Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Grammmmánia - a végletekig

- - - - -

• Lépj be és szólj hozzá
6538 hozzászólás a témában

assasinbug

assasinbug

törzsvendég

• fórumtag
  • 893 hozzászólás
nem
különbséget kell tenni. ez egy "normál" vékony gyz. Csak a gyz, amit a DT RWSnek hív, az úgy mûködik, ahogy konás mondja.
Az elõl 9mm-es hátul 10mm-es tengelyû agy ill gyz a thrubolt nevet viseli, ezeket is a fenti RWS zárral szerelik.
tehát van RWS rendszerû sima gyz, esetleg ti-bõl is, meg van vastagtengelyes

rob

rob

This is the way

• globális moderátor
  • 16.879 hozzászólás
mivel tizes átmenõtengely igy csak a vele kompatibilis agyakkal mûködik.
minden fox villás specializedben ilyen van 2008 óta. kivéve az átütõseket persze.

"A man always has two reasons for doing anything: a good reason and the real reason." J.P. Morgan

"Science is not a democracy that can be voted on with the popular opinion." Earl R. Geddes P.h.D.

andris

andris

mod

• globális moderátor
  • 10.714 hozzászólás
nekem is itt magyarázták el a fórumon.
kicsit kihúzod a kart, így tudsz rajta szorítani. mintha menetes lenne és az a kar lenne rajta a "villáskulcs"

Kerékpáros hírek - bikemag.hu
Blog - blog.bringasandras.hu

SINTESI´93

SINTESI´93

törzsvendég

• fórumtag
  • 349 hozzászólás

új váz? :wtf:
ha lesz, akkor egybe lesz az egész...

ha nem is 7 kiló, de olyan 9 kilóban meg tudnék állni. még használható is lenne...

gyorszáras témához
nekem a DT gyorszára tetszik.
konkrétan ez
http://www.dtswiss.c...WS/RWS-MTB.aspx
tudom nem érdekel senkit, de azért jól esett leírni :)

Eza agyorszár h. mûxik mert látom nemlehet a kart úgy mozgatni mint a többinél?
www.sintesibikes.com

andris

andris

mod

• globális moderátor
  • 10.714 hozzászólás

Megfejtettem, jövõre új vázad lesz.
Én egy 7kg-s montiról álmodom. Majd ha sok pénzem lesz...

új váz? :wtf:
ha lesz, akkor egybe lesz az egész...

ha nem is 7 kiló, de olyan 9 kilóban meg tudnék állni. még használható is lenne...

gyorszáras témához
nekem a DT gyorszára tetszik.
konkrétan ez
http://www.dtswiss.c...WS/RWS-MTB.aspx
tudom nem érdekel senkit, de azért jól esett leírni :)

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15.907 hozzászólás
  • LocationSzékesfehérvár

acor es bbb ugyanaz. forgalmazzuk mindkettot

Amit én láttam az nem ugyanaz.
bbb 68g a pár

A sebesség mindent megold.

tamaska

tamaska

Beast of the East

• globális moderátor
  • 19.996 hozzászólás
acor es bbb ugyanaz. forgalmazzuk mindkettot
YETI CYCLES - RIDE DRIVEN SINCE 1985. BEFORE MOUNTAIN BIKING WAS EVEN CONSIDERED AN INDUSTRY.

RAUH-Welt
B E G R I F F

thez

thez

maximus

• fórumtag
  • 26.354 hozzászólás
egy elsõ acor itt van mellettem, hétfõn bevihetem, méricskélni.

rob

rob

This is the way

• globális moderátor
  • 16.879 hozzászólás
jól gondolom, hogy ugyanaz mindkettõ, csak a matrica más?
az acornak megadott 80g az a párra értendõ, igaz? mérte valaki?

"A man always has two reasons for doing anything: a good reason and the real reason." J.P. Morgan

"Science is not a democracy that can be voted on with the popular opinion." Earl R. Geddes P.h.D.

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15.907 hozzászólás
  • LocationSzékesfehérvár

én valami könnyû gyorszárat keresek még mindig olcsón :)
nem érdekel, ha imbuszos, szóval acor?

acor
vagy bbb (kicsit igényesebben néz ki)

rob

rob

This is the way

• globális moderátor
  • 16.879 hozzászólás
én valami könnyû gyorszárat keresek még mindig olcsón :)
nem érdekel, ha imbuszos, szóval acor?

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15.907 hozzászólás
  • LocationSzékesfehérvár

nem tudom mit kezdenék vele :) komolyan mondom
egyelõre csak úgy lenne. mindig is szerettem volna egy pillekönnyû merevfarú mtb-t. lassacskán gyûlnek az alkatrészek...

aztán lehet összerakom anyumnak :D mert le van maradva aputól, akinek kb. a Shimano LX a leggagyibb a Kona-ján :D

a Te kereked is finom kis darab lehet :)

Megfejtettem, jövõre új vázad lesz.
Én egy 7kg-s montiról álmodom. Majd ha sok pénzem lesz...

SINTESI´93

SINTESI´93

törzsvendég

• fórumtag
  • 349 hozzászólás
A KCNC gyorszár nem alu tengelyes,mondjuk rugalmasság szempontjából szinte mind 1.
www.sintesibikes.com

Kkrisz

Kkrisz

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.236 hozzászólás
Nekem 54gramm/pár a gyorszáram és nem érzem rugalmasnak.

andris

andris

mod

• globális moderátor
  • 10.714 hozzászólás

És akkor v-fékkel versenyeznél? Ez nem lenne visszalépés? Vagy rájöttél, hogy bõven elég a v-fék is az itthoni versenyeken? :)
xtr'03 + dt revo + alu anya + xc717 + schwalbe öntapadós + bbb imbuszos gyz.

nem tudom mit kezdenék vele :) komolyan mondom
egyelõre csak úgy lenne. mindig is szerettem volna egy pillekönnyû merevfarú mtb-t. lassacskán gyûlnek az alkatrészek...

aztán lehet összerakom anyumnak :D mert le van maradva aputól, akinek kb. a Shimano LX a leggagyibb a Kona-ján :D

a Te kereked is finom kis darab lehet :)

PBG
tömegét nem tudom pontosan, de ha jól emlékszem felniszalaggal is 800 gramm alatt maradt még valamivel (gyz nélkül)

koca
hát leleplezõdtem :)

enté

enté

titanium freak

• fórumtag
  • 7.605 hozzászólás

A KCNC gyorszárat nem ajánlom, ismerõsnek van és nem tartja rendesen a kereket, nem esik ki, de zavaróan rugalmas.

Mégis, mit várt egy pillekönnyû gyorszártól? Minden titán tengelyes rugalmas, ilyen alapon a Tune is szar.

"Some people say I'm a titanium freak - it's okay... I am."

"The titanium is the nicest way to reducing the carbon bikeprint."
[ˈeərəspeɪs tekˈnɒlədʒi]

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15.907 hozzászólás
  • LocationSzékesfehérvár

imbuszos gyorszár... szerintem az nem a legjobb választás, bár nem tudom, Neked hogy jön be... szerintem ha defektet kapsz, többet spórolsz vele, ha inkább sima gyorszárat raksz be(persze nem tudom, hogy milyen súlyban van az a gyorszár)
Hány grammos a hátsó kereked, Andris?

én a kerekeimen(elsõ: 686g, hátsó: 892g gyorszárak nélkül gyorszárak: 102g/pár)TALÁN még a gyorszárakat cserélném egy KCNC 42g/pár-osra.

33g a súlya az elsõnek. Gyorsabban kiveszem a kereket, mint ha normál gyz-t használnék (a foxnak elég szar a kialakítása ebbõl a szempontból). Defektem nem lesz (mert nem lesz és kész :) ), ha mégis akkor van nálam hab. Ha meg belsõt kell cserélni, akkor már úgyis mindegy az a plusz néhány mp.
A KCNC gyorszárat nem ajánlom, ismerõsnek van és nem tartja rendesen a kereket, nem esik ki, de zavaróan rugalmas.

Pro Bike Gear

Pro Bike Gear

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.662 hozzászólás
imbuszos gyorszár... szerintem az nem a legjobb választás, bár nem tudom, Neked hogy jön be... szerintem ha defektet kapsz, többet spórolsz vele, ha inkább sima gyorszárat raksz be(persze nem tudom, hogy milyen súlyban van az a gyorszár)
Hány grammos a hátsó kereked, Andris?

én a kerekeimen(elsõ: 686g, hátsó: 892g gyorszárak nélkül gyorszárak: 102g/pár)TALÁN még a gyorszárakat cserélném egy KCNC 42g/pár-osra.

én most leginkább a nekem lélektani, 10kg alatti tömegre gyúrok... érkezik az XPEDO, szóval már csak egy SLR nyereg, vagy egy KCNC nyeregcsõ, és már Conti külsõkkel, és 600,-Ft-os belsõkkel is 10kg alatt vagyok!:bananadan

koca

koca

bentlakó

• fórumtag
  • 5.107 hozzászólás
igen konás a hsz em után pár perccel jöttem rá h te anno beszakítottál egy szép dt240-sun ufos félradiál kereket apróból. aztán beugrott az frm agyas mostani, és egyböl tudtam h erre gyursz. igy tényleg szép lenne a szett.
én azt mondom h emiatt ne aggódj h ez nem radiál.
az agy miatt ennyit sztem megér /pláne ha még picit le tudsz belöle faragni/
aztán ha késöbb kell akkor átfüzöd radiálra. egy szett küllö nem a világ vége, radiálba befüzni meg egy csimpánz is be tudja a kereket :)

és igen zárt csapágyak vannak feltüntetve a pdf eken az frm honlapján. nem tünik rossz konstrukciónak.

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15.907 hozzászólás
  • LocationSzékesfehérvár

a Kula most épp Pesten várja, hogy menjen végre érte a leendõ gazdája... már jóideje kapom az ígéretet...
Kulát nem fogom összerakni már úgysem...
a Wensonon meg csak tárcsafék szem van :( De páran már megoldották a csapatból a vfékszemet - nézd meg a bikeoftheyear bringák közt :)
szívesen megcsinálnám én is olyanra. SID telóval elég könnyû bringa lenne belõle.
milyen elsõ kereked van? ez elég könnyû :o

És akkor v-fékkel versenyeznél? Ez nem lenne visszalépés? Vagy rájöttél, hogy bõven elég a v-fék is az itthoni versenyeken? :)
xtr'03 + dt revo + alu anya + xc717 + schwalbe öntapadós + bbb imbuszos gyz.