Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Grammmmánia - a végletekig

- - - - -

• Lépj be és szólj hozzá
6538 hozzászólás a témában

pcycle

pcycle

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.247 hozzászólás
Az biztos, hogy vigyázni kell a szuper könnyû dolgokkal, fõleg kicsi hazánkban, mert ezeket a karboncsodákat sztrádaminõségû utakra és 1-2 év használatra tervezték! Lehet könnyíteni, de van határ, pl. kormánynál alusoknál ca. 200 gr., karbonnál ca. 150-160gr. Oútikra értettem.

pcycle

pcycle

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.247 hozzászólás
yvorl: remélem ezt a 1045 gr. os adatot csak a vázra értetted, mert óriási nagyítás lenne állítani, hogy akármilyen váz telós villával együtt lehet ilyen tömegben!!! Az oúti csúcs karbonvázak ennyi, de villa nélkül, a legkönnyebb váz is 870 gr. körüli, de az nem Klein és fõleg nem '94-es, a telós villa meg 900 gr alatt nem nagyon lehet.

ThufirHawat

ThufirHawat

törzsvendég

• fórumtag
  • 516 hozzászólás

:)
persze nem fog ugy egy canti mint egy V fék....de akkor már mindenki tárcsával menne..azért a V fék yoval könyebb és bõven elég az ereye átlag XCre maratonokra hazánkban.

Nem akarok kötekedni, de ez nem teljesen van így. A tárcsafékes rendszer (agy, féknyereg, fékkar, vezeték, olaj, felni) adott esetben könnyebb is lehet mint V-fékes társa. Pl. XTR-nél pont így van.
A kérdés inkább az, hogy kell-e egy pihe súlyú gépre, hatvanvalamennyi kg-os bringáshoz tárcsa? Valamint az, hogy a SID-ek mennyire csavarodnak (nagyon) a tárcsafékektõl.

Amúgy igazad van. Kinek a pap, kinek a papné. Ez (is) a szép ebben az egészben. :)
"nem vagyok senki csak ûzöm a vadat
másnak hajtok, mások hajtanak"

XC_Rider

XC_Rider

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.218 hozzászólás

XC_Rider!

Láttam az oldaladon a törött use carbon nyeregcsovet.
Hogyan sikerült leamortizálni? Nem rendeltetésszerû használat vagy ekkora bukás?

Az nem az én mutatványom volt hanem XC Racer kollégáé a soproni OB-n. Egyszerûen nagyot huppant vissza a nyeregre valami "action" után. Ráadásul a vázban tört el és nem a nyeregcsõbilincs fölött Feltöltött kép Azért fotóztam le mert ilyet még nem láttam és hihetetlen hogy a vázban tört meg egyáltalán hogy eltört.

yvorl

yvorl

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.030 hozzászólás
:) egy láncal én is többet megyek..még 10 nél is ..
nayo nem a legkönyebb az XtR, csak összehasonlitásnak érdekes.
amuyg miyen 6bar??? nem értem. egy bizonyos határig amugyis kevesebb a defekt a keményebbre fuyt külsõvel...((én 4 Bar-on megyek montival)

persze nem fog ugy egy canti mint egy V fék....de akkor már mindenki tárcsával menne..azért a V fék yoval könyebb és bõven elég az ereye átlag XCre maratonokra hazánkban.
www.parkpre-italy.com www.parkpre.com
http://pix.bikemag.hu/album77
TEL.:30/4108066

tpresident

tpresident

törzsvendég

• fórumtag
  • 898 hozzászólás
Ez már nagyon durva gyerekek!!!

Én inkább versenyzek...ultegra szettel, meg 350g-os kormánnyal is lehet versenyt nyerni...és nem gyakran törik el alattam...és emegyek 10.000km-t egy lánncal...

De kinek a Pap, kinek a Papné...
"Ha tanulmányozzuk a külömbözõ vallások tanításait, észrevesszük, hogy mindnek a pozitív emberi tulajdonságok fejlesztése, az erényes ember nevelés a célja. Ez elég ok arra,hogy tiszteletet érezzünk minden vallás iránt." - Õszentsége a Dalai Láma elmélkedése

málna

málna

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.117 hozzászólás
azért azt xtr v fékek között sem könnyû..

thommey

thommey

bentlakó

• fórumtag
  • 6.344 hozzászólás
meg messze nem fog olyan jól....nálam a súlycsökkentés egyik alapszabálya,hogy az élvezet ne csökkenjen...nem teszek fel 6bar-ra fújt papírkülsõket, mert mindigkilukadnak, és pattogjon a fene...stb

yvorl

yvorl

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.030 hozzászólás
és még eszembe yutott a régi cuccosokon filozva hoyg a canti fékek elõnye::
--könyebbek mint a Vfékek az XTRcanti fék pl. könyebb mint az XTR v fék, ami ugyanoyan suyu mint az STX cantifék!!!
--a sárt sem szedik fel anyira a gumiról, igy a féknél kevésbé ül meg a sár.

dzsonhee

dzsonhee

törzsvendég

• fórumtag
  • 687 hozzászólás
  • LocationBad Goisern
XC_Rider!

Láttam az oldaladon a törött use carbon nyeregcsovet.
Hogyan sikerült leamortizálni? Nem rendeltetésszerû használat vagy ekkora bukás?

ggx

ggx

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.613 hozzászólás
a singlespeedek közül ez nagyon megfogott, hihetetlen jól néz ki:
http://www.light-bik...sting.asp?id=89

yvorl

yvorl

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.030 hozzászólás
ez itt egy 1994es Klein Attitude 1994es RS mag 21/Ti (titanium) villával ami 1045g!!!!
45-60mm közt állithato az utya amugy. ami utobbi szerintem XCre mais elég..
persze lock out az nagy találmány....
Feltöltött kép

:) naagyon kéééééne! :clap: :chin:

Kislust

Kislust

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.507 hozzászólás
hát ez beszarás...:)

nagy dúrván könnyûek...
de továbbra is fenntartom a kérdésem, hog yezek a gépek mennyire biztonságosak? Azért a cc-sek is szokták elég komolyan engedni a gépet a lejtõkön..
Van állásom...:bananadan

XC_Rider

XC_Rider

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.218 hozzászólás
A light-bike oldalon fenn lévõ bicók közül ez a nyerõ a maga 6368g -os súlyával:
http://www.light-bik...ting.asp?id=451

Össztelósban meg Õ:

http://www.light-bik...ting.asp?id=358

Kislust

Kislust

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.507 hozzászólás
és ez még biztonságos???

egyébként hány kiló a legkönnyebb gép (monti, váltós, telós, szóval normális cc versenygép)?

És nagyjából hol van az értelmes határ? Úgy értem, hogy meddig van érezhetõ könnyülés a pénzemért...(illetve a pénzetekért..:) )
gondolok itt ellenpéldaként egy 8e-s kulacstartóra...lol
Van állásom...:bananadan

XC_Rider

XC_Rider

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.218 hozzászólás
Hát igen. A telókon rengeteget lehet könnyíteni. Még egy SID WorldCup-on is. (Sajna nem az enyém)

Most 957g-nál tart a tulaj! (weight weenies-rõl)

Feltöltött kép

yvorl

yvorl

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.030 hozzászólás
nem. én a régi fehér Pyxisre emlékszem..aszem...
amugy én meg a a telon "könyitettem" a legtöbbet..:)
egy 1995/96os RS Judy XCm van 50mm uttal és csak 1.31kg!!!!:)
nincs pénzem SIDre...:)
most télre betettem egy 1995/96os Judy DHt ami 75mm 1.39kg....
........álmodozok egy ugyaniyen évyáratu Judy SL-rõl 60mm.... 1.22kg!!!
vagy méginkább egy carbon lábu RS/Spezialized telorol....vaaagy Amp F2-rõl 50mm...1.1kg.
tudom tudom...de imádom ezeket a régi finomságokat. az uyakat meg nem engedhetem meg magamnak...

XC_Rider

XC_Rider

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.218 hozzászólás

áh..syntance ...nem feltétlen iyenekre gondoltam. de pl. a 238g-os nyeregcsõ heyett van egy csomo carbon/alu gyártmány ami könyebb/"yobb" akár 50g-al 350mmesben.
aamug y a richárdal semmi bayom...bár különösebben nem szeretem..és nem is volt a gumiyán kivül még semmim..nayo...még a fékpofáyuk az yo.:)
XC_rider(robi?) amugy szoktál te a János hegy , Budakeszi felé edzegetni? mert akkor lehet találkoztunk õsszel(a bicay oyan ismerõs). Versenyen nem , mert ugye én nem versenyzek:( még..:)

A következõ majd a nyeregcsõ lesz amit cserélünk FRM ST-M20-ra az csak 158g. Ugy gondolom, hogy a 99g os kormány már az életveszély kategória, a stucni még mondjuk OK. Ja és a Ritchey WCS-ek nem egyszezomnos darabok. A full karbon cuccok meg irreálisan drágák!

Elõ szokok fordulni a János-hegyen, de budakeszi felé ritkán. Egyébként a váz még csak két hete van meg, tehát nem láthattad (még én se, hogy milyen összeépítve)! A többi cumó eddig egy fehér Pyxisen figyelt, mint ahogy az oldalamról is kiderül. www.xc-rider.fw.hu

yvorl

yvorl

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.030 hozzászólás

sztem a tune megéri annyiért,hiszen kapsz hozzá kulacsot is
de a syntace 99gos kormány meg stucnija is nyerõ.

ezt nem mondod komoyan??8 ezerért egy kulacstarto + kulacs??
hááát ha lenne rá szerintem akkor se....
A syntacere viszont igen!:) ha lenne...

thommey

thommey

bentlakó

• fórumtag
  • 6.344 hozzászólás
sztem a tune megéri annyiért,hiszen kapsz hozzá kulacsot is
de a syntace 99gos kormány meg stucnija is nyerõ.