudtad meg hogy megjött? Jött egy levél a postától, hogy itt és itt átvehetõ és ennyit kell fizetni? Hová kell egyáltalán menni a csomagért?
Írta 2003. május 16. - 14:36
jaja 29eft a hatar!
kint postaznak egynapossal.
ma rendeled holnap kelt a postas! ;-)
bezzeg nalunk ez nem mindig igy van
kint postaznak egynapossal.
ma rendeled holnap kelt a postas! ;-)
bezzeg nalunk ez nem mindig igy van
Írta 2003. május 16. - 14:34
Tegnap rendeltem tõlük egy nyeregcsövet (Extralite The Post 31,6x330 195 gramm), kíváncsian várom a fejleményeket...
Írta 2003. május 16. - 14:33
Mennyi küllõt rendeltél? Csak azért kérdem, mert tudtommal 30 ezer forint értékhatár alatt vámmentes a cucc, viszont ha fizettél vámot akkor 30e felett kellett legyen a cucc. Vagy tévedek?
Írta 2003. május 16. - 14:33
Egynapos határidôvel postáznak, miután leellenôrizték a rendelést és leemelték a pénzt a számláról. Ez beletellett pár napba, meg néhány napig utazott a csomag.
Az értéke 75 euro körül volt.
Az értéke 75 euro körül volt.
Írta 2003. május 16. - 14:30
kint egyanapos hataridovel postaznak.
mekkora osszeg volt az, hogy vamot meg fat fizettel ra?!
mekkora osszeg volt az, hogy vamot meg fat fizettel ra?!
Írta 2003. május 16. - 14:30
OFF
Ytse!
Megvan a mailed, "vettem az adást".
Csak éppen haldoklik a gépem; kellene vennem egy laptopot... Persze, sajnálok rá még alsó hangon is 300k+ forintot 8)
ON
Ytse!
Megvan a mailed, "vettem az adást".
Csak éppen haldoklik a gépem; kellene vennem egy laptopot... Persze, sajnálok rá még alsó hangon is 300k+ forintot 8)
ON
Írta 2003. május 16. - 14:20
Küllôket rendeltem, DT Competition 2-1,8-2, feketét.
A rendelés leadásától számítva kb. 2,5-3 hét múlva vehettem át a posta vámhivatalában. Megadtam a kártyaszámot a neten, és ôk megterhelték a számlámat (csodák csodájára) azzal az összeggel, amit a rendelés felvételekor kiszámoltam. Egyébként abszolút korrektül dolgoztak (!!!), 1 hét alatt már itt volt Magyarországon a csomag, a többi idôt a posta+vámhivatal b@szta el.
A cégnek fizetett vételár+csomagolási és postaköltséghez még hozzáadódott csekély 900 Ft postaköltség (a Magyar Postának), 25% áfa+10% vám (a vámhivatalnak). Úgyhogy nem volt egy olcsó mulatság.
Mindegy, más megoldás akkor nem volt, én meg ragaszkodtam az elképzelésemhez. Ha valami nagyon akciós (van azért egy-két cikk), vagy nagyon szükséged van rá, jó tudni, hogy van megoldás. Probléma nem volt semmi az egész akció során, minden ment magától, csak lassan.
A rendelés leadásától számítva kb. 2,5-3 hét múlva vehettem át a posta vámhivatalában. Megadtam a kártyaszámot a neten, és ôk megterhelték a számlámat (csodák csodájára) azzal az összeggel, amit a rendelés felvételekor kiszámoltam. Egyébként abszolút korrektül dolgoztak (!!!), 1 hét alatt már itt volt Magyarországon a csomag, a többi idôt a posta+vámhivatal b@szta el.
A cégnek fizetett vételár+csomagolási és postaköltséghez még hozzáadódott csekély 900 Ft postaköltség (a Magyar Postának), 25% áfa+10% vám (a vámhivatalnak). Úgyhogy nem volt egy olcsó mulatság.
Mindegy, más megoldás akkor nem volt, én meg ragaszkodtam az elképzelésemhez. Ha valami nagyon akciós (van azért egy-két cikk), vagy nagyon szükséged van rá, jó tudni, hogy van megoldás. Probléma nem volt semmi az egész akció során, minden ment magától, csak lassan.
Írta 2003. május 16. - 14:02
Szívesen. Én már kipróbáltam, m?ködik...
Mit vettél és mennyi idõ alatt ért ide? Nem volt gond vámmal vagy ilyesmivel?
Írta 2003. május 16. - 13:58
Írta 2003. május 16. - 13:55
Ja és még valami. A Weightweenies-rõl származó adatok nem mindíg pontosak.
Tudom. A saját kerékpárom alkatrészeinek legnagyobb részét magam mértem le, biztos ami biztos.