Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Grammmmánia - a végletekig

- - - - -

• Lépj be és szólj hozzá
6548 hozzászólás a témában

thommey

thommey

bentlakó

• fórumtag
  • 6.344 hozzászólás

Hát majdnem. ;) Csak aluból volt a merev. Pedig nem is volt nehéz aluváz, 1530 grammos, ha jól emlékszem. Nekem a fully 10.5 kg a versenykülsõkkel. (túra üzemmódban párszáz grammal nehezebb)

Milyen típus milyen cuccokkal??? Kissé hihetetlen nekem a 10.5kg

Dante

Dante

bentlakó

• fórumtag
  • 7.199 hozzászólás

Szénacél merevvázról karbon össztelósra?:D 1 kg különbség meg egy merevvilla meg egy vaskosabb teló közt is van wazze...

Hát majdnem. ;) Csak aluból volt a merev. Pedig nem is volt nehéz aluváz, 1530 grammos, ha jól emlékszem. Nekem a fully 10.5 kg a versenykülsõkkel. (túra üzemmódban párszáz grammal nehezebb)
With this bike you can traverse even the most technically difficult terrain and still maintain some semblance of control (obviously depending on your skill level).
GIANT ANTHEM-X hivatalos leírás :)

thommey

thommey

bentlakó

• fórumtag
  • 6.344 hozzászólás
A jelenlegi SJ FSR S-Works-öm Reba Team-el 11.6kg, míg most Splice-al, ami jobban illik hozzá azzal 12.2kg...míg a merev SJ SW karbon kijön 9 kilóra felszerelve.

LóFarkas

LóFarkas

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.721 hozzászólás
Szénacél merevvázról karbon össztelósra?:D 1 kg különbség meg egy merevvilla meg egy vaskosabb teló közt is van wazze...

Dante

Dante

bentlakó

• fórumtag
  • 7.199 hozzászólás

Az az igazság, hogy lefelé szerintem a fullyaimnak(de szép magyar szó) köszönhetõen eljutottam arra a szintre tudásban, hogy a merevvel sem vesztek idõt, viszont felfelé 2.5kg gépsúly hátrány nem annyira jó...de még alszok néhányat, meg elõtte kipróbálom mind a kettõt, hogy milyen a geo...mert az is lényeges...a tavalyi...izé ezévi Epic olyan volt, mintha rám öntötték volna...de a merevet még nem tudom...
2kiló körül fog elkelni az FSR...
Üdv:Thy

2,5 kg az sok...nekem 1 kilónál is kevesebbet tett rá a merev -> fully váltás. Meg a másik meg az, hogy a sík/szintút szakaszokon bármikor odaveri a fully a marhamerev merevfarút.
With this bike you can traverse even the most technically difficult terrain and still maintain some semblance of control (obviously depending on your skill level).

Kisherceg

Kisherceg

fullamatőr kocabringás

• fórumtag
  • 8.070 hozzászólás

konásandrás: ez kényelmes nyereg?

vagy:
Specialized BG Sport nyereg 11500.- Specialized BG 2 Sport nyereg 5980.-Ritchey WCS TI nyereg 14900.- Selle San Marco Aspide nyereg 24900.- Selle San Marco ERA K nyereg 26500.- Fizik Dolomiti cromo nyereg 8900.- Fizik Nisene cromo nyereg 10980.- Fizik Atlas DH cromo nyereg 7990!!! Fizik Aliante Carbon Ti nyereg 24900.- Selle Italia Flite Genuine Gel nyereg 19900.- Selle Italia Fokus Trans Am nyereg 7500.- Selle Italia Flite TT nyereg 29900.- Selle Italia SLR Gel Flow nyereg 29900.- Selle San Marco Concorde Light nyereg7980.- WTB ShadowTeam titán nyereg 190g 18900.- WTB Shadow titán nyereg 190g 17900.- Acor titán 190g nyereg 6900.- WTB Speed V nyereg 2700.- WTB Tri-Lite Cromo nyereg 9900.- WTB Power nyereg 6000.- Ritchey Logic nyereg3500.-

melyiket válasszam, ami <10.000?

A Concor Light nem rossz darab, sokáig használtam, csak nagyon "egyénspecifikus", szal kicsit rizikós hogy bejön-e vagy sem. Ha bejön, akkor nagyon jó lesz!
Ha elégedett vagy a mostanival, válassz ahhoz hasonló nyerget...

"Nyugi. Minden a legnagyobb rendben csúszik ki a kezeim közül..."

"Itt vannak sárkányok, b@zdmeg???!!!"

thommey

thommey

bentlakó

• fórumtag
  • 6.344 hozzászólás
Bruce: a Body Geometry-s nyergek nekünk (Pix, és én) nem jöttek be...de ugye az ilyen dolog szubjektív...
Fizik Dolomiti: ilyennel már mentem...szerintem kényelmes...
Selle SLR: egy meglepõ nyereg...mikor felültem rá, kibaszott kemény...100km után isten...alkalmazkodik a seggedhez.
A WTB-bõl, meg mind Isten...a haveri körben van vagy 6-7 ilyet használó:)))

thommey

thommey

bentlakó

• fórumtag
  • 6.344 hozzászólás
Az az igazság, hogy lefelé szerintem a fullyaimnak(de szép magyar szó) köszönhetõen eljutottam arra a szintre tudásban, hogy a merevvel sem vesztek idõt, viszont felfelé 2.5kg gépsúly hátrány nem annyira jó...de még alszok néhányat, meg elõtte kipróbálom mind a kettõt, hogy milyen a geo...mert az is lényeges...a tavalyi...izé ezévi Epic olyan volt, mintha rám öntötték volna...de a merevet még nem tudom...
2kiló körül fog elkelni az FSR...

Dante

Dante

bentlakó

• fórumtag
  • 7.199 hozzászólás
thommey; Ha van rá pénz, akkor Epic, nem kérdés, én jobban mászom fullyval, hosszútávon meg fõleg, meg alacsonyabb pulzussal tekerek, ergó ugyanannyi erõkifejtéssel felfelé gyorsabb vagyok. Merevváz az CC-re kell, vagy ha nincs pénzed fullyra - ha hosszútávon mész, akkor bõven visszajön a súlyhátrány / kisebb merevség - fõleg abban, hogy nem fáradsz el. A 2006-os Brain nagyban tuningolt, úgy hallom...de ha nem bízol benne, akkor vegyél nem Speckó fully-t. ;)

al01

al01

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 4.364 hozzászólás
Arra hat. Atom merevsegre. Viszont cserebe 1100gr :-)

hát engem biztos nem gyõznél + egy merevfarú elõnyeirõl, igaz nem is akarok 40-nel felmenni az ördögoldalon :)
pláne gondolom a specko karbon nem is kényelemre lesz hangolva, hanem brutkó mereven hajtáshatékonyságra...

Enyim Paripa

Excuses are like assholes... Everybody's got one, and they all stink

Let the people speak

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21.271 hozzászólás

Na megint jöttem kínlódni...
Lecserélõdik a Stumpjumper FSR S-Works vázam...de nem tom melyik legyen helyette..
Epic Carbon vagy S-WORKS Carbon
Igazából mindegyiknek van elõnye, meg hátránya...
Szerintetek?
Jövõre szeretnék végre normálisan edzeni, meg maratonozni, ami ez évben nem igazán sikerült...de engem a 2005-ös Brain nem gyõzött meg, viszont a merevbõl lehetne 9kg-os gépet gyártani...

hát engem biztos nem gyõznél + egy merevfarú elõnyeirõl, igaz nem is akarok 40-nel felmenni az ördögoldalon :)
pláne gondolom a specko karbon nem is kényelemre lesz hangolva, hanem brutkó mereven hajtáshatékonyságra...

edit : Thommey egyébként lesz még sima alu stumpy fsr, brain nélküli taggal, vázként ? mostanában erõsen gondolkodom mikor leveszem a falról a speckót hogy minek nekem merev...szal lehet 1 óvatlan pillanatban lecserélõdik az a váz egy fsr-re...
"Az Ég szemébe nézve, Széttárt karral áll, Halálos viharra vár egy haldokló világ "
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való

al01

al01

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 4.364 hozzászólás
Mennyiert adodik el? :-) Amugy akkor nem ertem a kerdesed. Ha azt akarod, hogy mozogjon a segge, akkor epic, ha merevet akarsz a masik. Ezt csak Te tudod :) Viszont ne feledd, hogy az epic atom merev is. Szal a kenyelem nem epp a legfobb szempont. Plane a fully utan nemtom mennyire jo otlet.

Enyim Paripa

Let the people speak

burce

burce

bentlakó

• fórumtag
  • 8.694 hozzászólás

Lecserélõdik a Stumpjumper FSR S-Works vázam...de nem tom melyik legyen helyette..
Szerintetek?
Jövõre szeretnék végre normálisan edzeni, meg maratonozni, ami ez évben nem igazán sikerült...de engem a 2005-ös Brain nem gyõzött meg, viszont a merevbõl lehetne 9kg-os gépet gyártani...

elõször is nem tudom, hogy mi miért lennénk tapasztaltabbak nálad :)

de ha már megkérdeztél: összteló. nem tudom, hogy hogyan mozog az epic, de a súlyhátrányt ott ledolgozod, amikor a merevvel nem tudsz tekerni, annyira ráz az út... (mátrán láttam ilyet :))

konásandrás: ez kényelmes nyereg?

vagy:
Specialized BG Sport nyereg 11500.- Specialized BG 2 Sport nyereg 5980.-Ritchey WCS TI nyereg 14900.- Selle San Marco Aspide nyereg 24900.- Selle San Marco ERA K nyereg 26500.- Fizik Dolomiti cromo nyereg 8900.- Fizik Nisene cromo nyereg 10980.- Fizik Atlas DH cromo nyereg 7990!!! Fizik Aliante Carbon Ti nyereg 24900.- Selle Italia Flite Genuine Gel nyereg 19900.- Selle Italia Fokus Trans Am nyereg 7500.- Selle Italia Flite TT nyereg 29900.- Selle Italia SLR Gel Flow nyereg 29900.- Selle San Marco Concorde Light nyereg7980.- WTB ShadowTeam titán nyereg 190g 18900.- WTB Shadow titán nyereg 190g 17900.- Acor titán 190g nyereg 6900.- WTB Speed V nyereg 2700.- WTB Tri-Lite Cromo nyereg 9900.- WTB Power nyereg 6000.- Ritchey Logic nyereg3500.-

melyiket válasszam, ami <10.000?

nagyon kéne egy új, mert rohad szét, ami van.... :(

"Milyen állat, aki bennem él?
Aki helyettem élvez, helyettem fél
Aki helyettem fázik, ha hideg a tél"

thommey

thommey

bentlakó

• fórumtag
  • 6.344 hozzászólás
Az eladódik...sajna a 2006-os FSR már 130-at mozog, amihez az elsõ villa túl van a lélektani súlyhatáron...meg hát a váz súlya sem változott, mert belekerült a nehéz tag...

al01

al01

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 4.364 hozzászólás
Mernem FSR carbon? A mostanival mit csinalsz? :-)

Szerintetek?

Enyim Paripa

Let the people speak

thommey

thommey

bentlakó

• fórumtag
  • 6.344 hozzászólás
Szerintetek?

ThufirHawat

ThufirHawat

törzsvendég

• fórumtag
  • 516 hozzászólás
Van a budaörsi Decathlon-ban Velo titán/karbon nyereg.
Vékony, kicsi szivacs.
180g
8e pénz.

Elég kínpadnak tûnik nekem (SLR-t 2 hónapig bírtam), de hátha bejön valakinek.
"nem vagyok senki csak ûzöm a vadat
másnak hajtok, mások hajtanak"

andris

andris

mod

• globális moderátor
  • 10.714 hozzászólás

Titánpálcás Acor nyereg talán még lehet a Speedwayben Janinál, igaz, nála 7rongy.

Felhívtam a Speedway-t, de azt mondták, elfogyott. Aztán tettem egy próbát a ProBike-ban is.

azt mondták, hogy persze van, és postázzák is már. Ha valakit érdekel még, ott próbálkozzon. Ja és 6990Ft az ára. L

Kerékpáros hírek - bikemag.hu
Blog - blog.bringasandras.hu

LóFarkas

LóFarkas

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.721 hozzászólás
Hoppá. Középméretben 770g. http://www.litespeed.com/

McGywer

McGywer

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.854 hozzászólás
Titánpálcás Acor nyereg talán még lehet a Speedwayben Janinál, igaz, nála 7rongy.