Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Grammmmánia - a végletekig

- - - - -

• Lépj be és szólj hozzá
6548 hozzászólás a témában

retizotyo

retizotyo

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.760 hozzászólás
Az egész cécó 60g miatt egy Serpens vázon... ilyen sok idõd van? :-)
Cseréld le egy könnyebb vázra, vagy mittudom én... de 60g annyira kevés, hogy egy Serpens vázas bringán másképpen is lehet sztem súlyt csökkenteni... pláne ennyit.
Bá... mindenki másképp csinálja!

xian

xian

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.280 hozzászólás
  • LocationTahitótfalu (ritkán Ózd)
az alumínium nem nemesfém; így oxidálódik
más kérdés, hogy a felületén kialakuló oxidréteg (pl. a vassal ellentétben) tömör, ami megóvja a további korróziótól
bizonyos vegyületek ezt az oxidréteget megbonthatják, a só nem tudo közéjük tartozik-e...
szétesni nem fog, mindenesetre szép az nem lesz...

Vegyipari Technikus, Biológia Tanár, Specialized Epic Marathon, Lumix G80, Golden retrievers

al01

al01

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 4.364 hozzászólás
A tiszta alu nem. Viszont egyik vaz sem tiszta alu. Es ha vegyeszre jartal akkor tudnod kellene, hogy ezek otvozetek (60xx, 70xx) es bizony ezek korrodalodnak.

Enyim Paripa

Excuses are like assholes... Everybody's got one, and they all stink

Let the people speak

McGywer

McGywer

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.854 hozzászólás
Miért ne lehetne használhatnám télen is festés nélkül a vázat??? Elvileg vegyészkaros vagyok, és nekünk olyasmivel is tömték az agyunkat, hogy az alu nem rohad szét, vagy már ott is kamuznak?:) Az egy dolog, hogy ocsmányul nézne ki a sós hólétõl, de hogy ez ténylegesen meg is egye a vázat, azt már nem nagyon tudom elhinni. Mondjuk már 4 éves, egyszer már megtörtem,a fejcsõ egy kicsit már kitágult, mert a kormánycsapágy alsó csészéjét jól beállitott csapágynál, ha erõsen megfogom, el tudom forgatni:) . Szóval szerintem hamarabb szakad le a fejcsõ, vagy törik szét a váz hátulja, minthogy azt akár az "alurágó bogár" megenné.

EMBER

EMBER

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.032 hozzászólás
A titus megoldása szerintem baromság. Nekem külsõre sem tetszik. vagy legyen full titán, vagy full carbon. Minek az egyiket elbaszni a másikkal?!

A -60 gr-ot pedig ne úgy számold, mert ha lefújod egy vékony réteg lakkal (ami szerintem mindenféleképpen kell rá!), akkor egy pici visszajön rá, és akkor télen is használható marad a váz. A lakk egyébként azért is jobb szerintem mint a normál festék alatt nem látszik ha elkezd korrodálni (magyarán rozsdásodni) a lakk alatt viszont igen :). Valamint ha felpolírozod még jobban is néz ki mint a gyári festék.
Just for fun.
Öregen szenilis és süket akarok lenni, hogy ezzel aztán mindenkinek az agyára menjek. (bár ez már most is sikerül) :) Ne szólj szád nem fáj fejed.

thez

thez

maximus

• fórumtag
  • 26.354 hozzászólás

Mennyit lehet könnyíteni kromofággal egy 21"-es 2001es Magellan Serpens vázon? A váz maga 1950g, a katalógusadatszerint, festékkel együtt.

kb -60 gramm, de ha télen használod, legalább még ugyanennyi fog leugrani róla.

az már 120 gramm!
csak az a baj hogy általában az olyan pontokon, ahol hajlik az anyag, ergó a hegesztésnél, a láncvillánál, meg az alsócsõ-nyeregvázcsõ alján...
de legalább a felsõcsõ ép marad.

andris

andris

mod

• globális moderátor
  • 10.714 hozzászólás
da ha már elkezded itt-ott megreszelni, smirglizgetni, akkor sokkal nagyobb mértékû csökkenést lehet már elõidézni... :-)

Kerékpáros hírek - bikemag.hu
Blog - blog.bringasandras.hu

McGywer

McGywer

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.854 hozzászólás

Kb 60-g

Akkor nem éri meg veszõdni vele...

thommey

thommey

bentlakó

• fórumtag
  • 6.344 hozzászólás
Kb 60-g

McGywer

McGywer

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.854 hozzászólás
Mennyit lehet könnyíteni kromofággal egy 21"-es 2001es Magellan Serpens vázon? A váz maga 1950g, a katalógusadatszerint, festékkel együtt.

LóFarkas

LóFarkas

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.721 hozzászólás
Nono! A titán bírja hosszú távon. A karbon már nem annyira, fõleg sérülések miatt, ez a karbon-titán szendvics meg nyilván nem. Viszont szép:)

kalaius

kalaius

maximus

• fórumtag
  • 11.904 hozzászólás
ez a másik,h nem karbon,hanem titán
és az Álmos-könyvek szerint ilyen vázak élettartama tart 1 igazi yóféle anyóséhoz
lásd ebayen EZERéves Merlinek és Litespeedek
jut eszembe!!!
nyamm-nyamm

XC_Rider

XC_Rider

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.218 hozzászólás
ez olyan mint az autóknál az optikai tuning! nem sok haszna, de mégis szép és arról álmodik mindenki hogy neki is...

:love: I Love Kolim!!!!!!!

Tüzes Paripám

al01

al01

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 4.364 hozzászólás
Ebben mind igazad is van, de egy ilyen vaz nem hiszem, hogy olcsobb, mint egy full carbon, ami 1kg mondjuk. Akkor meg minek? Kinezetrol szol az egesz.

Enyim Paripa

Let the people speak

kalaius

kalaius

maximus

• fórumtag
  • 11.904 hozzászólás
végülis...
nem a legtipikusabban terhelt pontok...
és ha a homogén terheléselosztás rendben van amúgy,akkor ennyivel tényleg könnyebb lesz a váz
és egész 1edi kinézetet ad
persze,sznobizmus,de így (is) halad elõre a világ
Lfogadni én is Lfogadnám:) csak outiban,igaz,de...

al01

al01

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 4.364 hozzászólás
Szerintem meg ez a vaz tipikusan a design iranyaba megy el, feleslegesen.

Enyim Paripa

Let the people speak

yvorl

yvorl

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.030 hozzászólás
ya!?!!!! akko zsiir!! kö
en sayna nem tudok angol es az ábrákbol nem volt egyertelmü. De ebben az esetben maximálisan tetszik es holnap már hozhatják is!:) de yo lennne..
www.parkpre-italy.com www.parkpre.com
http://pix.bikemag.hu/album77
TEL.:30/4108066

husevotelefonfulke

husevotelefonfulke

visszatérő

• fórumtag
  • 2.354 hozzászólás
Ha jól értem akkor a végén nem lesznek rajta lyukak, mert kitöltik carbonnal.

yvorl

yvorl

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.030 hozzászólás
en nem tartom anyira meredek ötletnek ezt, csak azt nem ertem hogy a montinál a sarat ami bele megy váz belseyebe mayd minden bringázás után ki kell slagozni? :)
Országutinál meg szep fütyülõ zenes hangok lehetnek ahogy belekap a szel avázba, na meg rángatya az egesz bringát. :)
De amugy szep meg tetszik.
www.parkpre-italy.com www.parkpre.com
http://pix.bikemag.hu/album77
TEL.:30/4108066

vendég_unit_*

vendég_unit_*
  • vendég
sõt:

http://www.titusti.com/exo_iso.html