Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Grammmmánia - a végletekig

- - - - -

• Lépj be és szólj hozzá
6548 hozzászólás a témában

thommey

thommey

bentlakó

• fórumtag
  • 6.344 hozzászólás

thommey egy költõi kérdés volt már olyan, hogy beláttad, hogy másnak is lehet igaza, vagy ez a baki még nem történt meg veled?
szerinted reprezentativ az a felhozatal amit a gardánál lehet látni? a canyon-t és a fusion-t pedig egy kalap alá venni akárhogy is, de badarság. a fusion nem csomagküldõ. ez olyan, mintha azt mondanád, hogy az otto-ból vett discman meg a sony ugyanaz....
specializedet meg oakley-t nem CSAK azért vesznek az emberek, mert jó. azért IS veszik mert presztizst jelent. azt jelenti, hogy igen, van pénzem arra, hogy megvegyem. a rudy és a merida soha nem fogja ezt jelenteni.

Ha úgy érzem igazam van, akkor kitartok az állításom mellett. Természetesen az általam felállított tézis adathalmaza nem reprezentatív, hiszen nem volt több ezres mintavétel nem használtam SPSS-t, nem volt súlyozás sem...de azt hiszem itt senki más sem. Másrészt nem presztízsrõl beszéltünk, hanem divatról, és nagy darabszámokról. Ki tudja azt hitelesen megmondani, hogy a Kona azért divat, mert sok, vagy azért presztízs, mert drága?vagy azért divat, mert olcsó?vagy kinek mi az olcsó?vagy kinek mi a presztízs? Neked lehet pl presztizs a Speci...nekem egy bringa...nekem a presztizs a Litespeed Niota, Merlin Cielo, vagy Rocky Mountai ETSX Team, vagy egy Yasec. Nekem...de lehet másnak más...Valakinek a Colnago az...nekem az már tajvani tucatbringa szép festéssel

rob

rob

This is the way

• globális moderátor
  • 16.879 hozzászólás
thommey egy költõi kérdés volt már olyan, hogy beláttad, hogy másnak is lehet igaza, vagy ez a baki még nem történt meg veled?
szerinted reprezentativ az a felhozatal amit a gardánál lehet látni? a canyon-t és a fusion-t pedig egy kalap alá venni akárhogy is, de badarság. a fusion nem csomagküldõ. ez olyan, mintha azt mondanád, hogy az otto-ból vett discman meg a sony ugyanaz....
specializedet meg oakley-t nem CSAK azért vesznek az emberek, mert jó. azért IS veszik mert presztizst jelent. azt jelenti, hogy igen, van pénzem arra, hogy megvegyem. a rudy és a merida soha nem fogja ezt jelenteni.

"A man always has two reasons for doing anything: a good reason and the real reason." J.P. Morgan

"Science is not a democracy that can be voted on with the popular opinion." Earl R. Geddes P.h.D.

thommey

thommey

bentlakó

• fórumtag
  • 6.344 hozzászólás

az nem lehet divat ami vagyonokba kerül (jo,pl a scott YZ széria nem drága, de cannondalebõl nincs olcsó!)

Ezt cáfolnám pl a magyarországi Specialized eladásokkal. Ha valaki azt mondja nekem, hogy egy rockhopper megéri az árát, vagy a karbon epic sworks, amit olcsóbbb külön összerakni...és mégis mennyi van belõle az országban? Lásd Oakley szemüveg...anno 8-9 évvel ezelõtt sokak hónapokig spóroltak erre a mûanyag vacakra...nekem is volt, de semmivel sem különb, mint a rudy pl...csak az 3-ad annyiba kerül...

andris

andris

mod

• globális moderátor
  • 10.714 hozzászólás
yobo:
vegyél Yasecot. kb 1,5 kiló és nem divatváz.

Kerékpáros hírek - bikemag.hu
Blog - blog.bringasandras.hu

thommey

thommey

bentlakó

• fórumtag
  • 6.344 hozzászólás
Nem csak hazánkra vonatkozólag írtam...gardán pl egymillió cannondale váz fut, schladmingban minden harmadik csávó Whiplash-el, vagy Terminatorral ment (fusion). Ami nálunk a magellán az náluk a fusion, vagy canyon, ami nálunk merida, az ott cannondale...mellesleg kint jobban megnézték a Merida Magnesiumomat, mint a Cannondale-t...

thez

thez

maximus

• fórumtag
  • 26.354 hozzászólás
itthon nem az mivel nincs forgalmazója
mi ez a divatozás?

XC_Rider

XC_Rider

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.218 hozzászólás
Pl nekem még megvan a Fusion-om (eladó), és még nem láttam másikat az országban! Kint azért több rohangál belõle de ott is ritka még. Pedig k..va jó!

:love: I Love Kolim!!!!!!!

Tüzes Paripám

rob

rob

This is the way

• globális moderátor
  • 16.879 hozzászólás

A Magelan is divatmárka...gondolj a Pyxis-re, vagy a PolarX-re..A Merida is, meg a Speckó is, meg a Fusion is, meg a Scott is, meg a Cannondale is. Ugyanis manapság szerencsére divat JÓ bringát venni. Mert, ha az ember megteheti, akkor miért vegyen szart? Soxor lefikázzák az emberek az SWorks-ömet, hogy mért 3x annyiba kerül, mint egy magellán, vagy egy merida csúcs váz..erre csak azt mondom, hogy egyszer menjen egy ilyennel, és rájön. És ezt nem mutatják a fokok, meg grammok..
Neki egyébként meglepõ módon Kona-ja van:)
Üdv:Thy

azért a fusion nem éppen divatváz, fõleg össztelósban nem. annak ellenére sem, hogy kiket szponzorálnak/szponzoráltak.
vesd össze a konával pl...

"A man always has two reasons for doing anything: a good reason and the real reason." J.P. Morgan

"Science is not a democracy that can be voted on with the popular opinion." Earl R. Geddes P.h.D.

zerge83

zerge83

vendég

• fórumtag
  • 79 hozzászólás

A Magelan is divatmárka...gondolj a Pyxis-re, vagy a PolarX-re..A Merida is, meg a Speckó is, meg a Fusion is, meg a Scott is, meg a Cannondale is. Ugyanis manapság szerencsére divat JÓ bringát venni. Mert, ha az ember megteheti, akkor miért vegyen szart? Soxor lefikázzák az emberek az SWorks-ömet, hogy mért 3x annyiba kerül, mint egy magellán, vagy egy merida csúcs váz..erre csak azt mondom, hogy egyszer menjen egy ilyennel, és rájön. És ezt nem mutatják a fokok, meg grammok..

scott,cannondale, és fõleg FUSION? MINT DIVATMÁRKAAAA?? az nem lehet divat ami vagyonokba kerül (jo,pl a scott YZ széria nem drága, de cannondalebõl nincs olcsó!)
értessz, yves st laurin (jol irtam?) is divatos ruhákat gyárt,mégse látsz olyat sok emberen.
és a fusion-t abszolut nem értem miért soroltad ide, sokkal kevésbé ismert, és sokkal ritkább, jó ha 2t láttam belõle az országban.mig pl cannondale-böl akármilyen drága is pl most a 24h-son is láttam jópárat.

thommey

thommey

bentlakó

• fórumtag
  • 6.344 hozzászólás

(semmi Kona! ez honnan gondoltad?)

Az a mondat Unit-ra vonatkozott:)

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21.272 hozzászólás

Hány gramm a macska? :)

off

6800 körül /zsírdisznó/

képet majd másik topikba

on
"Az Ég szemébe nézve, Széttárt karral áll, Halálos viharra vár egy haldokló világ "
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való

kalaius

kalaius

maximus

• fórumtag
  • 11.904 hozzászólás
Hány gramm a macska? :)

SzabcsiPro

SzabcsiPro

törzsvendég

• fórumtag
  • 317 hozzászólás

erre gondoltál ? :
Feltöltött kép

Tigger! Aranyos a macsekod! Esetleg kozelebbi kep? :)
Kétféle ember létezik: az egyik mindig megmondja,mit gondol, a másiknak vannak barátai.

http://soloszabi.blogspot.com

LóFarkas

LóFarkas

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.721 hozzászólás
Én egy Schwinn Csepel vázat hajtok. Én nyertem, wazze!!!

yobo

yobo

törzsvendég

• fórumtag
  • 500 hozzászólás

Hali! Uh miket irtok. A KONA nagyon yo márka és az összestöbbi felsorolt is.
egyszerûen én szeretem a kicsi, kis szériás ritka dolgokat, vagy legalább ami Magyarországon az.
A Konaval max. az abayom hogy a közép -alsó kategóriában a bringáik többe kerülnek mint más gyártóié..és pl. a váz kõ nehéz eszt a CC-re értem csak!!

Ya és nekem iyeneim voltak,vannak. (semmi Kona! ez honnan gondoltad?)
-Marin Pine Mountain
-Parkpre pro 825, Parkpre Comp Limited
-Orbea Lanza

és egyik sem került vagyonba! sõt....

thommey

thommey

bentlakó

• fórumtag
  • 6.344 hozzászólás

Talan Magellan... vagy Merida???????

YOBO:
Kona aztan kurva nagy divat.... divat.. hmmmm.. kb 6-8 eve???? De lehet hogy tobb. Szerintem a fekete szovetkabaton kivul semmi nem maradt iljen sokaig divatban. Amugy nekem volt konam, egy Kula es imadtam! Jo geometria, AR ERTEK ARANYBAN SZERINTEM JO!
Neked mi a nem divatmarka??????
Miljen bringad van neked???

ZolkoW

ZolkoW

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.702 hozzászólás

erre gondoltál ? :
Feltöltött kép

jó fogás!
;)

ja, és hogy konstruktív is legyek: én az enyémet konyhai mérlegen mértem, kerekek nélkül, a kerekeket meg külön. tudjátok, az a régi analóg súlytologatós.

DaveRider

DaveRider

bentlakó

• fórumtag
  • 6.811 hozzászólás
erre, igen:D

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21.272 hozzászólás
erre gondoltál ? :
Feltöltött kép

Feltöltött kép

Yobo ha jövõ 7ig ráér beviszem a melóhelyre lemérhetjük, de most nem tudok pontosat mondani hogy mikor
"Az Ég szemébe nézve, Széttárt karral áll, Halálos viharra vár egy haldokló világ "
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való

DaveRider

DaveRider

bentlakó

• fórumtag
  • 6.811 hozzászólás
beviszed horgászboltba vagy horgászismerõshöz, ott van ilyen kampós-akasztós halmérleg, arra felakasztod (talán tigris bicóját láttam így egy képen?), azok általában 100g onként mérnek (pl 11,x kg), de van olyan is, ami kisebb osztású és persze drágább is.