Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Grammmmánia - a végletekig

- - - - -

• Lépj be és szólj hozzá
6538 hozzászólás a témában

Maggi

Maggi

maximus

• fórumtag
  • 13.648 hozzászólás
tobbnyire igen ugy tudom

kipage

kipage

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.954 hozzászólás

Amúgy szabad tudni mi az áldozat?

A végsõ áldozat egy fékváltókar, amit matt feketére szeretnék alakítani. De elõtte még pár próbadarabon (lefûrészelt nyeregcsõvég kormányvég) fogom kikísérletezni a végsõ módszert.

Lehet kicsit marhaság lesz a kérdés, de minden karbonalkatrészt mûgyantás ragasztásos technikával készítenek?

Maggi

Maggi

maximus

• fórumtag
  • 13.648 hozzászólás
olyan mugyanta kell amivel magat a karbonszalakat ragasztjak.....

kiskubai

kiskubai

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.925 hozzászólás

Nem találtam megfelelõ topicot, ha nem passzol ide a téma, adminok légyszi tegyétek át a megfelelõ helyre.

A lényeg végül is grammmozós is, tervezem, hogy egy karbon alkatrészembõl akarok faragni, meg optikai tuningot is szeretnék ezzel elérni. A szerszámot már kigondoltam, egy mini gravírozóval fogok nekiesni a karbonnak, a probléma, hogy kellene valami anyag amivel a végén tartósan be lehet vonni az új felületet. Ötletek?

Természetesen egyenlõre egy levágott nyeregcsõvégen próbálom majd ki a technikát.

Mûgyanta vékony rétegben, amit aztán szépen lecsiszolsz, majd ronggyal kis pasztával (akár fogkrém) "felpolírozod" ?
Amúgy szabad tudni mi az áldozat?

kipage

kipage

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.954 hozzászólás
Nem találtam megfelelõ topicot, ha nem passzol ide a téma, adminok légyszi tegyétek át a megfelelõ helyre.

A lényeg végül is grammmozós is, tervezem, hogy egy karbon alkatrészembõl akarok faragni, meg optikai tuningot is szeretnék ezzel elérni. A szerszámot már kigondoltam, egy mini gravírozóval fogok nekiesni a karbonnak, a probléma, hogy kellene valami anyag amivel a végén tartósan be lehet vonni az új felületet. Ötletek?

Természetesen egyenlõre egy levágott nyeregcsõvégen próbálom majd ki a technikát.

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21.267 hozzászólás

köszi tigger
azt esetleg meg tudod még mondani h melyik típust mérted?
mert elvileg mind a hegesztett mind az illesztett 360g
az én 67 kg-om alatt azért csak nem törne el.

mind a 2-t
asszem egyformák voltak
"Az Ég szemébe nézve, Széttárt karral áll, Halálos viharra vár egy haldokló világ "
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való

koca

koca

bentlakó

• fórumtag
  • 5.107 hozzászólás

én mértem tavaly asszem 35x volt

de nem eröltetném, könnyû ember alatt is necces volt

köszi tigger
azt esetleg meg tudod még mondani h melyik típust mérted?
mert elvileg mind a hegesztett mind az illesztett 360g
az én 67 kg-om alatt azért csak nem törne el.

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21.267 hozzászólás

SUN equalizer 21-es felnirõl van vkinek saját, mért, pontos adata? :bell:
gyári 360g-ot vajon mennyire tartja a valóságban? ha ~380g még akkor is jó..

én mértem tavaly asszem 35x volt

de nem eröltetném, könnyû ember alatt is necces volt
"Az Ég szemébe nézve, Széttárt karral áll, Halálos viharra vár egy haldokló világ "
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való

xian

xian

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.280 hozzászólás
  • LocationTahitótfalu (ritkán Ózd)
Nézd meg az egy kategóriával nehezebb Sun súlyadatát, az lehet jobban közelít :) Nekem a Mach4 súlya pont annyi lett, mint amit a CR18-hoz adtak meg...

koca

koca

bentlakó

• fórumtag
  • 5.107 hozzászólás
SUN equalizer 21-es felnirõl van vkinek saját, mért, pontos adata? :bell:
gyári 360g-ot vajon mennyire tartja a valóságban? ha ~380g még akkor is jó..

marton

marton

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.662 hozzászólás

Ma ezeket boltoltam:

X-Mission Pro kormányszár, 120mm-es hossz, 25,4-es befogó: 134g

Én speciel örültem hogy láttam, hogy közel wcs súlyban van olcsóbban is valamilyen cucc.
Marci

tamaska

tamaska

Beast of the East

• globális moderátor
  • 19.996 hozzászólás
mint moderator ha ugy erzem rossz iranyba terelodik a beszelgetes, azt jelzem.

volt mar par ilyen temaju hozzaszolas, es a topikot latogatok kozul tobben jeleztek hogy ez szerintuk sem idevalo. szerintem sem.

ha valaki akar atlagos termekekrol sulyadatokat kozolni, azt megteheti az adott topikban. pl kormanyok-nal.

ha mar van ezer kulonbozo temaju topikunk, akkor tartsuk meg a kozottuk levo kulonbseget, es hasznaljuk mindet arra amire celozva lett.

es neha olyan jo lenne ha nem kellene minden dontesemet megindokolnom... :rolleyes:

nem az a bajom hogy nem ertesz velem egyet hanem az hogy vannak dolgok amiket el kellene fogadni. csak ugy. velemeny nelkul.

nem kivanok errol itt tovabb vitatkozni, mar igy is van 4 folosleges hozzaszolas.
YETI CYCLES - RIDE DRIVEN SINCE 1985. BEFORE MOUNTAIN BIKING WAS EVEN CONSIDERED AN INDUSTRY.

RAUH-Welt
B E G R I F F

koca

koca

bentlakó

• fórumtag
  • 5.107 hozzászólás
mondjuk egy 173 g-os kormány sztem is már a nehéz kategória, na de miért baj az ha a grammánia topicba van közölve néha 1-2 súlyadat? :chin:
attól h nem kifejezetten grammhuszár cucc sztem még simán befér a topicba, de elnézést ha rosszul látom a helyzetet.

tamaska

tamaska

Beast of the East

• globális moderátor
  • 19.996 hozzászólás
emberek mindig beleesnek abba a hibaba, hogy lemernek par alkatreszt es azt kozlik ebben a topikban

semmi gond ezekkel a cuccokkal, de kerdem en: hol vegletesen grammanias alkatreszek ezek?
YETI CYCLES - RIDE DRIVEN SINCE 1985. BEFORE MOUNTAIN BIKING WAS EVEN CONSIDERED AN INDUSTRY.

RAUH-Welt
B E G R I F F

McGywer

McGywer

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.854 hozzászólás
Ma ezeket boltoltam:

X-Mission Pro kormányszár, 120mm-es hossz, 25,4-es befogó: 134g
X-Mission Pro kormány, 600m, 25,4-es középen: 173g
Avid FR-5 fékkar, párban: 149g
Cateye mûanyag kulacstartó: 36g

Pro Bike Gear

Pro Bike Gear

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.662 hozzászólás
http://images.google...N&start=60&um=1

Azért itt is van szórás rendesen a Rocket Ronoknál!(alul)(nem tudom, hogy nem bírt nagyobb képeket feltölteni az illetõ...:D)

McGywer

McGywer

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.854 hozzászólás
A 100g-os Maxxis Flyweight belsõ sem lukad ki könnyebben, mint egy 200g-os alap akármi. Ha bele megy a tüske a kerekedbe, akkor mindkettõt átszúrja. Latex eddig engem meggyõzött, de a centis akáctüskével ez sem tud mit kezdeni.

Pro Bike Gear

Pro Bike Gear

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.662 hozzászólás
Még az a 125g sem utal valami sok anyagra, de gondolom vastagabbak, mint a 100g-osak...

homola_m

homola_m

vendég

• fórumtag
  • 68 hozzászólás

van gyári szórás elég nagy de azért ez soknak tûnik....

dobozos volt ?

Nem, nem volt dobozos. Pechem van, de nem ezen a 80 g-on fog múlni...
A holnapi Buda maratonon letesztelem...

Remélem aszfalton sem fog túlságosan kopni...

Ugye jól tudom hogy a 0,45 mm vastagságú, 100 g körüli belsõk nagyon könnyen lyukadnak és jól tettem hogy Schwalbe AV14-es (125 g-os) belsõt vettem?

dzsonhee

dzsonhee

törzsvendég

• fórumtag
  • 687 hozzászólás
  • LocationBad Goisern
Nem kell meglepõdni ezeken a szórásokon fõleg gumiknál. Az én 530-nak hirdetett MK-m is 600...

A rocket ronnal kapcsolatban a Vizdák Jani mondta , hogy szinte mindet lemérték amit tudtak mert valaki gramm alapján akart vásárolni és az egyik se volt az ígért közelében sem.