Jelentkezz be Regisztrálj
Grammmmánia - a végletekig
Írta 2010. április 09. - 17:56
RAUH-Welt
B E G R I F F
Írta 2010. április 09. - 17:34
na sok pénzem lesz ilyenem lesz.
zöldben
na nem a grammokért -az nem izgat- csak pimpelni
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való
Írta 2010. április 09. - 17:14
RAUH-Welt
B E G R I F F
Írta 2010. április 03. - 19:53
...F1-es autóknál mondják, hogy 10 liter benzin körönkét egy tizedet jelent. De most tegye fel a kezét, aki megérzi az opel astrában (agy akármi másban), hogy 10 kiló benzinnel több vagy kevesebb van benne. Ugyanakkor a ha beül 4 megtermett utas, azt már igenis érezni....
Pénztárcán igenis érezni
Írta 2010. április 03. - 11:55
Azt hogy mennyivel megyek sík úton nem befolyásolja, de városban azért a gyorsíthatóság hosszútávon meglátszik/megérzõdik.
F1-es autóknál mondják, hogy 10 liter benzin körönkét egy tizedet jelent. De most tegye fel a kezét, aki megérzi az opel astrában (agy akármi másban), hogy 10 kiló benzinnel több vagy kevesebb van benne. Ugyanakkor a ha beül 4 megtermett utas, azt már igenis érezni.
Valahogy így van ez a bringákkal is szerintem
Írta 2010. április 03. - 11:43
van fölös halom pénzük, valamire el kell költeni és egymással versenyeznek ki tud csillio pénzbõl könnyebb bringát faragni....
biztos van nekik egy rendesen megépített bicajuk mellette, de lehet 3 is
Írta 2010. április 03. - 11:31
Én a retro-mániát "nõttem ki", egyszerûen sajnáltam tönkrevágni azokat a drága NOS alkatrészeket, így inkább eladtam, most grammmániás MTB-t építek (vagyis annyira nem lesz grammmániás inkább a használhatóság a cél)
Írta 2010. április 03. - 10:35
Na, szóval úgy döntöttem, hogy könnyítést max. a kerekeken fogok végezni, bár szerintem 1470 gramm(gyorszárak nélkül) egy tárcsás kerékszettõl nem rossz(tudom, hogy vannak könnyebbek is ). Inkább 2,1564 mp-cel késõbb érek fel az emelkedõre, minthogy a lejtõn eltörjön a kormány. Jó nekem ez a 10,4 kg-s bringa. Inkább edzek tovább, hogy minél kevesebbnek érezzem.
Írta 2010. április 01. - 18:56
Maggi ez jó volt
Andris: persze én sem úgy gondoltam hogy egy 12 meg egy 9kgos bringa. De ha van egy 9,1 kgos bringád és lefaragod mondjuk 8,8ra az nem hoz észrevehetõ teljesítményjavulást egy átlag bringásnak. De jobban alszol tõle, mert mégis csak 9alatt van a vas és tele van nyálcsorgató alkatrészekkel amit titkon mindenki venni szeretne egyszer életében vagy legalább kipróbálni.
egy idõ után kinövi az ember hidd el
onnan már igyexik ésszel és célszerûen bringát épiteni
Írta 2010. április 01. - 17:29
Andris: persze én sem úgy gondoltam hogy egy 12 meg egy 9kgos bringa. De ha van egy 9,1 kgos bringád és lefaragod mondjuk 8,8ra az nem hoz észrevehetõ teljesítményjavulást egy átlag bringásnak. De jobban alszol tõle, mert mégis csak 9alatt van a vas és tele van nyálcsorgató alkatrészekkel amit titkon mindenki venni szeretne egyszer életében vagy legalább kipróbálni.
Írta 2010. április 01. - 17:12
Írta 2010. április 01. - 17:07
krvajótól azért messze vagyok, de azért köszi
Írta 2010. április 01. - 17:04
Ha kigyúrnád magad, megint plusz súlyt vinnél
A könnyítésen sokat gondolkodtam és azt hiszem, most van talán a legnehezebb bringám (~13,5 kg.), ellenben a geometria miatt nem cserélném le egyik könnyebbre sem. Összetett kérdés és nem feltétlenül a legkényelmesebb az, ami a legkönnyebb. Ezt sem árt szem elõtt tartani, pláne ha maratonozik is az ember Egy jól eltalált és kényelmes geometria inkább, mint -1 kiló.
Az, hogy MaTT kigyúrja magát, az azt jelenti hogy mondjuk 55kg fölé hízik Amúgymeg nem mindegy a súly-teljesítmény arány sem. MaTT kurvajól nyomja az 55kg-jával, de biztos van aki nála is jobban 80kg-al...
Szerk.: körülményekhez képest kurvajól, azért ne bízd el magad Én speciel most fogytam 68-ról 64-re, és nem vettem észre...Bár tegnap mintha könnyebben ment volna az a 12km.....futás...
Írta 2010. április 01. - 16:11
Ha kigyúrnád magad, megint plusz súlyt vinnél
A könnyítésen sokat gondolkodtam és azt hiszem, most van talán a legnehezebb bringám (~13,5 kg.), ellenben a geometria miatt nem cserélném le egyik könnyebbre sem. Összetett kérdés és nem feltétlenül a legkényelmesebb az, ami a legkönnyebb. Ezt sem árt szem elõtt tartani, pláne ha maratonozik is az ember Egy jól eltalált és kényelmes geometria inkább, mint -1 kiló.
nagy igasság -átlag bringásra vetitve persze-
Írta 2010. április 01. - 15:57
"Télen nagyon hideg van, nyáron nagyon meleg van, soha sincs jó idõ, mindig esik az esõ!"
Írta 2010. április 01. - 15:56
Írta 2010. április 01. - 15:51
szerintem hülyeség másodpercekben, wattokban számolni a súlycsökkentés hatékonyságát. azt pl hogy számolod ki hogy hány wattal kevesebb szükséges 7%os emelkedõn felfele tekerve egy 14cmes fatörzsön átemelni a 1759grammos elsõvillát, ahhoz képest mintha 341grammal nehezebb lenne a teló.
sehogy. mégis valószínûleg a könyebb bringával többször tudnál feltekerni.
Írta 2010. április 01. - 15:32
nem akarok kötekedni, de szerintem azért igenis számít a súly. nem azt mondom, h 100 grammon múlik minden, de azért örülnék, ha nem 11 kilós bringával mehetnék idén is, hanem egy 9 kilóssal. ugye fizika az egész - 2 kilóval többet cipelek...
Andris
Te benne vagy abban a 10 ben
de végigülve néhány tucat bringát 8 kilóstól kb16 kilósig meggyõzödésem hogy ilyen súlyú bringánál -ha az nem forgó tömeg- még egy kilót sem érez meg az átlag bringás. egy 10 kilós montinál egy versenyarc talán észrevesz 200 grammot -más kérdés hogy az itt rendszeresen irogató cca 150 ember közül kb 10 van akinek tán számít- de hogy egy 6"-t mozgó fulli 15,2 vagy 15,5 kiló az kb qrva mindegy. persze jobban mutat a mérleg a fényképen ha negatív éréket mutat ,
.
amúgy meg osztom Kipage véleményét.
Írta 2010. április 01. - 15:26
nem akarok kötekedni, de szerintem azért igenis számít a súly. nem azt mondom, h 100 grammon múlik minden, de azért örülnék, ha nem 11 kilós bringával mehetnék idén is, hanem egy 9 kilóssal. ugye fizika az egész - 2 kilóval többet cipelek...A grammozás elsõsorban nem is a teljesítmény hatékonyság javításáról szól, hanem.....: az arra hajlamos egyén lelkének megnyugtatására.
Kerékpáros hírek - bikemag.hu
Blog - blog.bringasandras.hu