Jelentkezz be Regisztrálj
Grammmmánia - a végletekig
Írta 2006. október 07. - 22:56
Írta 2006. október 07. - 21:54
Egy jol osszerakott karbon kormany azonos sulyban erosebb lehet egy alu kormanynal.
Es az FSA csak minimalisan rugalmas.
I`m as fast as nobody!
Írta 2006. október 07. - 20:41
sulyban pedig ver barmit vagy akarmit. nem veletlenul kerul annyiba amennyibe. ha egyszer nekem is lesz ra keret, ugrik a gepbe egybol.
RAUH-Welt
B E G R I F F
Írta 2006. október 07. - 15:51
Írta 2006. október 07. - 13:50
Írta 2006. október 07. - 09:54
próbáltam karbonvázat (cc-re), és köröket vert az aluvázamra kényelemben. )
1ébként ez valamennyire jellemzõ a szkandiumra is,,,,
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való
Írta 2006. október 07. - 09:48
Más tulajdonságai vannak - anyagából eredõen.
próbáltam karbonvázat (cc-re), és köröket vert az aluvázamra kényelemben. Nem rázott annyira lefele, viszont teljesen merev volt felfele - úgy ment, mint egy keveset mozgó, de jól belõtt össztelós. Súlyban pedig az azonos erõsségû aluvázzal szemben van kb 200gr elõnye (ahogy azt Tigger is írta).
A gond a sérülékenységével van, elég egy szebb esés, ahol belefordul a kormány a vázba, és már lehet is izgulni, hogy vajon csak a díszítõ réteg repedt-e meg...
(fõleg ez az én fájdalmam, használtan ezek miatt nem merek venni, újonnan meg nagyon drága )
Írta 2006. október 07. - 01:19
hogy ténylegesen lett-e belõle vmi, azt nem is tudom, Nellás érdekeltségû bácsika mesélte pár éve
Írta 2006. október 06. - 23:30
Ez nem összefüggõ. Itt a kompozitban a teherviselõ a szál, ami jelentõsen anizotróp: szálirányba sokkal-sokkal nagyobb igénybevételt bír ki. De nem azért, mert keresztbe pedig nem sokat.tudom, írtam is, de kitöröltem. jobban bír bizonyos irányú terheléseket, viszont sokat pont ezért kevésbbé.
kicsit hímestojás érzése van a dolognak.
de megmaradok magamnak asszem. valahogy lehet hogy nehezebb az alu, de sokkal kevesebb odafigyelést igényel.
A váz csöve pedig a száliránytól függõen lesz merev vagy nem merev egyik-másik irányba.
A karbon nagy hátránya az alu szemben, hogy míg egy aluváz, ha megreped, lehet hegeszteni, egy repedt karbonvázzal viszont nem tudom, mit lehet csinálni (bár lehet már vannak jó ragasztók hozzá, én még nem hallottam karbonváz javításról).
"Milyen állat, aki bennem él?
Aki helyettem élvez, helyettem fél
Aki helyettem fázik, ha hideg a tél"
Írta 2006. október 06. - 23:20
kicsit hímestojás érzése van a dolognak.
de megmaradok magamnak asszem. valahogy lehet hogy nehezebb az alu, de sokkal kevesebb odafigyelést igényel.
Írta 2006. október 06. - 23:10
Más tulajdonságai vannak - anyagából eredõen.de akkor meg miben tud többet?
"Milyen állat, aki bennem él?
Aki helyettem élvez, helyettem fél
Aki helyettem fázik, ha hideg a tél"
Írta 2006. október 06. - 23:09
azért egy cc vázban egy 200 gramm lefaragható, tartós cuccal is...és egy grammozos topikban 200 gramm ugyefenét nem.
mindennek aminek nagy neve van, az trendi. de ez hol probléma?
van akinek státusz van akinek csak egy bringa.
amúgy a karbonmániát a mai napig nem értem.
nagyon jó súlyú bringákat lehet gyártani belõle, de az max 1-2 versenyes. ezt csak gazdagok, és szponzoráltak engedhetik meg maguknak, így erõsebb verzióban gyártják õket szériába - elérhetõbb áron. de ezek súlyban már nem nagyon különböznek(számottevõen) egy azonos élettartamu aluváztól. csak a májerfaktor az, ami...
de akkor meg miben tud többet?
de pl pont az am kategóriában 40-50 deka faragás azért elég jelentõs -scott ransom, pl a slayerrel szemben...-
Írta 2006. október 06. - 22:57
nem trendi: nicolai, ellsworth, foes, rotwild...csak néhány...sztem...
fenét nem.
mindennek aminek nagy neve van, az trendi. de ez hol probléma?
van akinek státusz van akinek csak egy bringa.
amúgy a karbonmániát a mai napig nem értem.
nagyon jó súlyú bringákat lehet gyártani belõle, de az max 1-2 versenyes. ezt csak gazdagok, és szponzoráltak engedhetik meg maguknak, így erõsebb verzióban gyártják õket szériába - elérhetõbb áron. de ezek súlyban már nem nagyon különböznek(számottevõen) egy azonos élettartamu aluváztól. csak a májerfaktor az, ami...
de akkor meg miben tud többet?
Írta 2006. október 06. - 21:21
Csak éppen nem mindegy, hogy tanya a Bakonyban, vagy...
Írta 2006. október 06. - 21:04
a slayerben lesz ha jól emléxem....az meg még lehet akár enduro is- a Nicolai-nak elég széles a palettája, és nem csak "rombolókat" gyárt
- a 2007-s RM Switch-ben hol van karbon (mellesleg nem enduro gép, hanem freeride)?
- az utolsó bekezdéssel pedig egyáltalán nem tudok egyetérteni
Írta 2006. október 06. - 21:01
- a Nicolai-nak elég széles a palettája, és nem csak "rombolókat" gyártPersze nem a nagy DH rombolókról van szó, mint pl a Nikolai, de van karbon hátsójú össztelós Rotwild, és a Rocky Mountain Switsh-ben is lesz jövõre karbon, pedig az már nagy enduró gép, az új Speckó karbon enduróról meg ne is beszéljünk.
De pl. Ellsworth-nek is lesz karbon lácvillás gépe íme:
http://content.mtbr....3_293_4crx.aspx
Egyszerûen az a gyártó akinek nincs a kínálatában valamilyen karbon kütyü az nem tud versenyképes maradni a többiekkel. Néhányan még tartják magukat, de elõbb-utóbb beadják a derekukat.
- a 2007-s RM Switch-ben hol van karbon (mellesleg nem enduro gép, hanem freeride)?
- az utolsó bekezdéssel pedig egyáltalán nem tudok egyetérteni
Írta 2006. október 06. - 19:35
nem trendi: nicolai, ellsworth, foes, rotwild...csak néhány...sztem...
Persze nem a nagy DH rombolókról van szó, mint pl a Nikolai, de van karbon hátsójú össztelós Rotwild, és a Rocky Mountain Switsh-ben is lesz jövõre karbon, pedig az már nagy enduró gép, az új Speckó karbon enduróról meg ne is beszéljünk.
De pl. Ellsworth-nek is lesz karbon lácvillás gépe íme:
http://content.mtbr....3_293_4crx.aspx
Egyszerûen az a gyártó akinek nincs a kínálatában valamilyen karbon kütyü az nem tud versenyképes maradni a többiekkel. Néhányan még tartják magukat, de elõbb-utóbb beadják a derekukat.
Írta 2006. október 06. - 19:12
OFF
Anyam, de csecse az a standar!
ON
a LEGJOBB!
hány grammos? :chin:
Írta 2006. október 06. - 19:04
Én értem Thommeyt. Annyi a különbség, hogy ti magyar viszonyoklról beszéltek, õ meg nyugati viszonyokról. Nálunk egy speci stumpjumper FSR álom, presztizsbicaj, stb... németországban meg kb. ez:
OFF
Anyam, de csecse az a standar! Minnya felrakok en is mindegyik oldalra egyet-egyet! Uhh remelem az uj carbon cannondale-omra is tudok majd rakni... ha faradsz versenyen kihajtod, aztan tuti nem dosz el!
ON
http://soloszabi.blogspot.com