Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Grammmmánia - a végletekig

- - - - -

• Lépj be és szólj hozzá
6548 hozzászólás a témában

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21.271 hozzászólás

A Saint 160-assal lesz, és ha tetszik neki, ha nem ez lesz:D De a merevsége a Skarebnek is jó volt, és attól ez merevebb lett...
Remélem jó lesz:)
Mondjuk nekem a 12kg az AM géphez is sok volt, ezt pedig szeretném, ha 9-essel kezdõdne:)

nekem jó lesz az a 12,5....nem vagyok annyira teljesítménycentrikus...:)
"Az Ég szemébe nézve, Széttárt karral áll, Halálos viharra vár egy haldokló világ "
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való

thommey

thommey

bentlakó

• fórumtag
  • 6.344 hozzászólás

Skareb merevsege mihez merheto? SID-hez kepest? Mert ugye ez merevebb lesz es akkor talan van viszonyitasi alap. A saint azert eros fek :) Es feher telot vegyel. :D

Hát a skareb, meg a SID között is ég, és föld a különbség...a SID nem változott...az R7 meg merevebb lesz...

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21.271 hozzászólás

De legyen az, hogy elhisszuk, hogy 1300gr. Az a 200gr engem akkor sem mozgatna, mert meg tarcsafekkel es reba wc-vel is 10kg alatt mozogna a gep es az szamomra megfelelo suly lenne boven. :) Cserebe atom eros vaz, telo, isten tarcsafek es orulunk. :) Amugy kivancsi volnek mit mozog az R7 es vajon mennyire manitou es mennyire minoseg. Es ugyanez igaz a REBA WC-re is, ami szinten uj (reszben).
Viszont barmely is, hofeher verziot kell venni. Nagyon menne ehhez a vazhoz is :)

"Az a 200gr engem akkor sem mozgatna"
mondjuk engem se...igaz a jövõ évi reba sem..
amúgy biztos hogy jó lesz az R7....azért ez nem axel kategória....

edit : sidnél merevebb a skareb is....
fehér teló ...fúúúújj , bõõõõee:)
"Az Ég szemébe nézve, Széttárt karral áll, Halálos viharra vár egy haldokló világ "

al01

al01

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 4.364 hozzászólás
Skareb merevsege mihez merheto? SID-hez kepest? Mert ugye ez merevebb lesz es akkor talan van viszonyitasi alap. A saint azert eros fek :) Es feher telot vegyel. :D

A Saint 160-assal lesz, és ha tetszik neki, ha nem ez lesz:D De a merevsége a Skarebnek is jó volt, és attól ez merevebb lett...

Enyim Paripa

Excuses are like assholes... Everybody's got one, and they all stink

Let the people speak

thommey

thommey

bentlakó

• fórumtag
  • 6.344 hozzászólás
Mondjuk nekem a 12kg az AM géphez is sok volt, ezt pedig szeretném, ha 9-essel kezdõdne:)

al01

al01

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 4.364 hozzászólás
De legyen az, hogy elhisszuk, hogy 1300gr. Az a 200gr engem akkor sem mozgatna, mert meg tarcsafekkel es reba wc-vel is 10kg alatt mozogna a gep es az szamomra megfelelo suly lenne boven. :) Cserebe atom eros vaz, telo, isten tarcsafek es orulunk. :) Amugy kivancsi volnek mit mozog az R7 es vajon mennyire manitou es mennyire minoseg. Es ugyanez igaz a REBA WC-re is, ami szinten uj (reszben).
Viszont barmely is, hofeher verziot kell venni. Nagyon menne ehhez a vazhoz is :)

velós xls szerint 1,3 a R7 platinum, német m.bike szerint 1530g...30as becs...
rs reba WC meg 1513 a sram site szerint...és eddig amit mértem nagyjából pontos volt a rs sulyadat ...

Enyim Paripa

Let the people speak

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21.271 hozzászólás

Reba merevebb szerintem. 28-as becsuszo az R7 ugye? Es 1300-1400gr kozott, modell fuggoen. Reba WC pedig 1600gr alatt picivel. Nalam ez a max 300gr kulonbseg megerne a reba-t a tarcsahoz.

Senki ne ertsen felre, nem akarom megmondani mit csinaljon Thy (fel sem merul), csak leirtam, hogy mi motoszkal az en fejemben arra az esetre ha ram szakadna egy bank. :)

velós xls szerint 1,3 a R7 platinum, német m.bike szerint 1530g...30as becs...
rs reba WC meg 1513 a sram site szerint...és eddig amit mértem nagyjából pontos volt a rs sulyadat ...

al01

al01

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 4.364 hozzászólás
Reba merevebb szerintem. 28-as becsuszo az R7 ugye? Es 1300-1400gr kozott, modell fuggoen. Reba WC pedig 1600gr alatt picivel. Nalam ez a max 300gr kulonbseg megerne a reba-t a tarcsahoz.

R7 már állítólag merevebb lesz...igaz nem is eszméletlenül könnyebb a rebánál...(legalábbis mérve)

az én grammos gépem meg 12,5 kiló lesz...csak kicsit több rugóuttal :)

Senki ne ertsen felre, nem akarom megmondani mit csinaljon Thy (fel sem merul), csak leirtam, hogy mi motoszkal az en fejemben arra az esetre ha ram szakadna egy bank. :)

Enyim Paripa

Let the people speak

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21.271 hozzászólás

Thy

Az R7 szeretni fogja a Saint-et? Nekem csak ez jutott eszembe. Amugy _en_ azon gondolkoztam, hogy egy jo konnyu gep, de maskepp, mint Te. Ha tehetnem akkor ez (vagy mas gyarto, szinten minosegi karbon) vaz + Reba '06 WC + XT/Saint tarcsafek es amugy XTR szett. :) Nyilvan nehezebb lenne par szaz grammal, mint az R7 verzio, viszont bitang jo lenne es meg igy is a pehely suly kategoria, eros teloval es jo fekekkel :)

R7 már állítólag merevebb lesz (mondjuk 30-as becsúszók muszáj is neki)...igaz nem is eszméletlenül könnyebb a rebánál...(legalábbis mérve)

az én grammos gépem meg 12,5 kiló lesz...csak kicsit több rugóuttal :)

al01

al01

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 4.364 hozzászólás
Thy

Az R7 szeretni fogja a Saint-et? Nekem csak ez jutott eszembe. Amugy _en_ azon gondolkoztam, hogy egy jo konnyu gep, de maskepp, mint Te. Ha tehetnem akkor ez (vagy mas gyarto, szinten minosegi karbon) vaz + Reba '06 WC + XT/Saint tarcsafek es amugy XTR szett. :) Nyilvan nehezebb lenne par szaz grammal, mint az R7 verzio, viszont bitang jo lenne es meg igy is a pehely suly kategoria, eros teloval es jo fekekkel :)

Hát igen...vissza az alapokhoz...legutóbb mentem merev géppel, és rájöttem, hogy ha haladni akarok,és nem csak túrázós tempóban, akkor vagy Epic-et kell vennem, vagy merevet...de az Epic nem jön be nekem, így újra visszatérek a merevhez...meg hát az R7 villa is megmozgatja a fantáziámat...:)
Az XTR tárcsa fékereje nagyon gázos...fõleg kint...a Saint meg nome est omen:D

Enyim Paripa

Let the people speak

LóFarkas

LóFarkas

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.721 hozzászólás
Ötvenezerért? Igen.

xian

xian

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.280 hozzászólás
  • LocationTahitótfalu (ritkán Ózd)
és az baj egy váltónál???

Vegyipari Technikus, Biológia Tanár, Specialized Epic Marathon, Lumix G80, Golden retrievers

XC_Rider

XC_Rider

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.218 hozzászólás
az X.0 nem annyira jó mint amennyire drága. És az X.0 trigger váltókar is csak önmagában kis ékszer. Fölszerelve már nem is néz ki olyan jól, eldugva a kormány és a fékkar alatt. Az XTR DC sokkal szebben mutat a bicómon. Menet közben? Hát.... XTR sokkal finomabban, lágyabban dolgozik, mint az X.0. A SRAM nagyon digitális....

:love: I Love Kolim!!!!!!!

Tüzes Paripám

thommey

thommey

bentlakó

• fórumtag
  • 6.344 hozzászólás

szép, szép. minek van a nyeregcsõnél az a két bilincs? a konákon is láttam már két nyeregcsõbilincset. ez minek van ott? hisz csak súly...

xtr helyett mi lehetne? X.0? de abból nem tudod körbeaggatni, mert még hiányos a paletta.
én kezdek elpártolni a velotól, mert naon drága külföldhöz képest. a többi nagyker érdekes módon nagyjából tudja tartani magát.

A pontos választ nem tudom, de sztem azért lehet,hogy a karbon csövet ne csak egy helyen deformálja, és így egyenletesebb az erõ elosztása...
X.0 túlárazott...annyira nem jó, mint amilyen drága..a trigger karjai is horror árban vannak...

thommey

thommey

bentlakó

• fórumtag
  • 6.344 hozzászólás

hm
http://www.specializ...CarbonFrm_l.jpg
?

..csini vaze ;-)

megyek, eladom a fél vesémet :-)

...amúgy miért xtr? mert velo?

Ehhez vazze az egész vesédet:) durván 450 a váz ára...
Hát már régi vágyam volt egy XTR szett, és itt most végre tudtam rendelni régi szürke rapidfire karokat, meg normál hátsóváltót rövid kanállal...
Meg a SRAM-ot már próbáltam...:)

thommey

thommey

bentlakó

• fórumtag
  • 6.344 hozzászólás

Azért a márka az alapanyag és a kategória talált! Hogyhogy hátul nem lesz min. 130mm rugóút???:D És hogyhogy Saint fékek? Nem jó az XTR?

Hát igen...vissza az alapokhoz...legutóbb mentem merev géppel, és rájöttem, hogy ha haladni akarok,és nem csak túrázós tempóban, akkor vagy Epic-et kell vennem, vagy merevet...de az Epic nem jön be nekem, így újra visszatérek a merevhez...meg hát az R7 villa is megmozgatja a fantáziámat...:)
Az XTR tárcsa fékereje nagyon gázos...fõleg kint...a Saint meg nome est omen:D

thez

thez

maximus

• fórumtag
  • 26.354 hozzászólás
titánra csak itt nem mondják hogy örökélet...
simán csak könnyebb azonos erõsség mellett.
én nemtom.

kalaius

kalaius

maximus

• fórumtag
  • 11.904 hozzászólás
inkább titán,sztem 1 karbon villa terepen könnyen megfárad...
nem mintha lett volna bármelyik is,csak ugyebár titánra azt mondják h örökélet
+1 nap,a karbonnál meg meg van adva h hányezer hajlítást tud Lviselni 1 adott csõ és az bizony elég alacsony érték szokott volt vala lenni,yóval kevesebb mint 1 átlag alucsõnél

thez

thez

maximus

• fórumtag
  • 26.354 hozzászólás
attól függ mi a céljuk, de nem hinném hogy jó egy villának a rugalmasság, így nem olyanra csinálták valószinüleg
az jó könnyû:)
grammfejüeknek nyilván tökéletes.

szume

szume

törzsvendég

• fórumtag
  • 715 hozzászólás
695g

Nehezebb, mint egy titan villa, de nem tudom, hogy mennyire rugalmas.

Merida CX500