Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Grammmmánia - a végletekig

- - - - -

• Lépj be és szólj hozzá
6548 hozzászólás a témában

kipage

kipage

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.954 hozzászólás
Elbeszélgettem a váltásrendszer technikai oldaláról, egy hozzáértõbb barátommal, a Sram országúti elsõváltókkal nem fogom tudni megoldani a 2 tányéros váltást, mert nagyon keskeny a kosara és az áttételezésnél probléma lehet, beleérne a lánc a kosárba. Mûködne, de lehet, hogy már a használhatóság rovására menne. Súly szempontból:

A tömegnyereség egy része elveszik a nagyobb méretû hátsó sorral a másik része elveszik a hátsóváltóval (~180g váltó + 208g sor, 67g átdobó, kb 660g a hajtókar) 1115g kompletten nagyjából

A 3 tányéros rendszer esetében (155g váltó 140g sor 160g az átdobó 680g a hajtókar) kb 1130g

minimális a különbség de a rizikó több. (xtr ugyanezen adatai 1340g) kb 210got lehet lefaragni, kicsit még többet is egy csavartuninggal megspékelve, de ezt nem számoltam bele, mert az xtren ugyanúgy végrehajtható.

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15.907 hozzászólás
  • LocationSzékesfehérvár

szinte tudtam hogy Jani kapcsiból reagálni fog :D

Örülök neki. :)

igen pl. saválló acél még lehet, csak azt bicajon még az életbe nem láttam!
meg ha saválló lenne azt egyébként is látni lehetne!
tehát ha bizton tudod hogy nem alu és mágnessel megnézed akkor nagy valószínûséggel kijelenthetõ egy csavarról hogy titán.

A pazzaz nyeregcsövemben gyárilag ilyen anyagból vannak az acél csavarok plusz a sapim küllõket sem fogja a mágnes. Meg a régi xt elsõ váltómban is olyan anyagból van a csavar ami acélnak néz ki (biztos, hogy nem titán és nem alu), de a mágnes szerint nem az.

Egyébként mibõl látod, hogy saválló?

A sebesség mindent megold.

_Alex_

_Alex_

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.086 hozzászólás

mágnessel könnyen megbizonyosodhatsz róla :)

Mégse titán. :)
Meg persze alu is lehetne :mybad:, nem tudom azt használnak-e ilyen helyre.

Balance a bike right, keep the pedals turning, forget about everything except right now...
Picasa _Alex_

koca

koca

bentlakó

• fórumtag
  • 5.107 hozzászólás
szinte tudtam hogy Jani kapcsiból reagálni fog :D

igen pl. saválló acél még lehet, csak azt bicajon még az életbe nem láttam! (savállót nem fogja a mágnes)
meg ha saválló lenne azt egyébként is látni lehetne!
tehát ha bizton tudod hogy nem alu és mágnessel megnézed akkor nagy valószínûséggel kijelenthetõ egy csavarról hogy titán (mert ugyebár a titánt se fogja a mágnes)

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15.907 hozzászólás
  • LocationSzékesfehérvár

A mágnes csak abban segít, hogy biztos legyél benne, hogy acél. Ha nem fogja a mágnes attól még lehet acél.
De te vagy a mérnök. :)

A sebesség mindent megold.

koca

koca

bentlakó

• fórumtag
  • 5.107 hozzászólás

Az a csavar szerintem titán

_Alex_

_Alex_

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.086 hozzászólás
Én ilyet használok már jó pár éve, semmi gond nincs vele. Egy sínrendszer tartja egyben, nem a csavar kapja a terhelést. Túlélt két randa bukást is. Az a csavar szerintem titán, nem láttam rozsdafoltot rajta, épp nemrég tettem fel új nyerget. Hozzáteszem én 65kg alatt vagyok.

Balance a bike right, keep the pedals turning, forget about everything except right now...
Picasa _Alex_

tamaska

tamaska

Beast of the East

• globális moderátor
  • 19.996 hozzászólás
U.S.E. cyclops nyeregcsovet ne! egy 2mm-s csavar tartja ossze az egeszet. nekem van itthon egy karbonos, orszagutiban hasznaltam, de meg abban se volt megbizhato. montiba soha nem tennek.
YETI CYCLES - RIDE DRIVEN SINCE 1985. BEFORE MOUNTAIN BIKING WAS EVEN CONSIDERED AN INDUSTRY.

RAUH-Welt
B E G R I F F

Maggi

Maggi

maximus

• fórumtag
  • 13.648 hozzászólás
és tényleg felment az áruk....basszus pedig én is tervezek uj nyeregcsövet :(

Kisherceg

Kisherceg

fullamatőr kocabringás

• fórumtag
  • 8.070 hozzászólás
hol kerül 16-ba az elit? szerintem inkább 20 az. ;)

amíg nem próbáltad, el sem tudod képzelni, mekkora különbség van egy 280gr-os és a mostani 220gr-os csõvem kényelme között ugyanazon 27,2*400 méretben. :)

de hogy ON is legyen:
Conti MK 2.4 supersonic: 545gr
Schwalbe NN 2.25: 580 gr
Syncros FL nyereg: 245gr
Rocket V Team nyereg: 225gr (és kényelmes)

"Nyugi. Minden a legnagyobb rendben csúszik ki a kezeim közül..."

"Itt vannak sárkányok, b@zdmeg???!!!"

Maggi

Maggi

maximus

• fórumtag
  • 13.648 hozzászólás
nem a Masterpiece-re gondoltunk, az elit csak 16 körül van...másrészt ha én veszek akkor csak is 27,2-est max átalalakítót veszek hozzá...és máris nem ráz....meg én nem forgolóddok 50g miatt álmatlanul éjszaka :) meg nem vagyok épp 60 kilo bereggelizve :P

de ez a titán Use mondjuk elég csini ;)

Kisherceg

Kisherceg

fullamatőr kocabringás

• fórumtag
  • 8.070 hozzászólás
tam: jó elképzelés, de ha 30e felett költök nyeregcsõre, akkor inkább EZ.

viszont valsz csak egyszer kell megvenni

...és életed végéig lesz egy nehéz, drága és kényelmetlen nyeregcsöved.

Richie

Richie

törzsvendég

• fórumtag
  • 914 hozzászólás

Hali!
KCNC Ti Pro Lite 400*31,6-os nyeregcsõvel van vkinek tapasztalata?Súlyra nagyon jó csak nem tudom mennyire tartós(jobban megérné a Thomson Elite)?
Esetleg más könnyû relativ olcsó nyeregcsõ ebben a méretben?

Syncros Microadjust...
Nekem volt a régi bringámban és ilyen van most az újban is. Szerintem jó és könnyû is. Alig több 200g-nál
"õk nevetnek rajtam mert én más vagyok.én pedig azon vigyorgok mert tudom,hogy õk mind egyformák!"

tamaska

tamaska

Beast of the East

• globális moderátor
  • 19.996 hozzászólás
thomson masterpiece akkor. 27.2-ben 160gramm koruli

nekem bevalt :)
YETI CYCLES - RIDE DRIVEN SINCE 1985. BEFORE MOUNTAIN BIKING WAS EVEN CONSIDERED AN INDUSTRY.

RAUH-Welt
B E G R I F F

Maggi

Maggi

maximus

• fórumtag
  • 13.648 hozzászólás
viszont valsz csak egyszer kell megvenni

Kisherceg

Kisherceg

fullamatőr kocabringás

• fórumtag
  • 8.070 hozzászólás

Az iparág egyik etalonjának számító Thomson Elite SP-E113 (27,2x410mm) 292gr.

ezzel nálam ki is esett, pedig nagyon nézegettem.

Big30

Big30

törzsvendég

• fórumtag
  • 522 hozzászólás
[quote name='KandÚr']Hali!
KCNC Ti Pro Lite 400*31,6-os nyeregcsõvel van vkinek tapasztalata?Súlyra nagyon jó csak nem tudom mennyire tartós(jobban megérné a Thomson Elite)?

Nekem a 27,2mm es van.
Ha nem vagy nehéz biker/mivel súlykorlátos/ nem lesz vele gond.
A 2db M6 os csavar kellõ merevséget nyújt!

Felhasználás: kizárólag XC (85 kg alatt) és országút (120 kg alatt), minimum 100 mm a vázban

kipage

kipage

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.954 hozzászólás
A Ti Pro Litenál jobb ár-tömeg arányú csõ nem nagyon van, sõt kijelentem nincs. :)

Visszatérve az xx szett horrordrága fõleg a sor, olcsóbban jövök ki, ha magam fusizom össze a meghajtást ráadásul könyebb is lesz mint az XX. Pár dolgot ebayról vagy a piactérrõl vennék használtan.

Pro Bike Gear

Pro Bike Gear

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.662 hozzászólás
Sunrace hajtómû: Engem már lebeszéltek róla. Téged is le fognak. :) Megint csak Tamaska-t idézhetném, ugyanúgy, mint a Meghajtás topikban MJaninak. Keress rá!

Nemsokára néhány országúti/CX alkatrész tömegadatával jövök!;)(fél órán belül a "Ki milyen bringával nyomul?"-ból megtudhatjátok, mire számíthattok...;))

KandÚr

KandÚr

vendég

• fórumtag
  • 161 hozzászólás
Hali!
Esetleg más könnyû relativ olcsó nyeregcsõ ebben a méretben?

Más: Nézegettem SunRace hajtókarokat és ez http://www.bringapon...eszek&Itemid=71 elég j súlyban van...
Errõl tudtok vmit?
köszi