Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Grammmmánia - a végletekig

- - - - -

• Lépj be és szólj hozzá
6548 hozzászólás a témában

tamaska

tamaska

Beast of the East

• globális moderátor
  • 19.996 hozzászólás
en nem versenyzek, szerintem mar nem is fogok, nekem tok mindegy melyik emelkedon mennyi ido alatt megyek fel. most 12kilo alatt van a bringam, es elmeny vele menni, ahogy gyorsul, ahogy maszik stb. igy jobb mintha 14kilo lenne. nem azert a 0.04masodperc vagy akarmi miatt, hanem mert jobb erzes.

aki jobb helyezest var egy konnyebb stucnitol az hulye. csak en tok masrol beszelek
YETI CYCLES - RIDE DRIVEN SINCE 1985. BEFORE MOUNTAIN BIKING WAS EVEN CONSIDERED AN INDUSTRY.

RAUH-Welt
B E G R I F F

Paul Vitti

Paul Vitti

fróumfggüõ

• fórumtag
  • 2.025 hozzászólás
Bicycle performance - Wikipedia, the free encyclopedia
Akit érdekel, számolja végig, van valami link is egy komolyabb oldalra onnan. Én rászántam az idõt, meg is fogattam hogy soha többet grammozás :)

A lényeg: "Shaving 1 kg off the weight of the bike/rider would save 0.01 m/s at 9 m/s on the flats (1 second in a 25 mph (40 km/h), 25-mile (40 km) TT). Losing 1 kg on a 7% grade would be worth 0.04 m/s (90 kg bike + rider) to 0.07 m/s (65 kg bike + rider). If one climbed for 1 hour, saving 1 lb would gain between 225 and 350 feet (107 m)"

Úgy gondolom hogy ez a bringások 98%-a számára elhanyagolható. Gördülõ tömeggel kicsit más a helyzet, ott szvsz nem hülyeség visszafogni

Szerk: valahol olvastam, hogy a grammozás teljesítménynövelõ hatása sokszor a "placebó hatásnak" köszönhetõ. Lecseréled a kerékszetted: 1. jobban nyomod neki, jobb idõt mész
2. ugyanúgy tekersz, de úgy érzed jobban mész

Csak egy vélemény volt, nem flame ;)
Olyan nincs, hogy valami nem sörnyitó.

bloke

bloke

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 4.821 hozzászólás

Nem akarlak elkeseríteni, de azért van olyan helyzet, hogy kimutatható a súlycsökkentés hatása. Konkrét példa: feleségem egy útvonalon egy éve 120 perc körüli idõket ment. Nem versenyez, csak örömbringázik. Lecseréltem a 2300 g-os kerékszettjét egy 1500 g-osra. Na attól kezdve 100 perc lett fixen a menetideje.
Ez fele részben hegymenet. Na akkor mit is számít a súly?

Akkor most nézd meg, hogy hány egyéb tényezõ befolyásolhatta még a feleséged idejét, illetve hány hozzávetõleges adat van. És ez csak egy törédeke.

Maggi

Maggi

maximus

• fórumtag
  • 13.648 hozzászólás

mert ugye sporolni a bringan fel kilot Xezer forint, egy jo nagyot sz*rni meg ingyen van.

Minden másra ott a MasterCard

POD :D

Amugy egy jó kerékszettel tényleg olyan mintha másik bringán ülnél....de nem azért mert 20 percel jobb idõt :)

tamaska

tamaska

Beast of the East

• globális moderátor
  • 19.996 hozzászólás
en tudom ertelmezni, csak azt mondom hogy ez legalabb annyira sarkitott mint amit en mondok.

mert ugye sporolni a bringan fel kilot Xezer forint, egy jo nagyot sz*rni meg ingyen van, es a bringa+ember ossztomegen ugyanannyit nyertunk.
YETI CYCLES - RIDE DRIVEN SINCE 1985. BEFORE MOUNTAIN BIKING WAS EVEN CONSIDERED AN INDUSTRY.

RAUH-Welt
B E G R I F F

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15.907 hozzászólás
  • LocationSzékesfehérvár

Nem akarlak elkeseríteni, de azért van olyan helyzet, hogy kimutatható a súlycsökkentés hatása. Konkrét példa: feleségem egy útvonalon egy éve 120 perc körüli idõket ment. Nem versenyez, csak örömbringázik. Lecseréltem a 2300 g-os kerékszettjét egy 1500 g-osra. Na attól kezdve 100 perc lett fixen a menetideje.

Remélem nem gondolod komolyan, hogy azért megy 20perccel jobb idõt, mert 800g-mal könnyebbek lettek a kerekei...

Pontosan tudom mennyit jelent a súly. ;) Azért a pár másodperc emelkedõként sokat ér. De csak ennyi, egy hosszútávú maratonon számít 1kg max 1-2percet.

Yasec pusztán a teljesítménnyel, sebességgel, idõvel számol. Nem számol a tereppel, a lábfordulattal és a pszichikai tényezõkkel.

tenyleg. a bringa sulya nem szamit

ezert mennek a Tour-on is 12kilos gepekkel.

Ilyet senki nem mondott. Aki nem tudja értelmezni a táblázatban szereplõ adatokat, az így járt...

A sebesség mindent megold.

tamaska

tamaska

Beast of the East

• globális moderátor
  • 19.996 hozzászólás
tenyleg. a bringa sulya nem szamit

ezert mennek a Tour-on is 12kilos gepekkel.

RAUH-Welt
B E G R I F F

CMX

CMX

vendég

• fórumtag
  • 159 hozzászólás

Nem akarlak elkeseríteni, de a valóságban ennyi különbség sincs, mint a táblázatban.

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15.907 hozzászólás
  • LocationSzékesfehérvár

intro ==> Mûhely ==> A súlycsökkentés
Hát ez elgondolkodtatott.

Nem akarlak elkeseríteni, de a valóságban ennyi különbség sincs, mint a táblázatban.

A sebesség mindent megold.

Pro Bike Gear

Pro Bike Gear

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.662 hozzászólás
intro ==> Mûhely ==> A súlycsökkentés
Hát ez elgondolkodtatott.

kela

kela

bentlakó

• fórumtag
  • 7.622 hozzászólás

26X2.1 Evolution Racing Ralph 2010: 426 gramm!!!!!
26X2.1 Evolution Nobby Nic 2010: 489 gramm

az nagyon derék.

zeezoltano

zeezoltano

bentlakó

• fórumtag
  • 6.068 hozzászólás
A héten remélem megjön a nyereg és kormánystucnim az Ftw bikestõl már nagyon várom a nyeregcsövön szerintem spórolok vagy 200-250gr-ot mert mikor a mostanit vettem az ár volt a döntõ azaz a lehetõ legolcsóbb legyen (spirál) :D
Amíg van más aki idegeskedjen helyettem, tegye meg az !
Ha nem kergeted az álmaid akkor csak vegetálsz!

Pro Bike Gear

Pro Bike Gear

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.662 hozzászólás
26X2.1 Evolution Racing Ralph 2010: 426 gramm!!!!!
26X2.1 Evolution Nobby Nic 2010: 489 gramm

csaba8

csaba8

törzsvendég

• fórumtag
  • 955 hozzászólás

FTW Bikes

Köszi..(és én még azt hittem ismerek minden magyar webshopot)

"just chillin killin"

Aske

Aske

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.881 hozzászólás
FTW Bikes

csaba8

csaba8

törzsvendég

• fórumtag
  • 955 hozzászólás

utána (KCNC Road Pro Ti)

Imageshack - dsc00141i.jpg

Aske ezt hol vetted? köszi..

"just chillin killin"

MaTT

MaTT

bentlakó

• fórumtag
  • 8.649 hozzászólás
Arra jöttem ma rá, hogy a RS maxle gyorszár kb. ugyanolyan hosszú mint egy normál hátsó gyorszár. Szóval nem is kell maxle light a könnyítéshez, elég ha az ember lecseréli a kallanytyú részét a dolognak. 20-30 grammot simán lehet így spórolni.
Meg így akármilyen színû gyorszár lehet elõl is, ha valakinek ez szempont.

Nem tudom ez mennyire köztudott vagy nyílvánvaló, csak most döbbentem rá és gondoltam megosztom.

Aske

Aske

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.881 hozzászólás
beszálltam én is a nyeregcsõ bilincses játékba :D

elõtte (Hope):

http://img94.imagesh...dsc00142rd.jpg/

utána (KCNC Road Pro Ti)

http://img641.images.../dsc00141i.jpg/

Sakic

Sakic

vendég

• fórumtag
  • 203 hozzászólás
1079g-os MTB kerékszett... :scared:
Speed has never killed anyone.
Suddenly becoming stationery, now thats the killer.

rob

rob

This is the way

• globális moderátor
  • 16.879 hozzászólás
szimplafalú felni?
leeszergált american classic agy?
ezek õszintén szólva is életveszélyes megoldások montira...
nincs olcsón könnyût cucc
még a 90-es években volt pár elmebeteg, aki mindennel próbálozott, de mostanában már kilökte a szakma magából a sz*rt
könnyût viszonylag olcsón inkább épített kerékben kapsz, fõleg az apróhirdetõben.

"A man always has two reasons for doing anything: a good reason and the real reason." J.P. Morgan

"Science is not a democracy that can be voted on with the popular opinion." Earl R. Geddes P.h.D.