Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Grammmmánia - a végletekig

- - - - -

• Lépj be és szólj hozzá
6548 hozzászólás a témában

kõcsirke

kõcsirke

törzsvendég

• fórumtag
  • 585 hozzászólás

nem kell pofa hozzá.

habitus kérdése. nekem szoknom kellett, hogy baseball-sapkás hülyegyerekként kioktassam a kötelességérõl egy nagyáruház vevõszolgálati menedzserét. már profi vagyok, sõt, élvezem.

eléggé minõsíti az üzletet, ha addig fajul a dolog, hogy panaszkönyvet kell kérni. inkább nekik kell pofájuk legyen ahhoz, hogy így álljanak a vevõkhöz.
blokkot meg kell adnia, ha nem ad, akkor meg kérd el. oké, nem mindegy milyen tételnél, egy 2000Ft-os fékkarnál pl nem olyan egetverõ tragédia, ha buksz annyit, de nagyobb dolgoknál te is hülye vagy, hogyha maguktól nem adnak blokkot, te nem kérsz.

én is ezt ugatom

rbalint88

rbalint88

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.387 hozzászólás

igaz, hogy a kereskedõk leszarják a törvényt, de a vevõk meg nem ismerik. tessék tájékozódni, van a fogyasztóvédelemnek honlapja, nagyon hasznos olvasmány. persze pofa kell hozzá, hogy kikérd a panaszkönyvet, hogy idegen helyen blokkot kérj, stb., de ez van.

nem kell pofa hozzá. eléggé minõsíti az üzletet, ha addig fajul a dolog, hogy panaszkönyvet kell kérni. inkább nekik kell pofájuk legyen ahhoz, hogy így álljanak a vevõkhöz.
blokkot meg kell adnia, ha nem ad, akkor meg kérd el. oké, nem mindegy milyen tételnél, egy 2000Ft-os fékkarnál pl nem olyan egetverõ tragédia, ha buksz annyit, de nagyobb dolgoknál te is hülye vagy, hogyha maguktól nem adnak blokkot, te nem kérsz.

kõcsirke

kõcsirke

törzsvendég

• fórumtag
  • 585 hozzászólás
igaz, hogy a kereskedõk leszarják a törvényt, de a vevõk meg nem ismerik. tessék tájékozódni, van a fogyasztóvédelemnek honlapja, nagyon hasznos olvasmány. persze pofa kell hozzá, hogy kikérd a panaszkönyvet, hogy idegen helyen blokkot kérj, stb., de ez van.

stellaz

stellaz

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.932 hozzászólás

A bolt, amelyik "cserél", az esetek 90 %-ában "bebukja" a dolgot, maximum a jóhírét építi vele, nem az anyagi jólétet.

És nem mellesleg eleget tesz a törvényi kötelezettségének...

Dante

Dante

bentlakó

• fórumtag
  • 7.199 hozzászólás
A bolt, amelyik "cserél", az esetek 90 %-ában "bebukja" a dolgot, maximum a jóhírét építi vele, nem az anyagi jólétet.
With this bike you can traverse even the most technically difficult terrain and still maintain some semblance of control (obviously depending on your skill level).
GIANT ANTHEM-X hivatalos leírás :)

kõcsirke

kõcsirke

törzsvendég

• fórumtag
  • 585 hozzászólás

Én pedig vitatkoznék Veled. :) Szerintem nem a gyártót kell zaklatni, hanem azt akinek a markába számoltad a pénzt. Mert vele kerültél üzleti kapcsolatba, akárhogy is nézzük.

Másrészt pedig, érthetõ ha a gyártó szívesebben kommunikál 100 bolttal, mint 100.000 végfelhasználóval...

X

hát, finoman fogalmazva is idealista a hozzáállásod. az az igazság, hogy akinek nem a haverja a kerékpárkereskedõ, mint a legtöbbünknek, kenheti a hajára a selejtes alkatrészt. ha a bolt hivatalos forrásból szerzi be a cuccot, vissza is küldheti. ha meg az országos lerakat megkerülésével rendelgeti mindenféle kiárusításból, nem tud vele mit csinálni ha visszaviszed. jobb helyeken a kiskereskedõ nem csak úgy beesik a nagykerbe, hanem szerzõdve van a forgalmazóval, ezért nincs kockázata.

tamaska

tamaska

Beast of the East

• globális moderátor
  • 19.996 hozzászólás
a gyartotol altalaban nem is tudsz kozvetlenul vasarolni

es semmi nem garantalja hogy zokszo nelkul cserelik. persze vannak kivetelek, de nagy tobbsegeben az emailekre az a valasz hogy keresd fel az uzletet ahol vasaroltad az adott termeket es ok majd elintezik neked a dolgot.
YETI CYCLES - RIDE DRIVEN SINCE 1985. BEFORE MOUNTAIN BIKING WAS EVEN CONSIDERED AN INDUSTRY.

RAUH-Welt
B E G R I F F

_and/or_

_and/or_

vendég

• fórumtag
  • 172 hozzászólás

Ezzel abszolút egyetértek, de értelmes márkák esetében nem is a forgalmazót kell zargatni, hanem a gyártónak írni, s zokszó nélkül adnak cserecuccot. (pl. Raceface, Roox nekem zokszó nélkül, sûrû bocsánatkérések közepette cserélt nemzetközi futárral, s eszembe se jutott a forgalmazót zargatni)

Akkor szerinted ha veszek egy karbon vázat egy gyártótól és eltörik, zokszó nélkül kicserélik?
szvsz ennek igen kicsi a valószínûsége, de egy próbát megérhet...

xian

xian

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.280 hozzászólás
  • LocationTahitótfalu (ritkán Ózd)
Én pedig vitatkoznék Veled. :) Szerintem nem a gyártót kell zaklatni, hanem azt akinek a markába számoltad a pénzt. Mert vele kerültél üzleti kapcsolatba, akárhogy is nézzük.

Másrészt pedig, érthetõ ha a gyártó szívesebben kommunikál 100 bolttal, mint 100.000 végfelhasználóval...

X

Dante

Dante

bentlakó

• fórumtag
  • 7.199 hozzászólás

Ez a nézõpont (versenyvázra versenyhasználat mellett nincs jótállás (?!?) ) abszolút nem helyes, mivel ezeknek ez a rendeltetésszerû használata...

Ezzel abszolút egyetértek, de értelmes márkák esetében nem is a forgalmazót kell zargatni, hanem a gyártónak írni, s zokszó nélkül adnak cserecuccot. (pl. Raceface, Roox nekem zokszó nélkül, sûrû bocsánatkérések közepette cserélt nemzetközi futárral, s eszembe se jutott a forgalmazót zargatni)

Amúgy egyetértek, Absolon valsz boltbajárós üzemmódban többet ad a váznak, mint az egész magyar mezõny...
With this bike you can traverse even the most technically difficult terrain and still maintain some semblance of control (obviously depending on your skill level).
GIANT ANTHEM-X hivatalos leírás :)

tamaska

tamaska

Beast of the East

• globális moderátor
  • 19.996 hozzászólás
az meg egy masik kerdes, hogy honnan tudja a forgalmazo hogy en versenyeztem azzal a bringaval vagy nem.

sot, ha total hobbi kategorias vagyok, akkor meg tokeletesen mindegy hogy elindulok havonta egy maratonon vagy csak a haverokkal tekergek vasarnap delelottonkent, mert ugyanazt a terhelest fogja kapni.
YETI CYCLES - RIDE DRIVEN SINCE 1985. BEFORE MOUNTAIN BIKING WAS EVEN CONSIDERED AN INDUSTRY.

RAUH-Welt
B E G R I F F

kalaius

kalaius

maximus

• fórumtag
  • 11.904 hozzászólás

szerintem egyedül az a relativ kis szériás fritz márka (nem a nico) aminek nem jut eszembe a neve ad(ott) versenyzésre garanciát az itthon forgalmazottak közül

Ez a nézõpont (versenyvázra versenyhasználat mellett nincs jótállás (?!?) ) abszolút nem helyes, mivel ezeknek ez a rendeltetésszerû használata... De persze megy a különféle szarozás a forgalmazók részérõl, amit abszolút nem tehetnének meg (versenyhasználatnál kampec, nem elsõ tulajdonosnál kampec, stb) és persze az ügyeskedés a vásárlók oldalán.

Ilyen szempontból a nagy cégekkel ( Decathlon, pl.) sokkal elégedettebb vagyok, gálánsan intéznek mindent.

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21.271 hozzászólás

grossman?

ja, az

kösz
"Az Ég szemébe nézve, Széttárt karral áll, Halálos viharra vár egy haldokló világ "
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való

tamaska

tamaska

Beast of the East

• globális moderátor
  • 19.996 hozzászólás

szerintem egyedül az a relativ kis szériás fritz márka (nem a nico) aminek nem jut eszembe a neve ad(ott) versenyzésre garanciát az itthon forgalmazottak közül

grossman?

RAUH-Welt
B E G R I F F

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21.271 hozzászólás

rosszul tudom hogy a meridánál versenyfelhasználásra még mindíg nem él a garancia?pár éve volt náluk ilyen

"Az Ég szemébe nézve, Széttárt karral áll, Halálos viharra vár egy haldokló világ "
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való

tamaska

tamaska

Beast of the East

• globális moderátor
  • 19.996 hozzászólás
ezzel csak az a baj hogy sok gyarto azt mondja hogy lepj kapcsolatba a kereskedoddel...

persze nem art megkerdezni, de ez csak ritkan mukodik igy

RAUH-Welt
B E G R I F F

kõcsirke

kõcsirke

törzsvendég

• fórumtag
  • 585 hozzászólás

ennek igy kell mukodnie.

sose felejtem el

olyan két évvel ezelõtt egy hazai fedett freestyle-parkban egy srác úgy esett el a félcsõben, hogy a bmx-e felrepült a födémig, onnan visszapattanva meg a betonra esett. az emiatt meghajlott kormányt szó nélkül kicserélték a boltban, pedig nem lett volna nagy szám belekötni. ez egyébként szinte csak erre a márkára (odyssey) jellemzõ a bmx-es cuccok közül.

másik: egy cimborám hegymászócuccokat árul. eladott egy profi túrázónak egy nyolcvanxezer forintos hátizsákot. a tulaja elsõ adandó alkalommal rálépett a derékcsatjára, el is tört. eszébe se jutott hogy garanciában cseréltesse, de a boltban így se tudtak vele mit csinálni. megírta a dolgot a gyártónak, kérve hogy küldjenek egy csatot, ki is fizetné, nem lett volna nagy szám itthon megjavíttatni. erre a gyártó küldött neki egy ugyanolyan zsákot ingyen, még egy blokkot se kértek, a régit is megtarthatta.
szóval ha a foralmazó szarozik, írni kell a gyártónak.

andris

andris

mod

• globális moderátor
  • 10.714 hozzászólás

azert nem mindenhol. a specialized uk-nek legendasan jo neve van garanciaintezes temakorben. nem akarok lejaratni masokat, de vannak olyanok akiknek viszont botranyosan rossz.

olyan biciklimarka ami otthon is forgalomban van

van akiben csak az maradna meg hogy "rosszat olvastam a bikemag forumon a xy markarol"

de jelen esetben az van, hogy "jót olvastam a bikemag fórumon a specialized márkáról" :)
ha a pozitív reklám mehet, akkor a negatív is - szerintem

Kerékpáros hírek - bikemag.hu
Blog - blog.bringasandras.hu

tamaska

tamaska

Beast of the East

• globális moderátor
  • 19.996 hozzászólás
olyan biciklimarka ami otthon is forgalomban van

van akiben csak az maradna meg hogy "rosszat olvastam a bikemag forumon a xy markarol"

RAUH-Welt
B E G R I F F

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15.907 hozzászólás
  • LocationSzékesfehérvár
A meridákat szó nélkül cserélik itthon.

azert nem mindenhol. a specialized uk-nek legendasan jo neve van garanciaintezes temakorben. nem akarok lejaratni masokat, de vannak olyanok akiknek viszont botranyosan rossz.

Nyugodtan mondhatod, nem hiszem, hogy itt sokan állnak kapcsolatban angol nagykerekkel.

A sebesség mindent megold.