Jelentkezz be Regisztrálj
Grammmmánia - a végletekig
Írta 2009. október 12. - 14:42
Írta 2009. október 12. - 13:44
erre gondoltam én is. nekem is tervben vanSzerintem ez. http://boneshaker.hu...os_fl_7075.html
Nekem is ilyen van.
Kerékpáros hírek - bikemag.hu
Blog - blog.bringasandras.hu
Írta 2009. október 12. - 13:37
A sebesség mindent megold.
Írta 2009. október 12. - 13:17
ez melyik syncros nyeregcsõ?Az elõbb méricskéltem, és kiderült, hogy a Syncros 400mm-es nyeregcsövem, meg a Bontrager nyergem grammra pontosan ugyan annyi: 237g
Írta 2009. október 10. - 19:20
Írta 2009. október 10. - 18:29
Írta 2009. október 10. - 17:17
Andris: jónak néz ki... nem tudom... nekem szerintem hiányozna a középsõ tányér, meg persze a kisebb kistányér is... De azért kipróbálnám...(egy 11-36-os Sram XX kazettával... )
QUOTE]
Ha már 11-36-os sor, akkor elõre 1db 36os tányér + terelõ.
Írta 2009. október 10. - 17:11
Egyébként ezt a "csak versenyre"-t úgy értettem, hogy mondjuk elõtte két hetet azzal edzek. Szóval nem arra használom, hogy télen alapozzak.
Egyébként még olyan nyerget, ami nem nyom, még nem találtam. Még a mostani Speci BG nyereg is nyom(bár elég régi típus...), de betétes bringás nadrággal ki lehet bírni. Szerintem azt is ki fogom bírni.
Ha meg nem, nem hiszem, hogy sokat kell várni, hogy elvigyenek egy 100 grammos nyerget...
Írta 2009. október 10. - 16:38
Én most valami nagyon könnyûvel szemezgetek...(bár kinek mi a könnyû...) konkrétan õ lenne az, vele kombinálva... 270g-os nyereg-nyeregcsõ kombó kb. 26000,-Ft-ból nem olyan rossz. Persze kizárólag versenyekre tenném fel.
Szerintem egy határvonalat meg kell húzni, hogy meddig hasznos a grammánia. Én is szeretném, hogy minél könnyebb legyen a bringám, de ha a hatákonyság rovására megy, akkor értelmetelen, és feleslegesen dobtál ki tíz-, vagy százezer forintokat az ablakon. Egy nyereg, amit csak versenyen használsz? Ha nem szoktatod hozzá a segged, akkor lehet, hogy csak szenvedsz rajta, és az x másodperc, amit nyertél a súlyával, lehet hogy x+1 másodperc veszteség lesz élesben.
Írta 2009. október 10. - 13:53
mostani szerzeményem:
601 gramm. (42-28, kipróbálom majd montin)
egy könnyebb monoblokkal (162 gramm körül láttam bike+-ot) elég jó súlyba tudom kihozni
A középcsapágy tengelyhosszára figyelj, nem biztos, hogy pl. egy 113as tengellyel elfér a 42es tányér, nem tudom mennyire nagy a sárférõhelyed a láncvillánál. Nekem a fullyn 38asnál nagyobb nem nagyon férne el a láncvillánál, integrált XT karnál középre téve.
Írta 2009. október 10. - 13:22
abból indultam ki, hogy a kistányérat elenyészõ számmal használtam, mióta bringázok. ahhoz szoktam, hogy inkább keményen hajtok...
a nyereghez képest túl nehéz az a nyeregcsõ
a Te súlyod alatt simán tudna mûködni a rendszer!
Most, hogy így belegondolok, én sem szoktam nagyon kistányérra váltani... versenyen sem... még a Dirtpark XCO-n sem, ha jól emlékszem, ott is középtányéron mentem fel mindenhova... vagy toltam. Edzésen meg fõleg nem, mivel síkon edzek ugye... meg remélhetõleg edzésre lesz a közeljövõben egy országúti, vagy cx bringa.
Igen... vehetnék Schmolket is, csak el kéne adnom a fél bringát, hogy megvehessem.
Írta 2009. október 10. - 11:37
Írta 2009. október 10. - 11:15
aha, országúti kar. most holtszezonban ráérek tesztelgetni...Ez egy országúti hajtómû, nem? Én nem bíznám az életemet rá, valamelyik lejtõn eltörik...az fájni fog. Meg az isis sem túl tartós, két havonta új monoblokk.
eddig 4500 Ft-nál járok. egy 7500 Ft-os monoblokkal is még elég jó ár/grammánia aránylegalább occsó ?
mert szum 760 g 2 tányérral annyira nem kiemelkedõ ....legalábbis ebben a topikba.
Írta 2009. október 10. - 10:27
Ez egy országúti hajtómû, nem? Én nem bíznám az életemet rá, valamelyik lejtõn eltörik...az fájni fog. Meg az isis sem túl tartós, két havonta új monoblokk.mostani szerzeményem:
egy könnyebb monoblokkal (162 gramm körül láttam bike+-ot) elég jó súlyba tudom kihozni
Írta 2009. október 10. - 09:18
legalább occsó ?mostani szerzeményem:
mert szum 760 g 2 tányérral annyira nem kiemelkedõ ....legalábbis ebben a topikba.
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való
Írta 2009. október 10. - 07:57
abból indultam ki, hogy a kistányérat elenyészõ számmal használtam, mióta bringázok. ahhoz szoktam, hogy inkább keményen hajtok... úgyhogy nekem nem fog hiányozni a kistányérÉn benne lennék.
Andris: jónak néz ki... nem tudom... nekem szerintem hiányozna a középsõ tányér, meg persze a kisebb kistányér is... De azért kipróbálnám...(egy 11-36-os Sram XX kazettával... )
Én most valami nagyon könnyûvel szemezgetek...(bár kinek mi a könnyû...) konkrétan õ lenne az, vele kombinálva... 270g-os nyereg-nyeregcsõ kombó kb. 26000,-Ft-ból nem olyan rossz. Persze kizárólag versenyekre tenném fel.
Aki rendelne velem, az szóljon!
Tényleg... ez a pedál mire jó?
sram xx-re nincs igényem -pénzem meg fõleg-, azt várom, hogy megjelenjen és akkor olcsón tudok venni X0-s szettet
a nyereghez képest túl nehéz az a nyeregcsõ
a Te súlyod alatt simán tudna mûködni a rendszer!
az a pedál az nagyon könnyû viszont a cipõ talpán akkora stopli van, hogy hanyatt esel...
Írta 2009. október 10. - 01:50
"Sorstársak!" Mit szólnátok egy a külföldiekhez hasonló, magyar gramm-mániás oldalhoz? A mi keróinkkal, barkácsolt alkatrészekkel, ötletekkel, fotókkal stb...
Én benne lennék.
Aki rendelne velem, az szóljon!
ha nem haragszotok meg akkor csak hogy "témánál" maradjunk linkelnék egy kerékpárt...
ennek ugyis inkább itt a helye mint a mutis topicba
http://www.light-bik...-thomas-kalisch
jó hogy nem már leméri vki hogy hány g-ot szart és azt fogja mondogatni :wallbange:
Tényleg... ez a pedál mire jó?
Írta 2009. október 09. - 21:15
Írta 2009. július 15. - 12:03
Írta 2009. július 03. - 09:26
Mellette az a rohadt nehéz lockout kar...